{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shagya Araber (SH) Seagal Bajar 1998

13.006 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

ISRH
Kvinde | 29 år | Oprettet: 16. aug 2007


Shagya Araber (SH) Seagal Bajar

Fødselsår:
1998
Højde:
154 høj - En fin lille herre, lidt lille af sin race, men bestemt en man ligger mærke til! :-)
Temperament
Nervøs - et rigtig prustedyr! :D
Er han først tændt op, tager det sin tid at komme ind til ham, så man kan arbejde. Vi kan bruge lang tid på bare at få ham til at slappe af. Men når han så endelig
slapper af er han perfekt, og den sødeste.

Hans sind er noget helt for sig selv. Han er en af de slags heste med SÅ meget personlighed, at man ikke kan andet end at elske og grine af ham. Ligemeget hvor tosset han kan finde på at opføre sig.
Han er helt bestemt det største nussehovede jeg har mødt. Han uddeler frivilligt møsser ud til en. Jeg har oplevet at være kommet ud til ham på folden, helt hen til ham og sagt "Heej Bams!" hvor så han har strukket hovede frem og bedt om kys.

Jeg er ikke i tvivl om at han elsker "sine mennesker" - men han er en hest fuld af ballade og narrestreger. Han har det med at lave nogle kæmpe hop i luften, hoppe til siden for ting han har set 30.000 gange og te sig vildt når han ser en grøn åben græsmark, og så er der jo stubmarken - den må da være til at galoppere fuldstændig vildt og ukontrolleret på. Så ja, både min mor og jeg har fået en masse herlige afsidninger af ham.

Han er en stædig og en meget ærlig hest. Føler han sig uretfærdigt behandlet, så skal han nok fortælle dig det. Det nytter ikke noget at diskuterer med ham. Man kan ikke tæve sig til sin vilje, spark og pisk bliver fuldstændig ignoreret eller også får du bare tilbage af samme skuffe.
Han kan og vil ikke knækkes! - Pisken ser han direkte som et afstrafningsmiddel og ikke som et hjælpemiddel. Han bryder sig ganske enkelt ikke om den. Nogen dage kan den gå, andre dage skal jeg bare så meget som tage den i hånden, også er han på tværs.
Det er skam ikke fordi jeg har banket ham med den. Men fordi han har sin egen frie vilje. Simpelhent en hest som har egne meninger og holdninger om hvordan tingene skal gøres. Han er ikke hest man styrer og kontrollerer. Han er en hest man arbejder sammen med og går på kompromiser med.

Men men.. han kan jo også opføre sig fuldstændig eksemplarisk! - der er ikke en dag der ligner den anden, og det er det som gør jeg synes han fantastisk at ride. Du ved aldrig hvad du sætter dig op til, og det giver spænding og massere udfordring. For os begge :-D
Gangarter
Hans skridt er meget normal. Dog kan man drive lidt på den, også bliver den endnu bedre. Han træder godt ind under sig, og får et godt rygsving!

Han er småt gående i trav bagtil, da han fra racens side af ikke har store bevægelser i bagben. Udover det er han netop blevet opereret i sædstrengene pga. arvæv fra kasteration, som har gjort at han har haft ondt, og derfor ikke har haft lyst til at bruge sine bagben. Hans trav er blevet MEGET bedre efter operationen, men det er nu det psykiske vi kæmper med. Forbenene er der til gengæld fuld strejk i. Han har det med at løbe lige stærkt nok på dem. :D
Vi arbejder meget med at benene skal ind under og løfte. Vi har set en kæmpe udvikling siden operationen og det har i den grad hjulpet os i ridningen.

Hans galop er tilgengæld super fed! Super lækker op-ad-bakke arbejdsgalop. ;-)
Stævner
Kåring Arrangeret Af: DSAH
Afholdt: 4-3-01 Sted: Kareuagården
Karakterene i Løsspring: 7667 55 766 6
Han fik ikke det store fordi han er en lille Shagya Araber

Stævne LB
Placering: 2 pladsen
Andet: Det var hans første stævne
Det var avleren Sine Jensen der red ham.

