{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Claus [Himmelhest] 1998

3.199 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Natasja & Claus  .
Kvinde | 37 år | Oprettet: 27. dec 2006


Anden særlig race Claus

Fødselsår:
1998
Højde:
ca 170. (uden sko)
Temperament
Han er blevet en rigtig rolig hest. Han kommer dog op at kører hvis han er alene. (Mest i skoven og en smule på banen)
Men vi øver på at være alene, og det går godt når vi øver det meget, men efter han i lang tid ikke har været alene på tur, så synes han det er svært igen.

2010: Kan nu sagens ride alene på banen og vi er oppe på 45 min i skoven.
Gangarter
Fin skridt, god trav og en super dejlig galop
Stævner
Ingen. Er ikke nogen stævne-person. :)
Overvejer at starte et distance i 2011.
Stamtavle
Ingen. Ved desværre ikke så meget om ham, da jeg har købt ham fra en rideskole, og de havde fået ham fra en hestehandler.

Så hvis i synes i kender ham, så skriv endelig. Vil rigtig gerne lærer lidt om hans baggrund...
Køn
En stor vallak. ;)
Bemærkninger
Han er bare min store basse. Han startede med at være en meget besværlig og dominerende hest, men efter 2 måneder så er han faldet helt til ro. Han går pænt ved siden af mig.
Han har dog en stor fejl, nemlig at han napper. Det er blevet meget bedre det sidste stykke tid, og han gør det kun når han er lidt irriteret. men vi håber han snart stopper. Han kom jo fra et sted hvor han aldrig kom på fold. Så håber det hjælper på alt hans galde i benene, at han er ude en del. :)
Men elsker ham over alt på jorden. han er min nussetrold.

D. 06.11.08: Tandlæge til Claus og Lyricah.
Claus fik taget "mundholderen" af 3 gange.. kan kan mange ting med sin store mule. :)

D. 09.11.08: Løssprang med Claus, og han fik sprunget helt op til 90 cm. Er så overstolt af min pruhest. Han plejede næsten ikke at kunne komme over kavalettien.. :)

Søndag d 23 nov 2008, første gang Claus red alene hjem fra skoven. Han vrinskede en hel del, ellers var han rigtig sød. Er så stolt af min skønne pruhest!

Fredag d. 19 dec 08: Claus havde tabt sin venstre forsko.. Så kunne desværre ikke komme ud og ride. Bo (smeden) kom heldigvis nogle timer efter.. :)

Men red i skoven med søs og Lyricah 21,22,23,24 og 25 dec.
Men skal desværre være væk fra Claus d 26-30 dec.... Snøft

Hans dominans er desværre kommet tilbage, han har sine dage hvor han kun gør hvad han selv vil. Han er desværre gået hen og blevet så besværligt, at jeg snart behøver lidt hjælp til ham.
Han kan fx ikke longerer uden han løber den anden vej, eller løbe ved siden af ham, uden han bliver sur på en. og det med at gå alene er ikke blevet bedre... Så kan han finde på at nappe efter ens ben når man hopper op på ham. (troede det måske var forbi han havde ondt i ryggen, men fandt hurtig ud af, at det var ren uopdragelse.)

Så har siden kontaktet Shane, og ventet på at få plads til ham dernede.

Idag d 07 april 09 kørte vi Claus ned til Shane i Jyderup.
Han startede med at lave en grime ud af torvet, så efter 2 forsøg hoppede han op på Claus, uden nogle store problemer fra Claus. Stod faktisk ret stille. Han kørte så sine ben rundt på Claus krop, og valgte så at stå på hovedet på Claus. :) Claus stod stadig stille. Så hoppede han ned igen, og Shane prøvede at longerer Claus i torvet, men der løb Claus væk, som han plejer at gøre... Men efter 5-7 min kunne han næsten få ham til at longere, dog stadig med stor irritation fra Claus. Så havde jeg fortalt han ikke ville gå alene uden en anden hest, så vi tog en tur rundt om kvarteret og Claus fulgte selvfølgelig allerede pænt efter Shane. Så jeg tror jeg har taget det rigtige valg at sende ham derned. Så om en uge skal jeg med ned og træne med Claus, så Shane kan lærer mig hvordan Claus også kan få respekt til mig.

