{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Ayla af Hestagergaard [Tidl. hest] 2008

10.055 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frieser Ayla af Hestagergaard

Fødselsår:
2008
Højde:
Er stadig kun en baby (blev født den 24. april 2008), men bliver ca. 160 cm. (ligesom min søster, Gaya af Espelund)

Er den 14. oktober 2008 blevet målt til 135 cm. Ny-beskåret.

Er den 24. januar 2009 (9 mdr gammel) blevet målt til 141 cm.

Er den 24. april 2009 (1 år gammel) blevet målt til 146,3 cm.

Er den 24. juli 2010 (2 år og 3 mdr) blevet målt til 158 cm.

Er den 1. sep. 2011 (3 år og godt 4 mdr) blevet målt til 162 cm af de hollandske dommere.

Er den 25. sep. 2012 (4 år og 5 mdr) blevet målt til 164 cm af de hollandske dommere.
Temperament
Er sød og rar, men dog egenrådig og stædig. Altid klar til et buk eller to. Men er meget lærenem.
Gangarter
Skridt, trav, galop og buk. Er jo ikke så gammel, så jeg skal lige øve mig lidt mere.
Stævner
Ingen stævner endnu, men har været med mor på dyrskue. Det klarede jeg i stiv hov, og jeg var vild med alle de mennesker, som ville nusse og klø.

Den 30. august 2008 var jeg så til kåring. Og jeg opførte mig sååå pænt. Se resultatet under Stamtavle.
Stamtavle
Ja da.
Far: Abel 344
og morfar: Jillis 301
Min mor, Maayke er kåret i stambog.

Til kåringen på Vilhelmsborg den sidste weekend i august 2008, gjorde jeg det SÅ godt, at jeg fik en FLOT 2.præmie. De hollandske dommere gav mig karaktererne:
Racial 7.. Frame 7.. Develop 6½.. Walk 7.. Trot 6½..
Jeg var kun 1 point fra at få en 1. præmie. Så madmor var rigtigt stolt af mig.
Køn
En dejlig lille hoppe med masser af spræld.
Bemærkninger
Sort selvfølgelig. Med et par hvide hår i panden, der kunne forveksles med et grantræ, hvis man kigger godt efter. Jeg har en drøm om at blive lige så billedsmuk som min søster, Gaya af Espelund. Siden jeg var en uge gammel, har jeg kunne løfte hove og strække forben uden at sprælde.

Min søster's kælenavn er Gåsen, og så kan jeg jo ikke hedde andet end Den Grimme Ælling.

24. oktober 2008: Nu er jeg helt vænnet fra mælke-tanken (min mor), så nu må jeg ikke komme ind til hende i boksen mere. Øv. Men så har jeg jo heldigvis Kandis at lege med, når vi er på fold.

16. jan. 2009: I dag blev jeg vaccineret for første gang, og det tog jeg i stiv hov. Jeg stod helt stille, mens Dr. Dyr stak mig.

20. februar 2009: Mad-mor er begyndt at kalde mig Copycat. Bare fordi jeg skal prøve ALT, hvad Gaya gør. Som I kan se på de 3 billeder fra den 5. januar, så efterligner jeg Gaya så meget som muligt.

2. marts 2009: Storesøster Gaya lærte mig at gå i trailer i dag. Først gik hun op i traileren og stod så og ventede på mig, mens jeg lige skulle se nærmere på dette lille "hus". Og wupti, så gik jeg op. Gaya bakkede ned, da mad-mor og -far kunne se, at jeg var ligeglad med at stå der. Og så fik jeg lov til at bakke ned. Lige en tur ned og vende, og så gik jeg op igen. Denne gang helt selv sammen med madfar, mens Gaya bare stod og kiggede.

5. maj 2009: Ind imellem kommer jeg på fold sammen med Melle, men det er lidt kedeligt, for han gider ikke at lege med mig. Men han er god til at opdrage på mig. Øv.

Juni 2009: Nu er jeg kommet på sommerfold sammen med 4-5 andre piger på min egen alder, og det er bare fedt.

16. august 2009: Madmor og -far kom og hentede mig på sommerfolden. Gaya stod i traileren, da den blev åbnet, og jeg gik lige op ved siden af uden at tøve. Da vi kom hjem, kom Gaya og jeg på sommergræs hjemme på gården sammen med 2 fjordheste. Dejligt at komme hjem.

26. dec. 2009: I dag har jeg sådan rigtigt haft trense på for første gang. Jeg har flere gange fået lov til at stå og lege med et bid for sjov, men i dag fik jeg trensen helt på. Og selvfølgeligt tog jeg bare biddet i munden uden at tvivle på madmor. Og en masse ros fik jeg.

3. november 2010: I dag prøvede jeg at have sadel på for første gang. Sikke en spøjs ting. Jeg prøvede på at bide lidt i gjorden, men den faldt ikke af. Nå, men så måtte den jo blive liggende. Og stolt gik jeg op ad vejen med sadlen på ryggen sammen med mad-far.

3. maj 2013: Ayla blev solgt til Anne og Thomas og er rejst til sit nye hjem i Strib. Lidt en underlig fornemmelse, at hun ikke er her mere, men hun har det heldigvis som blommen i et æg, og Anne er super glad for hende.
Kommentér på:
Frieser Ayla af Hestagergaard
Annonce