{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Grønvangs Quinzy 1998

4.541 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald Grønvang
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. feb 2008


Anden særlig race Grønvangs Quinzy

Fødselsår:
1998
Højde:
1,46 cm
Temperament
Opmærsomt, tændt
Gangarter
Generelt har Quinzy rigtig fine gangarter, når han er i træning.
Dog har han lidt tendens til overvægt, der kan gøre det svært for ham at få benene helt ind under sig.
Stævner
Dressur: Stabil LA, øvelser til højere klasser
Spring: 130 cm
--------------------------------------

Tylstrub Rideklub
Dressur LC 3. plads
Spring (LC) disket
Rytter: Linda Jensen

Ravnhøj Rideklub
Dressur LE 1. plads
Dressur LC 1. plads
Rytter: Linda Jensen

Dronninglund Rideklub
Spring (LD) 2. Plads
Spring LC disket
Rytter: Linda Jensen

Dronninglund Rideklub
Dressur LC2 2. plads
Spring Clearround disket
Spring LD 2. Plads
Rytter: Linda Jensen og Helena Elmo Kristensen

Nejst Rideklub 23 maj - 09
Dressur LC1 3. plads!!
Rytter: Dorte Jensen

Brønderslev rideklub 20/6-2009
LC1: 1. plads
LC2: 1.plads
rytter: Dorte Jensen

Brovst Rideklub 16/08-2009
Lc2: 4. plads (første uplacerede)
Lc3: 4 plads (anden uplacerede)
Rytter: Dorte Jensen

Dronninglund rideklub 23/8-09
Lc1: 2. pláds -
Lc3: Uplaceret
Rytter: Dorte Jensen

Nibe Cup Semifinale 12/9-09
Lc2: 5. plads
Rytter: Dorte Jensen

Nibe Cup Finale 13/9-09
Lc3: Uplaceret
Rytter: Dorte Jensen

Hirtshals rideklub 20/0-09
Lc1: 65,3%
Lc3: Delt 1. plads - 65,7%
Rytter: Dorte Jensen

Vrensted og omegnsrideklub
LC1: 1.plads - 68,9 %
LC3: ingen placering - 66,7%

Brønderslev rideklub
LB1: ingen placering - 55% - Quinzy spadsede totalt ud så det er meget venlige procenter ;D

-----------------------------------
Dorte, der ellers ikke er interesseret i stævner, fik redet sine sidste pony år ud på Quinzy - hvor der ud over de allerede listede stævner, også blev startet lidt mere spring LD/LC samt en enkelt LA1 i dressur.
Stamtavle
Har ingen vi kender
Køn
Vallak
Bemærkninger
Quinzy ejes af min søster Linda.

------------------- Skrevet : 2009 --------
Han er rød med stjerne, hvirvel central placeret i panden, hvirvel på midtlinie højt ansat, aflang hvirvel hals begge sider.

Han er opkaldt efter en serie kaldet Dr. Quincy, som handler om en retsmediciner der omklarer mord. Helt klart bedre navn end Crazy, som han hed før :)
Quinzy har brug for en vel trænet og rolig rytter, men stadig en bestemt rytter. Der er ikke mange der kan ride ham, og hvis de kan komme op uden at blive smidt af først er det sjælden at de kan ride ham ordentligt som sagt.
Man kan godt sige at han er/var lidt af en projekt hest.
Han er rigtig fin nu. Jeg kan også ride ham nu =) Ikke helt på samme måde, som Linda, men han har da ikke smidt mig af endnu :)
Han er engentlig meget flink, og er super dygtig til Horsemanship. Han er bange for pisk, mænd og bliver rigtig sur når man vil give ham ormekur.

Vi ved ikke helt hvilken race han er men.
Han er en frederiksborger blanding med lidt welsh i, tror vi.

INTRODUKTIONEN:
Ja, Linda fik Quinzy, da han var 8 år gammel. Men for at forstå hele ham og Lindas historie. Skal den fortælles helt fra starten.
Linda mødte Quinzy for første gang på Voldkærgård. Her var han en unghest, som vores kusine Liselotte lige havde købt(hun købte ham af én, som havde købt ham af én, som havde haft ham i kort tid og som igen havde købt ham fra avleren). Han var meget nervøs og ikke rigtig til at komme til. Han stillede sig helst med hovedet gemt inde i hjørnet. Han var ikke særlig ridevant endnu. Man måtte bestemt ikke røre ham på bagdelen. Men mor og Christina var solgt på stedet. Mor kunne kun sige: ”Den hest må vi bare have.”

