{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Farchynys Carwyn [Tidl. part] 2003

14.670 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Mountain (sec A) Farchynys Carwyn

Fødselsår:
2003
Højde:
Frederik er blevet målt til 121 cm iflg. stangmål.
Temperament
Tillidsfuld - gør hvad man be'r ham om uden at vippe med et øre.. Enormt lærenem.. Tålmodig.. Nussehoved..
Går direkte op i en trailer.
Gangarter
En gang-maskine uden lige...
God taktfuld skridt..
Enorm svævende og jordvindende trav med "her kommer jeg"-attitude..
God galop med masser af "motor".

Kiropraktors ord: Super smidig ridepony uden fejl.
Stævner
Endnu ikke. Måske til december.
Stamtavle
F: Coed Coch Ariandy
FF: Coed Coch Saled
FM: Coed Coch Arian

M: Maesowen Periwinkle
MF: Coed Coch Telor
MM: Coed Coch Perwig

Hans fader-linie kan spores helt tilbage til Darley Arabian, som er en af de 3 arabiske hingste, som menes at være grundstammen til alt, hvad der i dag kaldes rideheste.
Køn
Har indtil d. 3. august 2008 været avlshingst på Stutteri Møllegyden, men er nu kastreret.. Han har 7 flotte og lovende afkom efter sig (1 stk i Sverige) og 5 på vej i 2009..

Frederik er blevet kastreret, fordi han har lavet de føl, som han skal, og fordi Stutteri Møllegyden har 2 andre avlshingste og en tredje (Frederik's søn Bonanza) på vej.. Så nu var det tiden til noget "nyt blod"..
Bemærkninger
Han er en suveræn fin pony med masser af udstråling.. En rigtig charmetrold.. Absolut en oplevelse at få lov til at arbejde med denne fine herre.. Selvom han blev kastereret sent(august 2008), så er han absolut nem at håndtere.. Han går på fold ved siden af både hopper og vallakker, men han viser dem ikke den mindste interesse med mindre, at de spiller op til leg.. Så skal han jo selvfølgelig være med..

Frederik blev importeret fra Wales i oktober 2003 af Stutteri Møllegyden..
Frederik, som han hedder i daglig tale, er ikke vores egen, men jeg har "leget" med Stutteri Møllegyden's hingste igennem mange år (dog med nogle års pause).. Og jeg skal nu sørge for, at Frederik får den endelige ridefinpudsning.

9. september 2008: Lykke har været her og redet mig i dag, hvilket gik fint. Jeg var godt nok lidt frisk, så det var dælme svært at lade være med at bukke af glæde. Jeg var lige ved det et par gange, men Lykke var hurtig til at huske mig på, at det gør man ikke med rytter på ryggen. Æv!

21. september 2008: I dag har jeg har besøg af hele 3 menneske-piger på en gang. Næææh, de var søde. En nussede mig, den anden striglede mig, og den tredje rensede mine hove. Og jeg stod bare HELT stille og nød det. Så lagde madmor sadlen på, og Stine satte sig op. Og hun red mig i ca. 20 minutter, og vi øvede skridt, trav og parader. Og jeg var bare SÅ dygtig, så jeg fik masser af ros og klap.

25. september 2008: I dag så jeg et spring for første gang. Hold op, det var sjovt, da jeg først fandt ud af, hvad madmor mente med den bom. Men det var meget godt, at jeg ikke havde rytter på, for de første par spring skulle jeg lige bruge til at "justere" benene, men så gik det fint. Vi nåede da op på 50 cm, uden jeg rev ned en eneste gang. Men så mente madmor, at det var nok for i dag. Øv.

9. oktober 2008: Weeee... I dag skulle vi springe igen. Det var egentligt meningen, at jeg skulle have haft køreselen på i dag, men madmor havde glemt den hjemme. Så der blev rigget et spring til istedet. Og det er bare SÅ sjovt. Vi nåede helt op på 75 cm, inden madmor synes, at det var nok for i dag.

11. oktober 2008: Stine har været her og redet mig de sidste par dage, og det er rigtigt sjovt. I går galoperede vi for første gang. Og vi sprang også en lille smule. Det fik vi også lov til i dag, men kun 3-4 spring. Men vi nåede alligevel op på hele 55 cm. Nuuuii det er sjovt.