Egholm Distance stævne.
Pladsen er ukendt men vi kom
ind på Ideal tiden...

Egholm trænings stævne
RP 1 & RP 2
RP 1: 3 Plads
RP 2: Uplaceret.

RFH - Dressur stævne d. 25-10-09
LC1: 1. pladsen.
LC2: uplaceret.
Andet: Det var vores første LC'er sammen. inklu. at det var mine
aller første Lc'er så er da stolt (:

RFH's Udvidet Dressur - stævne.
LC1: 1 plads
LC2: Uplaceret
Stamtavle
Hingstelinje: O'Bajan db 1885.

F: Bravo Bajar
FF: Bonjour Bajar
FFF: Bajar (wankendorf)
FFM: Shawan (renken)

FM: Aggie
FMF: Gazal I (babolna)
FMM: Anja (busk)




M: Sheila
MF: Koheilan I-16 (barthahus)
MFF: Koheilan I (babolna)
MFM: 35 O'Bajan X (babolna)

MM: Sasta
MMF: Jussuf I (babolna)
MMM: 43 Gazal VII (babolna)
Far:
Bravo bajar
Farfar:
Bonjour bajar
Farfars far:
Bajar
Farfars mor:
Shawan (renken)
Farmor:
Aggie
Farmors far:
Gazal i (babolna)
Farmors mor:
Anja (busk)
Mor:
Sheila
Morfar:
Koheilan i-16 (barthahus)
Mormor:
Sasta
Mormors far:
Jussuf i (babolna)
Mormors mor:
43 gazal vii (babolna)


Køn
Rigtig køn&fin vallak.
- blev vallak som 6. årig.
og har derfor en del hingstenykker,
men det gør ham bare endnu mere perfekt og elskelig ! :D
Bemærkninger
S E A G A L B A J A R - Et lys i mørket ..
Seagal er min hest, som jeg deler med min fantastiske mor.
Jeg fik ham tilbage i syvende klasse, hvor mit liv var nået til et punkt jeg ikke længere selv havde kontrol over. Eller det vil sige mareridtet, var så småt begyndt. Men han var hesten som hentede mig tilbage fra det mørke tavse rum jeg befandt mig i. Han havde den evne til at holde min koncentration i nuét, en evne som jeg til tider kan have svært beherske. Han var mit pusterum i en lang periode, det eneste som lyste op i hverdagen, og det eneste som jeg så udvikle sig og blive bedre. Selfølgelig har vi også haft vores op og nedture. Det tog os 1 år at lærer hinandens grænser at kende, og det har kostet mange tårer. Men den dag i dag har vi skabt os et venskab som ikke er til at bryde, eller undvære(L).


Folks førstehåndsindtryk af Seagal er altid positivt, om de ser ham i stalden, folden eller på banen. Hans øjne, ører og nysgerrighed gør folk bløde i knæene. I stalden virker han altid til at være rolig og velopdragen, men man skal ikke tage fejl af ham. Han kan virkelig tænde op og blive et såkaldt prustedyr, som viger fra selv den mindste ting. På folden ser vi ham tit stå og nyde solen og den fantastiske udsigt der er, der hvor han står opstaldet. Udover det er han også et rigtig madøre, han eeeeeeeelsker "wrapbøreren" som vi kalder den.

