Dansk Varmblod Allerupgaards Vedette 4.8 7 242
Dato: 2008-5-12

Dansk Varmblod Allerupgaards Vedette 1991

Vist 10.053 gange | Oprettet: 12. maj 2008
Google plus

Udfordring

Dyster: 8
0
Vundne
0
Tabte
8
Uafgjorte
0
Bedømmelse
Du skal være logget ind for at kunne stemme på hesten. Log ind
Bruger: 
 - Kvinde | 17 år | Brugeren er oprettet: 03-02-2008
Andet indhold:
Fra:
Til:
Emne:
Besked:
 
Gem kopi i mappen "Sendte beskeder"
 
×

Dansk Varmblod Allerupgaards Vedette

Fødselsår:

1991

Højde:

168 cm.  

Temperament:

Under ridning er hun frisk og arbejdsom. Hun er lydig for schenklerne og viser lethed ved sidebevægelser. Hun er let at håndtere og er på ingen måde hidsig. Hun har én gang før sagt fra, da der blev forlangt for meget af hende og jeg tror sagtens, at hun kunne finde på det igen.

Hun er let at være omkring på staldgangen og strigle. Jeg kan gøre hvad som helst ved hende. Hun er dog træls når det gælder at få renset hove, da hun prøver at sparke ud efter mig og hiver sine ben ud af hænderne på mig. Lige på det punkt, har hun ingen respekt for mig, så det arbejder vi på. Hun har en smule seperationsangst fra min mors hest, da de er bedstevenner og har fået sammen i meget længe. De har været kærester, lige siden de mødtes.

Hun er rigtig sød og behandler andre heste pænt på folden. Hun har dog sine egne meninger og kan godt blive en smule hysterisk, når hun er hingstegal, men kun omkring andre heste og er stadigvæk fuld styrbar. Om morgenen er det bare at åbne bokslågen og så er hun skredet ud efter sit græs. Ja, madglad er man jo. Hun kan godt være svær at tage ind fra fold, af den grund, at hun synes, det skal foregå i fuld galop og derfor er det svært, at holde hende. Dog er jeg ved at få noget respekt banket i hende på det punkt, da jeg tager fat i hende og nogengange tapper med en pisk på hendes bringe, når hun prøver at løbe og så går hun pænt. Hun skal lige finde ud af, at det er mig der bestemmer.

Hun er en hest med et særdeles skønt temperament, men med nogle udfordringer nogengange og så er hun en smule lusket :)
 

Gangarter:

Hendes gangarter er middel. Hun er meget rar og let at sidde på, da hun ikke har så meget rygsving.  

Stævner:

Hun har gået en del stævner med nogle forrige ejere/ryttere, både i spring og dressur. Jeg har fået afvide, at hun vist også har startet noget jagt.

I år 2002/2003 blev hun af daværende ejer eller rytter, Stine Flintegård Larsen, startet i LB springklasser. Resultater kan ses på DRF-portalen. Efter sigende skulle hun havde sprunget et enkelt spring på 1,60 cm. uden besvær, så det var bestemt ikke fordi potentialet manglede!

Jeg har ikke selv startet andet end et par små stævner med hende, da hun var rideskolehest i Vorbasse Rideklub (VRK) og jeg ikke var mere end 10-11 år gammel.

Hun kan øvelser op til M-klasserne.
 

Stamtavle:

Ja. Hun har rødt hestepas. Hun er registreret konkurrence hest og har tilladelse til at starte både klubstævner, samt lands- og distriksstævner.

Far: Bonsoir DH 378

Mor: Juvena DH 2144
 

Køn:

Hoppe.  

Bemærkninger:

Vedette er født den 19-04-1991 og er opdrættet af Birthe Pedersen på Allerupgaard i V. Skerninge.

Rød/fuks. Ureglmæssigt stjerneblis der løber ind i højre næsebor. Lav sok på højre forben og høj sok på venstre bagben. Små hvide plagmager ved manken og på det ene bagben. DV-brand venstre lår 703.

Vedette har gået som rideskolehest i Vorbasse Rideklub (VRK), hvor jeg mødte hende for første gang og begyndte at ride på hende. Jeg blev lynhurtigt forelsket i hende!

I år 2008 valgte Vorbasse Rideklub at sælge hende, da hun begyndte at få ondt i ryggen og derfor ikke kunne bruges som elevhest. Uden jeg vidste det, havde mine forældre budt slagterpris på hende og vandt buddet.

