{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Lizette Lund †090608† [Himmelhest] 1984

3.379 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ulla V
Kvinde | 44 år | Oprettet: 23. apr 2008


Traver Lizette Lund †090608†

Fødselsår:
1984
Højde:
Ca. 150 cm
Temperament
Rolig generelt. Men trods alderen (24 år) meget frisk og livlig.
Utrolig venlig når en fremmed skal have en tur på heste ryg. Og meget påpasselig og nysgerrig omkring små børn.
Det er utroligt som man kan mærke på Lizette, om vejret er godt. Hvis det regner og er koldt, så er hun lidt mopset. Og når solen kigger frem, så er alt bare dejligt i hendes verden.
Hun er jo en gammel "dame", så lidt særheder må man vel ha'!
Gangarter
God energisk skridt - meget hurtig taktfast trav når hun får lov (selvfølgelig) men også en god rolig arbejdstrav - galop lidt ujævn til tider.
Vi rider ikke så tit mere, da Lizette har lidt allergi der påvirker vejrtrækningen nogen gange. Men vi går mange ture, hvor vi hygger os, og spiser æbler og græs. Desuden løber vi lidt rundt på folden, så hun får motion, når vi ikke rider.
Stævner
Hun er gammel trav hest og har også kørt løb på flere travbaner - Blandt andet Odense travbane og Charlottenlund. Bedste tid 19,2 på Charlottenlund i 1989
Private små-stævner: Flere 1. og 2. pladser i Dressur og Spring

Stamtavle
Tja, hvor lang vil I have:-) Stoppede med at kigge da jeg nåede til 1600-tallet.. Her er noget af den:

Far: Richthofen (US)
Farfar: Nevele Pride (US) (USA's mest værdifulde travhest i sin tid - Satte flere verdens rekorder)
Farmor: Flying Cloud (US)
Mor: Cenu Bangsbo
Morfar: Frosty Hanover (US)
Mormor: Annse The Great

Flere navne fra stamtræet:
Star's Pride (US) - Thankful (US) - Florican (US) - Flying queen (US) - Flicka Hanover (US) - Casino The Great - Josephine Højgård
Worthy Boy (US) - Stardrift (US) - Hoot Mon (US) - Magnolia Hanover (US) - Spud Hanover (US) - Florimel (US) - Bombs Away (US)
Torrid Scot (US) - Spencer Scott (US) - Charlotte Hanover (US) - Pastime (US) - Volomite (US) - Peter Volo (US) - Guy Axworthy (US)

Afkom: Tennessee Pro (V. Armbro Badger (US)
JEG SØGER LIZETTES AFKOM - NOGEN DER VED NOGET?

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Lizette er 24 år gammel, og har oplevet meget i hendes liv. Her i starten kunne jeg ofte fornemme at hun i tidens løb har været lidt forsømt, hvilket til tider gør hende sky og nervøs. Men lidt kærlighed og omsorg har givet hende det gode humør tilbage. Og hun er bare super dejlig.

For omkring 12 år siden lærte jeg Lizette at kende for første gang. Min far "lånte" hende fra en opdrætter på Ærø. Hun skulle væk i et par år, så de kunne koncentrere sig om hendes føl. Og jeg fik så min første hest på denne måde. Lizette havde nærmest aldrig prøvet andet end trav sporten, så det var noget af en udfordring at få redet hende til. Hun var sky og absolut sin egen. Som tiden gik brændte Lizette sig ind i mit hjerte, og det var med stor sorg, da hun måtte tilbage til Ærø.

Mange år gik (Ja 12-13 år) og en dag ringede min bror og fortalte at Lizette rent tilfældigt var dukket pludselig op, til salg hos en hestehandler. Og selvom jeg troede at jeg aldrig skulle have hest igen, var der bare ingen tvivl. Koste hvad det koste ville, jeg skulle for alt i verden have min elskede traver, og give hende en god alderdom. Nu er hun endelig min. Købt og betalt! Og der er ikke grænser for hvad jeg ikke vil gøre for hende. Nu skal hun bare have det godt.


