{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Surprice *SOLGT* [Tidl. hest] 2008

2.550 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Liselotte S
Kvinde | 33 år | Oprettet: 19. nov 2006


Pinto Surprice *SOLGT*

Fødselsår:
2008
Højde:
140 cm
Målt her i dag d. 9/4 2011
Vi regner med han vokser lidt endnu og bliver onkring 145
Temperament
Stille og rolig, dejligt sind..
har selvtilliden lorden, og er en rigtig lille rod :P (på den gode måde)
Gangarter
meget elegante, dog ikke færdig udviklet da han kun er et lille barn :D
Stævner
ingen.
Stamtavle
mor; Annabell


Far; Harlekin


Køn
Vallak
charme selvtillid og lækkert hår,
en perfekt lille dreng
Bemærkninger
idag den 12-7-08 kom vores lille surprice til jorden.

Omkring Kl. halv 8. skulle jeg ud og fodre heste og der ligger Annabell og kæmper med at få følle ud af maven. Kl halv 9. er det lykkedes for hende at få ham helt ud, familien og jeg står og ser til fra afstand så de lige kan finde hinanden og få ro til det de nu skal have ro til :)
Lille manden kommer på benene og forsøger at finde balancen imens mor Annabell forsat kæmper med at føde resten af moderkagen ud.
Tiden gik og der var som om at Annabell ikke rigtigt kunne fole færdigt og Lille følle kunne ikke rigtigt finde ud af at finde hen til brysterne. Så vi bliver enige om at hjælpe følle på vej, jeg får en smule mælk ud på fingeren og får ham guidet hen til det store Majeri,
Ca en time efter får Annabell endelig født resten af moderkagen og alt ender heldigvis godt! men en lang og hård fødsel.

Den dag var dagen vi skulle på ferie og ingen havde lyst til at tage afsted, men en uge efter kom vi atter hjem, og nøj hvor var han vokset og blevet en lille bavian!

Det tog noget tid før jeg vandt tilliden til ham, og mor Annabell hjalp mig heldigvis godt på vej.
Da vi endelig havde set hinanden an og han synes jeg var ok, begyndte vi at tage på ture, Annebell i snor og lille manden fik lov at løbe afsted og more sig.

Der var en dag i sommerferien jeg kede mig, så jeg tog en tur ud på marken og satte mig, Surprice kom nysgerrigt hen for at hilse og se hvad jeg havde gang i. Så rejste jeg mig og begyndte at gå hen mod de to store, Surprice gik op på siden af mig og kiggede på mig, som om at han var ude på balade og ganske rigtigt, 1,2,3 og afsted det gik.. fuld gallop hen til de store heste med buk spring halvdelen af vejen :D haha
der gik ikke længe før han opdagede at jeg ikke var med og vendte da om og gik tilbage til mig.. Jeg tænkte nå skal vi da løbe om kamp og jeg begyndte at løbe. Surprice synes det var herre sjovt og begyndte at drøne afsted. :D
Siden den dag har vi leget fangeleg på marken! (Surprice vinder dog altid! æv)

Fangelegen har i dag ændret sig, han begynder at løbe bag mig som om at han prøver at fange mig! ikke sjovt for han begynder faktisk at blive ret stor, men i det jeg så vender mig rundt stopper han bradt op og kigger på mig, ligger ørene tilbage og løber alt det han kan hen mod sin mor! haha Tosse.. Så længe han holder afstand er det jo godt.

Han er en rigtig farlig en :P

Vi påbegynder så småt at gå i snor og det synes han er en smule underligt, men også sjovt så længe at han bare kan se sin mor. :D Og han kan løfte hove og blive børstet rigtigt fint. Har sågar stået med en vand slange og gjort hans ben rene uden reaktion, han er dygtig.

Idag prøvede Surprice kræfter af med min store hest Callimiera og det endte altså med en tur til dyrhospitalet i Ansager hvor han måtte have Syget sit ledbånd sammen og skal nu gå med bandage om foden og boksro.