Inden vi kørte fra Shane, skulle vi lige afprøve Claus med hans nye foldkammerat, som var en 3 årig vallak. De snusede lige til hinanden, og så var det i orden. :)

D. 15 april '09: Var nede og træne med Claus hos Shane. Det startede selvfølgelig med at Claus løb fra mig lige da jeg havde hentet ham fra folden. Så var stilen lige lagt tænkte jeg. Men han var rigtig dygtig. Vi øvede at han skulle gå med en vis længde fra mig, og respektere jeg sagde fra til ham. Han har jo løftet nogle forben af mig, så det er ikke smart at hanaltid går lige i hælen på mig. Dernæst øvede vi at løbe ved siden af ham, det har han ikke vil lade mig gøre. Så blev det at longere, hvilke gik over min forventning. Vi fik skridtet, travet og galopperet på begge volter. Han blev dog irritereret til sidst og løb væk et par gange, så måtte Shane lige overtage. men vi sluttede af hvor han gjord det rigtige. Så fik han også fri bagefter, og en velfortjemt rulle tur i ridehuset.
(hans napperi er også næsten helt væk, virkelig dejligt)

D 27 April '09: Nede og træne med claus igen hos Shane. Det hele gik rigtig godt. Vi gik en tur rundt i kvateret uden nogle problemer fra Claus side. Hoppede over en lille grøft, og nogle bom. Inde i ridehuset fik vi longeret på begge volter, og øvet med at få forbi den åbne ridehusdør uden at løbe ud af den. Alr i alt det super dag med Claus.

1 maj '09: Et års dag med min pruhest!!

D. 8 maj '09: Var nede og ride en lille tur på Claus. Vi øver med at han skal ride alene. Det gik faktisk okay, men jeg har nogle dårlige vaner jeg må lave om på.

D. 9 maj. Var nede og ride en tur på Claus uden Shane. Lidt problemer, men til slut gik det fint.

D. 10 april '09: Nede og trække en tur med Claus, igen uden Shane. Gik ikke lige så pænt som når Shane er der, men efter lidt tid gik det okay. Bagefter kom han op i traileren og så hjem til Åsebakkegård!!

D. 11 majl '09: Ude og gå en tur med Claus i vores skov. Han var super dygtig, faktisk ingen problemer. Og han tog det pænt da Lyricah gik fra ham i stalden. Han plejer ikke kunne stå stille når hun går uden ham. Så er super positiv idag. Dejligt med en god dag!

D.15 jun 09 : En lille opdatering. Det går fremad med træningen. Vi kan nu gå i skoven sammen uden de store problemer. Og han har nu forstået at vi ikke skal efter de andre heste vi møder i skoven. Han napper næsten ikke, og han er bare blevet dejlig stille og rolig. Vi øver en masse med han skal stoppe og gå når jeg gør det, og han lystre utrolig godt.. det bliver bare mest til at skridte efter mig og ikke løbe. (han er lidt doven med den store græsmave!)
Men små fremskridt hver dag, hvilke er meget positivt! :)

D 13 maj '09: Claus får bagskoene af. Vil gerne se om han kan blive fri for de sko.

D. 9 okt ´09: Vi har nu for første redet med hackamore, og Claus er en hel anden hest. Han er mere rolig, og reagerer bare så godt. Så tror at det bliver vejen frem fra nu af. Så ikke mere bid til Claus!

D. 21 dec ´09: Så fik Claus forskoene af. Så har jeg endelig en barfodet hypper. Håber dog han kan klare det nu når jorden er så hård. Så barfodet, bidløs, bomløs og med en hest på løsdrift uden dækken. Så har jeg nået mine første mål, det næste bliver at kunne ride ham kun med benene og en cordeo. Men der går nok længe i endnu. Men han kan næsten neje nu, og "smile".

D. 24 dec ´09: Juletur med Majsa/Stjani, Suz/Chiara og Søs/Lyricah. Rigtig hyggeligt, og nu kan Claus endelig gå i sengen uden at klampe og glide.

D. 31 dec ´09: Det er nu 10 dage siden Claus fik forskoene af, og det er første dag han er blevet ømtået. Så det ser ud til at han nok skal klare det. Selvom det var meningen han skulle tabe sig en del inden han fik dem af, da det er meget vægt han bærer rundt på. :)

17 Jan '10: Red ud alene på Claus. Red langs vejen. Sidst jeg gjord det var for mange måneder siden, og der prøvede han at løbe væk med mig. men idag var det ren afslapning, og han tog alt pænt.

