{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Torleif Engholm [Tidl. hest] 2001

2.459 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise Esholm J
Kvinde | 34 år | Oprettet: 14. jan 2004


Oldenborg Torleif Engholm

Fødselsår:
2001
Højde:
Ca. 170 med sko
Temperament
Han har selvfølgelig oldenborg sind. Men man skal ikke lade sig narre :) her er en hest med nerve... Han bliver bare ved og ved og ved og... :) en oldenborg har jeg sjældent set med så meget "gå på mod".
Gangarter
Han har gode gangarter, rigtig taktfast oldenborg-gangarter. hehe. Han har en god trav med god aktion.
Stævner
Jeg håber de kommer efter sommer.

___________________________________

Nejst Rideclub 6-7/8-08

Lc1 uden galop: 55,4% - nr. 2/3, første gang - han kiggede meget og banen var oversvømmet :(
Lc1 uden galop: 65% - nr. 1/3, wee, vores første stævne og første roset :)
___________________________________

Hjørring rideklub 18/10

LC1: 60% nr. 8 ud af 14. Fint program, kiksede lidt i galop
LC3: 62,1% nr. 5 ud af 15. Første uplaceret. godt program :)
____________________________________________

Sportsrideklubben lerbæk 21/11-08

LC2: 52% :S dommeren er hvis ikke så pjattet med os :S
LC3: 52% - dårligt program, så karakteren er fortjent...
____________________________________________

Nu holder vi vinterpause hvor vi udvikler os lidt. Nu har han været ude og se hvordan det forgår og har opført sig eksemplarisk hver gang.
Til efteråret håber vi at kunne starte LA-klasserne til klubstævner, og til sommer/efteråret at starte så småt på distriktstævner.
Stamtavle
Ja, begge forældre er kåret i Dansk oldenborg avl

F: Thor
FF: Mc Cloud Mellergård

Kan ikke lige huske modersiden.
Køn
Han er vallak :)
Bemærkninger
Jeg ejer ikke selv Torleif, det gør min tidligere svigermor.

Jeg hentede ham onsdag d. 1 maj 2008.

Han har ikke rigtig været redet før, men har gået som kørehest ved en ældre mand. Det er meningen jeg skal bruge ham som dressur - /stævne hest. Jeg glæder mig meget til at komme igeng med ham.

2/5 2008:
Min veninde var oppe og prøve at ride på ham (jeg må ikke endnu fordi jeg har en skade i mit knæ) Han var rigtig rolig og sød. Jeg ved ikke om han har været i en ridehal før, men han var kold over for ALT! Han er så SØD.

3/5 2008:
Jeg må ikke selv ride endnu, og da han er i rigtig dårlig kondi, er jeg gået igang med at træne ham fra jorden. Jeg longerer ham med pessoa longe, så han lærer at bruge ryggen og træde lidt mere ind under sig selv. Den er meget løs, for jeg vil ikke skræmme ham væk. Ham gik fint og sugede på bidet. Han bliver hurtigt træt, men det kommer nok når han kommer i bedre kondi.

4/5 2008:
Jeg longerede ham igen med pessoa longe, han kunne holde til lidt mere i dag, før han blev træt, så det går frem af. I dag var den lidt strammere, han gik fint, men jeg døjer lidt med han taber takten og "japper" og spænder hvis jeg vil have ham til at træde lidt mere over og brære sig lidt mere. Men han skal jo også lige have opbygget nogle muskler. Han er jo ikke vant til at bruge sig på den måde.

17/7-08
Nu har Thorleif været redet i ca en månede. Det går rigtig godt frem ad. Jeg har haft lidt problemer med at han skød skulder. Og da reagerede han ikke rigtig på benene, så det var lidt svært at hjælpe ham. Han er allerede blevet meget bedre, nu skyder han næsten ikke skulder og han reagerer meget bedre på ben og går næsten konstant til bidet. I dag skal vi ride undervisning. måske kommer der billeder.

25/8-08
I dag har vi redet tur sammen med Line og Anne. Det gik rigtig godt. vi mødte en traktor, men den var slet ikke farlig. Torleif er blevet rigtig sød at ride tur på, han er ikke rigtig bange for noget, og hvis der endelig skulle være noget så gør han ikke rigtig noget.

