{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Sörli fra Søtofte 2002

11.268 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MorellsMemories
Kvinde | 31 år | Oprettet: 18. mar 2006


Islænder Sörli fra Søtofte

Fødselsår:
2002
Højde:
138-140. Har ikke målt ham, men fik afvide af ejer at han var 138.
Temperament
Sörli er en yderst bestemt herre. Han er pisse stædig, og får han sin vilje 1 gang skal man passe på.
Han véd hvad han vil. Han keder sig hurtigt under f.eks. ridning, man skal hele tiden lave noget, volter, øgninger, volteskift eller andet for at holde ham beskæftiget, ellers laver han numre ;-)
- Så alt i alt er han en frækkert, der gør hvad der passer ham så snart han får en chance for det, men er du der hele tiden får du blot en hest med gode udfordringer. (:
Gangarter
5-Gænger med utrænet pas.
Skridten er super, han træder godt ind under sig.
Traven er også god, den kan der godt blive arbejdet en smule med, men jeg syntes den er fin og man sidder behageligt.
Tölten er også super dejlig, man sidder godt og han kan både fri tölt og samlet - man kan få massere af fart på ham. Galoppen er også rigtig god, han kommr godt op i fart og har nogle super gode, naturlige benløft.
Stævner
Ingen endnu.
Når sommeren kommer, skal vi igang.
Stamtavle
F: Óðinn fra Reyðarfirði
FM: Zola fra Króki
MF: Kjarkur fra Egilsstaðabæ
M:Valdís fra Søtofte
MM: Vá fra Nýjabæ
MF:Viðar fra Viðvík
Køn
Vallak. :)
Bemærkninger
Først og fremmest: SÖRLI UDTALES SØRDLI!!!!

Sörli er en fantastisk og ubeskrivelig hest. Han har sine helt egne menninger, og hvis han kan bestemmer han gerne hvilke vej vi skal og hvilket tempo det skal være i. Han er bestemt ikke en nybegynder hest, medmindre der er trækker på da han godt ved hvordan man skal kaste en person af.
Han er en snaksagelig hest der elsker at få opmærksomhed, og står han på staldgangen og man kommer i snak med en veninde for så næsten at glemme ham skal han nok huske én på at han altså fakstisk stadig står der.
Han er lærnem, og elsker at bliver trænet psykisk. jeg kan ride ham med kun cordeo, men det er nok kun mig der kan det, for han ved hvem der sidder på ham. han følger mig i tykt og tyndt, løber når jeg løber og stopper når jeg stopper.
Man skal være konsekvent og rosende når man ejer Sörli, det er rigtig svært at komme i balance med ham under ridning medmindre man virkelig kender ham. Jeg har kæmpet med ham i 2 år, før jeg kunne ride en ordentlig tur på ham. Ellers har han været umulig, han er virkelig en speciel hest og det er rigtig svært at finde den fine balancegang som han behøver for at være tilfreds. Man skal være bestemt, meget bestemt og vise ham hvad der er okay og hvad der ikke er acceptabelt. Men lige så snart han så gør noget der er rigtig skal man rose ham med stemmen, han ved med det samme hvornår det er ros og hvornår det er skæld ud dét der kommer ud af munden, så han behøver ingen ryk i tøjlen eller slag med pisken for at vide hvad der er forkert ;-)

When dreams become real!
- Jeg har altid haft den her drøm om min egen hest. Og som alle nok tænker skal det være den her Zafir lignende frieser, gudesmuk. I starten da jeg fik lov til at få hest, kiggede jeg efter en frieser, stor og flot én. Jeg skrev da også på et par stykker, men alligevel syntes jeg de var for store og kom aldrig ud for at se på nogle. Så jeg vendte tilbage til islændere. Islændere har altid været mine yndlings, pelsklumperne. Så, jeg blev enig med mig selv om at jeg ville have en sort islænder. Jeg skrev på ca. 5-6 stykker og til sidst var der bonus, og fik derfor en aftale med ejeren om at komme ud og se på ham.
Det var den aller første hest jeg skulle se på, men overraskende nok var jeg ikke specielt nervøs. Først da jeg satte mig ind i bilen, og vi satte kurs mod Osted hvor han stod opstaldet på daværende tidspunkt.
Vi parkerede på gården og steg ud for at finde ejeren. Og dér stod han.. En flot, sort hest som kiggede rundt omkring sig. Og vi gik hen og hilste; allerede dér vidste jeg det skulle være ham, det kunne jeg mærke. Han var så sød, livsglad og "imødekommende". Ejeren kom og sadlede ham op, og vi red ind i skoven. Da vi var færdige ude hos ham, og jeg satte mig ind i bilen for at køre hjem kiggede jeg på min far og sagde "det er ham jeg skal have!" Og han spurgte mig "er du sikker?" - Og ja, det var jeg. Det skulle være ham.
Onsdag d. 11 juni tog vi hen for at hente ham. Vi havde en trailer med som vi havde lånt. Jeg gik ud og hentede ham på folden, men da han så traileren stoppede han. Nåh, jeg pressede lidt på ham, hev lidt i torvet og lokkede med en gullerod - men ligemeget hvad ville han ikke. Han stejlede, vendte om, løb osv. så efter 1½ times forgæves forsøg måtte vi desværre give op og sætte ham på fold igen. Da vi kørte hjem var jeg tudefædig, skide sur over at den møghest ikke ville op i traileren og med mig hjem. :(
Søndag d. 15 juni kom ejeren for at hjælpe. Hun havde taget sin søster med, så vi hentede ham og tog ham hen til traileren. Efter 2 timer fik de ham op, jeg nøjedes med at se til da det ikke lige var min måde at gøre det på.. Og det kostede ham også et sår ved siden at øjet, en knækket grime og et ødelagt longetorv. Men nu var han oppe, og han var min! Vi kørte til Aavang hvor han skulle stå i en måned hvorefter vi skulle flytte og han skulle ud på skælskør rideklub.

