{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race | Tanik | 1997

7.781 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tanja Ditlevsen
Kvinde | 27 år | Oprettet: 15. jun 2008


Anden særlig race | Tanik |

Fødselsår:
1997
Højde:
Tanik er ca. 140-140 cm høj, ikke målt og en vægt på ca. 350-400 kg.
Temperament
Tanik er en hoppe, så selvfølgelig har hun jo sine særheder, som er en typisk hoppe ting. En stille og rolig pony, som tager tingene som de kommer.
Gangarter
Tanik har nogen meget rolige og lidt hen ad de tunge gangarter.
Stævner
Bemærk venligt at Tanik ikke kommer til at starte stævner mere. Vi startede nogle få klubstævner i starten af vores eventyr, men gør det ikke mere. Her vores bedste resultat:
1) Et klubstævne på Hestelykken d. 26. juni 2010 – Jeg red LB1 uden sadel - 201 point - 72,9 % - 1. plads. Bemærk: Jeg var den eneste i klassen, der red uden sadel.
Stamtavle
Hendes forældre osv. Er nogen jeg selv har fundet via gamle ejere af Tanik.
Mor: Lotte - Fjordhest
Mormor: Ukendt - Fjordhest
Morfar - Ukendt - Fjordhest

Far: Chiwas - Blandning
Farmor: Sussi - Shetlænder
Farfar: Kongo - Engelsk Fuldblod
Køn
Hoppe. Bemærk det store H :-)
Bemærkninger
Nu er Tanik rykket opstaldningsted, da mine forældre og jeg er flyttet til byen :)

DER VAR ENGANG:
Der var engang, hvor en meget ung hingst kom på folk med en fjordhoppe. Han var meget tidligere ude og kunne noget som ejerene troede, at han ikke kunne. Men vupti. Fjordhoppen blev gravid. Tak for den uheldighed siger jeg bare :-)
Navnet kommer måske fra skibet Ti-Tanic. Det var en fejl det skulle synke. Det var en fejl Tanik skulle være blevet født.
Tanik blev så købt af en rideskole, hvor hun også blev tilredet. Tanik blev så solgt til en pige, hvor hun blev primært brugt som stævne-og spring pony. Da hun så blev for gammel/stor blev Tanik solgt tilbage til rideskolen. Tanik gik med både voksne, unge, nye som dårlige ryttere. Tanik havde det fint nok med det i starten, men så begyndte særhederne at komme. At være rideskolepony var ikke lige Tanik, så alle problemer dukkede op. Hun begyndte at bide, sparke, ville ikke fanges på folden osv. Til sidst kunne man ikke engang strigle hende, uden hun stod og viste stor utilfredshed.

Den rideskole Tanik har stået på stort set hele hendes liv, har jeg gået på siden jeg var 3 år. Jeg havde halvpart, men den blev så aflivet af alderdom. Ejeren af rideskolen tilbød mig så at købe Tanik, da hun kunne lære mig det grundlæggende i dressuren + de skulle skære ned på rideskoleponyerne. .
Jeg fik Tanik på prøve og det gik fint så længe jeg sad på ryggen af hende. Unoder i stalden, på folden, i trailer mm. Men Tanik blev ved med de unoder, så mine forældre turde ikke købe sådan en pony til mig. Jeg havde hende på prøve i ca. 1 år og derefter kunne man se ændringer positivt. Vi købte hende d. 28. september 2008.
Vi red en masse dressur og startede lidt stævner og efter ca. 1 år valgte vi at flytte Tanik tættere på. Efter kort tid startede vi med bidløst. Hun var så meget nemmere at ride og det var meget sjovere for os.

Nu rider vi dressur bidløst, tur ridning og meget andet. Vi rider med hackamore, rebgrime, kapsun og cordeo. Jeg kan alt med den dejlige pony, vi træner ikke efter noget bestemt præmis. Vi skal hverken nå et stævne eller en kåring.

Jeg har lært Tanik nogle få tricks:
-Smile
-Spanske skridt.
-Løfte alle 4 ben.
-Kysse
-Skifte retning i longen
- Ryste på hovedet.

VORES DAGE:
D. 13. februar 2011
Jeg løssprang i dag. Tanik sprang 110 cm, men med lidt tøven. Hun kom dog over :-)
Kommentér på:
Anden særlig race | Tanik |
Annonce