{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Palomino Østrupgårds Medea 1998

4.559 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sussi  H
Kvinde | 43 år | Oprettet: 17. feb 2008


Palomino Østrupgårds Medea

Fødselsår:
1998
Højde:
164 cm til kåringen i 2002
Hun er ca. 166 cm i dag.
Temperament
Meget meget rolig dame der gør alt hvad man beder hende om.
Gangarter
Middel gangarter, hvis der springer en bombe kan hun godt løfte halen og vise lidt.
Vi rider kun hygge ridning nu...(Har følle med som håndhest)
Medea har lavet en del skader på sig selv gennem tiderne, så hun er lidt stiv i betrækket. dog stadig super skøn at ride på.
Stævner
2002 4 år: Kåringsbeskrivelse: Betydelig hoppe af særdeles god type. God dybde og bredde. Kønt hoved. Middellang velformet hals, god skulder og manke. Ret god overlinie. Velformet kryds. Lemmerne passende føre, rette for, uens for, Bevægelsen ret god i skridt, vrider, snæver. ret god i trav. Middel i galop, på forparten. 9887 57 776 og 8 i helhed.
Sadelkåring
skridt 6 Trav 7 galop 8 kapacitet 6 ridelighed 6
løsspring: Brug af ryg 7, benteknik 7, smidighedskap. 7 kapacitet 7
i alt gns. 6,8 og bestået sadelkåring. Hun hedder nu RPA 97
Det skal lige tilføjes at Medea var "let redet "før kåringen, da jeg aldrig har haft ambitioner om at mine heste skulle gå høje klasser som unge!
Hun er startet til og med LA2 i dressur og LC spring. Sammen hsr vi fået en del rosetter og det højeste vi opnåede var en 4. plads i klubmesterskabet i dressur i OHR i 2003 hvilket vi stadig er super stolte af.

Store hestedag 2005 7 i helhed og 7 i mønstring. Hun havde ikke været trænet op til, da hun havde hængt fast med benet i en låge (værste jeg nogensinde har oplevet), så hun var lidt snævert gående, men gjorde det bare så fint alligevel!!!

Store Hestedag 2008: Vi fik en flot 3. plads i agility, Medea vippede ikke med et øre hele banen igennem (har også slæbt hende rundt/op på alting, da hun var plag!)

I påsken 2011 startede Medea og jeg vores sidste stævne... et retro tror jeg godt vi kan kalde det! Det var klubmesterskabet i DARK, hvor vi startede LC1 helt for sjov... Hun var super super dejlig og opmærksom og da vi kom på banen var hun stabil som i gode ganle dage, ørerne fremme og kanon udstråling... Hun fik mange 6 og 7 taller, dog et 5 tal i skridt, hvilket jeg godt vidste for hun jappede da hun havde lidt for travlt! Vi fik 60,41% og jeg var ovenud tilfreds. Vi endte på en 12. plads ud af 16 hvilket jeg synes er super flot af gamle Medea! Vi var jo noget rustne efter 7 års stævnepause, og nu fik jeg redet mit sidste stævne på hende, og så kan hun få en velfortjent pension.. Altså... vi rider jo stadig, bare for hyggens skyld!

d. 19. februar 2012...fastelavn er mit navn... har været i DARK og slå katten af tønden. Min smukke guldhest klarrede det super fint og nød virkelig at komme i byen, hun lavede spanske skridt hen mod tønden og var ved at æde den mens jeg skulle slå, hun kunne lugte gulerødderne der var indeni!
Stamtavle
Far: Mackay PAH 21(palomino/svensk varmblod)
Ff: Pegasus (svensk varmblod)
Mor: Dritholmgårds Gwendolin (Dv, brun)
MF: Grandeur (DV)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Medea RPA 97 er kåret i hoved stambogen hos palominoerne (DPA) i 2002 og bestod samtidig sin sadelkåring.
Hun er dun farvet med en bred gennemløbende stjerneblis der ender kødfarvet. Hun har 4 hvide sokker lidt hvidt mellem ganascherne og har 2 hvide lykke pletter under maven.

januar 2010, Medeas pels er temmelig pjusket at se på her i vinter, og hormonerne er vidst også rendt af med hende nu hvor hun ikke er i fol, så jeg prøver med en B vitamin kur... dyrlægen mener det skulle hjælpe, for hun klør sig også. stakkels dessen....
D. 21/8-2008 Medea er nu konstanteret drægtig igen ved palominohingsten Heimdals Happy Hero. Jeg kørte hende ned til dyrlægen d. 14/7-08 da jeg synes hun pludselig var så flink over for Girello. der var et kæmpe æg da vi scannede hende, så vi besluttede at lade hende og Campari blive. Da Campari skulle laves var medeas brunst 11 dage, så vi fandt ud af at hun er bedst at sprøjte ægget af. Så det gjorde vi så igen. Det kan umuligt have været det der har virket så hurtigt, men allerede da hun blev scannet kl 23 om aftenen var ægget gået og Karen lagde de sidste 2 frost strå jeg havde fra Happy i hende. Da Karen dagen efter skrev jeg kunne hente min hest, kunne jeg dårlig tro det var gået så hurtigt, og jeg tænkte at det nok ikke blev til noget. Men 3 uger efter virkede hun ikke hestegal og i dag på 38. dagen er hun så endelig konstanteret drægtig. Jeg er en meget meget heldig pige tror jeg! Så nu håber jeg altså det er et hoppeføl denne gang! Den lå helt stille inde i maven, Campari var meget livlig da han blev scannet!

