{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Aja *R.I.P* 1993

3.375 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fieteam
Kvinde | 29 år | Oprettet: 19. jan 2008


Dansk Varmblod Aja *R.I.P*

Fødselsår:
1993
Højde:
170 cm. Hun er lige så rar og god som hun er høj:) Jeg skal have en skammel når jeg skal op på hende så hun er en smule stor men ikke for stor. Det gør slet ikke noget:)
Temperament
Utrolig rar hest, meget velopdragen og har et godt sind. Aja har dog også sine egne meninger og kan være en kælling overfor andre heste ved at sparke og hvine, men hun er altid rar mod mennesker. Hun er dog blevet blidere med årene. Hun er bare så dejlig nem at have med i byen.
Gangarter
Skridt: Dejlig rolig og træder godt over..
Trav: Lækker og kan få benene godt ind under.
Galop: Rigtig dejlig og vuggende..

Gangarter er overmiddel.
Stævner
Aja var B-hest som 6-årig og er af ren springafstamning. Da forrig ejer købte hende, lavede hun hende om til dressurhest og havde god succes med det.
Hun har startet stort set alt med den gamle ejer. Alle M-klasser og har til og med startet DM. Med mig har vi dog ikke opnået mere end La3 :)

D-stævne - Sportsrideklubben Skovly (Klubmesterskab+alm klasser) 7-8 juni 2008

La1: 62,41 %
La1 1.afd. 62,41%
Kommentar: Med nogle små justeringer skal det nok blive godt:)
Haha, hun kom desværre lige til at changere én gang da hun skulle i trav. :P Og der fik jeg kommentaren af dommeren: Fint og rent changement =)

La1 2.afd. 60,61%
JEg synes vi havde en super debut og jeg har kun haft hende i lidt over 14 dage og redet hende ca 12 gange så synes da det er mega flot :) det gik super hehe

Startede også til c-stævne i Silkeborg rideklub hvor det egentlig gik godt , men ingen rosetter.

Udvidet klubstævne Sportsrideklubben Skovly
4-5 Oktober 2008
La1: 63,45% 2.plads
La3: 60,68% 1.plads ( Min første la3, havde kun redet den én gang til træning og det lå ret lavt. Yderst tilfreds!)

Vejle Rideklub c-stævne 18 oktober 2008
La1: 64,14% delt 2.plads (ud af 32)

Jysk rideuge I Silkeborg ( startede d. 13. og den 14.)

Mandag: Red La3 til 63,10% - desværre lige uden for placering. der var 32. -der var meget små fejl, men ok.
Tirsdag; red La3 til 62,75% - ingen placering men Aja kom til at lave et changement og var lidt for ivrig i galoppen. stadig ud af 32 starter.

alt i alt er jeg god tilfreds, da jeg har fået styr på mange flere ting og laver generelt bedre programmer nu, der mangler stadig småjusteringer, men vi er igang med at arbejde på det. Hun er jo en stor hest, med mange krafter. Aja har heller ikke startet siden Oktober 2008.

D-stævne/ Udv. klubstævne spring og dressur. 8.-9- August 2009

Showklasse LA-MB0
Red en LA3 8. august til 63.10%
Red en LA3 9. august til 67,24% & fik en 3.plads
Stamtavle
Far: A-dur
Mor: Medina
Farfar: Argentinus
Farmor: Revue Girl
Morfar:Maerchenprinz
Mormor: Donna Linderup
Farfars far: Argentan
Farfars mor: St. Pr. Dorle
Farmors far: Romadour 2. (romersk tegn den 2. )
Farmors mor: Ursulinerin
Morfars far: Ecuador xx
Morfars mor: Marcia 2.
Mormors far: Seul Soun
Mormors mor: Sonja 2.

