{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Caezar <3 :'( † RIP † [Himmelhest] 2002

2.683 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Katrine D
Kvinde | 31 år | Oprettet: 23. jan 2008


Dansk Varmblod Caezar <3 :'( † RIP †

Fødselsår:
2002
Højde:
186 cm .
Temperament
Han er jordens største nussehovede nogen gange og andre gange er han en værre bandit (:

Men der er ikke noget ondt i ham, han kan dog godt blive en anelse for kåd til tider og hans størrelse gør det lidt farligt. Han er meget afslappet og rolig uden at være robot-agtig. Man kan måske mere sige at han er en frisk men stabil hest. Han kan sagtens kigge på ting, endda puste sig lidt op men han bliver sjældent bange.
Da han har været halt siden jeg fik ham er det svært for mig præcis at beskrive i ridningen. Men det jeg kan 'huske' er at han er sej at ride og gør alt hvad du siger og at det sekundt jeg kom på ryggen af ham var jeg 'hjemme' :)
Gangarter
Kan ærlig talt ikke huske hvordan han er at trave og galloperepå andet end at han nærmest har en hel takt længere i hvert trin en en normal hest :D
Altså skal letridningen være meget langsom! Og nedsidningen skal man kæmpe for , hans lange gang er simpelthen unaturlig at sidde på xD Men den er SATME også flot (;
Stævner
Tidligere ejer har startet op til LA klasser i dressur på ham..

Jeg har endnu ingen startet da han blev halt kort tid efter jeg fik ham.. Og det blev desværre heller ikke til et eneste før han blev aflivet :/
Stamtavle
F: Carano
FF: Capitol I
FM: Vision III
FFF: Capitano
FFM: Folia
FMF: Cor De La Bryére
FMM: Mainz

M: Fionella-Zeus V. Het Kerkepad
MF: Beriloz xx
MM: Duellakreis V.T Kerkepad
MFF: Zeus
MFM: Ingrid
MMF: Wendekreis
MMM: Ursella

Har stamtavle længere ude end det, men orker ikke at bruge en halv dag på det xD
Køn
Smukkeste Vallak
Bemærkninger
1. Gang jeg prøvede ham:
Jeg kom ud til et stort ridecenter i sydjylland som en del af heste-prøvnings-planen og kommer ud på ridebanen hvor jeg ser et stort lokum af en hest. Når han stod og slappede af lignede han en stor bøvet krikke men da ejeren viste ham frem kunne jeg se potentialet. Kom op på ham og var overrasket over hvor nemt det hele føltes. Sprang også på ham den dag, og jeg skal normalt have tillid til hestene for at springe, men jeg stolede på ham med det samme selvom han klundtede sig over springene og snublede. Sov forfærdeligt den nat og vågnede klokken 4 og det var fuldstændig klart for mig hvad jeg skulle. Jeg var bare trist over at have 7 andre heste jeg nok aldrig ville prøve. At prøve 3 ud af 10 heste er ikke særlig grundigt, men jeg havde besluttet mig.

2. Gang jeg prøvede ham:
Jeg fik bekræftet min stensikre beslutning! Han er så stor at han kunne se over jord-højen og ud til cykelstien. Et scooterhold i gule refleksveste kom fræsende forbi og at han ikke gjorde andet end at 'rynke panden' var bare endnu bedre.

3. dag:
Mor og far som var med på turen tog mig med ud for at skrive kontrakt. Mens de ordnede det hele papirmæssigt var jeg ude på folden hos ham. Da jeg kom ind græd hans ejer og jeg lovede at passe godt på ham. Han gik igennem dyrlægen og nogle uger senere blev han smidt på en lastbil og fragtet til Hillerød.

HIS: Da han ankom til his var der rideskole udendørs og springundervisning og han var så cool og sej selvom han kun var 6.

Den 22. August (10 dage efter hans ankomst) var han ikke rengående. Alle mente det var en hovbyld på måden han bar sig på.

Der kom en masse forskellige behandlinger fra dyrlægerne, og ved godt at de ikke kan vide alt, men er utilfreds, føler ikke de har gjort nødvendige undersøgelser. Det gik fra hovbyld. Da det ikke blev bedre med behandling blev det til en kodeledsforstrækning.. og da selv det efter 3 mrd ikke var bedre blev han kaldt ind til scanning hvor det viste sig at hans skulderled var fuldstændig betændt og ødelagt. Ups hva.

Han kom på refugium alt alt for længe. Og den tid var meget svær for hans destruktive og 'utrivende' side spirede mens min prins langsomt blev gemt væk bag kådhed og mangel på trivsel. Jeg så sider af ham jeg ikke anede at han havde og mange gange var jeg ærlig talt ikke klar over hvordan jeg ikke kom mere til skade ved at omgås ham.

Så gik turen til Duemose hvor han blev passet og puttet i skridtmaskine de dage det hele så for sort ud og når jeg følte at slaget var tabt. Men med hjælp fra dejlige mennesker kom jeg på ryggen af ham igen, jeg nåede at skridte uden sadel på ham og jeg nåede NÆSTEN.. at gallopere igen. Jeg fandt min elskede prins endnu engang.. Han var uren utallige gange og genoptræningen startede forfra igen og igen. Dagen før vi måtte gallopere blev han uren og overskred sin 'deadline'. Vi fik tid hos falck-rønne som tog røngten og havde svar meget hurtigt.

Caezar blev den 28. Juni 2010 aflivet. Vi følte ikke vi havde noget valg siden hans endelige dom var: Under 50% chance for smertefrit fold liv. Og han trivedes ikke uden opmærksomhed fra mennesker, vi måtte kassere 3 stalde fordi han var stor stor og han HAR skadet nogle mennesker slemt selvom han ikke var ond mod folk, bare .. fustreret og så er han stor at være i vejen for, så jeg kunne ærlig talt ikke se hvem der gad gå gennem problemerne og farerne og jeg kunne på ingen måde se mening i at forlænge hans smerte og slet ikke at han skulle forsvinde ind i sig selv. Han VAR en prins og han var min prins, og jeg gav ham det bedste jeg kunne ud fra hvad jeg fik. Den store dreng var så arbejdsvillig og levede for opmærksomhed og at skulle spære ham ude på en fold hvor han ville ende med at tæske de andre heste og blive solgt videre? Der er grænser for hvad man kan 'ignorere'.

Jeg var der da han blev aflivet og jeg lyver ikke når jeg siger det var den VÆRSTE dag i mit liv. Og det gik først op for mig hvad der var sket da det efter 6 timer var blevet mørkt og jeg var nød til at efterlade ham selvom hans sjæl for længst var væk. Det tog mig mange måneder at blive normal igen og nu 2 år efter er jeg stadig ikke kommet mig over det.


Tak for eventyret som kun du kunne give mig min prins, og undskyld mange mange gange at jeg ikke kunne hjælpe dig :(

Loved you more than my own life <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Caezar <3 :'( † RIP †
Annonce