{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Østermarkens Tarzan [Tidl. hest] 2005

4.950 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette K
Kvinde | 32 år | Oprettet: 17. feb 2008


Pinto Østermarkens Tarzan

Fødselsår:
2005
Højde:
Tarzan måler pt. 153 cm i stg, men forventes at blive omkring 156 cm..
Temperament
Han er meget rolig, kan sagtens gå sammen med ander vallaker, han hverken bider eller sparker. Tarzan er faktisk utrolig rolig i forhold til hans køn og alder, så hans temperment er: Rolig :)
Gangarter
Skridt: Middel med pil op ad :) Den er god, og han tager store skridt, meen den er altså ikk så go at man kan sige over middel ;P

Trav: Middel, han tager korte skridt i traven i forhold til skridt og galoppen, men den er ok og taktfast.

Galop: Middel-Over middel, han har en god og rummelig galop, han tager store skridt og hans galop er meget svævende.
Stævner
Ingen - han er jo kun 3 :)
Stamtavle
Vi ved ikke ret meget om hans forældre, da vi købte ham af en handelsmand, de sagde dog at hans forældre var pintoer. Men det kunne godt tyde på der er en tungere race i ham.
Køn
Nybagt vallak d. 26/3-09 ;)<3
Han klarede det flot!
Bemærkninger
Tarzan er en lille hest, med et roligt sind, han elsker at blive arbejdet med. Født 16. Maj 2005. Han er blevet mere og mere hingstet her de sidste par uger, så han bliver nok ikke ved med at være en rolig hingst. Det kan jo også ske det er fordi det bliver bedre og bedre vejr ;p
Hvordan fik jeg Tarzan? Da vi købte Tarzan havde han aldrig været i hænder, han var på dette tidspunkt 1 år, vi kørte derhen hvor han stod, med trailer og det hele, så ham og købte ham :) I salgsannoncen stod der også at han ikke havde været i hænder rigtig, men vi fik ham læsset og kørte ham hjem. Hele hans pels og man var filtret ind da vi købte ham og det tog 2 uger før han rent faktisk lignede en normal hest :) Jeg striglede han min. 1 gang om dagen i de 2 uger, selv min mor, som ellers ikke rigtigt gider heste, var ude at strigle ham fordi hun havde ondt af ham :) Men på de 2 uger havde vi allerede vundet hans tillid, han var ikke menneske sky mere, og vrinskede glad når vi kom ud til ham. Så den historie endte godt =)

Nu er han meget rolig, nogle gange kan han dog være lidt sky overfor fremmede, men det er ikke så tit, han kommer når man kalder på ham. Det er menningen at jeg selv skal tilride ham i sommerferien, så lige nu longere jeg ham, så han kan vænne sig til sadle og hovedtøj. Han er meget lærenem, da jeg startede med at longere ham, fandt han hurtigt ud af hvad han skulle, og jeg har prøvet at lade ham løsspringe et par gange hvilket også gik super.
Den 16/3-08 var jeg ude at skridte på Tarzan for første gang helt alene! Min far startede med bare at gå ved siden af ham, men så gik han længere og længere væk, og til sidst var det bare mig & Tarzan som skridtede frem og tilbage :) Han tog det pænt, selv om han gik i stå et par gangene, og ville ikke starte igen uden min far kom :) Men tilsidst gik det fint fint :)
Men hvor der er +'er er der desværre næsten også altid -'er. I sommeren 2006 fik han benet viklet ind i noget hegn, da han var på sommergræs, han fik et dybt sår, og vi var så uheldige at der gik betændelse i det, nu har han en lille "kugle" inde i hans højre ben, men den har ingen betydning overhovedet, men den er der, flere dyrelæger har sagt det aldrig vil komme til at genere ham i ridebrug, og det kun er en skønhedsfejl.

18/5-08
Igår var jeg oppe på Tarzan for første gang MED sadel! Først var jeg på vej op, men så tog han et par skridt, og jeg steg af, pgså lavede han ellers rodeo, men det stoppede ikke mig, så jeg hentede min lillesøster, og hun kom ud for at trække med ham, imens jeg sad på ryggen :) Vi gik i et stykke tid, uden han lavede noget, dog var der et par gange hvor han ikke rigtig gad at gå.. Idag var jeg så også oppe, og der sad jeg bare op med det samme, og min lillesøster trak også lige i et par min. men så var der kun mig og Tarzan :)

10/7-08
Nu er jeg og min veninde i fuld gang med Tarzans tilridning, man kan sagtens skridte på ham og trave nu, dog er han EKSTREMT doven :p Håber ikke han bliver ved med at være sådan :)
Line prøvede også at få ham i galop, og det lykkedes da også et par skridt. Første gang blev han lige lidt vild, men Line fiik hurtigt styr på ham igen. Man skal drive meget for at få ham i gang, men han er rigtig dejlig at arbejde med, man kan overhovedet ikke mærke han er hingst, han er ligeså doven som en gammel vallak ^^
Det går meget stærkt frem ad, og han er hurtig til at lære, han kan næsten allerede gå til bidet, ikke fordi at vi får han til det, men det er nok fordi han stadig er lidt følsom i munden, men han er rigtig dejlig :)

2/11-08
Jeg var ude at ride Tarzan i går, han gik rigtig fint :) Han går heldigvis ikke så meget under lod mere, som han gjorder lige i starten. Men hold da op hvor er han blevet stærk og en del hingstet, så han skal kastereres så hurtigt som muligt, tror vi ringer efter dyrlægen i morgen :D

23/11-08
Mig og Christina var ude at ride på Tarzan og Ginger i dag, og han kan sagtens ride sammen med hende, hvis de kommer for tæt på hinanden, så kommer Tarzan lige med et lille vrinsk, men ellers er der ikke noget :)
Men han var meget rolig da jeg red, og Christina og jeg byttede hest, så Christina red på ham, det går også fint når hun rider på ham. Men jorden var rigtig hård i dag, så vi besluttede os for at ride en tur, hvilket jeg ALDRIG har gjort på Tarzan, så vi drog afsted, mig på Tarzan og Christina på Ginger. Han var meget rolig på turen, der var kun 1 gang hvor jeg lige tænkte "FUCK!" Og det var fordi vi ville trave, og Ginger kom lidt foran, så ville han bare med, men vi fik hurtigt stoppet hestene. Ellers var der en hund, som ikke lige gad komme hen til sin ejer han var bange for, han krummede halsen helt vildt ;p Vi travede også en del og det gik super efter min menning! Første gang jeg sad på ham, og der kom en bil, ytrak han sig lige sammen, men ellers var han lige glad med dem.. Tror også det hjælp en del at Christina og Ginger var med, så han var mere rolig ;)

Opdatering d. 26/3-09
I dag kl. 1700 ca blev Tarzan kastereret, da han var begyndt at være meget efter Ginger, og bed næsten alle hendes dækkener i stykker, så derfor besluttede jeg mig for at få ham kastereret. Også fordi at han kan gå med alle hestene nu :)
Tarzan har fået part på, en pige ved navn Stephanie som rider hm 3 gange om ugen, og det går fint med de to :)
Kommentér på:
Pinto Østermarkens Tarzan
Annonce