{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Móska frá Nylund 2000

4.712 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MCH
| 30 år | Oprettet: 5. jul 2008


Islænder Móska frá Nylund

Fødselsår:
2000
Højde:
ca 138 cm, så lidt lille. Men det bedste kommer jo i små pakker ;D Og det lever hun i hvert fald op til!!
Temperament
Rigtig godt. Hun har masser af vilje, men hun hører også efter hvad man siger(: Hvis man presser hende meget, eller hvis hun ikke lige kan finde ud af det man beder hende om, så kan hun godt blive lidt tændt. Folk som ikke er vant til at ride, kan ikke ride hende, for så går hun i panik, hvis de gør noget forkert, da hun er vant til mest at blive redet fra sædet.
Gangarter
Skridt: Rigtig god når der kommer lidt fart på. Træder rigtig godt ind under sig.

Trav: Bliver bedre og bedre. Når jeg får hende samlet nok og får nok fart på, så er den rigtig god.

Tölt: Bliver også bedre og bedre, men skal stadig trænes en del. Da hun blev gangsat, sagde træneren, at hun ville blive god til tölt klasserne, og at hun ville få i hvert fald vinkelløft. Nu må vi se. Men den er helt taktren:)

Galop: Rigtig god. Hun skal lige have trænet musklerne helt op, så er der rigtig flot spring.
Stævner
Stævne på Vittrup Efterskole d. 2. Maj:
Jeg blev nødt til at melde T.8 fra, da jeg var syg og var meget svimmel.
I 4.5 fik jeg en 2. plads med 5,1 i snit, 0,1 under vinderen. Så jeg er meget tilfreds, specielt fordi det var vores dårlige volte vi red på, og jeg som sagt var syg. Men Móska var super sød :D

Tvisturs pinsestævne.
4.5:
I tölt fik jeg hende ikke samlet nok, så hun rullede lidt, men det var min fejl.
Trav gik egentlig fint, den blev lidt firtaktet i det ene hjørne én enkelt gang.
Skridt, hun gik og slog lidt med hovedet, og var lidt for sløv, men ellers flot.
Galop gik ikke så godt, der var så varmt, så hun blev sløv, og mistede derfor spring.
Men vi blev nummer 19 ud af 43, så er rigtig tilfreds, det er jo et stort stævne, når det er anden gang:)

T.8:
Startede skidt ud med, at hun ikke ville ind på banen. Da vi så endelig kom ind, blev hun bange for en højtaler og hoppede lidt :) Men jeg fik hende samlet meget bedre, så det gik rigtig fint. Hun var desværre for tændt, så kunne ikke få hende i holdning s;
Jeg så ikke lige, hvordan min placering var, men min træner siger, at den ligger lidt lidt som i 4.5.

Bedste karaktere til de to stævner:
Skridt: 5,5 - God takt, mangler dvælen.
Tölt: 5,5 - God takt, lidt rullen, lidt høj form.
Trav: 4,5 - Lille firtakt.
Galop: 5 - Pænt anspring, lidt på forparten.
Stamtavle
m. Silfra fra Nylund
mf. Svalur 837 fra Skáney ( Total: 8,06 Højst kårede hingst i 1976)
mff. Jarpblesi fra Stafholtsveggj.
mfm. Nótt fra Skáney
mm. Freya fra Nylund
mmf. Neisti fra Ríp
mmm. Skessa fra Steinum

f. Eilifur fra Faksemosen (Total; 8,01 ved Darri's akomskåring)
ff. Darri 1021 fra Kampholti (Total; 8,04. Han er nordisk mester i 5.1 i 1988. Og er i 2007 akomskåret i eliteklasse)
fff. Hrafn 802 fra Holtsmúla (Total; 8,56. Ærespræmie for akom)
ffm. Krafla 6083 fra Kampholti (Total; 7,60)
fm. Aldís fra Græsted
fmf. Illugi 671 fra Hólum
fmm. Kátina fra Langelandsgd.

og mange flere(:
Køn
Super køn hoppe d;
Bemærkninger
Det hele startede med, at min gamle islænder Grána blev aflivet pga tarmslyng. Det var virkelig hårdt, og jeg troede aldrig jeg skulle komme mig over det! Og én ting var i hvert fald sikkert, jeg skulle aldrg have hest igen!
Det ændrede sig så (heldigvis), og 3 måneder senere, begyndte jeg at kigge efter hest igen. Det var svært at finde nogen, som interesserede mig, men min far fandt så en, som vi tog ud at kigge på. Det var den perfekte islænder, Móska.
Móska betyder tusmørke.
Hun var ung, nervøs og meget følsom, men super sød. Så vi valgte at købe hende. Hun er købt som skovturshest uden tölt.

