{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tinker Sir jackpot of ivenhoe 2007

9.602 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tinker Sir jackpot of ivenhoe

Fødselsår:
2007
Højde:
D. 11. april 2009:
Stangmål: 1,46 m.
Pibemål: 24 cm.
Båndmål: 1,58 m.

Forventet stang: 1,51 m.


_________________________________________________

Ja det forventede stangmål passerede vi så i dag den 6. september 2009 hvor han er målt til 1,51 m.

15. april 2010: 1.56 m.

-V--------------------------------------------------------------------------------------

8. februar 2010

jeg har netop "vejet" ham og han vejer mellem 497 og 523 kilo

___________________________________________________________

12.04.2013

Jackpot måler nu 1.60 m.
Temperament
Jackpot er jo koldblod meeeeen det er ikke altid at han husker det. Nogle gange leger han araber hingst og mener selv at han er vældig smart at se på :O)
Han finder sig dog i mange ting og tager nye oplevelser med ophøjet ro.
Vil ikke sige at hans temperament er typisk tinker agtigt, da han er meget vågen og nysgerrig.
Gangarter
Skridt: Typisk tinker - lidt tung, men samtidig høje knæløft.

Trav: utrolig flot og svævende. God haseaktion.

Galop: Smukt svævende og fjerlet.
Stævner
Ikke endnu, men regner med at starte et par distancer her i 2011 hvis vi ellers kommer i form ;O)

20. august 2011

D-stævne dressur NORD LD1 52.78%

27. augus 2011

Guldborgsundridtet 15,5 km
blev desværre ikke godkendt i ind vet pga halthed. Dagen efter var der intet :o(

26. Maj 2012

1.plads NORD D-stævne LD1 66,67%


22. juni 2013

2. plads NORD LD1 69,3%

1. plads NORD LD2 71,1%


12. september 2015

3. plads LD1 61,9% (3. gang på ryggen af ham efter næsten 4 måneders pause)
__________________________________________________________________________

Hippoaden 2012

Gennemførte 15 km uden problemer.
Stamtavle
Sir Jackpot of Ivenhoe blev den 18. september 2011 kåret i DTF med følgende:

Type: Cob
185 point - 2. premium
8 i helhed


Mor: Kubets Osa (Tinka)

Far: Ivenhoe / THK2

Farmor: Freja TF40

http://www.allbreedpedigree.com/sir+jackpot+of+ivenhoe

Køn
Smuk vallak af racen Irsk tinker. Blev kastereret her i februar 2008.
Bemærkninger
Jackpot er en smuk sort tinker vallak. han har 3 hvide sokker og en gennemløbende blis. Begge hans øjne er store brune dådyrsøjne.

29. juni 2008

Ja jeg har lige fået den smukke hjem. Det holdt hårdt. På trods af at han havde fået beroligende så tog det 1 time - kostede 1 knækket baglygte og en revne i trailerens tag.
Men da han så endelig kom op så gik hele turen hjem helt smertefrit.

Hjemme på folden blev han hilst velkommen af de 3 andre hypper og efter 5 minutter græssede de alle side om side.
__________________________________________________

17. juli 08
Ja tingene går fremad....vi har været ude og gå aftentur og det synes du bare var rigtig hyggeligt.
Du har også prøvet at have bid i munden og også det tog du ganske pænt. Man kunne dog se på dig at det ikke havde den bedste smag, men du stod bare stille og roligt og tyggede på det :o) Du er bare så dygtig.


