{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Light Year [Himmelhest] 1997

5.641 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Light Year

Fødselsår:
1997
Højde:
Ca. 168 cm
Temperament
Generelt rolig men meget vågen.
Han er meget vågen på tur, i blæsevejr og i ukendte omgivelser.
Gangarter
Han har middel gangarter. De er nemme at arbejde med - og der ligger meget springblod i ham. Galoppen er flad og han har ikke meget af den og den kræver meget arbejdet.

Middelmådige gangarter,d der aldrig kan blande sig i toppen.
Stævner
Ingen i flere år - grundet skade hos rytter.
Stamtavle
Far: Lucky Light
Morfar: Royal Z I
Køn
Vallak
Bemærkninger
Har været min partner igennem næsten 14 år og lært mig alt, hvad jeg ved omkring hestetræning.
Har taget mig fra "traditionel" til en, der er mere åben for andre alternativer i sin træning. Desværre står han i øjeblikket stille, da jeg pga. hans meget vågne sind, dårligt kan holde til at ride på ham.

Han har gennem tiden kæmpet meget med seperationsangst og det krævede næsten 1 års træning, miljøændring til løsdrift i næsten 9 år i en meget stabil flok, hvor han de sidste mange år kun gik sammen med 1 anden hest. Men det gav ham ro på.

Han er en ener udover alle grænser, der har lært mig alt hvad jeg ved. Desværre har han været rigtig meget igennem psykisk de sidste par år og han havde brug for en meget lang ferie efter en tur på dyreklinik med en grim byld. Det ændrede ham psykisk og han havde en lang periode med mange smerter bagefter, men det fik vi styr på - omend vi kom lidt for langt ud, før vi endelig fandt årsagen.

Han har stået stille det sidste års tid men han tog mig fra ingenting til changementer. Desværre har mit helbred og en operation i en ankelskade sat en midlertidig stopper for min tid på hesteryg men jeg håber, at jeg en dag vender tilbage.

Han elsker dog stadigvæk arbejdet fra jorden og kan stadigvæk sine ting. Selv efter en lang periode med ingenting kunne han stadigvæk huske alle sine tricks.
Den dag han ikke kan mere vil jeg græde mange tårer. Han er en ener - og der kommer aldrig en anden som ham. Forhåbentligt jeg dog en dag kan finde en hest, som jeg kan holde mindst så meget af.

13/3 2019:
Pga. sygdom har Light i dag fået fred. Der er meget tomt.
Han efterlader et abnormt stort tomrum hos mig og dem, der kendte ham. Han var noget helt særligt. De fodaftryk han efterlader i mig kan aldrig udfyldes eller erstattes.
Han var og vil altid være en ener.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Light Year
Annonce