{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Joukje Oldaa J [Himmelhest] 2003

3.710 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sanni J
Kvinde | 37 år | Oprettet: 15. nov 2006


Frieser Joukje Oldaa J

Fødselsår:
2003
Højde:
1.71,5 cm.. meget stor dame
Temperament
rolig i hovedet selvom det er nye omgivelser. rigtig glad og kærlig, og den største hyggegris der findes... hun vil helst sidde på skødet af moar hvis hun kunne komme til det:-) og er nok som de fleste friesere - ekstremt intelligent
Gangarter
efter lidt træning har hun fået en vildt lækker gang og selvom hun løfter benene godt, sidder man bare bomstille på hende. når hun drives godt frem, får hun den lækreste flyvende gang og hendes galop er også rigtig lækker...

hun er lidt skæv i kroppen, og kan til tider have lidt svært ved at bære sig selv men når hun gør er hun super at ride
og op af bakke;-)
Stævner
ingen endnu, men håber hun er klar næste år og så ska der føl på næste år måske
Stamtavle
hun er efter: olof 315 som er efter reitse (stb preferent) og wieneke (stb ster + prestm)
og
sjoukje oldaa j som er efter oltman (stb) og oldaa (stb).

resten af stamtavlen er mere eller mindre modeller, ster og sådan.

Køn
rigtig lækker hoppe
Bemærkninger
har først næsten lige fået hende, så der er ikk så meget at skrive endnu, men selvom hun er kommet et nyt sted hen, og er meget opmærksom, tager hun det meget roligt...

hun har forvandlet sig rigtig meget på den måned jeg har haft hende og er blevet rigtig smuk at se på... nu mangler hun bare nogle muskler... hehe
d. 22 maj var jeg ude ved dyrlægerne og få hende undersøgt og de sagde hun havde en yderst god bygning og et godt gemyt...! selvom alt var fremmet, tog hun det roligt og hidsede sig ikke op over noget som helst.

nu har jeg så haft hende i at par mdr og er begynde på træne noget mere med hende og får undervisning 1 gang om ugen. hun er utrolig lærenem og efter bare 2 gange med undervisning, er hun en helt anden hest at ride. hun har stadig lidt problemer med at skyde skulderne ud og ikke rigtig komme ind under sig, men det bliver bedre dag for dag;-)

hun er godt nok det bedste køb jeg har gjort, og alle siger hun er en rigitg lækkertrold;-) hehe...

d 29/8 09: så blev julle flyttet til mellerup og hun tog det bare rigtig roligt....

jeg må sige at jeg nok aldrig havde troet jeg ville finde en hest der ville blive min "soulmate".. men har aldrig haft en hest som hende, står hun i den anden ende af marken og jeg tænker på hende så snart jeg er i stalden, ja, så går der højst 5 min og så står hun oppe så jeg kan se hende. når jeg rider, gør hun det jeg tænker som fx at gå skråt igennem:-) og sådan er det stort set hele tide... hun fortæller mig mange ting, desværre lukker jeg bare nogle gange af:-( men det skal jeg lære...

når jeg tænker tilbage kan jeg da også se hun nok valgte mig lige så meget som jeg valgte hende:-)
efter at have set hende første gang gik der over en mdr inden jeg kom op for at se hende igen. og hvordan finder man så en frieser blandt 30 andre??
"tilfældigvis" stod hun i en boks med en anden hoppe som de troede var hende jeg mente, og da jeg kommer hen til boksen for at se og siger det ikke er hende, ja, så MASER min Julle sig ind foran og stikker hovedet i min favn... hvordan kunne jeg så være i tvivl?! det var jo hende..!
hun er det bedste der er sket for mig og derfor får hun det også tit af vide, og tror hun forstår mig:-)

nu varer det ikke længe inden julle skal have kiropraktor, og glæder mig sådan:-) håber julle bagefter il få mere styr på sin krop!!

