{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Libell [Himmelhest] 2004

5.243 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla M
Kvinde | 29 år | Oprettet: 24. jul 2006


Anden særlig race Libell

Fødselsår:
2004
Højde:
Hun er ca. 160.
Temperament
Hun har et super temprament. Dog lidt hoppet :P
Gangarter
Hendes gang ligger sådan ca. middel... Måske lidt under middel..

Skridt : Middel. Træder godt ind under sig.
Trav : Middel. Træder bedre og bedre ind under sig.
Galop : Lidt under middel. Hun mangler en del balance. Men det kan kun bliver bedre. Hendes venstre galop, skal der arbejdes en del med. Dog er der også der spaten er...

Dressur : Super lære nem. Begynder at forstå mine signaler.
Spring : Vi har springet nogle enkelte baner på omkring 1 m..
Stævner
D. 31. august 2008
TROLDHØJGAARD
- LE skridt : 1. plads red til 63,00%
- LD u/galop : 3. plads red til 66,36%

D. 31/1. oktober/november 2009
ELMELUNDS RIDEKLUB
- LC1 : Første uplaceret red til 57,92%
- LD1 : 1. plads red til 63,34%
- LD2 : 1. plads red til 64,45%
- LE spring : Disket

D. 11. april 2010
LØGSTRUP RIDEKLUB
- LC1 : Lå midt i klassen red til 58,33%
- LC1 : Lå midt i klassen red til 60,83%

D. 17. april 2010
ELMELUNDS RIDEKLUB
- LC1 kostumeklasse (klædt ud som perle på kamel) : 2. plads red til 62,09%
- LC1 : Lidt midt i klassen red til 60, 84%
- LE spring : Første uplaceret
- Krydsspring : Første uplaceret (1 sek. op til første pladsen)

D. 5. maj 2010
ELMELUNDS RIDEKLUB (ring & rid)
- 40 cm : Fejlfri
- 50 cm : Fejlfri

D. 6/7. maj 2011
ELMELUNDS RIDEKLUB
- Krydsspring : Fejlfri
- LE : 4 fejl
- Agility : Første uplaceret.
- LC1 : 1. plads red til 60%
- Agility : 1. plads
Stamtavle
...
Køn
Hoppe. Nogle gange med stort H :P
Bemærkninger
Libell har 2 bagsokker, og en bred blis.

Libell er en skøn hoppe.

Libell har spat. Heldigvis er det ikke i udprud. Så hun er ikke halt! Min dyrlæge sige at det første glideled er vokset sammen, og at det næste er på vej...

Libell er nem at arbejde med, og er lær nem. Men man skal stadig tænke på at hun kun er 5 år. Så hun har jo stadig en masse krudt, som hun skal have brændt af.

D. 18 Maj 2008
- Så fik jeg købt Libell. Super dejligt, at hun nu er min helt egen! ;)

D. 25 Maj 2008
- Første gang helt alene i skoven. Altså uden andre heste. Libell tog det rigtig flot, hun var lidt mere varm end hun plejer. Min mor gik med til fods for en sikkerheds skyld ;) Man ved aldrig hva 4 års kan finde på ;)

D. 24 Juni 2008
- Idag blev Libell flyttet. Hun var så sød i traileren, og gik næsten lige op. Det tog ca. 5 min. så var hun oppe. Hun stod helt stille i traileren. Så det var rigtig dejligt.

D. 14 Juli 2008
- Libell har nu taget rigtig meget på, hendes ribben er overhoved ikke så tydlige som før. Jeg har kunne spænde hendes gjord 6-8 huller ud, på bare 3 uger... En rigtig dejlig forandring. Hendes pels er nu også begyndt at se rigtig godt ud! Hun er blank, og den er ved at være glat. Det kan kun bliver bedre!

17. Juli 2008
- Red undervisning... Det gik bare super godt... Pt, koncentrere vi os kun om skridt... Da hun mangler rygmuskler, så hun bliver redet lang og dyb, sådan hun får ryggen op. Dette går bare rigtig godt... Har aftalt med min underviser, at jeg skal ride sådan i mindst 1 uge, får jeg begynder rigtig at trave... Man kan allerede "se/mærke" på hende, at det hjælper... Hun går 2-3 hover over :O

7. August 2008 :
- Staldens heste har dyrlæge idag, og Libell blev vaccineret, og fik raspet tænder... Hun var rigtig sød, og stod pænt, da han skulle tjekke hende... Men da hun havde fået raspet tænder, og stadig var bedøvet, var hun virkelig hængret..! Hun gik 2 skridt, ind i boksen, og så gad hun ikke og gå mere... Men hende og Camelot var så søde, og hængret..! ;P

D. 31 August 2008
- Første stævne på Libel... Hun var så sød... På opvarmning, var hun lidt varm, der skete meget rundt om hende, og der var en rytter, der troede man skulle bruge grusvejen til opvarmning, så hun galoperede op og ned af grusvejen :S I den første klasse, kiggede hun på de forskellige ting, som nu kunne være farlige, dette tog hun dog emget pænt... Men hun var bare super nem af læsse, super på banen! En SUPER tur!

