{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Tarok [Himmelhest] 2004

4.760 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

A & M Soelberg
Kvinde | 33 år | Oprettet: 5. feb 2006


Anden særlig race Tarok

Fødselsår:
2004
Højde:
173-175 (:
Helt præcist mål vides ikke, da vi kun har fået ca mål.
Temperament
Tarok er en meget nysgerrig og sensetiv hest. Han er rolig og trofast, og vi har endnu ikke set ham lægge ørerne ned eller virke sur. Han er meget lærenem og har masser af gåpåmod! Hvis han bliver bange, hopper han højest én gang, men derefter står han bare stille og kigger. Han vil meget gerne se på de ting der er farlige, så nysgerrig, - det er han (o:
Gangarter
Han træder godt ind under sig i alle tre gangarter, og er meget elastisk i sin gang. Han er meget fremadgående, og især traven skal fremhæves.
Stævner
Nej - ikke endnu.

Men der kommer nok et tidspunkt hvor vi skal ud og prøve at starte.
Stamtavle
Ukendt stamtavle.
Køn
En utrolig smuk vallak.
Bemærkninger
Tarok er en stor babyhest. Han er god som dagen er lang og selvom han er unghest er der stortset aldrig spillopper – dog med undtagelser (o: Han har masser gåpåmod og selvom han hviler i sig selv, kan han som andre ungheste, ’tændes for’ og så kommer der fart over feltet, men så snart vi trykker på ’sluk’ er det den samme blide og rolige hest. Mange mener han ser lidt farlig ud, på trods af hans blide hoved og udtryksfulde øjne. Dette er dog kun fordi han er så stor :D Så snart de ser ham tættere på, falder de fuldstændig pladask for ham og de ser hvilket dejligt dyr han er d;
Han har aldrig virket truende overfor nogle, men han ved hvad der er hans – og andre heste skal ikke komme for tæt på. (:


- Taroks historie.

Tarok blev taget fra sin mor da han var 2 måneder gammel. Derefter blev han bundet i en boks i 1½ døgn. Da han så blev solgt videre til hans forhenværende ejer, kunne de sagtens håndtere ham i grime, men ligeså snart grimen kom af kunne de ikke håndtere ham mere. Ejeren kontaktede Ute Lehmann, og hun tog i mod ham da han var 1½ år. Hun trænede ham efter hendes principper, og den dag i dag kan han stå bundet når som helst, og hvor som helst. Han kan endda håndteres uden grime. Vi har nu købt ham af Ute, og vi glæder os meget til at lære ham bedre at kende.

- Opdateringer. :D

Opdatering d. 31 marts 2008;
Vi har nu ejet Tarok i næsten 2 måneder. Han er vores drømmehest, det er vi helt enige om. Han kan sagtens være en bisse, og prøve os af, men samtidig gør han det med måde, og der er ingen tvivl om at Tarok har det dejligste sind i verden. Han er ligeglad med om vi smider en pressening over ryggen på ham, eller vi vasker hans ben. Han er blevet meget dygtig til at gå i longen nu, og hans gangarter bliver bare bedre og bedre. Vi har også løsprunget ham, og det gør han bare supergodt. :o) Vi har intet at klage over, vi er blot stolte af vores dejlige hest.

Opdatering d. 6 august:
Vi har nu haft Tarok i ca et ½ år. Han bliver bare bedre og bedre og han har sat en masse muskler. Vi rider mere på ham nu, men stadig laver vi mest jordarbejde. Han har efterhånden lært en masse og vi er begyndt at få et fantastisk bånd til hinanden. Hans balance er blevet en del bedre og nu er øvelserne derfor blevet en smule svære, men han ser ud til at nyde det og gør det simpelthen bare så godt! Han prøver virkelig at gøre det korrekt - og det klare han faktisk meget godt (:

opdatering d. 24 oktober;
Så er der en lille opdatering igen :D
fra d. 11 til d. 12 okt. var Amalie & Tarok på kursus med Ute Lehmann. Majken var med som tilskuer, og tog derfor en masse billeder, samt vores mor, var med til at køre os derned til opstaldningsstedet, hvor kursusset også blev afholdt. Hun tog en masse video, så en video af det, kommer nok også snart (: kursuset var utrolig spændende og vi lærte en masse, så nu har vi en masse at arbejde med. (: Tarok er simpelthen den skønneste hest, og vi er begyndt at forstå ham i alle situationer. Det går ihvertfald fremad (: ! Tarok bliver flyttet om præcis en uge, så til den tid kommer der nok en opdatering igen :D
Alt i alt, har vi kun positivt herfra d;

Opdatering d. 22. november.
Så er der en lille opdatering igen (:
Tarok er som sagt blevet flyttet d. 1. november. Han var meget stresset i starten - men det er jo forståeligt. (:
Det går super godt på det nye sted, og man kan virkelig se på ham, at han er SÅ glad for at være der. Stedet er super godt, og Tarok nyder at være på fold med de andre heste - og hopperne er meget interessante, han har allerede fundet et par stykker som er hans :D
Derudover er vores træning igen op af bakke, eftersom at der er ridehus på det nye sted, så vi kan træne i alt slags vejr. (:
- Derfor vil der snart komme nogle videoer og billeder.