Det var en aften, da formanden for rideskolen ringede og fortalte, at de havde vundet buddet. Mine forældre fortalte mig, at nu var hun blevet solgt og vi skulle ud, at sige farvel til hende. Da vi kom derud snakkede mine forældre med formanden, imens jeg var ovre hos Vedette og sagde farvel. Da der var gået noget tid, kom de ind og formanden sagde: ''Ja, nu er hun jo solgt''. Jeg blev ked af det og svarede: ''Hvem har købt hende?''. Mine forældre og formanden så på hinanden og så sagde min mor: ''Det har vi''. Jeg troede, at de tog pis på mig, men det gjorde de ikke. Jeg kunne ikke tro det! Jeg sprang op af glæde og råbte ''yes!'' imens jeg omfavnede MIN hest. Det var en af de lykkeligste dage i mit liv!

I starten stod hun ude på rideskolen, men blev senere flyttet ud til formanden. Vi kunne ikke få hende med hjem med det samme, da vi ikke have faciliteterne til at have hest. Men så snart vi havde fået knaldet en fold og en boks op, samt fundet et selvskabshest, kom hun hjem!

Da mine forældre købte hende, vidste de godt, at det ikke var sikkert, at jeg nogensinde kunne ride på hende igen. Men det var forkert! Jeg tror, at hun både havde ondt i ryggen og samtidig var rideskoletræt. Vi købte en bomløs sadel og vupti - så red jeg på hende! Efter et års tid skiftede vi over til en rigtig dressursadel og det fungerede også!

Jeg red på hende og fik undervisning i lidt over 2 år, inden hun begyndte at halte i år 2010. På trods af de mange dyrlægebesøg, har vi endnu ikke fundet ud af, hvad der er med hende ben. Men vi har selv en mistanke om, at det er noget slidgigt. Det er ikke noget, vi ønsker at bruge penge på, at få undersøgt yderligere, da hun er en gammel hest og det eneste vi kan få ud af undersøgelsen er, at få erklæret hvad hun fejler og det kan vi ikke bruge til noget.

Jeg har skridtet på hende et par gange her i år 2013, men hun halter stadig, så jeg lader hende bare gå og hygge sig, i stedet for at belaste hende unødvendigt. En skridt tur i ny og næ kan det dog godt ske, at det bliver til.

Lig en kommentar og bedømmelse! Jeg skal nok kigge forbi jer også!
 
Kommentarer  

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer.


Opret bruger   Log ind


Kommentér på: Dansk Varmblod Allerupgaards Vedette


profil billede
Tilmeldt: mar 2013
Emner: 23
Svar: 1134

Heste: 1
Fotoalbum: 4
Annoncer: 2
1. mar kl. 20:38

Har før været forbi før med en høj. Super fin hest!

profil billede
Tilmeldt: dec 2010
Emner: 6
Svar: 96

Heste: 3
Fotoalbum: 16
Videoer: 12
1. mar kl. 16:45


Dejlig hest, med en skøn farve - og lækker blis, hun ser rigtigt sød ud


Tilmeldt: jul 2013
Emner: 12
Svar: 305

Heste: 1
Fotoalbum: 1
1. mar kl. 15:42

Syntes ligesom Emma, at hendes blis er rigtig smuk! (;
En høj til en rigtig lækker hest!


Tilmeldt: mar 2011
Emner: 10
Svar: 344

Heste: 1
Fotoalbum: 2
1. mar kl. 15:28

Har været forbi før med en høj, men smuk hest, er helt vild med hendes blis, den er rigtig speciel. (På den gode måde.)
Du beholder din velfortjente høj! (:


Tilmeldt: maj 2013
Emner: 20
Svar: 762

Heste: 1
Fotoalbum: 6
Videoer: 5
1. mar kl. 12:41

Har været forbi før med en høj. :0) skønne billeder, især nummer 3. xD at bruge hesten som sofa er nu engang det hyggeligste :b


Tilmeldt: jun 2013
Emner: 9
Svar: 390

Heste: 2
Fotoalbum: 3
1. mar kl. 12:10

Høj kig forbi


Tilmeldt: nov 2005
Emner: 24
Svar: 193

Heste: 1
Fotoalbum: 1
1. mar kl. 11:58

Høj.
Lækker hoppe Dejlige hyggelige billeder.


Tilmeldt: aug 2012
Emner: 342
Svar: 1394

Heste: 1
Fotoalbum: 4
Videoer: 3
1. mar kl. 11:52

Høj - rigtig flot hoppe


Tilmeldt: dec 2007
Emner: 1
Svar: 290

Heste: 1
Fotoalbum: 3
Videoer: 5
5. feb kl. 20:19

Høj - Sikke en flot hoppe

- Kig endelig forbi Dina

31. dec 2013 kl. 18:16

Tak for din kommentar til Delight. Høj til jer.
Udfordring - Dansk Varmblod Allerupgaards Vedette


Du skal være logget ind for at kunne udfordre. Login her
×
Bazoom - Vi elsker passionerede mennesker
HesteGalleri anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.         Læs mere
Personer, der synes godt om dette
×