D. 15/11-2008 ØVØVØV, medea har svedt om morgenen en lille uges tid og jeg har holdt meget øje med om hun var syg. temperatur mm var helt ok og hun æder løs. men her i går aftes da jeg skulle fodre hang der noget hvid hinde ud af hende, og jeg stod op halv 5 i nat for at tjekke hende, og det var som jeg havde frygtet- en kastning. Heldet ville ikke vare ved. Og det værste: det var et hoppeføl (ligesom jeg havde ønsket mig!) Nå men heldigvis har medea det stadig helt fint og ingen men af det. Så nu skal jeg have gjort op med mig selv om hun skal i fol mere. Jeg har det jo med ikke at ville skille mig af med nogen af dem!!!

D. 27/4-09 kørte jeg Medea hjem til mine forældre i kalundborg. her skal hun nyde sommeren på græs sammen med de 2 små shættere Calle og Oscar... Hun var ganske tilfreds med den store mark fyldt med græs...en uge efter,,,puha, meget hestegal og hormonforstyret... lidt fristende at sætte hende i fol når hun er sådan. Men nej...

D. 20 februar blev det besluttet at Medea skal have en "lillebror". Vi har købt en pony der ligner Medea på en prik, 4 høje sokker og blis og dunfarvet. Han har dog lidt hvidt i hale og man,,, vi glæder os til at kunne byde ham velkommen her på gården!

Marts 2010.. jeg rider nu Medea næsten hver dag. Det er dejligt at komme igang efter en laaaaaaang vinter. Hun er dog meget i forårs humør, så hun bukker lidt engangimellem... kun dejligt når de er glade. Hun er blevet lidt fræk på hendes ældre dage! Hun blev 12 år i går d. 30/3-10. Dejlige pruh...

August 2010: Jeg rider nu Medea næsten hver dag, og det er super skønt, vi nyder det begge i fulde drag... Ligesom om vi begge genoplever hvores "unge dage" sammen igen... Jeg vil lige tilføje at vores første billede, hvorpå hun stejler er IKKE med vilje... Min kæreste var med ude og tage lidt billeder af os, da jeg ikke har så mange ride billeder, og pludselig gik hun i hopla og hun rejste sig på bagbene. Min kæreste kom stolt bagefter og sagde han fik et billede af det...Hm... jeg var lidt rystet, for det har hun aldrig gjort før, men hun er simpelthen så glad (og kåd) for tiden, dejlige hest. Elsker hende over alt på jorden, og hun skal aldrig herfra, før hun skal til de evige græsmaker!

oktober 2010, nu er vinterpelsen kommet på og min hest ligner igen en bamsebjørn! Rider ikke så tit mere pgr. af tidsmangel, men de ture vi får er herlige, var i skoven på hende for nyligt, hvor hun var som en på 4. Havde jeg givet hende lov havde hun taget hele turen i galop!
Har her i december 2010 prøvet at tage forskoene af Medea for 1. gang i 5 år... sidste gang stod hun med så høj puls i benene at jeg blev nød til at lægge sko på igen (sommer 2006), nu har hun tilsyneladende ingen problemer, måske fordi tilvænningen foregår i sne...Har redet et par ture uden problemer, så håber virkelig hun kan gå uden sko nu. det er jo lidt fjollet at bruge alle de penge når man ikke rider så meget!

d. 21. maj 2011 hentede jeg Alladin herhjem til Roskilde og Medea fik ham ind til sig som selskab... de skal have lige "lidt" foder, begrænset græs, så det passede fint. men for den da hun var gal på ham... Han skulle ikke komme og tro han var noget! gammel og sær...meeen hestegal! Og 3 timer efter havde hun hjerter i øjnenen og klistrede op af Alladin så han dårlig kunne få lov at være i fred... Og nu her 4 dage efter er de bare helt udaskillelige! Dejligt...

September 2011, sommeren er ovre og efteråret begyndt. Alladin rejste hjem til kalundborg igen d. 10. sept, og Medea kom ind til drengene på den store græsfold hvilket hun nyder... der bliver nusset, ædt og hygget. hun fik 4 sko på sidste gang smeden var her og hold op det hjalp med bagsko! Nu kan hun "gå" igen, og vi får os nogle hyggelige ture...

Aug. 2012 Ja, der sker ikke så meget for tiden, jeg når ikke rigtigt at ride 3 heste, men når jeg tager en tur på hende er hun jo total glad og en fjollebasse der skal vise mig hun ikke har glemt hvordan man gør... Hun har været en tur hjemme på ferie i kalundborg under Roskilde festivalen, og det var en glad og veltilfreds hest jeg fik hjem igen... Hun havde været savnet af drengene det er helt sikkert!

D. 12/10-2015... den værste dag i mit liv... men jeg måtte tage den svære beslutning for min bedste ven igennem 17 år. Hun var slidt i benene og havde ondt. Heldigvis blev det på en smuk efterårsdag og da hun drog det sidste suk, brød solen igennem skyerne... der vidste jeg at vi ses igen!
Kommentér på:
Palomino Østrupgårds Medea
Annonce