{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Muska frà Vallanesi <3 [Himmelhest] 1988

2.806 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Majbrit Maag L
Kvinde | 28 år | Oprettet: 26. aug 2008


Islænder Muska frà Vallanesi <3

Fødselsår:
1988
Højde:
135
Temperament
rigtig ROLIG.. sød, rar, lidt lærnem.
Gangarter
Stævner
Bededags stævne 2010 - juniorcup (4,5 t7 behændighed og flagridt)
Gladur stævne 2010 - 4,5 og t8
Stamtavle
far: Baron fra brei'oabdlsstad

mor: Mósa fra Hvitanesi
Køn
hoppe
Bemærkninger
Muska er rigtig nem at have med at gøre. Når man går med hende trasker hun lige bag efter en. Alle kan ride hende.
Jeg kan stå oppe på hende når hun går løs ude på marken.
Jeg har gået til ridning med hende i langhøj, men stoppede da jeg ikke kunne komme der ud. Vi var på tre dagstur, det var vildt sjovt, vi red i 4 timer, bland andet ved stranden, på et tidspunkt lagde muska sig ned med mig på...
Muska har været i familien siden hun kom til danmark fra island, for før vi fik hende havde min moster hende, Muska kan stadig kende heste, det er meget sjovt at se..
Om sommeren har hun nærmest tiger striber nede på benene.


Syg:
for nogle år siden, blev Muska alvorlig syg, Det var dagen før vi skulle til stævne og jeg måtte ikke ride hende, Det hele startede med at jeg var til undervisning og da jeg skulle ride det program jeg skulle ride til stævnet, hun stod mærkeligt da jeg lavede parade, med sprædte bagben og samlede forben, Min ridelære syntes jeg skulle lade vær med at ride..
De to næste dage var hun stadig lidt sløj, hun fik feber og vi tilkaldte dyrelægen, de vidste ikke helt hvad det var men hun fik noget smærtesilende, og de sagde at hun skulle ind og stå i stalden..
En da prøvede vi i stedent at ringe til bønnebæk og det første han sagde var at vi skulle tage at få hende ud på marken igen, han var lidt små fuld, men gav hende noget medissin og noget vi skulle blive ved med at give hende noget tid efter..
Det næste stykke tid red jeg kun små ture på hende, da vi endelig ikke ville have at hun skulle blive syg igen..
Alt som hun havde lært til ridning med mig, kunne hun ikke så godt huske, men efter en genopfriskning var det hele nogen lunde på plads igen...

Første gang jeg stod oppe på hende var engang ude i marken, der var ingen der så det var heldigt det gik godt, jeg havde aldrig stået på en hest før, så vi prøvede begge noget nyt, og siden har jeg gjort det alle mulige steder, både til landskue, i marken og andre steder..

Nogle gange ridder jeg rundt på muska, med en grime og et trække tov, det sidder kun i den der ring og er ikke bunddet fast nogle stæder, det gør jeg på hende i skridt, trav og gallop..
tit når man striler hende på bagbenene, ordner halen eller ranser baghovene, kan hun godt finde på at prutte. Muska prutter også nogle gange når man ridder en tur på hende og hun rigtig nyder det...

Tit når jeg har haft hende med inde i stalden og blive striglet kan jeg bare tage de ting jeg har brugt og så gå og så kommer hun bare lige bagefter mig, og så lægger jeg tingene på plads og hun står bare lige så fint og venter, og så kan jeg bare bå ud til marken og så følger hun selv med bagefter mig..

en dag jeg var ude at ride på hende havde hun så travlt at hun næsten ikke kunne holde til det selv. det var mega sjovt. hun har bare så meget charme når hun gør sådan. da jeg galoperede på hende var hun så frisk at hun galopede på stedet og det ligner slet ikke hende. dengang jeg skridtede af lagde hun sig ned med mig på ryggen. det var ret vildt. det har hun også gjort en gang før..

Muska betyder musgrå hoppe.


------------------(''v'') (''v'')-------- (''v'') (''v'')-----------------
--------------(''v'') (''v'') (''v'')--- (''v'') (''v'') (''v'')-------------
------------(''v'') (''v'')''---''v''(''v'')''v''--''(''v'') (''v'')------------
-----------(''v'') (''v'')----------''v''---------(''v'') (''v'')-----------
-----------(''v'') (''v'')--------------------------(''v'') (''v'')--------
-----------(''v'') (''v'')--------Du vil ----------(''v'') (''v'')---------
------------(''v'') (''v'')--------altid ----------(''v'') (''v'')----------
-------------(''v'') (''v'')-------være -------(''v'') (''v'')-------------
-------------''(''v'') (''v'')--i mit hjerte !--(''v'') ("v"--------------
----------------''(''v'') (''v'')------------(''v'') (''v'')----------------
------------------''(''v'') (''v'')--------(''v'') (''v'')--------------------
--------------------''v''(''v'') (''v'')-(''v'') (''v'')''--------------------
------------------------''v'(''v'')(''v'')(''v'' )''v'' ----------------------
----------------------------''v''-(''v'') ''v''----------------------------
----------------------------------''v''--------- -----------------------


|¯(¯`•´¯|¯U¯|
|_| °•..•°'. _ .

Den 1 december 2011
Fra morgnen af havde Muska lagt meget ned, men da mor kom ud for at give dem hø, var hun kommet som hun plejer. En time senere da mor gik ud for at give dem foder ville hun ikke have noget. Mor tog hende ind og hun begyndte at ville trille sig, så mor troede at det var kolik, men efter at der ikke vare sket noget efter 1½ time, blev mor og far enige om at ringe til dyrlægen.
Da dyrlægen kom troede han også at det var kolik og gav hende noget mod det, hun fik det også bedre, dyrlægen ville lige lytte til hende igen, og da han lyttede på den første side lød det rigtig fint, men da han gik om på den anden side sagde han at det ikke var godt og at han blev nød til at tage hånden i hende igen, så sagde han at det ikke var godt, da han tog hånden ud var der blod på den. Han sagde at hendes tyndtarm var sprunget og måske også hendes mavesæk.
Der var ikke noget at gøre, så de blev nød til at aflive hende.
Far ringede til mig, da mor var vildt ked af det. Jeg var på efterskolen og de blev nød til at fortælle mig at de aflivede hende og hvad dyrlægen havde sagt.
Det var det værste jeg nogenside havde prøvet, og pludselig var ens aller bedste ven væk og jeg ville aldrig se hende igen.

Jeg savner hende helt sindsyg meget og vil altid gøre det. Hun var min bedste ven i næsten 10 år, men det blev desværre ikke længere.

Hun betød mere for mig en hvad ord kan beskrive og hun har sat kæmpe spor i mit liv.

Jeg savner hende sindsygt meget og tænker på hende hver dag.
Kommentér på:
Islænder Muska frà Vallanesi <3
Annonce