28/8-08
Torleif blev bare longeret i pessoalongen i dag. Han var rigtig fin, og han er blevet rigtig god til at galopere. I morgen skal vi for forste gang til undervisning hvor vi skal køre i trailer, så det bliver spændende. Det er hos Henrik Nøhr. I næste weekend skal vi til stævne. Vi er meldt i Lc1 uden galop begge dage, da vi ikke tør at satse på galop endnu. Men det kommer sikkert næste gang :)

29/8-08
Vi var til undervisning ved Henrik Nøhr. Det var super godt, og Bassen var rigtig sød. Han sagde slet ikke noget til at komme ud af traileren og blive sadlet op. Vi prøvede at galopere for første gang, det gik okay. Vi glæder os til næste undervisningstime hos Henrik, som er på tirsdag :)

2/9-08
Vi var for anden gang til undervisning ved Henrik. Det gik endnu bedre end sidste gang. Galoppen bliver bedre og bedre. Vi øvede lidt schenel vigning ned af langsiderne, det er ok, men det er hårdt for torleif at bruge muskler han ikke er vant til. :)

3/9-08
Vi var til undervisning hos henrik igen i dag. I dag sprang torleif an på galoptegent :) uden at løbe bare ét skrit først :) Vi øvede også program til weekendens stævne :) det er nu ikke noget problem for os håber jeg ikke. Vi glæder os rigtig meget :)

15/9-08
Det gik rigtig fint til stævnet taget i betragtning af at det var hans første stævne :) Jeg er så småt begyndt at øve lidt schenkelvigning i skridt fra midten ud mod langsiden og i trav op af langsiderne :) jeg er også begyndt at lave lidt tilbagetrædninger, det er han ved at blive dygtig til ;) Jeg skal ud og ride her i eftermiddag, og så skal jeg til undervisning hos Henrik igen i morgen :)

10/12-08
Det går rigtig fint med Torleif. Vi holder en lille vinterpause fra stævner, hvor vi vil træne mod LA progammerne. Torleif gik nogenlunde i dag efter ca. 14 dage med lidt skovtur og hyggeridning. I morgen skal vi igen træne dressur, så vi kan blive stærkere i nogle forskellige øvelser :)

11/3-09
Vi trænede dressur i dag hjemme på dressurbanen. Galoppen er blevet noget mere kontroleret. Han kan alle øvelser til og med LA3, nu skal han bare have rutine i dem. Jeg håber på at starte et stævne på ham engang i maj/juni.

18/9-09
Torleif har desværre stået skadet længe. Det startede i april, han begyndte at halte lidt, og det tog til. Dyrlægen tog røntgen billeder, men kunne kun komme frem til at han havde lidt forbenet dragtbrusk. Det mente vi ikke at han kunne blive så halt af, så vi kørte til ansager for at få ham undersøgt. I ansager kunne dyrlægen Jon se på røntgenbillederne at der muligvis var en lille forandring ved en ledhæftelse. Der blev lavet nogle undersøgelser, og vi fik Torleif behandlet og kørte hjem igen. Efter 8 uger ville vi kunne se om behandlingen havde hjulpet. I de 8 uger behandlingen skulle tage, skulle Torleif stå i boks og jeg skulle skridte på ham 30-45 min hver dag.

13/10-09
Da de 8 uger var gået var der en dyrlæge ude og tjekke om han haltede. Det var spændingens time, for han havde kun skridtet i 8 uger. Han haltede heldigvis ikke :) Genoptræningen skal tage 8 uger. Den består i, at jeg stadig skal ride 30-45 min og for hver uge der gik skulle jeg lægge 5 min trav ind, så det ender med at jeg traver 40 min med skidt ind imellem.

25/11-09
Vi manger kun 14 dage af genoptræningen og Torleif har ikke haltet :) Så det tyder på at han kommr over skaden. Vi har heldigvis en travbane på 600 m, så det er nemt at genoptræne. Torleif syntes det er noget kedeligt at løbe rundt på den samme bane uden rigtig at lave noget, så jeg håber jeg får til til at køre i skoven en tur en dag :) Vi glæder os rigtig meget til at komme igang med dressur igen.

12/2-10
Vi er begyndt at ride dressur igen. Det er stort set forfra igen. Han har ikke muskler til at kan bære sig ret meget. Han er glad for at komme igang igen. Der er noget at arbejde med igen.

21/10-10
Torleif er i dag blevet solgt Til Malene Møller i Lemvig. Han gik gennem handelsundersøgelsen og jeg kørte ham derefter hjem til Malene, som blev rigitg glad :) Det er dejligt at sælge sin hest til et kanon godt hjem :) Held og lykke til jer, jeg glæder mig til at se jer til stævner :)

Kommentér på:
Oldenborg Torleif Engholm
Annonce