{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest MONTY PYTHON 1997

7.601 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

SNIF ©
Kvinde | 29 år | Oprettet: 27. maj 2008


Fjordhest MONTY PYTHON

Fødselsår:
1997
Højde:
141 m. sko...
Temperament
Rigtig godt temperament. Bliver jævnligt brugt til handicap ridning, men kan stadig være frisk på en jagt.
Gangarter
Noget under middle, men han er 20 år og har gigt, så det er begrænset hvad man kan forlange ;-)
Stævner
Vi rider kun jagt, elevstævner i vores klub, og de lokale fjordheste stævner :-)

Dog har vi igennem vores 11 år sammen alligevel fået samlet lidt sammen :-)

2 x begynder hubertus jagt.
1 x 3 plads LC1 dressur.
3 x U-rosetter Babyjump
8 x U-roset i 50 cm. spring
2 x U-roset 60 cm. spring
1 x 1 plads i ringridning
2 x 2 plads i ringridning
1 x 3 plads ringridning
Han har desuden til dvs. højdesprings konkurrencer sprunget: 80 cm, 75 cm, 75 cm, 60 cm, 50 cm og 75 cm.
Stamtavle
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Monty Python er en nu 20 år gammel vallak. Jeg har været så heldig at have fornøjelsen af ham i nu 11 år.
Han er en hest med det roligste temperament, men har også sine helt egne meninger. Og han er ikke bange for at skubbe, mase, hive og små snappe for at opnå hvad han vil.
Med andre ord: Han har til tider større humørsvingninger, end en teenagetøs.
Han foretrækker helt bestemt at være i skoven, og bliver mildest talt fornærmet hvis man vover at ride dressur på ham.
Omkring 17 års alderen begyndte Monty at døje med gigt. Det gør at han ikke bliver redet lige så meget som han har gjort. Men gigt er heller ikke en sygdom som bliver bedre af at hesten står stille. Tværtimod. Så han kommer stadig ud på lange skovture, det er bare ikke hver dag han kan holde til det.

For bedre at beskrive ham, har jeg samlet nogle citater fra folk der kender ham godt

"Verden ville være SÅ meget kedeligere uden Monty og hans humørsyge"

Omkring hvad en hestehvisker ville få ud af Monty:
"Mad, mad, mad, mad, mad, uh uh er der sukker i?, mad, mad, mad, nix jeg gider ikke på fold hvis det regner, mad, mad, mad, mad, skynde mig... glem det, mad, mad, mad, mad, mad, dressur-nej tak, mad, mad, mad, mad, Wee madbussen, mad, mad, mad, mad, okay så- men kun hvis det er skovtur, mad, mad, mad, mad, jeg bider dig lige- bare så du ved det er mig der bestemmer, mad, mad, mad..."
_______________________
(denne del er skrevet år 2008-2009)
Historien:

En dag da jeg var ude at ride på "kalle" kom jeg op i rytter stuen. Jesper sagde at der kom en ny pony ud på kalle, og om jeg ikke ville prøve den. Det ville jeg gerne. Om lørdagen kom jeg så der ud fordi der var rinridnings konkurance og bag efter kom ponyen. Jeg prøvede det lille kræ som ikke var meget støre end rideskolens shetlandspony. jeg faldt straks for ham. Da vi kom hjem fik jeg af vide at det ikke var en elevpony, men en jeg måske skulle have. Men den det viste sig at sparkede efter en når man skulle ind til ham så jeg måtte ikke få ham. Så kiggede vi på en der hed columbus, men de ville have flere penge for ham en han var værd, så ham blev det heller ikke. Så fandt vi en fjoller der hed Adi (moderen hed Ida). Hun var lidt vild, så vi ville tænke over det. Men da vi ringede var hun ved at blive solgt. Så fand vi en palomino i avisen. Men da vi ringede fand vi ud af at det ikke var en jeg skulle have men de ville anbefale en hestehandler som de havde købt 3 ponyer og han havde ikke løjet nogle af gangene. Onsdag et par uger efter tog vi ud til ham, Han viste os en sportspony og en fjordhest. Sports ponyen så sød ud, mens fjordhesten stod og gloede på os med nogle rigtig søde øjne. Min mor og far kiggede meget på sportsponyen, men jeg var solgt til fjordhesten. Jeg fik lov til at prøve ham og det skulle bare være ham. Vi fik af vide af hestehandleren at der fandtes en stamtavle på ham et eller andet sted, men han vidste ikke hvor. Og han kunne ikke huske/vidste ikke navn og fødselsdato, så det måtte vi selv bestemme. Vi fik dog af vide at han var 110% fjordhest. Allerede da jeg prøvede ham vidste jeg han var en lidt skør (på den gode måde), så han skulle self. hede Monty Python, som en engelsk komiker "gruppe" med VIRKELIG dårlig humor også heder. Så søndag aften ca kl 10 samme uge trådte en tromle fed fjoller ud af traileren på "kalle" og begyndte at spise af nærmeste busk! og sådan fik jeg min elskede monty. <3<3<3<3<3

Genotræning:

Jah... da vi havde købt monty fandt vi ud af at han faktisk ikke kunne noget. En voksen mand kunne ikke lave cikelvolter på ham med mindre at mont red bag en anden pony. Så vi blev nød til at genoptræne ham. Det begyndte daogså at gå fremad lige så stille, men mont er en pony med sin egen mening så det gik lidt langsomt. De første par stævner red jegbegyndre 1 dressur hvor jeg havde trækker på fordiat jeg ikke kunne styre ham. Men så kom det stævne hvor jeg ikke skulle have trækker. Det var også det første stævne på ham hvor jeg red LC1.. Da jeg havde haft ham 3/4 år begyndte jeg også at springe. Det gik af L*** til i starten men det begyndte også at gå bedere :D. nu springer vi 60-70 cm. til træning og skal snart lære programmet til LC2 :D det har tage mig 2½ år at få ham her op. Men det har været det hele værd.





Kommentér på:
Fjordhest MONTY PYTHON
Annonce