Der går nogle år her imellem og vi flytter til Jylland. Imellem tiden er Quinzy blevet redet af Louise, som har gjort et godt job med ham. Ellers var Quinzy til salg og var på prøve hos flere, men blev ikke solgt. Efter at han havde været ude på prøve hos én, som ville bytte ham for en welsh cob hoppe ved navn Rudie. Men det blev aldrig rigtig til noget. Imellem tiden boede min kusine ikke længere på Voldkærgård, så Quinzy flyttede ind hos os, og Linda var selvfølgelig smask forelsket i ham igen.

Han var stadig meget nervøs og ikke rigtig til at ride. Han galoperede rundt om min kusine når Linda skulle op på ham, og hun blev smidt af rigtig mange gange. Hun blev også rigtig bange mange gange, men der var ikke andet at gøre end at komme op på hesten igen. Man måtte stadig ikke røre ham på bagdelen, og hvis man ikke lige sad stille hele tiden kunne han godt freake fuldstændig ud. Linda måtte også hives ned fra ham lynhurtigt for ellers blev han meget bange. Linda og Liselotte lagde meget energi i ham, og når Liselotte ikke var der lavet Linda arbejde fra jorden. Et helt halvt år gik før Linda kunne sætte sig op på Quinzy selv uden, at han galoperede hysterisk rundt. Herfra gik det meget langsomt frem. Han var stadig meget overfølsom over for benene. Man skulle ikke ligge benene meget til så sprang han hysterisk rundt, man skulle heller ikke have meget fat i tøjlen, så var han helt hysterisk. Det gik langsomt frem skridt efter skridt. Linda besluttede sig hurtigt for, at det her var hesten i hendes liv efter at have været passer på ham siden februar 2006 til samme sommer. Linda begyndte at få undervisning ude på vores kusines nye gård Ravnhøj, her fik hun en dygtig træner Trine, som hjalp Linda meget med at forstå Quinzy bedre.

Stævner var det ikke meget af, han var stadig bange for alting. Folk skulle bare nyse eller ånde rundt om banen og han ville springe hysterisk omkring. Han startede nogle små stævner i Ravnhøj rideklub og her gik det godt. Imellem tiden var han også blevet meget roligere, han var ikke bange for benene længere. Du kunne røre ham på numsen, lave armbevægelser på ham uden, at han gik amok. Generelt var han blevet en meget fornuftig pony. Men han blev aldrig rigtig stævne pony. Men Linda lagde heller ikke helt tiden i ham, som han havde brug for. Han er en hest der skal rides hver dag for at holde et højt niveau. I en periode hvor Linda sprang meget startede hun stævne i Dronninglund rideklub, her fik hun endda 2. Plads i LC spring. Det var hans første stævne i over et år. Så man kunne godt sige at han havde fundet vejen frem.

Dog begyndte han først rigtig at lave noget efter, at Dorte begyndte at ride ham i marts måned 2009. Her begyndte vi også at få undervisning af vore tidligere ridelærer Pernille, som i forvejen kendte Quinzy. Det var en klar fordel og i maj startede Quinzy, sit første stævne siden november 2008, hvor Linda fik 2. Plads i LC2 og her red Dorte til en 3. Plads i LC1 og derfra er det gået godt fremad med ham. Han har fået en bedre galop, meget mere kontrolleret og en bedre trav med ryggen godt oppe under sig. Nu er han af sted til alle de stævner vi finder og har tid til. Linda er godt nok kun med som assistent/træner og står og råber ude på sidelinjen ;D heeh. Hun er mindst lige så nervøs til stævner, som Dorte hvis ikke mere. I LC1 i Brønderslev måtte hun indrømme, at hun var ved at besvime af nervøsitet. Men Quinzy er også hendes baby, hendes et og alt. Hun kan stort set alt med ham, og han stoler 100 % på hende. Han giver ikke nemt sin tillid væk. Han bryder sig ikke om mænd og slet ikke vores far, men vi ved ikke hvorfor. Han er mest som en almindelig pony nu, han er stadig nervøs og bliver let skræmt og er lidt hovedsky. Han stiller sig stadig med hovedet inde i hjørnet af boksen, når man går ind i boksen. Han er ikke rigtig nogen hygge pony. Han kommer ikke hen til én på folden, men har ikke noget imod at blive nusset og krammet på folden og kan godt lide at blive striglet og hygget om indenfor. Ridning er han også rigtig glad for. Han er også en god springer. Han har sprunget 130 cm og Linda har selv sprunget mindst 120 cm på ham. Men springning er ikke, hvad vi brænder for så hans talent er ikke blevet udviklet så meget, nu løsspringer vi bare en gang imellem. Han skal også gerne snart i gang med at starte noget LB dressur inden Dorte bliver for gammel til ham.