d. 25 jan: julle havde kiropraktor og det var bare rigtig godt, sikke alle de små ting man pludselig ser når man får det af vide. hun er skæv i kroppen, men vidste jeg jo godt:-) så nu står den på knap et års genoptræning og puha det bliver hårdt:-S hun vil jo helst ikke lave noget hvis moar ikke starter ud! men så kan vi komme i form samtidig;-)
glæder mig bare SÅ meget til at der kommer styr på hendes krop så vi kan komme til stævner osv.

d. 23/3-10 så har hun haft kiropraktor igen og jeg er lige så stille begyndt at ride hende:-) man kan mærke forskel nu og kiro. sagde også at hun var forbedret med 80-90 % så det er rigtig skønt. nu mangler vi bare at få styr på resten af kroppen:-) utroligt hvad hun kan gøre ved ens hest! Julle er meget livligere og på alle måder forandret til det bedre:-) men det er jo heller ikke sjovt når man ikke har styr på hvad kroppen laver:-)

d 6/6 julle kom til hingst for et par dage siden, men først idag har han været på hende... rigtig dejligt, og glæder mig til at se hvad der kommer ud af hende:-)
det er hårdt at undvære hende, en skal over til hende imorgen og så henter jeg hende hjem igen fredag..

d 21/7-2011
trænger vist til en opdatering, så her kommer den:-)
jeg har endelig fået julle hjem, da vi har købt gård, og det er skønt at have hende hjemme:-) det var lidt et sats da jeg smed hende til hingst - håbede bare på hun kom hjem og stå inden hun skulle fole.
nu er vi så nået 11 mdr hen og hun havde egentlig termin igår:-D så nu må følle godt snart komme ud, hendes mave ligner en der snart sprænges - så stor den er:-)

jan 2013:
der er sket meget med julle det sidste lange tid. hun kom i fol igen og venter et barok føl her i starten af april, så det venter vi spændt på kommer ud:-)
så har vi redet hende lidt for løse tøjler i sommers og efter princippet med at hun selv skulle finde balancen. efter ca 1 mdr kunne vi galopere rundt for løse tøjler på en samlet hest:-D og det havde jeg tidligere brugt min 1 år på at få hende til, og der kunne hun ikke engang gå så afslappet..
og det var efter alm dressur undervisning.
hun er så følsom nu, at man kan ride hende mere eller mindre bare ved at tænke på hvad man vil, og det er de mindste vink hun skal ha, når det self passer damen.
man er jo hoppe;-)

nu skal hun ikke have flere føl, men bare ud og rides og forhåbentlig vil vi få hende ud til stævner eller noget andet sjovt..

d 28 marts 13
endnu engang valgte julle at spytte et føl ud i de farver jeg ønskede mig:-) ca kl 21 var der lidt larm fra stalden, så min kæreste gik ud og kom hurtig ind og fortalte der lå et broget føl:-) og så var det en hoppe!
havde en fornemmelse af det ville ske:-)
hun klarede det flot og er bare en fantastisk mor. os som hun kender må gerne komme til føllet og hende, men fremmede skærmer hun lidt af for, med mindre vi er der og siger ok for det.. elsker den hest...

19/4- 2014

den værste dag i mit liv.. måtte sige farvel til min soulmate... hun havde været syg i flere mdr sådan on/off og pludselig stod hun nu, efter flere gode dage, og hev efter vejret.. hun havde fået en allergisk reaktion og astma og havde også stadig en infektion i kroppen, så denne gang tog jeg den hårdeste beslutning nogensinde... MEN jeg er sikker på det var det rigtige at gøre... jeg vil altid gøre det bedste for mine dyr, og hun skulle ikke lide mere.. dyrlægen havde også sagt at det ikke engang var sikkert at en behandling ville hjælpe og uanset hvad, ville det komme igen og igen...
jeg har ondt i hjertet og der vil aldrig komme nogen der kan tage den plads hun fyldte ud, men jeg er så lykkelig over de 2 skønne føl hun har givet liv til.
og taknemmelig over alt det hun har lært mig <3
min elskede hest- du vil altid være den bedste...
Kommentér på:
Frieser Joukje Oldaa J
Annonce