22 Jan '10: Endnu en gang red vi ud alene, i dag prøvede vi at ride ind i skoven. Han stoppede lige på vej ind i skoven, men efter få sekunder gik han med på ideen. Stolt af ham.

29 Jan '10: Red en tur i skoven alene. Måske en lidt for lang tur i forhold til hvad Claus var klar til. Claus bådede vente rundt og løftede sig, men vi kom igennem til sidst. Så næste gang må jeg tage mindre skridt.. :)

25 april '10: Søs og jeg skulle flytte til Flower farmen i Hillerød. Så vi bestemte os for at ride der hen. Der var 16,6 km. Claus var en stjerne hele vejen. Der var ingen problemer, selvom meget af vejen var langs vejen. Er virkelig stolt af ham.
Og han var på ingen måde ømtået over den lange vej. Synes det går fremad med at være barfodet.

1. maj ´10: 2 års dag med min dejlige Claus. :)

5. Juni ´10: Sommerfest på Flower Farmen. Startede med en god skovtur med 5 af de andre oppe fra gården. Senere var der Ponygames. Dette har jeg aldrig prøvet med CLaus, så havde ikke de store forventninger. Men Claus overraskede mig kun positivt!! Han klarede alle tingene supert!! Over stolt. Vi endte med at komme på en delt 1. plads. Men så lavede vi en ny forhindringsbane, og der tabte vi, så vi kom på en 2. plads ud af 6. :)

D. 9 juni '10: Red en god skotur med Jeanne og Vanessa. Rigtig hyggeligt. Claus er blevet meget lettere på turene nu.

D. 19 aug '10: Da Lyricah ikke gad komme ned til Vanessa, så bestemte vi os for bare at tage en tur med Claus. Da jeg ikke har haft øvet i lang tid at ride alene, så tænkte jeg bare vi ville trække ham en kort tur. Men så bestmte vi os for begge at hoppe op på ham (uden saddel) og prøve at ride en tur. Da vi red ud virkede han meget afslappet og tænkte ikke over han var alene. VI tænkte så vi ville ride en lidt længere tur. Det gjord vi uden nogen problemer. Claus slappede af og nød helt sikkert at vi snakkede med ham og endda sang for ham :)
Så nu kan min Claus ride alene i over en halv time!! Er så stolt. Og kl var endda 21, så der var allerede halv mørkt i skoven. Så alt i alt, super dag for mig og Claus!!

D. 20 aug '10: Trænede i round-pen'en, og Claus havde heldigvis ikke helt glemt hvordan det forgik. Han havde ikke været der siden før hans skade den 7 juli.

D. 21 aug '10: Tog den samme tur på Claus (alene) som Søs og jeg tog i foregårs. Han var total afslappet., og havde det helt fint med at være alene. Vi mødte endda to heste på vejen hjem og han holdte fin afstand til dem, og havde det fint med de skulle den anden vej. Nu skal vi vist til at øve det lidt mere, så vi snart kan komme op på en hel time og ikke kun en halv.

D. 25 aug '10: Red den samne "alene-tur" igen. Denne gang tog jeg en trav tur for allerførste gang. Han opførte sig så godt. Var over stolt. Han havde dog lidt svært ved at forholde sig i skridt efter vores traven, men efter par minuter forstod han det godt.

D. 28 aug ´10: Red igen en aftentur alene på Claus i skoven. Går rigtig godt.

D. 16 sept '10: Red idag 45 min alene, og denne gang i rebgrime. Han har ikke helt lært at forstå styringen i den, men det skal jeg bare øve lidt mere fra jorden. :)

D. 16 okt ´10: Det går virkelig fremad med at ride i rebgrimen. Idag galoppede vi også, og Claus var bare super.

D. 18 dec '10: Ridetur til Nina's natur cafe. Det var Bertha, Nellie, Buster og Claus. De 4 heste skulle stå sammen med fårene på den store fold, mens vi spiste.
Da vi skulle ride tilbage kaldte vi på dem, og dem alle kom løbende hen til os, så rigtig smukt ud i den høje sne.
Claus var bare så flink hele turen, helt rolig, og han så så sød ud i sine røde jule rebgrime.
Kommentér på:
Anden særlig race Claus
Annonce