{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Maja R.I.P. [Himmelhest] 1980

1.617 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette K
Kvinde | 32 år | Oprettet: 17. feb 2008


Shetlænder Maja R.I.P.

Fødselsår:
1980
Højde:
Maja er ca. 104 cm i stg :)
Temperament
Hun er helt sin egen. Hun er meget hoppet, og hvis en anden hest snuser til hende vrinsker hun og hviner, det lyder nu meget skægt :P Men hun er meget rolig, hun er jo også rimlig gammel :)
Gangarter
Hun har 3 helt almindelige gangarter, dengang jeg red på hende sad man godt uden sadle :p
Stævner
Ingen, i hvert fald ikke imens jeg har haft hende, og tror ikke hun har med hendes tidligere ejere :)
Stamtavle
Ingen.
Køn
Hoppe, med kæmpe H! :P
Bemærkninger
Maja, ja, der er så meget at fortælle om hende at jeg kunne skrive en roman, men skal nok spare jer for dette :)

Maja er en hvid shetlandshoppe som var min første hest, senere byttede jeg hende væk med en af min fars heste, så vi har hende skam endnu :)
Jeg fik Maja i julegave i 1997, for inden havde vi haft Maja i 2 år ca, og der delte mig og min far om hende, men jeg fik hende for mig selv i 1997 :)
Maja er efterhånden kommet en del op i årene, hun er mellem 26 og 27 år gammel, men hun holder sig fint nok, og har været igennem meget :)

Hun er en meget speciel pony, hver gang man kommer ud til hende vrinsker hun, eller hviner, og så går hun lige så stille hen imod en, men så tænker hun lige pludselig "så, nu kan i selv gå resten af vejen hvis i vil mig noget!", og sådan er det næsten hver gang, og imens hun går hen imod en, brokker hun sig lidt med sine underlige lyde :P
Hun er meget en enspænder, og hun går faktisk for det meste sammen med de hekt unge shetlændere, dvs. dem som ikk er over 3 år :) Hun kan tit hvis hun bare ser en anden hest begynde at hvine eller pruste lidt.
Vi har tit prøvet at ifole hende dengang hun var ung nok til det, men hun har aldrig fået føl, så hun har været meget svær at ifole, hvert år går hun stadig med hingst på sommerfold, men vi VED der ikke kommer noget føl, og hvis hun er i brunst, tager vi hende somme tider hjem, så kan hun stå der til det er ovre :)

Dengang jeg var lille, red jeg på hende hver dag, og måske flere gange om dagen, det var ikke hårdt ridning på nogen måde, det var et par ture op og ned fra vores eng, og det foregik altid uden sadle, for sådan en havde jeg ikke :)
F.eks. var der en sommer, jeg var nok omkring 5 år, hvor jeg red ned i vores eng, og Maja, som er MEGET madglad, ville ikke med hjem igen, fordi der var græs dernede, og jeg prøvede VIRKELIG at få hende med hjem, men hun ville bare ikke. Det endte med at jeg gik hjem til mor og sladrede, så kunne Maja bare blive dernede. Jeg kan ikke rigitg selv huske det, men min mor har sagt at jeg var så sur, st jeg sagde noget med hun kunne bare æde sig ihjel dernede når hun var så dum ;) Men selvfølgelig gik min mor med mig ned efter hende, og hun kom hjem :) Det siger lidt om hvor stædige både hest og rytter er :)

Maja er forlængst gået på pension, og hun nyder det. Hun har desværre meget let ved at blive forfangen, og bliver det næsten hvert forår, lige godt hvor meget vi prøver at forhindre hende i det :( Dog var hun ikke sidste år, så vi må håbe hun heller ikke bliver i år :)
Hun vil selvfølgelig blive her til hun skal aflives, men hun bliver først aflivet når det er nødvendigt, jeg vil gøre alt for at undgå det, men vi skal jo alle dø på et tidspunkt.. desværre.
Det var meget tæt på at hun var blevet aflivet her i sommers, fordi hun blev ved med at være voldsomt halt, så lige den dag hvor jeg havde bestemt at lade hende gå bort, gik det i sig selv. Vi havde selvfølgelig haft dyrelæge på hende, men han kunne ikk rigtig finde ud af hvad det var, og sagde hvis det forsatte sådan i over 1 uge, blev vi nok nød til at lade hende sove ind. Men som sagt, ugen efter var hun frisk igen :) Jeg har aldrig været så ked af det som den uge.. Det var forfærdeligt, og jeg hader at tænke på Maja er så gammel, men håber da hun har mange gode år tilbage i sig :)
Det glæder hele mit hjerte når man ser Maja galopere rundt, eller hun laver lidt rodeo ude på folden, så man ved hun har det godt <3

Opdatering 14/8-08
Maja har faktisk haft en rigtig god sommer :D Vi har slet ikke haft problemer med hovene i år, hun har heller ikke været forfangen..
Hun er "plejemor" for de føl hun går med, de vil i hvert fald meget gerne lege med Maja, men hun gider ikke :P

20/12-08
Nu er det snart jul og tøsen her har gået ind ei et stykke tid sammen med 2 shetlænder føl, der er godt gang i den gamle i år;p

Opdatering d. 22/5-09
I Onsdags, d. 20/5-09, blev Maja aflivet. Hun var efterhånden meget dårligt gående, og havde elendige hove, og hendes øjne havde det heller ikke godt, hun var næsten blind tror vi.
Det var bare blevet hendes tur til at vandre til de evige græsmarker, hvor jeg er sikker på hun vil få det godt <3
Maja, du vil altid være min yndlingspony, og den verdens bedste pony, du var mit et og alt, og jeg ville ikke lade dig lide - du betyder så utrolig meget for mig, min bedste ven. Det var dig jeg altid græd ved når jeg var ked af det, og på en eller anden måde hjalp du mig altid op på benene igen. Uden dig, ville jeg ikke være den jeg er i dag. Du vil altid være i mit hjerte <3
M
Ma
Maj
Maja
Maj
Ma
M
Kommentér på:
Shetlænder Maja R.I.P.
Annonce