Han er en enmandshest, dog kan det gå at min mor og jeg kan dele ham. Når først han er på plads, og musklerne er der. Stråler han og stjæler alles opmærksomhed. Det er lidt sjovt at komme ridende og så høre andre i baggrunden snakke om hvor smuk han er, det for mit hjerte til at banke, og stoltheden til at blomstre. Jeg har fornemmelsen af at folk synes det ser let ud at ride ham. Men man skal ikke tage fejl. Seagal er ikke typen man bare lige sætter sig op og rider. Han kræver virkelig tid at nå indtil, og få lov at arbejde med. Han tillader ikke at hvem som helst sætter sig op på ham. Han kan nogen gange føles ligesom en tiggende bombe, man ved ikke hvornår han springer og hvad han gør. Jeg har flere gange oplevet diverse Kampspring som man brugte i gamle dage i krig. Men han kan også ligepludselig se sit snit til at løbe afsted med en. Men dette er kun når han virkelig er frisk og klar på en masse sjove ting, det tager vi bare med et smil og en gang i mellem nogle fald. Men det er nu ikke noget jeg tager så tungt, han giver mig altid et smil, jeg nyder virkelig at mærke energien i ham. Hans personlighed overskygger virkelig alle andres, han har så mange særheder som man bare ikke kan lade hver med at elske.
Jeg har aldrig oplevet den følelse som nogen oplever, når de møder 'drømmehesten'. Hvordan de pladask forelsker sig i hesten. Aldrig har jeg oplevet den følelse, heller ikke med Seagal. Jeg var ude og prøve 2 heste før Seagal, og jeg kunne have taget dem begge med hjem, hvis det var. Men der var nogle ting ved de heste, som gjorde det ikke blev dem. Da jeg var ude og prøve Seagal var jeg overhovedet ikke begejstret, jeg kunne faktisk ikke finde ud af at styre ham. Jeg kan huske at jeg tænkte 'hvordan skal jeg nogensinde kunne ride den her hest!' - Men da jeg så min mor sætte så op på ham, så jeg et smil som jeg ikke havde set i meget lang tid. Der var jeg ikke et eneste sekund i tvivl. Det måtte blive ham! Hvis han kunne give min mor det smil. Så var det okay at jeg ikke kunne ride ham. Vi fik lov at få Seagal hjem på prøve, og jeg var glad da han endelig kom.
Men vores venskab har udholdt så meget smerte og så mange overraskelser.
Seagal har aldrig været nogen let hest. Man skal give ham respekt for at opnå respekten. Han tog virkelig tid at nå ind til og selv til den dag i dag, lærer jeg stadig nye ting om ham. Vores venskab udvikler sig stadig. Han var en hest i mine øjne i flere år. En hest man kom og red og hyggede sig med. Jeg oplevede for alvor følelsen af at miste min ven, da han fik kværke og der var blevet sagt, at det så meget sort ud. Jeg husker sorgen og bekymringen. Det var op til min konfirmation. Han blev indlagt for første gang. Vi vidste ikke hvordan hans fremtid ville komme til at se ud. Men han klarede den og han fungerede fuldstændig som før. Jeg fik det rigtig skidt de sidste år af folkeskolen. Jeg fik en lettere depression. Jeg var meget ked af det, og kom næsten ikke hos ham. Jeg overvejede at sælge ham, fordi jeg følte skyldfølelse over ikke at kunne være der. Jeg var et vrag at se på. Tog nogle åndsvage beslutninger, og jeg følte at jeg hele tiden hang i en tynd tråd. Seagal mærkede min manglende tilstedeværelse og han lod mig mærke 'den kolde skulder'. Han er en ærlig hest, og jeg tror 100p at han var såret over mig. Men noget skete, og mit liv ændrede sig pludseligt. Jeg tog mig sammen og begyndte at ride igen. Jeg begyndte at kæmpe for at opbygge tilliden og venskabet mellem ham og jeg. Der skete noget i den tid. Jeg holdt op med at kigge på ham som at han var en hest. Han blev så meget mere end bare en hest for mig. Pludselig mærkede jeg tilstedeværelsen af den sjæl som stod foran mig på sine 4 ben. Vores forhold udviklede sig pludseligt meget. Vi gik fra at holde af hinanden til at være de bedste venner. Jeg elsker at fjolle rundt og lege med ham fra jorden. Når han behandler mig som han behandler sine hestevenner. Der ved jeg at vi har opnået fælles forståelse, eller når han ligger sit hovedet i mine arme og nyder min tilstedeværelse. Folk kan sige meget, men jeg mærker og ser hans følelser og tanker.
Seagal startede ikke ud som drømmehesten - men han blev det.
Jeg er gået langt for at holde ham i live, hvor andre måske bare ville have aflivet eller givet op og solgt.
Ganske enkelt fordi en anden ikke kan erstatte ham. Jeg har ikke hest fordi jeg vil opnå de store stævner og rosetterne. Jeg har hest fordi jeg elsker det unikke bånd og den fælles forståelse man kan opnå på trods af vi ikke snakker samme sprog. - Respekten er nøglen til alt hvad vi har opnået.


