{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Standardbred Ifront Skalflex *RIP* [Himmelhest] 2001

4.651 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Marie A
Kvinde | 34 år | Oprettet: 10. jan 2008


Standardbred Ifront Skalflex *RIP*

Fødselsår:
2001
Højde:
157 cm - lige tilpas
Temperament
Har altid været meget hidsigt anlagt, hvilket også var en af grundene til at hun blev droppet som travhest. Men nu efter to år er hun begyndt at slappe af og er nok en blanding af det hele. Nogle gange er hun fuldstændig kuldret over ingenting, og andre gange er hun bare kold over for alle de "faaaaaaaaaarlige" ting vi møder.
Gangarter
Hun går fint i skridt og trav, og kan også delvist gå til biddet, men galoppen mangler vi stadig lige at få helt styr på (dovenskaben længe leve).
Stævner
den 20. september JRK klubstævne. LC1 B - uden galop. Hun gennemførte programmet med 59 % og jeg er godt til freds, da vi kun har reddet dressur lidt over 2 uger. Se videoklip: http://www.hestegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=88462

Vi startede en LC1 - B uden galop til JRK julestævne den 7. december. Hun gennemførte med 61,5 %, men ydede på ingen måde sit bedste :-/ Det var nok mest min skyld, da jeg kun lige nåede at få hende og den anden hest jeg red gjordt klar inden de skulle starte, så vi fik kun varmet op i 10 minutters tid, og hun skal normalt være i gang i 20-30 min før hun er helt varmet op. Men fik da bedre point end sidst.

Hun har startet et par løb for ca 2 år siden, hvor af hun har vundet et (til folk der har styr på tiderne i travløb vandt hun i 27 XD typisk min sære hest - river nærmest armene af led på en for at komme frem når hun ser en bane, men når hun så er kommet op i fart er det ikke så fantastisk længere.)
Stamtavle
F: Espay
FF: Paydirt
FM: Gerda Hannover

M: Lady Tissot
MF: Copperfield
MM: Devonia Byvang (tror jeg nok XD)
Køn
hoppe
Bemærkninger
Hmm. Har fået at vide at Ifront er en Standardbred, dvs en amerikansk traver, så har lige skiftet racekategori :-P

Jeg har haft Ifront i snart 2 år, købte hende i august-september 2006 da jeg fik udbetalt min første løn... og det har bare været dejligt, selvom hun lige for tiden har en idé om at det er meeeget sjovere at blive ude på folden istedet for at skulle ud og ride/køre... Har brugt mange timer på at PRØVE at fange hende, hvor hun nærmest bare løber i cirkler om mig (det er derfra alle de fine billeder af hende travende/galloperende på folden stammer fra, ellers foretrækker hun bare at æde græs og blive fed frem for at spæne rundt XD). Men der er jo aldrig noget så fristende som en foderspand. ;-P

Da jeg i foråret havde hende med ind på skovbo travbane for at prøve at se hvordan hun egentlig var, tændte hun selvfølgelig fuldkommen af, hvilket måske til dels skyldtes at hun gik sammen med en unghest, som gik meeeget langsomt og til dels at min form ikke lige var så god som jeg havde regnet med. Men for at gøre historien endnu bedre, nåede vi jo så efter en omgang til udgangen til staldområdet, hvor jeg ikke tænkte på andet end at holde hende i traven, og vupti knaldede hun bremsen fra topfart til skridt i løbet af fem meter, for nu syns hun altså det var nok. Jeg fik hende så fremad igen, men det var ret pinligt. I næste heat lod jeg hende få lidt friere tøjler, og undgik nogen gallop, og undgik også nogen håndbremse vending ...

Næste ting vi skal i gang med:
Dressur, har fået arbejde på en rideskole uden for holbæk, og med ridebane og ridehus får jeg nok gjort lidt mere ved det.
Desuden har jeg lige været ude og spendere lidt penge på en ny trense, denne gang bidløs, så må vi se hvordan det funker ;-P


---------------------------------
Jeg fik flyttet Ifront til JernløseRideklub i torsdags, og i dag er så første gang jeg har reddet på hende her. Det gik rigtig godt, på trods af at hun savnede foldkammeraterne.
----------------------------------------------------------------------
Så er vi også begyndt at spring, godt nok kun små cavalettis (20-30 cm), men vi kommer da over..hehe
----------------------------------------------------------------------
14. april 2009
Ifront har nu gået med en korsleds skade i lidt over en måned. Jeg har haft hende inde hos Falk-Rønne til en termografi for at finde ud af hvad der var galt for ca 1 måned siden. Så hun må kun skridte på fast jævnt overlag i en halv time et par gange om ugen... Så har byttet min sadel til en westernsadel, og så skridter (eller rettere tripper) vi derud af.... Så må vi tage det med trafiksikkerheden lidt hen af vejen.
---------------------------------------------------------------------------
12. juli 2009
Må hellere lige opdatere lidt. Ifront brækkede griffelbenet for omtrent en måned siden. Hun blev sparket af en foldkammerat og det udvendige griffelben på højre bagben splintrede. Hun fik et alvorlig sår på det brækkede ben der blotlagde senerne, og vi frygtede at seneskedehinden var blevet beskadiget. Heldigvis var det ikke tilfældet. Nu efter en måned med forbindinger og boksro ef benet godt på vej til at hele, håber vi. Hun skal stå i to uger med stor forbinding på det brækkede og staldbandage på det venstre hvor der bare er et sår. Efter de to uger, skal hun så kun stå med staldbandager på begge ben og ud i fem minutter om dagen og skridte lidt og spise lidt græs. Det skal hun også i to uger og derefter ind på klinikken og ha' taget røntgenbilleder. Håber virkelig at vi kan undgå at operere.
--------------------------------------------------------------------------
14. august 2009
Rigtig mange dårlige nyheder på én uge...
Ifront var inde på klinikken i Faxe i mandags for at få taget røntgenbilleder, men allerede da jeg skulle mønstre hende i trav så det ikke godt ud. Hun var meget halt. Da vi så så billederne kunne man se at det afbrækkede stykke af griffelbenet havde rykket sig endnu længere væk fra sin "oprindelige" plads. Desuden var der et par forskellige fortætninger på billederne som dyrlægen ikke helt vidste hvad var. Han ringede så i dag efter at have vist billederne til en specialist fra et hesehospital på fyn hvor hun evt. skal opereres. Han mente at det var fordi at slaget havde presset griffelbenet op i hasen og man ikke kunne vide hvor meget skade der var sket. Det er stortset umuligt at operere den slags. Det eneste man kunne gøre var at lade hende stå med boksro i endnu 2 måneder hvorefter man kunne håbe på at haseledet var blevet bedre og så fjerne griffelbens stumpen, og hvis det hele lykkedes kan hun blive følhoppe.
Ved ikke hvad jeg skal gøre, men bliver nød til at beslutte mig snart...

Torsdag den 27. august 2009 blev Ifront først striglet og hygget lidt om, og så lukket på fold med Freja og Odin (to shettere) og gik og hyggede sig og spiste æbler. Senere fik hun en kæmpe portion mash hvor efter hun blev aflivet :'( Jeg vil altid huske dig...
Kommentér på:
Standardbred Ifront Skalflex *RIP*
Annonce