{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Al-Wahed ox 2005

4.656 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristina C
Kvinde | 46 år | Oprettet: 18. mar 2007


Arabisk fuldblod (OX) Al-Wahed ox

Fødselsår:
2005
Højde:
Ca. 152 cm i stg.
Temperament
Han har det dejligste temperament. Han er opmærksom og nysgerrig, men rolig og mild af natur. Er meget nem at håndtere, hvad end vi laver med ham. Er tillidsfuld og tålmodig. Han er den dejligste hest, jeg nogensinde har haft!!
Gangarter
Han bevæger sig godt og taktfast i alle gangarter, især hans rummelige galop bør fremhæves.
Stævner
Har været fremvist på Roskilde Dyrskue 2007.
Dommerens kommentar:
"Hingst af god type. Hoved er almindeligt med små fine ører.
Halsen er velansat og mankestykket velmarkeret. Lemmerne er velstillet, lidt blød i koderne bagtil. Bevægelserne er middel, Der ønskes mere fremaddrift i trav. Hingsten har en god krop med en god harmoni".
22 point. Nr. 1 af 2, og således bedste 2 års hingst .

Roskilde Dyrskue 2008:
"En ung hingst af middel type. Hoved er lidt tungt og halsen kunne ønskes lidt længere. Skulderen er god og manken er velmarkeret. Ryggen er god, krydset en smule kort. Har et velstillet føre med middel bevægelser"
21 point. Nr. 2 af 2.
Stamtavle
Er født d. 20. Juni 2005 hos Linda Kristiansen, Fjenneslev.

Stamme:
Seglawieh Jedranieh of Ibn Sudan (Bint Helwa 1887).

F: Neo ox 3368 FF: Lucas FFF: Pacific
FM: Fasination FMF: Fortissimo

M: Mablul Arrabi ox 2613 MF: El Mokari MFF: El Shaklal
MM: Comika MMF: Commisar
Køn
Ja, en smuk vallak
Bemærkninger
Al-Wahed har været min siden Juni 2006. Jeg fik ham i bryllupsgave af min mand. Mødet med Al-Wahed var kærlighed ved første blik - Jeg vidste med det samme at det skulle være HAM...

Navnet Al-Wahed er arabisk og betyder "Den eneste"

Al-Wahed startede tilridning oktober 2008 ved en lektion af Shane Mosele. Jeg var i ugerne efter på ryggen af ham og red ham 5-6 gange. Det gik rigtig fint.
Han fik tid over vinteren til at udvikles, hvor vi blot arbejdede med ham fra jorden og han blev redet få gange i ridehus primært på bar ryg.

Al-Wahed blev kastreret d. 19.03.09 og havde desværre et meget vanskeligt kastrationsforløb, da han fik sædstrengsfistel og måtte opereres herfor.
Efterfølgende dannede han bylder i pungen x flere. Pungen sprang og betændelsen væltede ud trods langvarig behandling med antibiotika. Vi gik derfor igang med daglig oprensning, da der ellers var dålige udsigter til helbredelse.
Først i september efter en effektiv indsats og slid med oprensning ved katederanlæggelse, skylning med Klorhexidin og efterfølgende lokalinjicering af antiboitika lykkedes det os at opnå en endelig sårheling.
Dette klarede vi kun takket være en tillidsfuld og tålmodig hest, samt et stærkt samarbejde min mand og jeg imellem.

I september 2009 fik han et ophold hos Christina F., som genoptog ryttertilvænningen af ham. Dette foregik stille og roligt via arbejde fra jorden, klikkertræning og HMS. Fuldstændig på hans præmisser og med hensyn til, hvad han var klar til. Hjemme igen var han fuldt ud fortrolig med at bære rytter. Tusind tak til Christina som lagde et rigtig godt stykke arbejde i ham.
Jeg brugte derefter en del tid på at finde den helt rigtige sadel til os begge og valget faldt på en Sensation Hybrid med tilhørende Skito Lammeskindsunderlag bygget op på koldskumsmateriale, der former sig efter hest og rytter.

Over vinteren og her i foråret har jeg brugt tid på at arbejde med ham fra jorden. Jeg har været hæmmet af graviditetsgener, så det har ikke kunnet blive til de store udfoldelser, men det lykkedes da os, at være med til et kursus i akademisk ridekunst v/ Christina Holmbæck. Et kursus der stærkt kan anbefales!! Al-Wahed opførte sig eksemplarisk og var en fornøjelse at arbejde med, som altid.

Juli 2010:
Han er nu i ridning og gør forrygende fremskridt. Har været redet i en lille uges tid nu og går stabilt til biddet i skridt og trav, har lært tilbagetrædning, springer korrekt an i galop på begge volter og har en fin fremadsøgning også i galoppen. Konditionen forbedres stille og roligt og han roses for at være nem og ukompliceret. Det er en fornøjelse at se ham komme videre under rytter, trods det, at jeg ikke selv er i stand til ride ham pt. Vi har tiden for os, og når jeg er klar efter fødslen, er min hest lige til at gå til. Dette glæder jeg mig meget til.

D. 11.09.10. Så fik jeg taget mod til mig og kom i sadelen. Al-Wahed er blevet rigtig dygtig og samtidig lige så sød og tålmodig som altid. Dejlige hest. Lækker at sidde på - gode bevægelser.

Sommer 2012
Al-Wahed - du gør mig så stolt og lykkelig langt ind i hjertet. Min vallak har adopteret et DV-føl Loutana, som har mistet sin mor i en alder af bare 3 mdr. Han kan ikke give pat - han udviser al anden omsorg for hende, som en hoppe ville have gjort det - og han gør det så mildt, blidt og kærligt, at jeg røres til tårer, når jeg betragter dem.
Loutana søger flittigt efter yveret og han nøjes med at vifte med halen og flytte sig, når hun søger for flittigt. Han passer på hende, beskytter hende og værner hende mod at komme for tæt på hegnet og for tæt på de andre heste. Han er simpelthen fantastisk.

Forår 2013
Jeg elsker min smukke vallak. Han passer på mig - hans bevægelser er gode for min dårlige ryg og skrøbelige bækken - han giver en god tur HVER gang, om der så går måneder mellem jeg sidder i sadelen, så er han den samme. Håber på god effekt af min nye medicin, så vi kan få lidt flere fantastiske ture sammen denne sommer.
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Al-Wahed ox
Annonce