D 27. December 2008
- Undervisning går bare bedre og bedre. Vi skal dog arbejde meget med venstre galop, da hun skyder skulderen meget.! Dette er dog nok pga, spatten i venstre bagben.. Men ellers går det bare super..

D. 28 December 2008
- Libel var bare super sød idag... Så da jeg var færdig med at ride, og hun skulle strigles, kom jeg lige til at gå under maven, skulle lige se om hun sagde noget til det, men overhoved ikke... Min søde prinsesse hest...

D. 23. Januar 2009
- Idag blev Libell flyttet... Igen, igen... Der var en vildt dårlig stemning i stalden, så flyttede hende ud til Kjelleruplund... De gange jeg har været derude at kigger, virkede det bare som nogle super søde mennesker der er der.

D. 22. Marts 2009
- Det går super med Libell der hvor hun står nu, hun er næsten en engel :P Vi har idag redet undervisning hos Mai Nicolaisen. Synes det gik super, og fik en masse tips :) Men ellers går det super med prinsesse hesten.

D. 4 Maj 2009
- Så blev Libell 5 år... Og har snart haft hende i 1 år...

D. 18 Maj 2009
- Har nu haft Libell et HELT år... Det har dog både været med op - og nedture.. Men alt i alt er jeg glad for at have købt hende..

24. Juni 2009
- Så er vi igen begyndt at få undervisning af Vibeke Roloff... Og hold fast det er dejligt, hun kender Libell og mig, ved hvordan jeg rider, og mine principper :P Det er kun anden gang at vi får undervisning af Vibeke på Kjelleruplund, men får tips hvergang som jeg kn bruge indtil næste gang... Det går bare supert...

2. August 2009
- Så blev Libell flyttet igen, igen, igen... Har lidt ondt af den stakkels hest :/ Kunne bare ikke undvære ridehallen... :P Banen på Kjelleruplund står næsten altid under vand, og jeg kunne ikke ride Libell ordenligt så.. Så nu glæder jeg mig til at komme igang med at ride ordenligt igen, og måske en hest mere at ride til mig.. :D

12. September 2009
- Havde aldrig ventet så meget af min lille hest. På bare en måned har hun virkelig udviklet sig. Nu kan man langt om længe bare ride hende for sæde, og schenkel..! Hun er heller aldrig blevet redet så meget, og samtidig altid være glad for at arbejde.. Min underviser siger at der kommer mere og mere gang i hende bagfra, og om ½ år, ville hun tror vi kan være klar til LB1, og have mulighed for at lægge i den gode ende (:

21. Oktober 2009
- Aller, Aller, Allerførste gang jeg er røget af Libell skulle selvfølgelig ske til spring.. :S Vi væltede spring, alt fra det spring blev væltet, støtter osv.. Dog min skyld, kom i et helt forkert tempo, og kom lidt for langt ind under springet..

D. 8. Januar 2010
- Så har Libell stået på ELM i 5 mrd.. Aldrig har nogle troet at Libell og jeg skulle udvikle os så meget.. Købte egentlig bare Libel til at komme ride nogle ture på, og så skulle det være det.. Men efter den hjælp vi har fået fra Bentje, er det jo fremtid i hende.. Inden hun kom til ELM, kunne jeg næsten ikk ride på hende, hun havde underhals, jorderede af sted hvergang, lige meget hvor meget man overdrev med ens halve parade, fattede hun bare ikke hvad det betød.. DEt gør hun godt nok idag... Galopanspringene fra skridt kommer hvergang, fra trav til parader er også ved at være gode, venstre galop er dog ikke så god li i tiden :/ Men det andet er godt (:

1. juli 2010
- Så skete det ingen havde regnet med..! Libell har idag været halt i 3 uger, og idag kom dyrlægen så, for at give hans dom.. Libell har nu spat i højre bagben også.. :'( Det gik li så godt, med nu underviser, dressur, spring, og det hele kørte bare, men det gik ikk.. Libell skal lege foldbums ind til engang i efteråret, og så skal vi prøve og sætte hende igang ligeså stille, da det kan være at en mrd bare er nok til at hun er rengående, hvis hun bare får ro..!

D. 23 juli 2010
- Idag har Libell leget foldbums i 23 dage, og hun er allerede rengående på folden.. Har snakket med dyrlægen, og han synes jeg skal begynde og skridte hende pr. 1. august, ligeså stille, og så se om hun bliver ved med at være rengående, kryder finger..! :)

D. 26. december 2010
- Det er efterhånden lang tid siden jeg har skrevet hvordan det går med Libell. Har "fået" ny hest, så Libell er kommet lidt i baggrunden, og går og hygger sig med lidt let dressur, og lidt spring og skovture. Hun er halt fri, og har efterhånden været det et godt stykke tid nu, hvilket jo bare er ekstrem skønt ! Planen er at når det bliver varmere igen, skal hun trænes med realmassigt. Hun er jo en del bagud med sin uddannelse, og ved selvfølgelig godt hun aldrig bliver nogen topdressurhest, men øvelserne skulle hun jo gerne kunne lærer. Men regner stærkt med at sætte hende igang når vejret bliver bedre, da jeg ikk helt synes lysten er til det helt store med alt det frost og sne :D