Nu har han været på Aavang i en lille måned, og nyder det! Han har det så godt derude, leger med de andre heste osv. han hygger sig rigtigt.
D. 1 August skal han flyttes til Skælskør Rideklub/Borreby Gods da vi også selv skal flytte. Så må vi se hvordan trailerlæsningen går dér.

D. 23/7-08 Springundervisning for anden gang.
Sörli og jeg springer undervisning for anden gang i hele hans liv :D Det gik skide godt, vi tog en bane på ca. 5 spring, han var super dygtig syntes jeg :-) Han mangler self. mere trænning, skal lige finde ud af hvordan man springer ordentligt og sådan, men han er IKKE bange af sig og springer det hele selvom jeg bliver usikker (:

D 1/8-08 Flytningen til Skælskør Rideklub.
SÅ blev Sörli flyttet til skælskør rideklub :D
Han var simpelthen så ufatteligt dygtig!! Det tog kun et kvater at få ham op,han er så sød!! Vi havde bedt om hjælp fra ejerenaf gården, og hun var så sød at sige ja :-) så, vi fik igang, først med longen om ham. Men der stejlede han bare rundt omkring traileren, så vi tig shane rebet i brug. Og det gjorde altså at han til sidst samarbejdede og gik op i traileren! :D Så fik han en MASSE mad, gulerødder osv. og så gik turen ellers til skælskør. Det tog ca. 1½ time, så trak jeg ham ud af traileren og han kom ud på en fold hvor han gik roligt med en hoppe. Fantastisk fold, masse træer, græs, bakker, og de kunne gå næsten helt ned til fjorden! :D Nøj han hygger sig virkelig - skønt!

D. 20/10-08 At neje.
Idag ville jeg for første gang prøve at lære Sörli af neje. Og han gjorde det på første forsøg!! Jeg løftede hans ben lidt, knipsede med hånden mellem hans ben og vupti var han nede og ligge på forbenet med det andet ben strakt ud og hovedet mellem benene! Han var SÅ god!! Så vi sluttede træningen tideligt :') Utrolig, den hest er simpelthen bare alt man kan ønske sig? <3.

d.1/11-08 Så faldt man af.
Yeps, der var stævne på borreby og der var derfor optaget i ridehuset og på ridebanen, så jeg havde besluttet mig for at ride tur. Jeg trak ham ind fra fold, og han var helt oppe og køre, kiggede rundt på alle bilerne og alle de nye heste. Jeg trak ham ind i stalden, og kunne godt mærke at han allerede dér var helt tændt, vandrede rundt fra side til side på staldgangen, tiggede osv. jeg fik striglet og sadlet op, og vi red ud. Vi nåede kun 50m. fra borreby før han flippede skråt over at 2 af mine veninder red på en mark ikke så langt fra og der skulle vi ikke hen. Så han skulle lige lege gyngehest midt ude på asfaltvejen og stejle, bukke, stejle, bukke osv. og der så jeg så asfalten ud over halsen på ponyen, ned på jorden og blev så slæbt hen af jorden et lille stykke. Nøj' jeg blv forskrækket :o! Men jeg slap dog med en øm hofte, skrammer på hånden og et ordentligt sår på albuen. Heldigvis ikke værre end det.
- Man er først en rigtig rytter, når man er faldet af over 100 gange, er det ikke det man siger? :D

D 21/12-08 - Juleridning.
Ja, den dag har jeg glædet mig meget til. Vi skulle nemlig ride juleridning, ned igennem byen. Jeg havde besluttet mig for at ride ved siden af risom med mille, så vi red sammen det meste af tiden. han var faktisk ret sød, men meeeget frisk da det var noget tid siden han havde været rigtig på tur og rørt sig. så, han nød det virkelig og gik meget hurtigt. vi var 25 heste, og der var altså heste med på 170 og alligevel red sörli og mille som nr. 2 dvs. lige bag ved førehestene. haha, det var rimelig sejt at 2 små ponyer gik hurtigere end de høje heste, men de nød det jo bare : D skøre heste.
Desværre kom sörli vidst for tæt på Lassero, som derfor sparkede, men istedet for at sparke sörli ramte han altså min fod. Av, det gjorde satme ondt, men det var heldigvis på vej hjem så jeg overlevede lige resten af vejen.
- Men det var ihvertfald en god tur, hvor han fik set en helt masse (:

D. 3/5-2009 - Konfirmations ridning.
Ja, det her var så en af de dage hvor klubben skulle ride konfirmationsridning for 2 medlemmer af klubben. bla. min veninde risom (: det var en ret lang tur, helt ned igennem byen & først hjem til Risom & så hjem til en der hedder Karina. Vi red 17 afsted, heste & ponyer; private & rideskoleheste og vi kom da også 17 hjem igen ;) Sörli klarede dt simpelthen så flot! fik stille og roligt forrest sammen med Ea og Channel. det var en super tur, og sörli var så træt dagen efter at han lå på folden og sov da han skulle ind ;o)
Kommentér på:
Islænder Sörli fra Søtofte
Annonce