12. oktober 2008: I dag kom Buffalo Bill og hans kæreste forbi en tur for at ride Gaya og Canna. Beslagsmeden red Melle, så jeg var den eneste tilbage til madmor. Jeg har aldrig været med de sorte på tur før, så madmor var lidt spændt på, om jeg kunne finde på at lave ballade af nogen art. Men jeg var SÅ englesød hele vejen, og jeg gryntede ikke engang, selvom jeg gik mule mod hale med Gaya flere gange.
Da vi nåede op på ridebanen, kom der en pige på 8-9 år og red mig. Og jeg tøffede bare rundt i skridt, trav og galop, som om jeg aldrig havde lavet andet. Madmor var rigtigt stolt af mig.

25. oktober 2008: Madmor er begyndt at kigge efter, om jeg skulle have forvandlet mig til en hoppe. Hehe. Min hingste-attitude er totalt væk. Selvfølgelig kan jeg da godt lige grynte lidt, når jeg dytter næse med en af hopperne, men hvem kan ikke det? Men det er da også alt.
Og nu har jeg også lært at neje. Det er så sjovt, at jeg godt kan blive lidt over-ivrig, så jeg mister koncentrationen, men så fjerner madmor rugbrødet, og så bliver jeg hurtigt opmærksom igen.

4. november 2008: Weeeee.. Så har vi løssprunget igen. Det er bare SÅ sjovt. men da vi nåede 85 cm, mente madmor, at det var nok. Øv. Så jeg prøvede på at fortsætte selv. Jeg nåede da 2 spring mere, inden hun stillede sig imellem mig og springet. Hmmm.

8. nov. 2008: Maria har nu redet mig 5 gange, og vi er ved at være RIGTIGT dygtige sammen. Madmor siger, at det bare ser SÅ flot ud.
Der har også været 2 søde piger (på 6 og 10 år) her i dag for at se mig. Og jeg stod bare stille og løftede hovene, da de på skift ville rense dem. Og de red mig også lidt, hvilket gik så fint, da jeg lige fandt ud af, hvad de mente, vi skulle.

14. nov. 2008: Det har bare været rigtigt sjovt i dag. Vi har haft multi-træning. Lidt dressur, lidt bom-træning, lidt vand-træning og lidt spring. Maria og jeg nåede op på hele 60 cm, inden madmor stoppede os. Og så blev der taget nye billeder, selvom det var gråvejr.

18. nov. 2008: Hold da op en aften. Jeg har både været ude og køre i trailer med en KÆMPE Frieser og været i ridehus for første gang i mit liv.. Det var godt nok liiidt for spændende de første 10 minutter i den der ride-hytte, men da jeg lige huskede på, at Maria og madmor var med mig, så slappede jeg helt af igen.. Der var også 5 andre store heste foruden Melle (Frieser-vallakken), men de kunne da bare gå udenom mig.. Men jeg var godt nok træt, da vi kom hjem.. Pyyha en masse oplevelser på en gang..

20.nov. 2008: Maria kom ud på folden for at hente mig i dag.. Og ganske uventet satte hun træktovet i begge sider af min grime og sprang på ryggen af mig.. Og så på mit helt nye dækken. som jeg havde på for aller første gang!!.. Men sjovt var det, og da madmor så os komme skridtende, var hun meget imponeret..

29. nov. 2008: Maria (min rytter) har lavet en fiiiin video til mig. Hun er vist lidt bekymret for, om jeg rejser på mandag, når dr dyrlæge har handelsundersøgt mig. http://www.hestegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=101617

*NYT* 1. dec. 2008: I dag har jeg oplevet en masse nye ting (igen). Dr Dyrlæge lavede en handelsundersøgelse på mig, men fandt ikke det mindste. Så kørte jeg i trailer og kom et helt nyt sted hen. Men jeg er sikker på, at Sarah bliver glad for mig, når vi lærer hinanden at kende.
Maria og madmor vil dog savne mig i stalden.
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Farchynys Carwyn
Annonce