D. 12. maj 2011
- Så er Libell rigtig kommet igang igen :D Min nr. 2 hest står pt. halt :( Så hvorfor ikke bruge tiden på at få redet Libell, vejret er jo skønt lige i tiden. Sidder og kigger tilbage på hvad vi har været igennem i de snart 3 år jeg har haft hende. Libell er rigtig god pt i både spring og dressur, og vi er ved at finde rytmen rigtig efter en del pauser pga. halthed. Hun reagere fint med at blive redet for sæde og schenkler, og har efterhånden fundet ud af at det sagtens kan være sjovt at springe uden at løbe hele springbanen rundt så hurtigt hun kan :)

D. 15. Juni 2011
- Så har Libell både sprunget oxer og vandgrav. Selvfølgelig uden problemer, så længe jeg ikke tæver hen mod springet, og beder hende om at springe så gør hun det. Virkelig en rar følelse at ens hest stoler på en :D

D. 1 august 2011
- Libell var lige nået at komme rigtig godt igang i juni måned, da hun bliver halt i starten af juli. Havde dyrlægen ude, og det viser sig hun er skæv i krydset, og er låst i nakken. Libell får kiropraktik, og jeg får ordre på af dyrlægen, at jeg kun må ride lige ud i 1-1½ måned. Fint tænker jeg - det er sommer, så en masser tur passer mig fint. Libell bliver også rent gående, og vi begynder at springe enkeltspring i midten af august efter en snak med dyrlægen, og Libell er bare flyvende :D

D. 17. september
- Der er sket meget siden sidst.. D. 27. august tager jeg i stalden som sædvanlig med min mor, og rider Libell på springbanen, da der er masser af plads.. Men Libell er bare sur og tvær, og hoster 2 gange da jeg varmer op.. Underligt tænker jeg, og skridter af og sætter hende på marken, da der ikke er noget at se. Søndag er Libell en lille bitte smule snottet, men det er møgvejr, og jeg er selv forkølet, så hvorfor skulle min hest ikke også blive forkølet. Mandag morgen er Libell mere snottet, og jeg snakker med dyrlægen, som mener jeg bare skal lade hende stå og observere om det bliver værre. Torsdag aften har Libell det meget værre, og står og hænger, og har 39 i feber. Ingen tøven fra min side, og dyrlægen kommer. Libell bliver sat i behandling, og går og er små sløj i små 14 dage. Nu har jeg redet Libell 2 gange siden hun blev rask, og hun er ikke 100% rent gående. Dyrlægen siger jeg skal give hende 14 dage med turridning, ligesom da jeg startede hende om efter kiropraktiken i juli. Håber den lille hest bliver ligeså flyvende som får hun blev syg.

D. 10. jaunuar 2012
- Det går rigtig godt med Libell, men føler lidt vi kører i ring hele tiden. Når det begynder at gå rigtig godt, så bliver Libell syg eller halt, og så skal vi starte forfra :s Nu er vi igang med at øve schenkelvigning IGEN. Planen er at jeg d. 4. februar skal starte LB3 og LA2, så nu øver vi også mere bærring sådan vi er klar til om mindre end en mrd :)

D. 2. februar 2012
- Så kom dagen, hvor der skulle sige farvel til Libell :'( Der var ellers planlagt og meldt til stævne d. 4. februar, men det skulle ikke ske.
Tirsdag d. 17. januar 2012 var Libell en lille smule uren til træning, men efter opvarmning var der intet at se.. Torsdag d. 19. januar 2012 var der planlagt spring, og Libell var faktisk nogenlunde rentgående, så vi tog nogle små hop, men hun begyndte at stoppe, hvilket hun normalt aldrig gør!!
Fredag d. 20. januar skulle der rides træning som normalt, men Libell var ekstrem halt, og jeg har aldrig set hende være så helt i de år jeg har haft hende.. Min mor og jeg tog beslutningen om, at nu skulle det være slut.. Libell vil aldrig nogensinde blive rentgående i længere tid, og efter en lang snak om hvordan Libell havde været den sidste mrd. blev vi enig om, at hun nok havde mere ondt end vi lige gik og forestillede os.. Hun havde gennem den sidste måned været sur i stald, under opsadling, ikk villet på fold - hun havde bare ikke været den samme.. Så beslutningen blev taget om, at det var bedst at give Libell fred..
D. 2. februar kl. 7.20 bliver Libell læsset i trailen for allersidste gang. Sammen med min træner kører de mod Ålestrup slagteri, hvor Libell får fred.. Halvanden time efter Libell er blevet læsset, bliver jeg ringet op af min træner, at nu er Libell væk..
Kommentér på:
Anden særlig race Libell
Annonce