Han bliver til dagligt kaldt Bamse eller Bambi.
Udover det kan han hedde Bams, Ponyhesten og Basse. :-)

Han går uden sko og bliver passet og plejet af barfodstrimmer Arne.
Han er simpelthen så god ved hestedyret og så er hans hove blevet så fine. :-)
Vi rider med en ganske alm. passiertrense med en påsat hackamore i den akademiske stil. (korte stænger) Vi rider med barefoot sadlen London el. vores barefoot sadelpad physio. Ganske enkelt fordi bomsadler er forfærdelige. ;-)

September 2012 - Blev vi bidløse.
Startede op med at ride akademisk, da den del af dressuren siger mig langt mere.
Vi får nu undervisning af Christina Holmbæck.
- http://www.ridekunstmedlethed.dk/

December 2012 - Sædstrengs operation.
Bamse gik igennen endnu en operation. Denne gang var det altså sædstrengene som skulle ordnes, da der var mistanke om, at der var dannet arvæv omkring, efter kasteration. Han blev indlagt på Hørsholm. Det hele forløb fint, og der var som mistænkt dannet arvæv. Dog ikke så meget at lægen var sikker på det kunne have betydning for ridningen. 50/50 Men eftersom Seagal har vist tegn på ubehag omkring området, så var vi enige om at det skulle gøres. Tanken om at han skulle gå rundt og have ondt, kunne ingen af os bære. Udover det slæber han bagbenene og har rigtig svært ved at gå ind og bruge sin bagpart. Så hvis det kan hjælpe ham på det ridemæssige er det jo bare et plus.

- Dog har vi besluttet at dette var den sidste operation. Han skal ikke igennem flere nu. Det har ingen af os hjerte til. Da det påvirker ham meget og det er tydeligt at han bliver ked af det, når vi "efterlader" ham.
Det var et HELEVEDE at få ham fragtet frem og tilbage, så det skal han bare ikke ud for igen. Det er heller ikke fair for ham.
Vi prøver pt. uden sko. Da de skulle af under narkosen. Så kan vi holde øje med hvordan han bruger sine bagben. :-)

1. April 2013.
Hele vinteren igennem, har der været fokus på at Seagal skulle strække bagbenene noget mere.
Efter operationen kan man virkelig se der er sket noget med de bagben. Der er langt mere liv i dem og ham! :D Han er så glad, at han hopper rundt i luften. Så det er jo kun et godt tegn på, at
operationen har hjulpet på hans bevægelighed. Nu er vi begyndt at træne at han skal gå langsomt og sænke hovedet, så han får styrket hals og ryg. Udover det træner vi også afsæt- og skub.
Det er dog det sværeste og største udfordring for os. Da Seagal fra racens side af er bygget "forkert" til at lave afskub, er det noget af en lang vej. Men vi tager det som det kommer.
Det er bare skønt at have noget at arbejde med. :)

14. April 2013.
Vi havde en super fin tur. (:
Jeg gik meget efter at Bamse lagde hovedet korrekt. Så det var afslappet og på den måde havde mere fokus på resten af kroppen. Vi kæmper stadig med fart, og det tror jeg altid vi vil. Han er jo en lille fart bølle. (: Men han kom da godt ned i tempo og her kan man mærke bagbenene kommer på arbejde.
I galop træner vi også det meget langsomme tempo, og op-ad-bakke, det er han super dygtig til. Dog skal der arbejdes lidt med hoved placeringen. Vi rider pt. uden sadel eller i en pude. Da jeg føler sadlen besværliggør det hele. Den ligger og spærre for hans i forvejen spændte skuldre.
Han har langt bedre bevægelser uden den. ;-)

24. September 2013
Seagals skridt er virkelig blevet god! Skridt længden på bagbenene er blevet meget længere.
Han har fået et rigtig godt rygsving. Hans hoved er sænket, og han trækker sig ikke længere frem
på forbenene. Der er stadig noget at arbejde med på traven. Han skal stadig lærer at bagbenene skal længere ind under, og at de skal bruges til at skubbe fremad, så forbenene ikke slæber det hele.
Så er vi i gang med at lære ham, at fusserne skal løftes godt over jorden.
Hans gode op-ad-bakke galop er kommet tilbage, efter en længere fustrerende tids pause.
Han er blevet langt mere stabil for til, og er i gang med at træne nederste muskler i halsen frem, så det bliver lettere for ham at bære, så vi kan begynde at samle ham en smule højere.
Hans afstand mellem for- og bagben er blevet rigtig godt.
Hans stilling i det hele taget er blevet super god.