Jeg er så småt ved at indvi mig selv og Jackpot i HMS i håbet om at jeg får lidt mere forståelse for hans verden. Jeg håber det vil hjælpe os igennem alle de forhindringer der kan komme mellem hest og rytter i den proces der følger fra hesten bliver født til den tager afsted til regnbuebroen.
__________________________________________________

26. november 2008

Jeg må konstatere at jeg simpelthen bare elsker den hest mere og mere for hver dag der går. Vi har et helt specielt samspil som jeg kun har følt med en hest een gang før (sender min elskede Malle en tanke).
Skal i stalden senere hvor vi bare skal hygge og nusse<3


28. februar 2009

I dag er vi startet op på tillidstræning. Jeg havde gjort en pressenning klar og tænkte at jeg ikke ville gøre mere klar.......hvis han klarede pressenningen første gang så ville det være flot og nok for i dag. Og hvad gjorde ponyen: Han vadede da lige hen over den som om det hele ragede ham en papand. Så stod jeg der og ærgede mig over at jeg ikke havde gjort klar til paller også......men dem tager vi i morgen hvis alt går vel.

*OPDATERING*
d. 7. juli 2009

I dag var min søn oppe og sidde på Potte men vi trak ham en lille runde på gårdspladsen. Det var han bare helt kold overfor så jeg håber da at tilridningen bliver lige så nem :o)

15. november 2009

Nu har Potte hold lang sommerferie hvor han bare har fået lov til at gå og hygge sig og blive nusset, men nu er det snart slut. Vi skal seriøst igang med noget gå-tur-i-trafikken-træning med alt udstyret på. Han er jo både sadel og hovedtøj vant så det er ikke noget problem. Men vi har aldrig gået tur med "gearet" på. Så i morgen skal der købes nyt hovedtøj og så starter vi på træningen. Han skal vendes til vandpytterne og alle de "farlige" ting man nu kan måde i en lille by som vi bor i. Når han er tryg ved det så tager vi en tur i skoven hvor han skal hilse på fasaner og dådyr m.m.
Når så bissen bliver 3 år så er han så super heldig at mor Tinka og ham skal en måned på sommergræs på den rideskole vi går på. Her skal Bissen så i løbet af juni måned tilrides af Katrine som pt. er ved at rette lidt op på Tinka og så slutter vi af med at deltage i ridelejr på samme rideskole i 4 dage og så skal hypperne hjem og slappe af en måneds tid.


Søndag d.27. december 2009

I dag har min dejlige ponz været ude og køre tur i trailer for første gang siden jeg hentede ham. Han gik lige op i traileren selv om han ikke kendte den trailer han skulle køre i.......hold op hvor er jeg glad for al den tid jeg har stået tålmodigt og ventede på at han blev fortrolig med at gå op i en trailer. Det har virkelig givet bonus.
Nå men op i traileren det gik og der blev lukket efter ham.....spørg lige om krikken var kold i r**** :o) Så afsted det gik mod rideskolen som ligger ca 10 minutters kørsel væk. Her skulle han så stifte bekendskab med et ridehus for første gang. Han blev sluppet fri og så stak han ellers mulen i jorden om en anden sporhund og så blev hele ridehuset snuset igennem - spejlene blev der slikket på og bogstaverne samt skamlen blev studeret nøje. Sidstnævnte var lidt farlig (fniser).
Efter ca 20 minutter hvor han havde snuset og leget lidt skulle vi hjem igen. Jeg var noget spændt på om han ville op i traileren når han nu var blevet læsset af et fremmed sted......men min dejlige lille potte gik igen lige op i traileren - blev spændt fast og der blev lukket.
Hjemme igen mente Lene (som havde været så flink at køre os med sin trailæeren) at min ponz sagtens kunne gå ud af traileren selv så hun bad mig om at gå ned bagved traileren og tage imod ham - så ville hun sætte træktorv på ham og bede ham bakke.......og f***** om ikke hesten bare gjorde det. Da han var halvvejs nede af rampen kunne jeg tage fat i træktorvet og så stod han og kiggede på mig som om: "nå du er også her - hyggeligt".
Jeg havde mega sommerfugle i maven da jeg stod op i morges men de er fløjet for længst for min dejlige lille potte han gjorde min nervøsitet til skamme ved at opføre sig eksemplarisk.........som altid. Dygtig dreng.


