{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Sandi [Himmelhest] 1999

7.130 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sabina  S
Kvinde | 29 år | Oprettet: 23. nov 2007


Dansk Varmblod Sandi

Fødselsår:
1999
Højde:
165 cm
Temperament
rolig, kan blive bange! trafiksikker og dejlig på fold stald og i ridning! hun er min drømme hest!
hun elsker at nusse og blive kløet i hendes kæmpe hoved <3
Gangarter
skridt: over middel
trav: god men kan blive bedre
Galop: hendes stærkeste gangart hun har en eminent balance i galopen. bliver altid kommeteret godt for vores galop arbejde.
Stævner


Stamtavle
F:Solos Carex
FF: Castro
FM: Solos Larix
FFF: Minetta
FFM: Lagano
FMM:Veronica

M: Casandra Skovsby
MF: Casir Ask
MM: Maritza Vestergård
MFF: Cor de La Breyere
MFM: Birte II
MMF: Marishka XX
MMM: Sorte

Køn
fantastisk Hoppe!
Bemærkninger
Sandi er en virklig sød og dygtig hoppe på LA niveau... som jeg har haft siden d. 11.9.07 hun er min første hest og jeg holder virkelig meget af hende.

Sandi er en skøn og velopdragen hest som dog stadig har sine idéer om hvordan tingene skal gøres :P

hun ekstremt bange for vandpytter og andre "farlige" ting!
hun elsker at blive nusset om og vasket inden stævne ;)

hun er en rigtig Prinsesse <3


1. november 2009

så skete det der bare ikke måtte ske..

for godt 4-5 uger siden blev jeg ringet op ude fra gården af Susanne om at Sandi var ekstremt halt da hun skulle ind fra fold, og at det ville være bedst vist vi kom der ud med det samme..
jeg skyndte mig hjem fra skole og hjem til min mor som straks havde ringet til dyrlægen og var på vej til at køre mig ud til Sandi.

problemet var tydeligt da hun skulle humpe de få meter fra boksen og ud på staldgangen.. hun kunne om ingen omstændigheder træde ordenligt ned på venstre bagben..
Dyrlægen der kom ud sagde med det samme at hun havde fået en hovbyld, og at smeden skulle komme og skære den løs dagen efter vis det var muligt.. hun lagde en bandage på hendes hov viste mig hvordan at sådan en skulle lægges på så jeg kunne gøre det de næste par dage til hovbylden var væk.. udover det fik hun en hel masse smertestillende til de følgende dage.

allerede næste dag kom smeden, men han sagde noget helt andet end dyrlægen. Han kunne nemlig tydeligt se at hun havde trådt skoen af og på igen. altså havde hun sømstukket sig selv :(
han pillede skoen af og foreslog at hun stod med den forbinding dyrlægen havde sagt hun skulle have på i de næste par dage også ville han komme og lægge en sko på.
Det gjorde han så og efter en uges fred også kunne jeg ride igen :)
men kun i 2 dage for efter de 2 dages ridning begyndte hun at hæve op i benet.. vi lod hende stå i firedage med køle bandager og derefter varme bandager..
Nu var hun så ride klar igen jeg havde en kanon tur på en halvtime på hende, men dagen efter nåede jeg kun at ride i 15 min så var hun halt igen..

vi beluttede at hvis hun nu aligevel havde fået en kodeleds forvridning så shulle hun stå i de næste 2 uger..
men hun nåede kun at stå i 1 for så hævede hun helt vildt op i hasen... nu var det tydeligt at noget var helt galt! for jeg måtte snart ikke længere røre det ben.. så vi ringede til Gundsø dyrklinik og bestilte en tid hos Lars.
mandag d. 12 oktober kørte vi så sandi ud til Kliniken..
der løb vi med hende som det første, hun var tydeligt halt, så Lars prøvede at mærke om det måske kunne være et led der var blevet skubbet lidt.. men da han ville løfte benet var den stakkel hest lige ved at vældte..
så blev hun røngtenfotograferet men der var ikk noget at se, alle hendes knogler var fine og flotte som de skulle være..
men scaningen viste noget helt andet.. hendes ledbånd var totalt skadet, det flænsede overalt og hang i tynde tråde:'(
ledvæsken var heller ikke god! den skal være helt klar og tyk men Sandis var helt tynd og mørkegul :'(

hendes changer var små.. men Lars ville gerne prøve med en operation som skulle gå ind og skære alt det dårlige at ledbåndet.
det blev gjort allerede dagenefter.. opperationen var vellykket men ledbåndet var få tråde for at blive revet i stumper og stykker, og de havde fundet rester af indre blødninger fra ledbåndet..

Nu skulle hun have ro og fred de næste dage også ville der blive påbegyndt en stamcelle behandling som skulle kunne hjælpe hendes ledbånd med at blive raskt.. udover det skal hun stå imellem ½-1 helt år formenligt et 1helt år.

igår fik hun så sin anden stam-celle behandling og alt virker til at gå som det skal.. hendes ledvæske er desværre stadig meget tynd og er den samme grimme gule farve...

Men om ca 5 uger så er hun klar til at måtte gå på fold igen også skal hun op og stå på Kildegården :D
også får jeg dejlige Duble hjem på MSR og skal ride på <3 det glæder jeg mig meget til!

intilvidre skal jeg gå og hygge mig meg at ordne Sandi. og På mandag starter jeg så med at ride Calinka op sammen med hendes ejer Lisbet Seirskilde.. Calinka er Lisbets gamle konkurrence hest som hun har redet menge høje lansstævner på, men som nu går med føl og er ifol til foråret igen. Så det bliver rigtig sjovt ;)

Alting har en ende, men er det ikke megningen at eventyr skal ende lykkeligt? hvis det er det hvorfor ender vores så sådan her??

Sandi?

det her er ikke nogen fair afslutning! vores fortælling er først lige begyndt og vi skulle ha oplevet så meget mere..! du ved at jeg vil savne dig, og selvom at alle fortæller mig det er det bedste for dig så blir' dette det hårdeste jeg nogensinde skal kæmpe mig igennem!

jeg vil aldrig glemme dig prinsesse! vores tid har været den bedste! :')

d. 10 marts 2010 sov min smukke hest ind.. det foregik stille og rogeligt og efter en lang gå tur i skoven, var det nok den bedste afslutning vi kunne få på en ellers ret så grim tid som jeg ikke bryder mig om at tænke tilbage på.. <3



Kommentér på:
Dansk Varmblod Sandi
Annonce