{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Katla (also known as Bimsen) 2001

7.174 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette M
Kvinde | 36 år | Oprettet: 7. apr 2008


Islænder Katla (also known as Bimsen)

Fødselsår:
2001
Højde:
Omkring 1,38..
Temperament
Hun har et dejligt sind, men har bestemt også sin egen vilje - kan godt være lidt af en hystade.. I daglig tale bliver hun omtalt som "Tossehesten"... ;-)
Gangarter
4-gænger (regner jeg med..)
Tølten er der et sted, men hun er utrænet i den.. Jeg har set hende tølte under berider, og hun har taget et par skridt med mig på ryggen også..
Vi arbejder ikke på tølten endnu, men det kommer.. Forhåbentligt får jeg råd til at sende hende i prof. tølttræning på et tidspunkt..
Stævner
Ingen..
Stamtavle
Hun er med sikkerhed 100% islænder, men hun er desværre uden papirer, da hun er lidt af en "hovsa"-hest.
Køn
Hoppe - med stort H!
Bemærkninger
Juni 2008
Det er ikke så længe siden, at jeg har købt Katla. Hun er meget rå i ridningen, og har virkelig meget at lære. Desuden bliver hun let usikker - men forhåbentligt er det noget der går over.

27 okt. 2008
Efterhånden begynder mit slid at vise resultater.. Da jeg fik hende, kunne hun ikke engang gå på hovslaget eller lave volter.. Hun forstod simpelthen ikke signalerne..
Men nu går det stille og roligt fremad. Hun reagerer efterhånden rigtig fint på alle signalerne - går pænt på hovslaget, laver slangegange, volter og parader - ikke de store dressur-øvelser, men kanont for en hest som ingen signaler forstod for få måneder siden..

Hun skal nok blive dygtig - men det kræver stadig masser af arbejde og tålmodighed! :-)

1.december:
Puha, Katla begyndte i sidste uge at bukke rigtig meget, når jeg ville øge farten fra skridt. Der var ingen problemer i skridt overhovedet, men lige så snart signalerne til mere fart kom - gik hun helt amok.. Så jeg har lige haft dyrlæge til hende i dag, og det viser sig at hendes lænd ikke har det så godt.. Heldigvis er der en god chance for at det kan bedres igen, fordi jeg opdagede det så hurtigt - skal lave nogle "trykøvelser" på hende, og så ride uden sadel eller med en bomløs i et stykke tid..
Jeg krydser fingre for den lille tossehest!

8. Januar 2009
Katla viste ingen fremskridt med hendes "behandling" - så jeg valgte at stoppe med at ride hende og få hende røntgen-undersøgt.. Heldigvis var den helt ren - hun skulle altså ingenting fejle! Så hun er simpelthen bare en lille hystade! Heh... Det må jeg jo så få gjort noget ved.. ;-)

23. Februar:
Jeg har haft tossen med til undervisning hos en berider nogle gange, og det har virkelig hjulpet..
Hun er stoppet med at bukke og stejle, og nu koncentrerer vi os mere om grunddressur og gode rideture (hun ville ikke gå ud alene før, men nu har vi haft et par ture, uden andre heste - fedt!), end om buk og skældud!
Det er rigtig dejligt.. Langt om længe er jeg virkelig blevet glad for hende, og føler at hun er den rigtige hest for mig..

Juni 2009
Nu har jeg haft Katla i et år, og hvor har vi haft mange kampe!
Men kampene har betalt sig, - nu nyder vi en masse rigtig gode rideture i naturen. Hun prøver mig stadig af i ny og næ, men det er efterhånden sjældent - og ikke i samme grad som det har været.
min lille tossehest er efterhånden ikke så tosset længere..
Jeg ville ikke bytte hende for den bedste tølter med den fineste stamtavle! :-)

Vinter 2009/2010
Jeg har for nyligt revurderet mine træningsmetoder, og er startet op med nogle helt andre principper end jeg nogensinde før har været van til. Det tager lang tid at vende sig af med gamle vaner, men jeg er glad for at de nu efterhånden er lagt på hylden, og at nye og mere "heste-venlige" vaner lige så stille overtager deres plads.
Positiv forstærkning og ros er for mig at se meget mere givende og holdbart end pisk og skældud.
Jeg har allerede fået en gladere hest, og træningen går hurtigt fremad, det er skægt for os begge to, og en fornøjelse hver gang..
Jeg bruger klikkertræning, og ellers tager jeg lidt det bedste fra forskellige teorier - det der nu en gang passer bedst til Katla og jeg i en given situation. Mange gange tror jeg også man kan komme rigtig langt, hvis man blot tør åbne sig og lytte til sin egen intuition.


Jeg har også lært af Katla - at den bedste gave man kan give sin hest, er at lære sig selv bedre at kende..

Katla reagerer utrolig godt på træningen - og synes tydeligvis at det er sjovt.

Vinter 2010/2011
Katla og jeg har haft en lang periode, hvor vi allermest bare har hygget os og har taget nogle gode ture i skoven.
Men henover vintren her, er jeg nu langt om længe begyndt at overføre klikkertræningen til ridningen - og hvor er det fedt! Jeg bruger et bidløst hovedtøj (sidepull), både fordi jeg jo giver godbidder under træningen, men også fordi Katla skal lære at reagere for ben, sæde og stemme frem for bid. Hun har aldrig været mere styrbar end hun er nu, og hun forstår hurtigt signalerne. Jah, der kan være visse fordele ved end madglad "pony"! :-)
Kommentér på:
Islænder Katla (also known as Bimsen)
Annonce