Quinzy har altid været en meget social hest i flokken, altid lederen og altid hoppernes ven, af en eller anden mystisk grund synes hopperne bare at han er hot stuff især store hopper. Han er nok den mest specielle hest vi nogensinde har mødt og vi ville meget gerne vide mere om hans fortid, da vi næsten intet ved.

Når Dorte er færdig med at ride ham om et par år søger han en part. Han vil stort set blive din egen hest og du vil kunne komme og ride på ham så ofte du vil og muligvis få undervisning på ham af vores ridelærer, men nu må vi se. Det ikke noget der er relevant lige nu. Men vi hører gerne henvendelser for interesserede, der behøver ikke at gå flere år før I kan få part på ham. :)

13-06-10
Lææænge siden. I sidste sæson red Dorte en masse stævner på ham med en del 1. pladser. NU skal hun til at i gang igen, men tiden har ikke helt være der desværre. Om ikke andet så har Quinz for tiden været en strid bavian - som han har en tendens til at være indimellem, men han er vidst ved at komme ud på den anden side som en bedre og mere erfaren hest, igen! I går havde han en super dag med træning i indspænding, hvor han self showede off hele tiden. Dorte smed sadel på ham og red lidt og ja billede kan ses i albummet fra 12. juni 2010. Han var super fin og Linda fik også en lille tur på ham for første gang i omkring 2 måneder og for hende er det jo altid skønt at komme op og få en lille tur på hendes prins. Hun var også super stolt af ham (men det er hun jo uanset om han bukker, stejler, springer 1.20 eller rider stævner). Han vil altid være hendes stjerne selvom hun nok har haft flere "dårlige" ture på ham end gode, men det er i fortiden nu :) - Han er højt elsket <'3 som trailer-trash eller super-star :D

26-11-10
Længe siden igen. Dorte har ikke haft tiden til at starte stævner på ham det sidste stykke tid, så han har stået stille eller har bare lavet en smugle. Nu har Linda så besluttet at starte LC2 for hest imod Trigger og hans part Pernille. Så det skal nok blive spændende - Linda er så smart at stævnet ligger oven i hendes SRP så der bliver ikke megen tid til træning, men Linda er nu ikke før nervøs for Quinzy er jo hendes lille baby. Quinzy har for et par uger siden været galt uden nogen grund, men vi tror at han har forvredet benet, da han var på fold, så vi håber ikke at det bliver et problem og han er også rengående nu - så vi tror på det bedste. Derudover har han fået sin sædvanlige mega vinterpels og da han altid ødelægger sine dækner så har han ikke fået det på i år.

---------------------- Skrevet : 2020 -------------------------

2011 er Dortes sidste pony år, her slutter Dorte af med at ride en La1 i dressur. Som det aller sidste stævne i december 2011, starter Dorte to spring klasser på Quinzy - En Lc og en Lb, hvis rigitg husket.
Vi har fundet en låner til Quinzy, så der går ikke længe før han overtages af den sødeste pige Thea, som virkelig forstår Quinzy og elsker ham lige så højt, som vi gør!
Her er han (hvis rigtig husket) indtil sommeren 2013, hvorefter han lige vender hjem på sommerferie, for derefter at tage endnu et år med Thea. Thea og Quinzy gør det rigtig godt sammen, og der er ingen tvivl om at Quinzy bliver passet efter alle kunstens regler. Det er så skønt at se, og en ærgrelse da også Thea vokser fra pony, og Quinzy igen kommer hjem.
Fra Quinzy kommer hjem 2014 til 2019, laver Quinzy ikke meget. Men han blev også 21 år i 2019, så han er jo ved at være en gammel dreng! I 2020 sker der dog det, at Linda køber en gård på Fyn, hvor han i marts måned flytter derned. Ved igen endelig at have hestene så tæt, er det lettere for Linda selv at holde ham i gang. Hvilket hun nyder, igen at kunne være omkring sin baby hver eneste dag!

Her var en lille opdatering 10 år senere efter den forrige - Det er muligt Linda selv udfylder flere detaljer senere.

Kommentér på:
Anden særlig race Grønvangs Quinzy
Annonce