{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Ahorngårds Lousanne 1999

2.058 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cathrine J
Kvinde | 46 år | Oprettet: 26. apr 2008


Dansk Varmblod Ahorngårds Lousanne

Fødselsår:
1999
Højde:
Hun er 170 cm i stang. En stor og kraftig hest:-)
Temperament
rolig men opmærksom
Gangarter
middel
Stævner
Nej
Stamtavle
ja.
F: Loutanos Orion
FF: Loutano
FM: Nicole H
FFF: Landgraf I
FFM: Troja H
FMF: Farnese
FMM: Elonia H
FFFF: Ladykiller xx
FFFM: Warthburg H
FFMF: Calypso I
FFMM: Madame H
FMFF: Faehnrich
FMFM: Annelies H
FMMF: Anilin
FMMM: Victoria H

M: Castella DS
MF: Chamør
MM: Søndergårds Fabijeng DS
MFF: Chamisso
MFM: Reina RDH
MMF: Lagano
MMM: Flicka S
MFFF: Cantares
MFFM: Kilima H
MFMF: Rasant
MFMM: Lykke EDH
MMFF: Leander
MMFM: Las Vegas H
MMMF: Mangon
MMMM: Alapos H
Køn
hoppe
Bemærkninger
vores dejlige nussehoved. Hun blev født en sommernat i 1999. Castellas første føl. Jeg ventede hele natten og måtte ikke gå ud af stalden, hver gang jeg nærmede mig døren vrinskede Castella efter mig.
Da hun så kom til verden startede problemerne, hun var bare så høj og langbenet og Castella må nok gå for at være noget lavstammet:-) Og trods talrige forsøg både fra Lousannes og vores side ville det simpelthen ikke lykkes at få hende til at patte. Til sidst lå hun bare modløs i halmen. Så måtte der en sutteflaske til, jeg malkede af Castella og gav den lille sutteflaske, det første døgn og jeg var totalt smadret af mangel på søvn. Og så pludselig mens jeg var ved at malke ud kom hendes lille hoved ned til mig og vups ind med patten og det fungerede bare derefter.
Da hun blev 2 fik hun knæledslåsning. Dyrlægen sagde at vi skulle vente til hun blev 3-5 år, for at se om hun ville vokse sig fra det. Ellers ville operation komme på tale. Heldigvis voksede hun sig fra det og har idag ingen mén af det. Det betød dog at tilridningen skulle skubbes og da hun var klar, var jeg gravid:-/ og igen:-) Derfor valgte jeg i 2008 at forsøge at udlåne hende til en sød pige, som kunne tilride og uddanne hende. BIG mistake:
Jeg udlånte sommeren 08 min dejlige godmodige hoppe til Helle Pedersen fra Videbæk. Hun fik hesten op efter hendes ferie en uge før beregnet, og jeg havde derfor ikke kontrakten klar, men jeg havde jo mødt og talt med pigen flere gange og hun var jo dog 22, så jeg sendte hende derop i god tro og eftersendte kontrakten med posten. Den kom imidlertid ikke rigtig tilbage og jeg ringede flere gange, nogen gange forgæves og ellers med et utal af undskyldninger som svar. Vi var oppe og se til hesten efter den var kommet derop for at se forholdende og om hun var kommet godt derop. Det der mødte mig var en meget stresset hest der ikke havde været ude fordi hun som hun sagde ikke kunne få den ud af boksen. Jeg hjalp hende hesten ud og alle alarmklokker ringede jo for fuld drøn. Men er der en ting Helle kan så er det at snakke og jeg ville jo heller ikke køre den stakkels hest tværs igennem landet uden at give det en chance. Så skete det at al kontakt til hende faktisk blev afbrudt og jeg kæmpede for at få fat i hende til sidst ringede jeg til ejeren af Videbæk ridecenter hvor hun var opstaldet. Han var ligeså oprørt som jeg da han heller ikke havde set noget til hende og at hun heller ikke havde betalt sine regninger. Jeg valgte derfor at prøve at skrive en sms til hende om at da kontrakten stadig ikke var på plads og pga vores dårlige samarbejde så ville jeg hente hesten hjem igen. Det resulterede i at kontrakten kom med posten straks. Jeg ville dog stadig have hesten hjem, men nu var ejeren af ridecenteret blevet stejl og nægtede os at vi måtte hente hesten før de manglende regninger var betalt. Jeg råbte og skældte og truede med politi og det der var værre. Men uden resultat. Pludselig en dag blev jeg imidlertid ringet op af Helle og hun sagde at min hest var begyndt at skabe sig og hun var blevet bange for den. Jeg troede bestemt ikke på grunden men regnede med at det var pga at det igen var den første... Men jeg var bare lykkelig for at min hest kom hjem.

Da hun kom hjem stod det imidlertid klart hvad den egentlige grund var, hendes venstre bagben var hævet fra og med hasen og op og hun var tydeligt halt, hesten var udsultet og vommet og lignede noget der var løgn Jeg var lamslået troede simpelthen ikke det var muligt at få en hest til at se sådan ud på bare 2 1/2 måned. Man kunne se alle ribben på hende, hendes begyndende vinterpels var ussel og fuld af sår. Hovene var lange og flossede og hun havde sur stråle. Hun for væk når man løftede hånden og hun havde en stor bule på næseryggen.

Dyrlægens konklussion var at hun havde en stor seneskade på bagbenet, som hvis den nogensinde ville heles ikke måtte forventes hel før efter ca et år. Hun er formentligt ikke blevet fodret med andet end halm i den tid hun har været deroppe, og pelsen var fuld af svamp.

Idag er hun kommet sig pænt ribbenene væk, skaden er helet pænt, svampen er væk og man kan røre hende i hovedet igen uden besvær, men ind imellem farer hun stadig sammen og jeg krymper mig indeni, ligesom når jeg tænker på den skade og pinsel jeg har ladet andre udsætte hende for, og jeg håber at hun en dag vil glemme de overgreb vi kun kan gisne om og igen få fuld tillid til os mennesker..
Men i hvert fald blev tilridningen udskudt igen igen til skaden var helet fuldstændig op.

Lousanne blev i 2002 kåret i DV uden den store succes. Hun var midt i et voksescoob og døjede endnu lidt med hendes knæledslåsning, hvilket også begrænsede klargøringen. Men min venindes hoppe skulle kåres og så var det jo lidt hyggeligere når vi var 2 afsted.
Hun blev kåret i DR med karaktererne:
6-6-5-5-6-6-5-5-5-5
Når hun engang får det med traileren på plads tager vi hende med til kåring igen og ser om ikke det kunne lykkes, at rykke hende op i en DS:-)

Lousanne er en anelse hoppet i en hesteflok, dog uden at være ondskabsfuld.
Hun har haft en uheldig oplevelse med at køre, hvor hun gik i panik og faldt, så det med traileren er ikke hendes kop te, endnu, men det skal nok komme, hun har ikke rigtig lært det endnu:-)
Den 28/7 09: Idag havde Lousanne rytter på for første gang og hun tog det bare knusende roligt... God hest:-)
Tilridningen af Lousanne er gået så godt. Hun er nu sød og stabil i skridt og trav på begge volter, så nu er det snart tid til galoppen. Hun har været med på tur ved hånd 2 gange og har opført sig eksemplarisk:-)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Ahorngårds Lousanne
Annonce