Det første halve år red jeg bare for sjov på hende, men så begyndte jeg at få undervisning. Og et år efter kom hun i tölttræning.
Det så sjovt ud, da hun begyndte at tölte, for hun lavede sådan nogle hop, som om hun ville have kæmpe løft med det samme. Og sådan er Móska, enten gør hun intet (er ikke sket endnu) ellers gør hun det bedste hun overhovedet kan. Hun gør intet halvt, og hun vil så gerne gøre sin rytter tilfreds.
Vi har haft mange problemer med tölten, men den er helt taktren, og har et fint løft. Vi mangler lige holningen og det sidste løft.

Móska har været til salg, og der kom nogen ud og kigge på hende, som var helt vilde med hende. Lige der fandt jeg ud af, at jeg ALDRIG vil kunne sælge hende, hun betyder alt for meget for mig. Måske er hun ikke en top konkurrence hest, men hun er min lille stjerne. For mig er hun helt igennem fantastisk, og jeg vil ikke kunne skille mig af med hende.

Vi har haft en meget dårlig periode, hvor jeg var lige ved at miste lysten til at ride, fordi jeg ikke kunne se enden på vores modgang. Jeg fik så en araber, springhest, og begyndte at ride ham. Jeg begyndte så ikke at forvente noget som helst af Móska, når jeg red hende, og det hjalp. Hun begyndte at gå rigtig godt, og jeg slappede mere af. Jeg valgte så at komme af med araberen, og bare satse på min islænder rindning, og det har jeg ikke fortrudt!

Móska er en meget sjov en, hun kan være meget tændt til tider, men andre gange er hun bare den roligste hest.
Når vi rider på banen, så kan hun gå lige så roligt rundt i skridt, men når vi så begynder at trave eller tölte, så kan hun være bange for alt :D

Hun har en personlighed, som jeg aldrig har set før. Hun er fuldstændig fantastisk! Altid sød og glad, og altid frisk på ballade.
Bl.a. har hun en dårlig vane med, at hvert år lige efter nytår, der synes hun pludselig ikke, at hun får mad nok, så hun smutter under hegnet og ud til på marker, hvor der er græs :D Når jeg så kommer og kalder på hende, så kommer hun løbende hen til mig, med et ansigtsudtryk, der ligner, at hun vil sige: 'Jeg har bestemt ikke gjort noget jeg ikke må' :D.

Men hun er også lidt besværlig, for man kan ikke se på hende, når hun er syg s:
I foråret havde hun en virus infektion. Hun var glad og frisk som hun plejede, spiste som hun plejede og var faktisk præcis som hun plejede.
Den eneste grund til jeg opdagede det, var fordi hun havde let hævet yver. Så tog jeg hendes temperatur, som lå på 37,9 (hendes normal teperatur er på 37,4). Dagen efter var den så på 38,7. Jeg ringede så til dyrlægen, som sagde, at det var en mild yverbetændelse, så hun skulle bare have lidt antibiotika, og så skulle jeg holde øje med hendes temperatur.
Dagen efter så alt ud til at være normalt. Jeg tog alligevel hendes temperatur, og den var på 40,9!
Man kunne INTET se på hende! Dyrlægen gav hende så noget febernedsættende, og det skulle hun havde 2 gange om dagen i 4 dagen.
Hun kom hurtigt over det, men jeg ved jo så fra nu af, at jeg skal holde meget øje, for man kan ikke se noget på hende, selvom hun har høj feber.
Kommentér på:
Islænder Móska frá Nylund
Annonce