{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Belgier jonas aka bøffen [Himmelhest] 2003

4.953 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

elin b
Kvinde | 46 år | Oprettet: 28. maj 2008


Belgier jonas aka bøffen

Fødselsår:
2003
Højde:
han rager ca 170 cm over jorden, og ca det samme i omkreds :D ..
efter grundig test med målebånd fandt vi ud af han er 173 cm høj og 240 cm bred :)
vægten ligger på 910 kg ( brovægt )
Temperament
rooooooooolig, nogenlunde så hidsig som en skål ymer :D
Gangarter
jep han går fint :D ..
Stævner
hmmm.. næ.. vinder jo en gulerod hver dag, så hvorfor futte rundt til stævner :D
Stamtavle
F: chris de belgerhoek
M: joan
Køn
vallak, og lækker :D
Bemærkninger
min første belgier dreng :D .. og han er bare skøn.. stille og rolig, tar det en græs tot af gangen :D ..
har det skønneste hoved og den lækreste hals man kan tænke sig :D
hans makker er bastian, en jyde som i osse kan finde her inde :D .. de passer fint sammen, coooool n the gang :D

Juli 08:
er kommet en dame på marken!! :D .. hun er bare strid.. må ikke engang stjæle hendes mad ;( ..
hehe men hun er go til at lege "vælte-jyde" .. alt for hurtig til os langsome koldblods.. :D ..
hende kan du osse finde her på HG .. hun hedder kischa aka BUSSEN :D

09/08:
B-banden bliver ved med at brække ud!! Bøffen er musklerne bag hegnsoprivningen.. Dumme dyr!! :D .. han har lige fundet fidusen med at være en stor stærk belgier basse, og de andre følger glade med ud på eventyr..
heldigvis er der ikke nogen trafik ude ved marken, og de går ikke længere end til nærmeste græsplæne eller æbletræ.. men tror snart naboerne bliver trætte af os :D ..

23/10 ..
så var bussen rejst, og om 14 dage rejser basse.. ikke sjovt for den lille bøf, men han får 2 nye lege kammerater iform af nogle shettere.. håber han tager godt imod dem..

4/12
så var basse osse væk.. nu er der kun bøffen og de to små.. "mini-lyn" og "madam" aka lucas og starla :D .. bøffen opfører sig ganske pænt, lader sku osse at mini-lyn stikker snuden helt ned i hans foder!!! *bøffen må ha slået hovedet* ..
desværre er hans tilridning gået helt i stå.. han er jo næsten kronisk våd!! en ulempe ved løsdrift.. så lige nu er han våd foldbums :D ..

22/3
suk.. bøffen har sabel bel og er indfodet.. viste godt det ikke var skide godt med hans ben, men ikke at han var vindskæv..
nu håber jeg snart han bliver halt fri, min lille ponse ..

13/5
så halter vi igen.. han havde ellers lige kommet sig over en hovbyld.. nu går han som en gammel gigt plaget kamel.. :( ..
er ved at blive småt desperat, ved ikke hvad jeg skal gøre ved ham og for ham..
er rimelig sikker på at det har med hans benstilling at gøre.. burdte være forbudt at avle på fejlstilling af ben!! medfører alt for meget lidelse for dyr og mennesker..

18/6-09: håbet er ved at vende tilbage :D .. han bliver aldrig den ridehest jeg havde håbet på, men han har været haltfri i 3 uger nu :D :D ..
har fået grønt lys til at skridte ham lidt, så næste måned starter hans "tilridning" igen :D .. dvs han skal kun lære at lytte til bidet, start/stop og kun i skridt..
wee jeg kan måske nå at ride min hest en lille tur inden sommeren er slut :D :D :D .. lykke :D

