{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) La Lyricah 2001

2.636 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Vanessa & Pigen .
Kvinde | 40 år | Oprettet: 7. nov 2007


Arabisk fuldblod (OX) La Lyricah

Fødselsår:
2001
Højde:
152
Temperament
Hun er helt sin egen, og er af en eller anden grund tit bange for hvide ting.... :)
Ellers en dejlig rolig pige som er meget nem at have med at gøre.
Gangarter
Skridt: Meget langsom indtil hun lige vågner så går det også dejlig rask fremad (nogen gange så hurtigt at Claus ikke kan følge med)....
Trav: Fin (helt svævende når hun går ved siden at en galoperende Claus)
Galop: Ikke så god til anspring (og for det meste det forkerte), men når vi er i skoven sammen med "lille" Claus går det der ud af.... :)
Stævner
ingen - ikke rigtig stævne menneske!
Men tidligere ejer red disance på hende, så det kunne vi måske godt overveje en dag

Egholm Ridtet 2009 15 km(Men pga hendes kraniebrud når vi det desværre ikke)
Gribskov Ridtet 2009 40 km er blevet til 25 km, da både hun og jeg har været syge Bestået
Næste år starter vi med en 15 km så vi kan få Claus med og denne gang forhåbentligt også Deek (uden muk og halthed)
Stamtavle
Far: Saltomortal OX
(FA 457/94) swe ox

Mor: Sauda OX
(FA 86/90) swe ox

Se resten her http://www.allbreedpedigree.com/la+lyricah
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Hun er en dejlig lille hoppe!

Jeg købte La Lyricah bedre kendt som Pigen den 2. maj 2008 Direkte efter handelsundersøgelsen :)
Det var godt nok en lang og nervepirrende dag…

Havde været ude og prøve hende den 27. april hvor hun stod i Roskilde.
Hun er opdrattet i Sverige hvor tidligere ejer købte hende da hun var 1 år.

Hun er en meget rolig lille pige, som er ret nem at håndtere.

Hende og Claus knyttede sig ret hurtig, altså for Claus var det kærlighed fra første blik. Men Lyricah er vel en dame og var meget selvstændig/enspænder da jeg købte hende. Men efter de begyndte at få lov til at stå på fold sammen er det dem mod hele verden!
De første måneder jeg havde hende sagde hun ikke en lyd lige meget hvor meget Claus vrinskede til hende, men nu er hun blevet an lille snakketrold. Så snart hun ikke lige kan se Claus vrinsker hun alt hvad hun kan, også når hun ser mig :)

Den 30.07.2008 Noget af en dag… Var over på græsfolden og hente de 2, men da jeg skulle til at lukke sad hende venstre bagben fast i snoren og hun gik helt i panik. Ende med jeg også fik mit ben ind i snoren og blev trukket rundt efter hende, hvor jeg til sidst måtte slippe Claus.
Til sidst knækkede snoren endelig og hun kom hen til mig efter en lille jorde tur ned i den anden ende. Men Claus var blevet så bange at han var løbet halvt ud til vejen og ville ikke komme da jeg kaldte på ham (troede ellers jeg kunne lokke med Lyricah). Ende med vi løb efter ham (har aldrig været så bange og kunne bare høre bilerne hvine inde i hoved). Men heldigvis havde der ikke været nogle og stod bare ved lågen og vrinskede hvor der heldigvis var nogen til at tage ham.

Den 01.08.2008 Hendes ben er helt hævede efter i går og jeg har en masse fine blå mærker over det hele. Men tvang hende jo også til at løbe på det lige bag efter (for at få fat på Claus).
Så lægen ude. Halt og skal skylles i henholdsvis koldt og varmt vand og maseres 3 gange om dagen indtil hævelsen er væk.

Den 09.08.2008 Ikke halt mere, men lidt stiv i hoften, så for fri imens jeg er på Ærø.

Den (uge 30) Begynder så små at ride igen. Bare små skridt ture.

Den 30.08.2008 Ud og ride en hel time! Hvor har jeg savnet de lange ture i skoven :)

Den 23.09.2008 Flytter til den nye boks med stort vindue ud til de andre.

Den 9.10.2008 Første tur med Hackamore kun en lille tur i ridehuset i dag for lige at prøve det men i morgen skal vi i skoven med det. Gik rigtig fint :)

Den 25.10.2008 Pigen er øm under hele bugen. Så læge ude kl. 17 (hvorfor er heste kun syge i weekenden?). Evt. pga. sand i maven, hun har jo nok også lidt sart mave. Så to dage uden mad og så 14 dage med loppefrøskaller og olie.

Den 27.10.2008 Hmm det har åbenbart været meget hårdt kun at få wrap i 2 dage, har aldrig set hende spise sit slopper så pænt. Ingen spild!

Den 03.11.2008 Ian kommer og ordner hende fødder :) De er så fine, så han tager billeder af dem, som brug til eksempel på hvordan en sund hov kan se ud efter små 6 uger. Han skulle dårlig nok lave noget.