Opdatering d. 12. December.
Puha , de sidste par dage har været lidt trælse med hensyn til Tarok. I tirsdags var hans ene bagben meget hævet og vi fandt to sår nede ved koden. Øv ): I går så det bedre det meget bedre ud, og inde i ridehuset ville han hellere end gerne ud og løbe rundt – og det var noget han selv bestemte. Han virkede meget gladere i går – ligesom han plejer. Man kan dog godt mærke ham at han ikke synes det er sjovt at være inde i boksen når de andre løber rundt og leger ude på folden d;
Nu skal sårene bare lige se ordentlige ud og så kommer han ud igen.. (:

Opdatering 3 Januar:
Suk, suk, suk!
Tarok kom ind fra fold sidste lørdag(første gang på grund af mukken) og selvfølgelig havde han erhvervet sig et sår på sit bagben. Om søndagen måtte vi ringe til dyrlægen, som kom ud og gav ham penicillin og smertestillende - stakkels lille baby.
Igår var han ude igen , og idag burde han også komme ud, men da skårben var røget af på såret, og vores folde er en omgang mudder, måtte han blive inde. Istedet røg han ind i ridehuset med Neo(Også herinde), og de to ungheste løb og hyggede sig - sikke nogle drengerøve (o;
Det ser meget bedre ud, og han haltede kun lige i starten. Nu må vi se hvor længe han skal stå inde, og om det arter sig bedre. Der skal jo helst ikke betændelse i.
Har noget video og billeder fra idag, tror der kommer en lille video ind :D

Opdatering d. 10 Januae 09.
Så er Tarok begyndt at komme på fold igen - eller det vil sige; han er ude når det er frost - idag stod han inde igen , på grund af det pokkers muk ):
Han halter dog ikke mere, mukken er på vej væk, og såret er sådan set begyndt at hele rigtig fint.
Nu er vi igang med genoptræning som består af bomarbejde(i longe), og longering. Han har været uheldig den sidste måned, men nu går det fremad igen (:
Forhåbenligt er han helt klar til slutningen af Januar,
Vi glæder os til sommer, hvor mudret er væk og solen skinner.
Det er efterhånden blevet kedeligt at rende rundt i ridehuset, så vi går en masse ture op af vejen og sådan - god træning til at vænne sig til de lidt større biler (o:

Opdatering d. 23. Januar 09:
Jaaaaaa! :D
Så er Tarok næsten fri for muk, fik det meste skårpe væk, og nu har han babyzink og noget muksavle fra dyrlægen på.
Idag var det stor 'lappedag', nu måtte vi gøre noget ved hans ødelagte dækner. Tarok er nemlig utrolig god til at lege med de andre, og især vilde lege er han rigtig god til. Det ender altid med, at man kommer ud til en helt brun hest, som har ødelagt sit dækken, men jaaa.. det er vel takken for at passe sin hest, hehe d;
Vi skulle bare lige have slappet lidt af idag, har redet ham 3 gange i denne uge, så idag var det en 'ordne ben - lappe - og nusse dag', dog måtte tossen lige i ridehuset og rulle sig, - det fik han skam dag også gjort :D
Gik indtil ham, og med det samme lavede han magnet med mig - perfekt ! Vi travede rundt sammen, stoppede, bakkede, helt uden noget. Når jeg har fået styr på hans gallop med Majken , kan det være at vi kan rende lidt rundt i gallop. Nu må vi se. Jeg elsker bare den hest mere og mere for hver dag der går. (: <3
Imorgen er det løsspringning med Dina, må tage kameraet med,


Opdatering, fredag d. 13. februar 2009:
Ja, så er det et år siden vi skrev under på købskontrakten, og Roksen blev vores. Vi har i dag gået en tur i skoven med ham, se de nye billeder :o) og hygget os rigtig meget. Tiden er bare gået så stærkt, og vi nyder hver tid vi har med ham. Han har simpelthen givet os så meget, og vi kan kun være ham dybt taknemmelige. Vi elsker dig Tarok, af hele vores krop og sjæl!

Håber at alle har haft en god vinterferie :)
Knus fra Majken

Opdatering, Søndag d. 26. april 2009:
Så er det tid til en lille opdatering herfra :D
Tarok fyldte 5 år d. 15. april. Han er blevet rigtig dygtig til frem-/ned ridning og vi er nu begyndt at træne mere volte, især omkring galloppen, som stadig er alt for hurtig, men vi træner, og det går langsomt frem ad (:
Ellers er han blevet en rigtig bølle på folden. Han har sammen med fuldblodsvallakken Didi(findes også herinde; Dynamic Dynamite mener jeg.) lavet en BADboys bande. De to jager de andre rundt og er virkelig stride.
Omkring træningen er vi ikke noget så meget videre, da vi mere har trænet de ting han allerede kan - og dér er han blevet meget bedre :D
Han sætter mange muskler over hele kroppen, og rykker meget i sin udvikling. Derfor får han også lov til at hygge sig, da vi ikke ønsker han bliver træt af det vi laver (:

D. 17. maj 2009.
Tarok blev i nat kl. 23.30 aflivet, efter at han blev fundet på folden igår aftes med højre bagben brækket. Vi er i stor sorg og i et kæmpe chok over hvordan dette kunne ske, for vores allerbedste ven. Det er et tab vi aldrig vil komme os over. Tarok var den dejligste hest i hele verden, og det er så uretfærdigt at dette skulle ske!!!
Han er ikke blandt os længere, men han vil altid leve videre og være i vores hjerter <3
Vi elsker dig Tarok, for evigt.
Sov godt vores skat.

If tears could build a stair way
and memories were a lane
I would walk right up to heaven
And bring you home again

A million times I needed you
A million times I cried
If love alone could have saved you
You never would have died

In life I loved you dearly
In death I love you still
In my heart a place you hold
That no one could ever fill
<3
Kommentér på:
Anden særlig race Tarok
Annonce