10/8
tilridning slut :D .. så er han tur klar :D .. så vi futter afsted tirsdag, mor her skal liiiiige tulle lidt rundt på banen først., skal lige over min højde skræk :D ..
vi var lige en tur over på brovægten her idag.. 910 kg :D .. så slet ikke så slemt som forventet.. han er jo en lille nips genstand nærmest :D

sep o9
min bøf kan springe :D .. er dybt imponeret.. han sprang et 20 cm spring 2 gange igår :D .. og han sprang rigtigt slet ikke den sædvanlige klunten over bommen :D .. han er sku for sej min dejlige bøfferløf :D ..

nu kan vi osse skridte tur :D .. det er bare dejligt, håber virkelig de ben holder.. han lytter så fint til bid, ben og vægt.. hans største problem er at holde fart ;) man er vel en belgier med respekt for dovenskaben ;) ..

jan 10

så har han stået stille i evigheder!! .. ikke at han klager ;) , bliver jo stadig nusset og gået med..
men vil gerne smide sadel på så vi kan se om han kan huske hvordan det der ride noget skal gøres :D
har brugt tiden på lidt træning fra jorden, han har næsten lært at blive "vild" på komando.. :D ..
ser godt ud..

april 10
så skal vi igang efter en omgang hovbyld.. han er så klar på lidt action nu :D .. spasser helt af på marken, leger vild hest og tror han er 2 år gammel :D

maj - 10
så bøvler vi med de møg ben igen... han var ellers begyndt at tage fint på efter den hovbyld.. overvejer meget hvad jeg skal..
men føj det er svært, finder jo aldrig nogensinde en bøf igen.. han som mener han kan gemme sig i min baglomme hvis tingene er farlige, han som mener at min skulder er til for at holde hans hoved når der nusses, han der engang imellem driver mig til vanvid når han "glemmer" hvordan han skal opføre sig, han der vrinsker dybt når jeg kommer om morgenen, han der tålmodigt venter mens jeg fumler rundt med tingene, han der gemmer vand i flabber læben for at hælde det ud over mig.....

6/7
så fik min elskede bøf fred..
nu har han ikke ondt mere, og intet der klør..

Historien om "Bare en hest".

Fra tid til anden fortæller mig:"Op med humøret - det er "bare en hest"" eller "Det er mange penge for "bare en hest"". De forstår ikke den rejse jeg har gennemgået, de timer jeg har brugt, og de penge der er involveret i "bare en hest".

Nogle af mine mest stolte øjeblikke er kommet omkring "bare en hest".
Mange timer er gået hvor mit eneste selvskab var "bare en hest". Og aldrig har jeg følt mig krænket.

Nogle af mine sørgeligste øjeblikke har været som følge af "bare en hest", og de dage i mørket hvor jeg har grædt, har "bare en hest" altid været ved min side. "Bare en hest" gav mig trøst til at overvinde de dage der måtte komme.

Hvis du syntes at det er "bare en hest" vil du måske også forstå sætninger som "bare en ven", "Bare en solopgang" eller "bare et løfte".

"Bare en hest" bringer mig et fantastisk venskab, tillid og ubegrænset glæde. "Bare en hest" bringer den medfølelse og tålmodighed jeg har brug for, for at blive et bedre menneske. På grund af "bare en hest" kan jeg finde på at stå tidligt op, gå en lang tur og se med oprejst pande imod fremtiden. Så for mig, og folk som mig er det ikke "bare en hest". Men håb og drømme om fremtiden, glade minder fra fortiden og den rene glæde af øjeblikket.

"Bare en hest" bringer det bedste frem i mig og får mine tanker væk fra mig selv og dagens bekymringer. Jeg håber at folk en dag kan forstå at det ikke er "bare en hest", men noget der gør mig glad, og holder mig og menneskeheden fra at være "bare et menneske".

Så næste gang du høre sætning "bare en hest" så smil og sig det er fordi de "bare" ikke forstår det :-)


marts -12
du er savnet min dejlige bøffefyr.. tror sku ikke jeg finder en hest som dig igen.. du var min bedre halvdel, mit hjerte og min bedste ven.. dine ører lyttede altid, din mule var altid blød.. du er stadig elsket..
Kommentér på:
Belgier jonas aka bøffen
Annonce