7.marts 2010

I dag var jeg endelig oppe og sidde på min dejlige dreng for første gang. Han var fuldstændig kold. Jeg blev ellers noget nervøs da han dansede quick-step i staldn hvor han ellers normalt står og halvsover lige så snart man begynder at strigle ham. Men ikke i dag - han har helt klart kunnet fornemme at der skulle ske noget.
Da først sadlen og hovedtøjet kom på faldt han til ro og da jeg satte mig op stod han der bare som om "det var du fandme længe om søster". Jeg fik hjælp af min super hjælpsomme undeviser og det gav også temmelig meget tryghed hos os begge.
Det bliver en leg at skulle tilride ham.

Ca 14 dage efter var jeg endnu engang oppe på ham. Denne gang hjemme på gårdspladsen med hjælp fra min mand.


Onsdag d. 23. juni 2010

ENDELIG kom dagen jeg har ventet på i 2 år. Jeg var oppe og ride min hyp for aller første gang. Har siddet på ham et par gange før men den først rigtige ridning uden trækker var i dag. Og hvilken drøm....Han er jo simpelthen eksemplarisk.
Skridt, trav og galop klarer vi da bare uden problemer. Stop signal er helt perfekt.....JA DET ER DET HELE.
Tusind tak til Katrine Düsterdich Frederiksen som har tilredet min smukke dreng. Du har gjort et godt stykke arbejde.



10. april 2011

Så er foråret for alvor kommet....altså det danske forår med regn og storm og højt solskin.
Potte går nu fast til undervisning med mig på ryggen en gang om ugen og så skal vi til for alvor at ride ture så vi kan blive klar til vores første distance.
Ridemæsigt har han virkelig forandret sig. Han stod stille fra midt oktober 2010 til februar 2011 pga vejret, men det har været super godt for ham. Han er modtagelig for al indlæring og synes nu at ridning er sjovt. Han elsker at springe (har ikke sprunget så højt endnu) og hvis ellers jeg kunne finde ud af det ville han også være dygtig i dressuren.
Derudover er han blevet en knag til at gå i trailer....han går nu selv op og ned på min komando...Så nu går vi bare og venter på at få vores egen trailer.

14. maj 2011

I dag flyttede Potte ud på vores rideskole, så nu skal vi for alvor igang. Der er meldt til Hippoaden 25. juni så vi får lidt travlt.
Det er meningen at vi skal have undervisning hver tirsdag på rideskolehold og så skiftevis hver torsdag eller fredag have privatundervisning hos Jodie Jørgensen og Anders Chortzen.

20. maj 2011

Øv øv. Blev ringet op at Potte er halt. Han har fået en ny bedste ven der hedder Frederik. Frederik er en jyde/haflingerblanding, så det er et par tunge drenge når de leger på folden. Og det koster så en skade eller 2. Han er ikke hævet, har sår eller er varm så nu ser vi lige et par dage.

22. maj 2011

Bamsedrengen er stadig halt. Han dykker rigtig meget i traven men er til gengæld rentgående i galoppen!!!!!!!! Han virker ikke til at have ondt. I morgen tidlig ringer jeg til dr dyr og får hende ud og kigge på ham og så må vi se hvad der sker.....der bliver i hvertfald ikke nogen Hippoade til os i år :O( Men hellere en rask hest end Hippoaden - den kommer jo igen næste år.

Potte havde fået sig en kodeledsforvridning men kom sig hurtigt over skaden og var frisk og frejdigt med på ridelejren i uge 26.