Surprice synes bestemt ikke boksro er sjovt! og er begyndt at løbe rundt inde i boksen så mor Annabell må stå i et hjørne og kigge mærkeligt over på ham - Det skal siges at Annabell ELSKER det! hun bliver røv forkælet :D

Surprice må nu komme på små gå ture, hvilket han synes er utroligt hårdt, men vi klare det flot. :D og kun et par enkelte bukspring. Er meget stolt af ham.

Han er nu free to go, og skal lige love for at han nyder at være tilbage på folen! han holder dog stor afstand til Calli nu - klog følle.

Surprice er nu 9 måneder gammel og tiden flyver afsted! begge sten er nede og han er virkelig ved at blive en mand! Piger pas på! :D
Trods hans Hingste nykker af og til er han god som dagen er lang, og man kan mærke han har hovedet det rigtige sted, han er Aldrig ustyrlig når man har ham i hænderne trods pigerne er i nærheden. Dog skal det helst være mig der er der, ellers er han en helt anden hest. Så er spændy på at se hvor længe de andre synes han skal være hingst. :)

Surprice skyder i vejret og vi er nu påbegyndt lidt mere træning, vi har gennem hele hans opvækst arbejdet meget med det man kalder Horsemanship.
Jeg er begyndt at lære ham at ligge sig ned, og han gør store fremskridt. Det er dejligt at komme ud til en hest, der bare elsker at lære nye ting. :)

Han har nu lært at ligge sig ned på kommando. Ih, hvor jeg dog ELSKER min hingstebasse! <3
Dejligt at han synes alting er en leg.

Vi har snakket om at kastarere ham da de andre i familien ikke har så nemt ved at styre ham, og føler sig utrykke omkring ham når jeg ikke er hjemme. Plus at vi intet kan bruge ham til som hingst da han ikke har papire osv. Så en hård beslutning er taget at han nu må lade bollerne,

Sommeren 2010:
HingsteBassen er nu blevet til Vallakbassen. :D Og alt gik som det skulle, Han er lidt omtumlet efter bedøvelsen men klare det nu meget godt. :P (han kan dog ikke helt endnu finde ud af at han ikke er mand)
Efter et par uger i egen fold er han nu klar til at blive genforenet med De andre i flokken, og han ELSKER at gå sammen med pigerne! :D

Hopperne er nu i brunst og bassen har altså ikke helt forstået at han ikke er hingst endnu :D haha... tossede pony!

Tiden Flyver afsted og har slet ikke fået skrevet så meget om ham her på det sidste, men vi træner voldsomt meget, longe og han er blevet rigtig god til det.
Han har endda også prøvet at have Hovedtøj på og han tager det så pænt! næste skridt er saddel, men nu får han lige lidt tid til at vende sig med hovedtøj på og får nogle gode oplevelser med det..

Vi går også mange ture og går tit ud til vejen, og bilerne er ikke farlige mere. :)

Sadlen er kommet på og han er total kold! :D Jeg føler sådan lidt det hele er for godt til at være sandt, er der ingen unoder i ham? har da set hvad han kan udrette på folden, men det er nu rart at han er så nem!


Forår 2011
Vi er nu påbegyndt tilridning. og han siger intet til at jeg hænger op af ham. Han er fantastisk.

Jeg har nu været oppe og sidde på Bassen for første gang, helt uden problemer han kigger bare op på mig og virker fuldstændig cool ved situationen. Han er bare en drøm

Har nu haft ham i longe med mig på ryggen, dvs 2. gang med rytter på ryggen og han tager det super flot!!! ingen bukken ingen krumspring, ingenting! Igen må jeg sige at han altså bare er en drømme pony! også selvom man lige presser ham lidt for at se om han bliver generet af at man sidder på ham. Han er bare for sej. Så vi kan nu skridte og trave stille og roligt uden problemer..

Så mangler vi bare at få ham til at lytte til schenklerne. :)
Han er godt nok lærenem og har viljen til at ville lære, han bliver simpelthen bare så fin!!

Det er med Blødene hjerte at han nu må sælges pga. familieorienterede ting og at vi nu må sælge gården da de skal skilles, jeg håber at den rette finder frem til ham, han fortjenner det bedste. Han er virkelig unik! <3

Bassen er SOLGT. Håber du finder et godt sted. Du vil altid være i mit hjerte.
Kommentér på:
Pinto Surprice *SOLGT*
Annonce