{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Toftegårdens Merkur R.I.P 2003

2.327 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Malene P
Kvinde | 37 år | Oprettet: 18. dec 2006


Anden særlig race Toftegårdens Merkur R.I.P

Fødselsår:
2003
Højde:
Kat. 1 pony.
146 cm i stang
Temperament
Merkur er normalt ret rolig at ride på, men kræver en rutineret rytter, da han er lidt stærk. Han kan dog godt finde på at bukke engang imellem, men har aldrig smidt sin ryttere af. I stalden er han ret sur, hvis der er mange mennesker, men så snart han er ude af stalden er han glad.
Gangarter
Fin skridt. Rigtig dejlig trav, men fint knæløft. Super stor og rummelig galop.
Stævner
Da jeg er for gammel til at starte stævner på pony, har jeg ikke startet så meget på ham. Vi har startet lidt sløjfespring 50-100 cm hvor han har været fejlfri og er blevet klubmester på langstruplund i spring på ham mod hestene. Jeg har også startet et par militarystævner på ham.
Hans ejer Christina starter dressur på ham, hvor han starter op til la1 og næsten hver gang får placering.

12. august NSR
80 cm - Et stop på sidste spring, da han misforstod mine hjælpere
80 cm - Fejlfri

28. august BAR
90 cm - Fejlfri

6. september SØG
80CNC - Okay dressur, fejlfri i spring, et stop i terrænet og tidsfejl.

D. 27. september - Langstruplund
Lc - Fejlfri
Stamtavle
Merkur er en blanding af welsh cob og lippizaner.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Merkur ejes af Christina, men jeg hjælper med at ride ham.
I dressur er en rigtig fin. Han kan en masse øvelser, men da han ikke helt har haft grundridningen i orden har vi arbejdet meget på den.
Han elsker at springe, hvilket han også er rigtig fin til. Han er dog en pony man skal hjælpe en del, da han kun har sprunget rigtigt i lidt under et år. Han kan springe baner på omkring 90-110 cm og har sprunget omkring 120 på enkeltspring. Han springer fyld, tørgrav og vandgrav uden problemer.
Han elsker også at komme ud på militarybanen, hvor han også springer det hele.

December 2008: Merkur er fin i dressuren for tiden. I spring er han også helt super. Han er blevet nem at styre rundt og springer alt hvad han bliver drejet på. Utrolig udvikling siden i sommers.

August 2009: Merkur har været 3 uger med på langstrup. Han har nydt at gå på græsfold det meste af døgnet og er blevet rigtig fin. Han havde i foråret en halsbetændelse, som gjorde at han tabte sig en del.
Vi har nu fået ny springtræner, Sigurd Nielsen, så er spændt på at se hvordan det kommer til at gå.

Oktober 2009
Vi har nu sprunget hos Sigurd i et stykke tid og det er ved at gå fremad. Han har fået nyt bid, så det har han lige skulle vænne sig til. Vi er desuden begyndt at springe indenfor, hvilket er lidt svært for Merkur, da der ikke er så meget plads.

December 2009: Vi er nu tilbage på trensebiddet og det går fint. Han udvikler sig fortsat i spring og har sat en del flere muskler. Merkur er desuden sat til salg nu.

Merkur har været med på sommergræs i 3 uger. Kort efter jeg var begyndt at ride ham igen blev han uren på det venstre bagben. Han stod 4 uger og da vi skulle genoptræne var han uren på det højre bagben. Han stod igen stille. Dagen hvor genoptræningen måtte starte valgte Merkur at træde voldsomt på min fod og jeg kunne ikke ride i 2 uger. Han var desværre stadig ikke i orden da vi forsøgte at genoptræne ham og han blev undersøgt og fik ledvæske. Vi forsøgte endnu engang at genoptræne meget langstomt. Først 10 dag træk på hård bund og derfter 10 dages skridt på hård bund, men herefter var han stadig ikke iorden. Dyrlægen mener han har skadet sit knæ og han får nu bare lov til at gå på fold og hygge sig.
Kommentér på:
Anden særlig race Toftegårdens Merkur R.I.P
Annonce