28. Juli 2014
Seagal har vinteren over været rigtig sløj. Han hostede og havde det i det hele taget rigtig skidt. Dyrlægen prøvede først og fremmest 2 penicillin kure, da han ikke kunne høre noget på lungerne, og derfor mente det måtte være noget influenza. Men efter 3 måneder hvor han stod stille pga. hosten, valgte dyrlægen at tage en allergi test. Som konstaterede at han er multiallergiker, på trods af at det ikke kan høres på lungerne.. Han er generet i næse og svælg. - der var mange tanker oppe at vende i den periode, da det hele så meget sort ud. Jeg var ekstremt ked af det, og ville bare at han skulle blive hos mig. Så vi startede med at vaske hele boksen ned og skifte bund til en mere allergivenlig bund. Skifte foderet eftersom han røg på binyrebarkhormon x 2.
Men han blev ikke meget bedre og det svingede skrækkeligt meget. Den ene dag var han fin og løb rundt, den næste hostede og snottede han og så sløj ud.
Så vi valgte at indlægge ham på Københavns Universitets Hospital. Som ingen ting kunne finde, og som mente at han mere eller mindre var rask. Men han var så også blevet meget bedre på det tidspunkt.
Da han kom hjem startede vi så op på en næsespray, som har været en kæmpe lettelse, da den hjalp ham rigtigt meget. Pt. har han ikke hostet og vi er begyndt at ride igen. Han er så super, aldrig har han været så flyvende også dejlig at ride. Hans muskler er begyndt at sætte sig og det hele går bare derud af. Så må vi se til vinter om det bliver et problem igen.
Vi krydser fingre for sygdomsfri vinter!

8. November 2014
Efter en hel sommer på sommerfold med en meget lille smule hosten og en næse der løb og kløede pga. det meget høje pollental i år. Så har det faktisk været godt.
Nu er vi nået de koldere måneder, og drengene er selvfølgelig kommet på stald. Vi har i den grad frygtet denne tid, netop fordi vi ikke er i den overbevisning om at hans hosten ikke ville komme igen. Som frygtet er han nu begyndt at hoste. Han ser ikke sløj ud endnu..
Håber heller ikke det sker. Vi er begyndt at fodre med Secreta Pro Max da det skulle have en virkning på luftvejene.

Vi har selvfølgelig taget vores forholds regler.
• Allergi venlig bund
• Wrap
• Foder står i aflukkede bokse
• Foder m. mindst mulig lagermider og støv
• Næsespray 1x dagligt (indtil videre)
• Undgår mest mulig støven når hestene er inde.
• Går på fold fra morgen til aften, så længe det er lyst.
• Vander ridehuset inden ridning, hvis det er meget støvet.

Nu må vi se om det tilskuds foder kan hjælpe
han gennem vinteren. Ellers er vi godt nok på
bar bund igen.

1. Januar 2015
Seagal er så flyvende!
Han er bare super blød. Hans skuldre er løsnet op, det er så fantastisk at ride ham. Hans lækre galop er kommet tilbage. Der er kommet mere aktion bag til. Så nu skal vi igang med noget seriøs træning af løft.
Så massere af versader og traversader ..
Angående allergien så er det lidt op og ned.
Nogen dag er der intet at høre andre dage er det voldsomt.
Jeg har købt ny sadel, fordi jeg i et halvt år har redet i pude eller på bar ryg, da jeg mente at sadlen lå skævt og tryggede ham på skulderne. På trods af at 3 sadelmagere har godkendt den.
Så nu har jeg efter at have kigget LÆNGE, købt en Barefoot London sadel. Det var bare en drøm at ligge den på ham og sætte sig op. Han går så super med den! Han bliver helt afslappet henover ryggen og nakkestykket. Det bliver så meget nemmere at arbejde med ham!
Så endnu en gang må jeg takke Barefoot for deres fantastiske produkter!