April 08:
Alderdommen sætter sine spor hos Lizette. Hun er desværre blevet ramt af glaukoma, og er blevet blind på det ene øje. Efter utallige dyrlæge og øjenspecialist besøg, er det blevet konstateret at hun får ikke synet igen på det øje. Hun tager det i stiveste arm, og er lige så frisk og frejdig som hun plejer at være. Heldigvis kan vi ikke mærke nogen forskel på temperament humør el. noget. Nu skal hun bare vænne sig til at dreje hovedet mere og kigge med det raske øje. Og jeg krydser fingre for at øjet ikke skal fjernes ved operation. For hun er gammel og det er jo ikke sikkert hun kan klare det.

Maj 08:
Jeg skal snart sige farvel til min elskede Lizette. Dommen lød på enten operation el aflivning. Lizette er jo en ældre dame, med noget allergi og nogen gange lidt vejrtræknings problemer. Så jeg har spekuleret frem og tilbage.. Operationen foregår i fuld narkose, og ingen kan vide om hun vil kunne klare det, og hvad fremtids udsigterne er. Jeg har derfor valgt, med STOR sorg, at det snart er slut for Lizette. Af frygt for at hun ikke vil klare det m.m, vil jeg hellere have at det foregår stille og roligt hjemme i hendes vante omgivelser. Hun har vist haft et godt liv, og jeg synes jeg har givet hende en dejlig "pensions" tid. Det må jeg så trøste mig med, og jeg vil kun det bedste for Lizette. Men hun vil blive savnet, for jeg elsker hende virkelig højt. Og det er det sværeste valg jeg nogensinde har skulle træffe. Det er enormt hårdt, og hvor bliver man dog ked af det..
Lizette jeg elsker dig, min smukke traver!

Juni 08:
Så kom dagen hvor Lizette måtte forlade os. Hold kæft hvor var det hårdt. Men hun havde en dejlig sidste dag. Solen skinnede, uden at det var alt for varmt. Vi tog en sidste ridetur først på dagen. Senere gjorde jeg hende fint i stand, med flettet hale og det hele, så hun var rigtig lækker. Og så fik hun sit sidste måltid incl rugbrød, æbler og gulerødder. Derefter gik alle hestene på folden og hyggede sig sammen i det dejlige vejr.
Lidt før dyrlægen skulle komme, gik vi ud på vores sidste gå-tur. Ud på vejen og hen til nabo marken, hvor hun plejer at få lov at stå og hygge sig og spise græs. Og bagefter ind i æblehaven, hvor jeg havde lagt lidt æbler ud til hende. Familien kom ud på gårdspladsen og tog afsked med hende. Og så var det tid til at gå tilbage til indgangen af folden, hvor vi havde planlagt at turen skulle ende. Vi havde lukket af, så de andre heste slet ikke kom i nærheden el kunne se os. Der stod mig og Lizette så med dyrlægen, og jeg måtte tage min sidste afsked med hende.
Det gik ret stærkt og Lizette lagde sig bare ned, mens jeg holdt hendes hoved og nussede hende. Og så var hun væk. Derefter tog dyrlægen afsted, og jeg blev siddende ved Lizette i et stykke tid. Og fik grædt, kysset og klappet hende.
Det var pisse hårdt, og jeg var godt nok ked af det. Men nu er hun et bedre sted, og hun har ikke smerter mere. Jeg er glad for at jeg har kunne give Lizette en dejlig sidste tid. Og hun nåede at blive 24 år gammel. Hun var bare dejlig, lige til det sidste. Jeg kan ikke rigtig forstå at hun ikke er her mere. Og jeg savner hende bare så meget. Men med tiden kommer jeg nok til at bedre forstå at det nok var det rigtige at gøre.
TAK FOR ALT LIZETTE, JEG VIL ALDRIG GLEMME DIG, OG JEG VIL ALTID ELSKE DIG SÅ HØJT!

Lizette Lund F. 3/6-1984 +9/6-2008
--- Strong as you where. Tender you go. I'm watching you breathing for the last time. A song for your heart. But when it is quiet. I know what it means. And I'll carry you home!---

Mit nye motto: Man kan aldrig få billeder nok:-) Husk at tage dem mens chancen stadig er der... Man bliver glad for det senere hen.
Jeg ville lave noget særligt at mindes Lizette med, så fandt på at tage hovaftryk. Dem har jeg 4 af nu, og er rigtig glad for det. Se hvordan man gør i mit video klip.

Giv gerne Lizette en stemme med på vejen - Det ville hun elske! (Og det ville jeg også;-)
Kommentér på:
Traver Lizette Lund †090608†
Annonce