Og der er flere endnu men skriver dem ned en anden dag:)
Køn
En lækker hoppe med værdighed:)
Bemærkninger
Aja er en smuk, brun og stor dame med hvide bagsokker og en stjerneblis. Hun er harmonisk bygget og ret muskuløs. Hun virker ikke tung eller vildt kraftig at se på selvom hun ikke er den spinkle type. Aja har det smukkeste hoved, udstråling og øjne, som jeg straks faldte for. Hendes man, hale og pandelok er sort og krøllet.Hun er meget tillidsfuld og jeg stoler også 100% på hende. Hun er så stabil, og der kan stadig være godt gang i hende selvom hun er oppe i årene. Hun ligner bestemt ikke en fra 93. Hun er utrolig stærk i alle sine øvelser og kan dem alle sammen og derfor er hun den perfekte lærehest for mig. Hun læsses nemt og er terrænvant. Når først Aja er ordentlig opvarmnet er hun selvgående og dejlig lækker at ride på. Hun har desværre lidt gamle og slidte ben og har galle i dem, derfor er det vigtigt at vi passer godt på dem med staldgamacher om vinteren og god opvarmning. Aja er også en sjov hest fordi hun har så meget personlighed. Jeg har haft hende siden d. 21. maj.
-Hun er kåret som RDH hoppe
- DH hoppe
- Er brændemærket på bagen og på halsen.
- blev kåret som bedste 2-års i sin tid.
- var B-hest i spring som 6-års.
- Har været til adskillige kåringer med succes.
- Har startet DM.
- Er selvfølgelige kåret som DV.
-Hun har (nu) et voksent afkom der hedder Maja som er B-hest i spring
- Hun har også et barnebarn, Carpella.
- Aja's far A-dur er en meget velset hingst med masser af succes på kontoen, men som nu er pensioneret. Han har i lang tid været en af DK's bedste hingste og er kendt for sine succesfulde afkom med det fantastiske sind.

Man har ikke en rigtig hest, hvis man ikke har en DV :D

Min fantastiske vidunderlige og uendeligeelsket hest blev med stor smertende sorg desværre aflivet d.20.april 2010. Hun var en ældre dame med masser af livslyst og energi, men alderdommen indhentede hende. Hun havde i flere år haft lidt knas med benene og vi vidste det da vi købte hende. Hun har været i konkurrence i mange år og derfor er hun naturligvis slidt i bentøjet. Slidet havde lige så stille arbejdet sig op. Det plejede at vise sig som stivhed i benene når man varmede op, men fadede hurtigt ud i takt med opvarmningen. Det tog længere og længere tid at få hende til at gå rent mens tiden gik. En dag sidst i marts 2010 var hun meget synligt halt og stiv, så vi tilkaldte dyrlægen og hun gav den en sidste chance da hun har fulgt aja i mange år og vi har flere gange haft samme dyrlæge på hende ang. benene og har kunne rette op på det med ledvæske i benene og lidt ferie. Men her var ikke mere at gøre end at prøve at putte ringsko med såler på og så ville hun komme om 14 dage. Vi vidste at hvis vi ledbehandlede hende igen eller sendte hende flere steder hen for at høre andres mening ville det ikke være for hendes skyld. Hun ville være på toppen i 2 måneder og så være dårlig igen. Vi stolte på vores dyrlæge. Efter 14 dage kom dyrlægen igen og kunne se det var tydeligt dårligere og hun kunne med lethed bedømme Aja's korte fremtid og hendes helbred. Der var ikke mere at gøre for Aja. I hvert fald ikke hvis vi skulle tænke på hendes velvære og det var det eneste vi tænkte på. Så hun skulle aflives. Det er det sværeste jeg har oplevet i mit liv og jeg, min familie og forrig ejer var med hele vejen til hjertet stoppede med at slå. Heldigvis var hun overlykkelig og komplet forkælet til det sidste som hun har været i alt den tid hos os. Vi var aldrig i tvivl om vores beslutning og heller ikke vores dygtige dyrlæge havde tvivl om valget. Det var det eneste rigtige at gøre for Aja. Hun skulle have fred, mens hun var en stor, glansfuldt, smuk og muskeløs hest med glimt i øjet. Ikke om nogle måneder når hun var muskelfattig, sur og havde mange flere smerter. Vi ønskede ikke at vente. Hun skulle slutte på toppen som en soldat i en kamp. Som en tapper soldat faldte hun på få sekunder. Hun havde smerter i benene, men nok til at kunne holde det ud indtil hun skulle afgå ved døden. Hun havde et godt og langt liv på 17 år hvor hun betingelsesløst har givet kærlighed og givet så meget mere uden at forvente at få igen, selvom hun gjorde. Jeg savner den hest og det vil jeg altid gøre. Jeg elsker hende og det vil jeg altid gøre. Hun vil altid være i mit hjerte og tiden med hende har jeg aldrig fortrudt selvom den kun var 2 år. Jeg vil aldrig glemme hende. Farvel min bedste ven. Tak for alt, jeg elsker dig til evig tid. Vi ses i himlen <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Aja *R.I.P*
Annonce