15. Februar 2015
Seagal har endnu en gang været under medicinsk behandling. Det startede så simpelt med et lille sår, som blødte helt vildt. Dette var sket på folden, og det har ikke været til at se hvordan det er sket. Såret sidder på venstre forben på indersiden 15cm over knæet, og er en lille oval åbning. Vi vurderede at det var lidt dybt, men ikke så dybt så en daglig rensning af såret + penecillin creme ikke skulle kunne klare det. Det så også fint ud men da ugen var omme stod hesten med et spændt elefant ben og gulligt puds som nu kom ud har såret. Jeg var ikke i tvivl, der var gået infektion i det. Så jeg ringede til dyrlægen.
Hun kom så og rensede såret op og fandt så ud af at der var hul helt ind til knoglen og at han havde feber. Så står man der og føler sig lidt dum efter at have fejlbedømt situationen. Så en masse antibiotika og smertestillende til dyret, også selvf. daglig rensning af såret og temp. måling. Også lige en sygefold det næste stykke tid + daglig bevægelse i form af trækketure.
Det ser så nu en uge efter ud til at være helet mere eller mindre op. Han er ved godt humør og tænker vi så småt begynder at starte op med ridningen.

- Dette er specielt heller ikke godt for allergien som vi også slås en del med fortiden. Inden dette uheld har vi sloges meget med hosten. Han har virkelig hostet meget. Har talt til op og over de 30 host.
Vi har fundet frem til at bevægelse af kroppen har en effekt og at vi i øjeblikket så vidt muligt skal prøve at undgå ridehuset. Hvilket er svært ved denne årstid. -.-

3. Marts 2015
Seagal er nu i fuld gang med træningen igen. Vi er pt. igang med at få ham til at slippe helt, uden at gå imod, når jeg tager i tøjlen. Christina har givet os en super god øvelse til at afhjælpe hans spændninger, og som får ham til at fokusere på at slappe af, istedet for at gå imod! :) Jeg har ikke givet ham næsespray det sidste lange stykke tid, tør knap nok konstatere dettte af frygt for allergien bruser op igen. Men han har ikke hostet så slemt i en længere periode. Han har kun ganske lidt lige når vi sætter trav i form af en rømmen, lille host eller fnys. Vi fodrer stadig med secrata pro.

6. April 2015
Tingende skrider langsomt fremad i ridningen. Der sker virkelig nogen ting med Seagal hals i øjeblikket. Han er begyndt at strække næsen længere frem og ned, i stedet for at korte den op til en lille stram hals. Så nu kan vi få bygget en lækker stor hals op. Vi har stadig fokus på versaderne grundet deres effektive virkning på Seagal bagpart, som han stadig ikke bruger nok. Balancen på alle 4 ben osv.
Galloppen har det ikke så godt. Det skyldes at jeg har fået løsnet alle hans spændninger om, som han har brugt for at holde balancen. Det betyder vi har fået meget bedre løse skuldre, men en skæv gallop. Så der skal bygges nogle muskler op... hist og pist..

6. juli 2015
Seagal og jeg er startet op med cordeo ridning. Meget interesant..
Det betyder også at vi er tilbage til 'børnehavestadiet', som Christina kalder det. Vi træner de helt fine små signaler og dette er inklu. vejrtrækning.
Det kommer sig af at min søde mor er begyndt at modtage undervisning i Centreret ridning, som er enormt givende for hest og rytter, ja og også mig. Det er en god kombi af de to undervisninger, de understøtter hinanden og giver et samlet billede der siger spar 2.
- Drengene er kommet på sommergræs hvilket har resulteret i en hest der mener at den er gået på sommerferie. Så det går roligt for sig.




¤´¨)
¸.·´¸.·´¨) ¸.·¤¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´(´¸.·¤´¯`¤
Kommentér på:
Shagya Araber (SH) Seagal Bajar
Annonce