{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Bella R.I.P ;'( [Himmelhest] 1999

3.716 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mia Sophie H
Kvinde | 31 år | Oprettet: 2. apr 2008


DSP Bella R.I.P ;'(

Fødselsår:
1999
Højde:
1,27 <3 desværre ikke højere, ):
meen når jeg kun bruger hende til Pony games,
er den en dejlig højde :p
Temperament
Efter 3 års arbejde er hun meget rolig og nem. Kan have sin egen mening til tider, men kunne aldrig finde på at løbe af med en, bukke eller stejle.
En meget rolig pony at omgås, men når hun er på pony games banen, står hun og trippet, og kan løfte forbenene øjt, når hun for signal til at starte. En pony med meget fart :D
Gangarter
små 3'er pony gangarter, men det bliver hele tiden bedre.
Stævner
jeg bruger hende kun til Pony Gamrs, så det er de eneste stævner jeg har været med hende til.
Men vi har til gengæld vundet en del. til ALLE stævner/opvisnernger har vi vundet endten 1, eller 2 plads .
Stamtavle
ingen :(
Køn
hoppe
Bemærkninger
Jeg fik hende i 2005, fordi jeg var på udkig efter en ny pony games pony. Jeg faldt for bella med det samme! Hun var så rolig og nem, men hun kunne ingenting. To små piger skritede rundt på hende, og det var det.
En dag faldt jeg i sovn i lastbilen (vi var er vognmand, så jeg var tit ude og køre med ham) og pludselig holde vi i indkørslen, hvor Bella stod! åhh min pige <3
Jeg fik hende hjem og arbejde med trav og prøvede at vende hende til trafik og pony games ting. Hun tog det hele rimlig cool i starten, men havde helt klart sine egne meninger.
Nu længere vi kom mod vinter, jo mere strid blev hun og sur. Det endte med at jeg slet ikke kunne side på hende, fordi hun løb væk, og løb sidelæns, eller ind i barrieren. Vi fik fat i dyrlægen, og spurgte om hun havde ondt eller om der var andet som var galt. Men han sagde at hun var en rask pony, og skulle sættes på plads. Det var noget som jeg ikke kunne gøre, så min veninder og min søster prøvede at sætte hende på plads med hjælp. Men ingen kunne sætte sig igennem. Så vi ringede til dyrlægen igen, fordi hun havde taget meget på, og vi bad ham tjekke om hun var i fol. Men han lovede os at det var hun ikke, og sagde at vi skulle taget fodret fra hende og holde hende i form og tage kampende op med hende.
èn månede senere havde intet ændret sig, og vi ringede efter en ny dyrlæge, som sagde at hun skulle fole om tre uger.
Jeg fik så dårlig samvittighed!! Nu havde hun mistet alt tilliden til os, og jeg havde ingen pony games hest.

