{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Lille Lundegårds Nikita [Tidl. part] 1997

4.380 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Janni H
Kvinde | 37 år | Oprettet: 13. nov 2004


Fjordhest Lille Lundegårds Nikita

Fødselsår:
1997
Højde:
Jeg har aldrig målt den skønne pony, men jeg ved at hun er en stor 1´er pony. Så jeg vil gætte på at hun er omkring 147 cm høj...!
Temperament
Hun har et rigtigt dejlig temperament! Det er for det meste stille og roligt, men hun kan godt finde på at "puste" sig op og blive meget urolig! eller hidsig. Men det er sjælenet, men det sker.

Når vi er ude og ride tur kigger hun rigtigt meget, men hvis man forsøger at ride hende til biddet og på den måde at får hende til at lade være med det bliver hun sur og til tider lidt hidsig. Men hun får lov til det hvis hun høre efter hvad der bliver bedt om! he

Ude til stævner er hun også stille og rolig, men når vi står og sadler op skal alting jo ses, så man står og prøver på at vend sig nogen gange! Men det lykkes ikke for det meste! hehe
Gangarter
Hun er blevet meget bedre gåenden, efter hun har tabt sig en del! Og efter at hun i okt. 2005 begyndt at få hø og alle de vitaminer og mineraler, har hun fået mere energi på den gode måde!

Skridt: er nogenlunde, men det er blevet meget bedre!

Trav: hun kan godt finde på at tippe lidt hvis hun har rigtigt meget energi. Men den er blevet meget bedre. Og hvis hun gider så kan hun sgu lave en rigtigt god fri trav! he

Galop: Ja hun løber stadig lidt, men det er ved at blive bedre. Men hun har stadig de dage hvor hun ik´ gider og tag det stille og rolig, men der bliver færrer af dem!
Stævner
Ja som det ser ud, har vi været ude til et par stævner i 2005, og vi fik da rosetter med hjem de 3 gange vi var ude og starte!

I år, 2006, i maj skal vi ud og starte hver weekende, det er to fjordheste stævner, og to almindelige klubstævner! Men det skaulle gerne blive til flere stævner, gerne fjordheste stævner! Men og almindelige stævner.
Stamtavle
F: ASTON
FF: PLUTONIKK
FM: SOLIDA
FFF: PLUTO (norsk fjordhest)
FFM: KARI (norsk fjordhest)
FMF: OLA GIK (norsk fjordhest)
FMM: SOLMØY (norsk fjordhest)

M: BARKHOLTS PINETTE
MF: CÆSAR HALSNÆS
MM: ANETTE AF SKOVEN
MFF: REI HALSNÆS
MFM: LOET HALSNÆS
MMF: MØLLEGÅRDENS FELIX
MMM: LENETTE AF SKOVEN

Det var et lille uddrag af hendes stamtavle!
Køn
Ja selv´følg er hun er meget køn.... Ej hun er en dejlig Hoppe... Med meget stort H......
Bemærkninger
2005:

Kit (kælenavn) er en dejlig og sød hest, men et rigtig godt sind... Hun er blevet meget bedre i dressuren, og er blevet meget bedre på tøjlen......! Efter vores "lille" styrt sidste år, som lige præsis er et år siden her den 15 august, med brække ben (altså mig) over en okse, hvor både mig og kit mistede modet på at springe.... men jeg fik dog så meget mod igen på at springe, begyndte jeg til springundervisning i januar. Så der beyndte vi fra helt fra bunden! det har så også gjordt at både mig og ponyen er blevet glad for at spring igen =:o) Vi har spruget en lodret på ca. 110 cm og hun sprang det med glæde, jeg kunne næsten ik stoppe hende igen gg.....

Nå men her i efterårsferien skal vi til horesmansship, og det glæder jeg mig rigtigt meget til...... jeg synes det er rigtigt spændene!

Marts 2006:

Ja nu skal vi til at starte til springundervisning JUBII, efter at vi er flyttede til en ny rideskole (SRLA) i okt. 2005. Vi stoppede til undervisning lige før vi flyttede. og siden har vi kun sprungt et par gange. Men hvor jeg bare glæder mig til at få undervisning igen og bare kom til at springe igen. Så vi skulle gerne kom til at starte nogen spring klasser når vi kommer ud til stævnerne!

Hun er blevet lidt fed for tiden, men det er heldigvis begyndt at gå den anden vej igen!

Vi er begyndt at trave og galopper over bomme og af det har hun fået et meget bedre rygsving!

April 2006

Springningen går bare helt super. Jeg er kommet nogenlunde over det styrt vi havde engang... og nu springer jeg uden at tænke over det, det er bare dejligt....
Kit har været en rigtigt bølle i hele påsken. Hun har gået igennem alle halv parader og det der bare linder det... Men nu er der sat en stopper for det!=:o)
Så er det jo snart stævnerne kommer en weekende til så ska vi til 5 stævner lige i "røven# af hinanden he =:o) Først USR 29-30 april, så fjoller stævne, hjallerup 5-7 maj, så LRF 13-14 maj, så SRLA 20-21 maj og til sidst i den månede fjolle stævne birken 26-28 maj... det bliver en hård månede he =:o)

Januar 2007

Nu er vi begyndt på dressur undervisning igen! Det er dejligt. Men desværre får vi ik´ undervisning i spring mere. Jeg har ik modet til det mere. Og bare hun snubler over et kryd, så bliver jeg nervøs, og det går lige i hende. Så jeg besluttede mig for at stop med det. Det er træls, men det er også synd for hende at det går ud over hende, når hun er kommet over vores styrt. Så engang imellem tager vi nogen små spring. Men nogle gange er der også nogen andre der får lå til at spring lidt på hende!!!

Kit har rigtigt udviklet sig det sidste halve år. Og hun har fået en stærker ryg, og blevet lidt mere lydig. Så det er dejligt. Men hun har sine dag hvor hun bare er fræk, og laver sjov og ballade hele tiden! Sårn vil hun lidt have det tror jeg! Det er hendes sjov =:o)

April:
Så har vi været til dressurkursus. Det var rigtigt godt, har aldrig fået så god undervisning som jeg fik i de to dage. Og så fik jeg endelig af vide, hvad jeg kunne gøre for at få hende mere lydig. Og det virker =:o) Der var endelige en der også turer at sige at mine hænder var et problem, hvilket jeg altid har troet. Men når jeg begyndte at snakke om det var der ingen der ville give mig ret, så det var dejligt at en der ville sige det til mig, og give mig ret!!!!
Selv om det kun er en uge siden, så har nikita forbedret sig rigtigt meget, og det har jeg også =:o)

Det var det for nu!!!!


Okt. 07:

Så har jeg desværre taget en meget svær beslutning. Jeg har valgt at stoppe med at ride nikita, da hverken kan finde lysten og tiden mere :( snøft

Jeg ved dog at jeg ville komme til at savne hende, men jeg har lavet en aftale med ejeren, at jeg bare kan skrive til hende. Og så hvis hun ikke lige skal bruge hende, må jeg godt tage en tur på hende, det er dog dejligt!

Marts 2010:
Så er jeg begyndt at ride den dejlige pony lidt igen. Dog ikk så meget, da mine skader ikk tillader det :(
Men hun er utrolig dejlig, og er blevet lidt mere nem :)
Kommentér på:
Fjordhest Lille Lundegårds Nikita
Annonce