{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Nuggi 2001

3.473 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ida * Team GG *
Kvinde | 31 år | Oprettet: 14. jun 2007


Anden særlig race Nuggi

Fødselsår:
2001
Højde:
136 cm
Temperament
Den mest rolige hest jeg nogensinde har mødt, ynglingsbeskæftelsen er at sove - også gerne under træningen.
Gangarter
Passer meget godt til en 2'er pony, desværre har vi fået store problemer med galoppen.
Stævner
Har startet to LC1 på hende da jeg hávde hende som part, hvor jeg fik henholdsvis en 2. plads og en 3. plads, % kan jeg ikke huske.

4/10-08
VJS
LC1 (uden galop) ~ 3. plads ~ 46 %

4/10-08
VJS
LC1 (PONY)~ 1. plads ~ 57 %

20/6-09
VJS
LC1 (HEST) ~ 2. plads 60%
Stamtavle
Ukendt...

Der er hvertfald fjolle i hende, jeg tror også at der er noget araber, nogle mener der er ismule, men det tror jeg ikke. (:
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Nuggi lider af sarcoider - hudkræft - det er det som kan ses over hendes venstre øje på billederne, hudkræft er IKKE farligt, da det kun er i huden og spreder sig ikke til organerne, det vil sige at det kun er en skønhedsmæssig "fejl."

Vores historie...
Nuggi ankom til VJS da hun var 4 år og ny tilredet, (vel og mærkert forkert tilredet, KUN for tøjlen og total schenkeldøv)
Da jeg så hende i ridehuset under rytter første gang, tænkte jeg "Den pony vil jeg aldrig have noget med at gøre!"
Hun var ustyrlig, hun jappede afsted, ville kun galopere eller stå stille, skød skulder, drejde lige pludselig, hamrede ind i barrieren osv.
En dag blev jeg så bedt om at ride hende - min egen part var syg og måtte ikke rides - så jeg besluttede at prøve, og sikke en oplevelse!
Bare på en halv time fik jeg forbedret hende utrolig meget, hvilket endte med at jeg fik halvpart på hende i stedet for, hun var lige mig. På 6 måneder fik jeg redet hende op til at være den perfekte begynder pony, hvilket jeg var virkelig stolt af, jeg skulle på efterskole og måtte sige farvel til min elskede pony, jeg troede aldrig jeg ville få noget med hende at gøre igen.
Min mor arbejde på VJS og en dag jeg havde fri, var jeg med hende, den daglige leder gav mig lov til at ride Nuggi, hun var stort set ikke blevet motioneret siden den dag jeg tog på efterskole for 3/4 år siden.
Jeg var over lykkelig og sagde ja uden at tøve....
Det viste sig så at hun var blevet endnu værre end hun var før!
Hver gang hun blev bedt om at gå frem, stejelde hun, for derefter at vende rundt med hovedet i jorden eller bare bakke, det var næsten et rent helvede at ride hende og jeg fik så ondt af hende.. Hun havde fået fuld foder i al den tid, så hun vejede hvertfald 180 kg for meget (målt med et weight-band), så jeg snakkede med min mor og vi købte hende i maj 2008.

(Alle tidligere opdateringer er slettet, grundet for lang profil tekst)

7/3-10
Så er vi tilbage med en opdatering herfra (:
Nuggi har i den sidste tid været halt 2 gange formegentlig pga. skader fra isen, igår blev hun igen erklæret for haltfri, så nu går ridningen igang igen (:
Vi er skiftet til bidløs ridning, det er hendes "kald" , det er det er hun bygget til, vi rider kun med kapsun og løse tøjler, så snart hun har 100% styr på stop signalet ryger det også (:
Hun får stadig et par flip engang imellem hvor hun stejler og ikke vil gå frem, men det sker sjældnet. Det tager vi bare som det kommer.
Vi har næsten styr på alle overgangende, dog kun disse:
Skridt - trav, skridt - galop, trav - galop og galop - trav, desuden kan hun nu også bakke uden brug af tøjlen. Dog har vi meget store problemer med paraden, den er hun virkelig ikke glad for at lave, men det arbejder vi virkelig hårdt på at få styr på, og der skal da også mindre og mindre til.
Jeg er virkelig stolt af hende.
Desværre betyder de mange stille stående timer at hun er blevet utrolig tyk, og jeg er spænt på hvornår jeg kan få redet det af hende, og om jeg kan (:
Desuden er hun blevet angrebet af sarcoider - hudkræft - hun er tydeligt generet af det, desværre er der ikke så meget at gøre ved det da hun primært er angrebet i hovedet, jeg tror dog at det er ved at gå i bedreing.
Til slut, en lille bemærking:
IN YOUR FACE ! Til alle jer som sagde at Nuggi indenting kunne, til jer påstod at hun var farlig og uridelig, at der aldrig ville komme en ridehest ud af hende ! -Jeg troede på hende, jeg TROR på hende og jeg VED at vi kan klare vores mål - det kræver tid, men den tid er jeg villig til at bruge,
Elsk på den pony <3 - hun er uundværlig.

5/12-2010
Så opdaterer vi igen. :)
Hendes hudkræft er blevet meget,meget værre, hvis det bliver ved bliver jeg nødt til at ofre penge på at få den fjernet, da det snart når øjet. :/
Jeg har købt en sidepull (bidløst trense), som bare fungerer super, hun er så dejlig at ride med den.
Hun slapper meget mere af i skridten nu, begynder at gå i holdning, dog stresser hun meget i traven da hun lige er blevet flyttet til Stald Shamrock.
Vi rider nu sammen med andre heste dette har vi ikke gjort siden 1. november 2009, jeg frygtede for vores første ridt med andre, men hun var bare super sød, jeg er virkelig nået langt med hende.
Hun er ved at være 100 % styrbar uden tøjlen, hvilket er rigtig dejligt, dog havde vi lige en lille episode ved en åben port i hallen hvor vi skulle stejle, bakke og trampe i jorden, præcis som hun gjorde for 2½ år siden da jeg købte hende, heldigvis stoppede hun efter en gang. :)
Håber snart at jeg kan smide pisken, hader at ride med den, desværre er den nødvendig, da hun ellers kan blive farlig for hende selv, mig og andre.
Vi er også begyndt at småspringe lidt, det er meget svært for hende da hun stadig er lidt overvægtig og ikke har bagpartsmusklerne til at komme ordentlig over, men vi kommer efter det med en del galop træning på små volter.
Apropo galop, så driller den rigtig meget på højre volte, har haft kiopraktor til hende, hun var låst i højre nakke, venstre skulder og hofte, efter det er det så småt begyndt at gå frem af, der kommer et par enkelte rigtige anspring en gang imellem. :)
Nu er vinteren trådt ind og motionstræningen går for alvor i gang i ridehuset.
Jeg er så stolt af hende, hun er virkelig dygtig og i stadig bedring.!

August 2012 !
Vi er faldet utrolig godt til på Equifree ved Gråsten og træningen går bare super!
Vi træner uden udstyr et par gange om ugen og det fungerer virkelig godt.
Med hjælp fra underviser har jeg nu fået det rigtige værktøj til at arbejde med hendes galop. Jeg håber snart at kunne se fremskridt ! :D
Hun er bare en fantastisk pony, elsker hende så højt, hun er mit lyspunkt, grunden til at jeg står op om morgenen <3
Kommentér på:
Anden særlig race Nuggi
Annonce