20. august 2011

I dag var Jackpot og jeg til vores første stævne i dressur. Han var super cool; der var mange mennesker, nye heste, høj musik og et dommerhus der ikke plejede at stå der (vi var på hjemmebane på NORD).....men han var bare helt kold. DEJLIGE DRENG <3


27. august 2011

Så blev det tid til distancen. Guldborgsundridtet blev redet i rigtigt efterårsvejr selvom vi stadig skriver sommer på kalenderen. Jackpot skulle ride 15,5 km med Camilla på ryggen. Det var hårde betingelser pga regn og mudder så det var høje knæløft og roligt fremad hele turen.
Distancen blev redet på 1 time og 55 minutter.
Puls start 44
Puls slut 52
Desværre blev han kasseret da han viste tegn på at være halt på højre forben ved slut vet :O(
Men han gennemførte og dagen efter er haltheden væk...men til gengæld har han meget ømme muskler hvilket er forståeligt nok.
Jeg er virkelig stolt af min lille mand.

25. august 2013

TID TIL UPDATE!!!!
Kort og godt så har jeg fået mig en super duper dressur hest...desværre er hans mor ikke dressur rytter :) så det er kun når alle andre rider ham at han går perfekt. Har gået både en LD1 og en LD2 uden mig på ryggen hvor han fik en 2. plads i LD1 og 1. plads i LD2.
Pt har han holdt sommerferie herhjemme, men er nu tilbage i flokken på NORD. Jeg har desværre fået konstateret skæv ryg hvilket gør at jeg ikke kan ride dressur da jeg spænder for meget, så det næste lange stykke tid står den på hyggeridning og ture.....Men det er Potte nok ikke ked af :)
---------------------------------------------------------------------------

HISTORIEN OM IRISH COB/TINKEREN:

Irish Cob'en startede som en krydsning mellem flere forskellige hesteracer. Nu er den så gået hen og blevet en typehest. I Juli 1998 blev racen EU-godkendt og registreret, under navnet Irish Cob. Avlen er registreret under Landscentret for Hest.


Ordet Tinker er er i hestens hjemland, Irland, en nedsættende betegnelse for en sigøjner! Det er for det første en person og ikke en hest - for det andet er det et meget negativt ord, som irerne selvfølgelig gerne vil have sig frabedt i forbindelse med deres heste.

Før i tiden blev hesten brugt af sigøjnerfolket "Tinkers". Det er heraf den har fået sit navn Tinker. Sigøjnerne fandt "Tinkeren" praktisk, da de både kunne bruge den som køre-/arbejdshest og ridehest.

Racen har et utrolig dejligt temperament, og egner sig derfor godt til familiehest. Den er rolig, tålmodig og lærenem. På grund af dens styrke kan den både rides af store som små. Den er nervefast og derfor utrolig god som skovturshest. Den er intelligent og knytter sig hurtigt til (nye) mennesker. Den kan bruges til rideskole, western, turridning, og handicap. Og selv om den er en kraftig koldblod, kan den sagtens gå lettere dressur. Og så springer den utrolig godt i betragtning af dens kraftige, tunge bygning.

Tinkeren - Kært barn har mange navne...

Nogle hævder at Tinker er et skældsord og udelukkende bruges som et negativt ladet ord. Afhængigt hvad man lægger i ordet, kan man også vælge at se det som en hyldest til Tinkerfolket, der har fremavlet denne skønne race .

Racen avles nu rundt i verden under forskellige navne Gipsy Horse, Irish Cob, Gipsy Cob, Irish Tinker, Romany Cob , Romany Horse, Coloured Cob og Tinker Cob.

Selv en Trio bestående af en Skotte, en Irer og en Dansker, der spiller Irsk og Skotsk folkemusik hedder Tinker. Her er et lille uddrag af oplægget til en af deres koncerter:

»Tinker« er et skotsk og irsk navn for vagabond eller sigøjner. Det er også meget udbredt blandt mødre, der bruger ordet til deres børn, når de har gjort noget uartigt eller kommer beskidte hjem: »You little tinker«. Men samtidig er ordet også et kærligt kælenavn.
Kilde: Lars Ingild Petersen, Kulturhuset Pavillonen Grenaa


Kommentér på:
Tinker Sir jackpot of ivenhoe
Annonce