{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Bento (RIP) [Himmelhest] 1984

3.652 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra Pedersen
Kvinde | 29 år | Oprettet: 4. nov 2007


Anden særlig race Bento (RIP)

Udfordringer
Fødselsår:
1984
Højde:
*R.I.P 26/1/11*
- Jeg savner dig ufattelig meget, min prins :(

1.54 m. sko
Temperament
Mange beskriver ham som doven, FOR skolet og grim. Den grimme del har jeg dog altid fået af vide var pga. hullerne over øjnene, fordi de er så dybe grundet hans alder.

Jeg beskriver Bento som en perfekt hest. Han er hverken doven eller FOR skolet, da der stadig er en masse energi i ham, heller ej grim, men smuk på sin egen perfekte måde.
Han reagerer godt for benene, stemmen og bittesmå tegn.
Jeg kalder ham ikke skolet, jeg kalder ham LYDIG.
Gangarter
Under middel med rytter.
Middel eller over uden rytter.
Stævner
Striglekonkurrence 2008 på Tanholt Rideskole, hvor han blev nummer 1 :D

Ugens Hest 2009 på Tanholt Rideskole :D

Ikke rigtigt decideret ridestævner, og det kommer vi heller ikke til :)
Stamtavle
En eller anden form for araberblanding.
Han har i hvert fald araberens udholdenhed og hovedet.
Køn
Smuk, smuk vallak.
Bemærkninger
Bento er en 25-årig vallak, rødspættet, hvilket jeg faktisk først har lagt mærke til nu. Han startede med at være min halvpart da ejer aldrig kom derud, så min lejehest da ejer flyttede, og tilsidst fik jeg ham foræret.
Den 5. Juni 2009 blev Bento derfor min helt egen lille englebasse, præcis en uge før min fødselsdag. Dette blev verdens bedste fødselsdagsgave jeg kunne ønske mig!

Jeg har i sinde at beholde Bento i al den tid han har tilbage, hvilket jeg håber er lang tid endnu. Dvs. han skal med når vi flytter, og med når jeg drager på efterskole.
Bento lider af mild gigt og skal derfor have en halv times opvarmning i skridt - gerne 45 minutter.

Bento og jeg veksler mellem bid og bidløs - alt efter hvilket humør vi føler os i præcis dén dag. Dog træner vi HMS mindst én gang om ugen, hvilket han er super dygtig til.
Efter næsten 4 måneders HMS-træning kan Bento nu springer an i galop fra skridt, fra galop til trav til skridt ved en enkelt lille bevægelse fra mig (disse ting i longe). Han kan lave bagpartsvendinger og schenkelvigninger fra jord ved enkelt tryk på bagpart og forpart. Han kan lave elevatoren og statuen fuldt ud.

Efter min mening har Bento og jeg et fantastisk bånd imellem os. Hvis der er folk jeg ikke kan lide, mærker han det, og kan bestemt heller ikke lide dem. Hvis jeg slapper af, slapper han af, og omvendt. Bento har altid beskyttet mig imod ting, han hjalp mig igennem den svære periode hvor min far var syg (depressiv), og for nylig hjalp han mig igennem sorgen over min bonusfars død af kræft.
Bento er min bedste ven, og vil altid forblive det, også når han krydser regnbuen.

Update: Idag er det den 26. juli, og efter en lang periode hvor Bento har været ustyrlig har jeg udelukkende redet med bid, men efter en uge hvor han har været styrbar, fik han fri (hvor han alligevel stod skadet). Idag red jeg ham igen for første gang i en uge, og jeg har aldrig redet en mere afslappet hest. Vi red i cordeo idag, hvilket bare gik helt perfekt, så det skal gøres igen.
Mit næste mål er at kunne ride tur i cordeo, så nu må se :)

Update: Dagen idag er den 10. august. Det er lidt under en måned siden at jeg startede med at ride Bento i cordeoen også, og nu har jeg valgt at stoppe det hele.
Jeg har 20-21 dage tilbage med Bento, før han bliver hentet og så flytter han til Læsø. Jeg kan desværre ikke bruge ham længere, grundet hans gigt i bagparten forhindrer ham i at gå optimalt.
De sidste par dage vil jeg nu bruge på at hygge med ham. Det skærer i mit hjerte, at skulle af med min bedste ven, men jeg har ikke råd til at have en hest jeg ikke kan bruge.
I lørdags opdagede Ditte at Bento var hævet ved kæben, så det er jeg også meget obs på. Desværre står han halt igen idag, så jeg tror simpelthen at vi kun skridter fremover...

Update: 23. august, og jeg er meget ked af det. Idag sagde vi farvel til Bento, som tog den lange tur til Læsø hvor han nu skal stå som pensionist ved sin gamle ejer (som bl.a. opdrættede ham). Det gjorde virkelig ondt at sige farvel til ham, og kommer bestemt til at savne den gamle dreng.
Heldigvis kan jeg besøge, da det er muligt at låne et sommerhus derovre (forrige ejer, som forærede mig ham, ikke hende hvor han er ved nu).

Update: 28. januar 2011
Juleaften 2010 modtog jeg den fineste gave af min mormor; et maleri af Bento og jeg. Blev simpelthen så glad for det, og min familie og jeg aftalte at til sommer skulle vi altså til Læsø og besøge min ponyprins! Senere i juleferien fik jeg nogle billeder tilsendt af Tanja (som jeg havde lånt ham af), fra hun havde besøgt ham i julen.
I onsdags (26. januar) modtog jeg en besked fra Tanja om, at Bento var gledet på isen på folden, og havde desværre brækket lårbenet, hvilket betød at dyrlægen måtte aflive ham på stedet.

Nåede aldrig at se min ponyprins igen, efter han rejste :(
Kommentér på:
Anden særlig race Bento (RIP)
Annonce