d 19 Februar stod Fjuri så i boksen med sin mor. Verdens smukkeste pinto føl. Men det var et stort føl, og fordi bella havde tabt sig, måtte vi skille dem tidligt ad.
Vi flyttede Bella ud til min veninde hvor jeg prøvede igen at ride hende. Men 20 m frem og 100 m tilbagee, sådan fik det i tre uger. Hun gik baglæns hele tiden og prøvede hele tiden at vende om og komme hjem. Hun hadede mig. Det gjorde så ondt. Hun hoppede ned i graven med mig, hvor jeg landede nederst.
Vi overvejede at sælge hende, men jeg vidste bare at det var mig og bella.
et halvt år senere, kunne vi ride, men hun prøvede mig til tider af, og løb ud til siden. Hendes forbandede skuldre.
Men vi gik til pony games og hun forstod hvad jeg ville og hun blev faktastisk til pony games. Vi blev distriksmestre 4 år i træk, og i 2008 fik vi en delt 1. plads til DM, som skulle afgøres til JBK horse show. Det var i skoleåret 2008/2009 at hun kom med på efterskole, hvor vi trænede på til den store konkurrence.
Men det var også der hvor folk begyndt at sige "ej skal du ikke snat have ny hest, du må ikke ride 3'er pony!!" Folk kunne ikke lide os, og det var jo kun pony games som du kunne finde ud af, så de grinte når vi prøvede andet.
Men min bedste veninde lærte os noget HMS og flere aftner i træk sad jeg mit i ridehallen næsten 2 timer, og ventede på at hun skulle komme hen til mig. 4.dag, kom hun hen til mig. Vi prøvede at lave andet sammen, og løssprang og red en masse ture til vandet med min veninde. Vi gik også til spring og hun sprang op til 1 m. Vi begyndte at kunn galopere på hovslaget (hvilket var stort!) og fik rigtig god undervisning og min lærer sagde den sætnign som jeg tænker mest over dagen i dag:
"du kan ikke tvinge en hest til at gøre som du siger, eller gå som du ønsker. Du kan INVITERE hende og forstå hende og så må i hjælpes ad"
Vi vandt til JBK og desværre gik vores pony games hold i opløsning, men mig og bella blev så meget stærkere!!!!
Vi blev bedste venner og, da min forældre blev skilt, stod jeg med hende i hånden da de fortalte det. Jeg græd så meget med hende. Min kæreste gik også fra mig, efter vi havde været sammen 1 år, og der var hun der også. Vi red ture i skoven som varede 3 timer, hvor jeg snakkede løs. Vi sprang lidt og hyggede MAX!.
Mine venner syntes hun var sej og flere var oppe og prøve hende.
Vi fik virkelig styr på skulderen, sommeren 2009. Og det gik fantastisk, og jeg ville ALDRIG af med dig, selvom mine pony år var væk.

Jeg begyndte igen på efterskole, dog uden hest, men red hende i weekenderne. Men jeg blev ringet op af min mor som sagde at hun ikke ville have sit hø, og spiste ikke alt sit foder.
Dyrlægen sagde at hun bare savnede mig, og jeg skulle bruge mere tid sammen med hende.
to uger senere ville hun ikke engang have græs. Stod med rykken til boksdøren og ville kun snakke med mig.
Vi have dyrlægen ude 6 gange, som fortalte os at hun var rask, men vi besluttede at finde et dyrhospital og kørte hende til ansager.
Da vi kom der op, var hun lidt til grin imellem alle de store dyre heste og hun kunne ikke stå i spiltovet, fordi hun var for lille. Men dyrlægen tog hånden i hende og sagde" du skal ikke være sikker på at få hende med hjem igen."
Hun blev der oppe i en uge, og jeg kom og besøgte hende hver dag, selvom der var 100 km hver vej, op til hende. Jeg prøvede at give hende hendes ynglingsslik, og hun prøvede at spise det, men lukkede øjnene af smerter bagefter. Det skar i mit hjerte at se min bedste ven lide sådan.
Dyrlægerne vidste ikke havd der var galt, og skannede hende og gjorde alt, men bad mig torsdag d 28 november om tilladelse til at aflive hende.
Jeg var helt sikker på at hun nok skulle komme sig, hun skulle bare have mere tid. Men hendes hovde var vokset til dobbeltstørrelse, og hun havde ingen muskler. Når hun drak vand, kunne hun ikke selv løfte hovedet væk igen og var ved at drukne sig selv. TIlsidst kunne hun næsten ikke stå, og bed efter mine forældre. Det var kun mig som kunne være inde ved hende.
Jeg kunne ikke klare at se hende lide, så fredag d 29 2009 klokken 15.11 fik bella sprøjten.
Jeg så hvordan hendes lille hovede hamrede mod asfalten og slog hul.

Der gik 5 uger, før jeg ville vise mig oppe hos hestene igen, fordi jeg ville ikke være der uden hun var der. Jeg ville aldrig have en ny hest.
Men hendes føl Fjuri var der stadig og blev min nye bedste ven, som i så kan læse om i hendes profil, som nu desværre er solgt.

Jeg tænder stadig lys i stalden hver år d 29 november. Jeg glemmer hende aldrig. Hun er en vigtig stjerne på himlen og har gjort mig til den jeg er i dag og har lært mig næsten alt.
Bella, jeg savner sig hver dag..... jeg savner dit smukke hovede og din bløde pels. Vi ses en dag, det ved jeg! vent på mig <3
RIP, min elskede.
-skrevet d12 januar 2012
Kommentér på:
DSP Bella R.I.P ;'(
Annonce