Den 6.11.2008 Tandlæge, havde nogle tandspidser som havde givet hende sår, så spændene at se om det kommer til at ændre på hendes hovedrysten…

Den 09.11.2008 Løssprang for første gang, ellers har det kun været en kavaletti en gang i mellem. Men sprang så fint, lidt for tideligt men kom pænt over og kom op på 1 m. Er så stolt af den lille pige, må have kameraet med næste gang!

Hmm Pigen er stadig øm under maven, nu har det godt nok varet i LANG tid. Vi har kun fundet ud af hvad det ikke er...
Så nu skal hun ind til hendes læge, på deres klinik og for en fuldstændig undersøgelse. Håber virkelig de finder ud hvad det er (og det selvfølgelig ikke er noget alvorligt). Så den 9. dec kører vi hende afsted og så skal hun være der i 3 dage.

Men intet var der at finde... Selvom hun både blev scannet og røgentfotograferet!
Så konklutionen var jeg har en meget mærkelig hoppe (det kunne jeg godt havde fortalt dem hi hi).
Men nu efter par uger derhjemme går det meget bedre og der er sådan set ikke noget mere :)
Så det er dejligt, men Mærkelig er hun!!!!

01.02.2009 Undervisning 1. gang af Eva i Klassik Dressur
Starter helt fra begyndelsen fra jorden. Øvede at få hende til at strække og bøje hoved og hals så man for hende til at bruge bagparten og træde ind under sig selv.
Efter kort tid begynder hun virkelig at koncentrere sig, noget jeg normalt synes er svært med hendes araber hoved.. Hun er virkelig opmærksom på mig og vil endda gerne nusses lidt :)

Den 04.02.2009 Startede med lidt arb fra jorden, som Eva havde forklaret os. Derefter longerede jeg lidt (da min ryg ikke ville så meget den dag). Har jo stadig svært ved at få hende i galop, men opdagede i dag at hvis jeg først havde hendes opmærksomhed, så gik hun i galop så snart jag sagde "Galop" :)

Den 05.02.2009 Det virkede også i skoven, når jeg var på ryggen af hende, gik enda i galop lige fra skrit :) NICE

Den 14.02.2009 Undervisning af Eva
Fik meget ros, hun var blevet meget blødere end sidst. Hun forstod hvad det var hun skulle så begyndte på versader og startede også på trevasader, da hun var så hurtig (så det var faktisk kun mig som ikke lige kunne få mit hoved til at følge med). Faktisk slikker hun min hånd (Hvad hun ALDRIG gør) hver gange vi holder pause og holder hoved stille når jeg nusser hende... Føler endelig vi begynder at komme lidt tættere på hinanden :) Jeg som troede jeg skulle kende hende før jeg begyndte at få undervisning og så starter det først rigtig her!

Glæder mig til den 1. juni så bliver hun løsdrift hest (Et rigtig hesteliv), lige nu står de endda ude til kl 17.30 (plejer at komme ind ved 13 tiden) men hun vil slet ikke med ind!
Så det bliver rigtig godt for hende at blive løsdrift hest, tror rigtig hun vil nyde det :)

Efter at have stået halt på venstre forben næsten 3 måneder, hvor vi har troet det var en fiberskade, men da det ikke bliver bedre må vi få lagt nogle blokader. Startede med at ligge en i v forben så blev hun rengående der men halt på h forben. Så lagde vi en der og så blev hun halt på h bagben... Så stoppede vi! Fik så taget en masse røgen billeder af forbenene og så blev min dyrlæge ret stille.
Hun havde knogle forandringer i begge hovben. Det vil sige hun har hovsenebenssyndrom
Min dyrlæge tog min hånd og sagde kun få heste kommer til at gå igen...

Hun skal have 3 måneder hvor vi prøver at gøre alt hvad vi kan.
Hun skal stå tørt og jævnt. Indtil nu har hun stået på en sygefold på flower, men der er ikke læ og svært at holde tørt. Så flytter hende i boks, hvor hun kan få en lille sygefold med grus, så den kan holdes nogenlunde tør.
Hun fin den 28. november 2012 sin første ledbehandling
Flyttet og kom i boks den 30. november
Egbar sko på den 7. december

Så nu må vi bare vente og se, men det er svært når ens hest ikke er glad...

Lang periode med en masse af genoptræning og op og ned ture...

6. maj Hun er HALTFRI!!! Hvor er det vildt, havde aldrig troet vi ville komme så langt, for under en måned siden var jeg sikker på hun skulle aflives. Selv min dyrlæge er meget overrasket over hun er blevet så godt gående. Der var kun en lille takt fejl på en lille højre volte, hvor hun jo har meget væk på det dårligste ben.Det kan jeg leve med, det kan jeg endda starte distance med :)

Nu skal vi bare have hende op i top form igen, og håbe hun holder til det. Men det kommer til at tage tid, det er jo over 7 måneder siden det hele startede. Men jeg kan ride min hest og hun er efter hun er kommet på løstdrift igen blevet min glade gamle hest igen (dog lidt mere nervøs og langsommere, men det kommer med tiden)
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) La Lyricah
Annonce