{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Kamstrups Barcardi 2006

1.917 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sussi  H
Kvinde | 43 år | Oprettet: 17. feb 2008


Anden særlig race Kamstrups Barcardi

Fødselsår:
2006
Højde:
pt 157 i stg 4/9-2008
159 i stg og 160 på rumpe 10. Marts 09
1. sept. 09 161 i stg og på rumpe!
1/1-2011 163 i stg 163 på rumpe
Forventes at blive ca. 165 cm
Temperament
Cool.... Han er en put i lommen hest, dog kan han godt blive meget bange for ting, men så ved han ikke hvor han skal gøre af sig selv, og ender netop i lommen. Er meget nysgerrig, så jeg tror han bliver god på tur mm.
Gangarter
Skridt: rigtig god overtrædning
Trav: taktfast med god motor, kan svæve så flot!
Galop: Rolig og afballanceret
Stævner
Ingen endu, men han var til følskue i DPA i 2006 hvor han fik 8889 og 8 i helhed. 9 tallet var for gangarter og jeg fik at vide han var et lovende føl. Desværre i den forkerte farve, da jeg prøvede at lave en palomino, så han blev kastereret da han var knap 1 år.

Roskilde dyrskue 2006 var han med mor...

Store Hestedag 2007: der fik vi 9 i helhed og 9 i mønstring og på fløj ud af 3. vi var under krydsninger med frederiksborgerne!

St. hestedag 2008: Var igen under frederiksborg kryds, og fik fløj ud af 4 med 9 i helhed og 9 i mønstring og blev indstillet til dagens hest, hvilket vi så ikke fik placering i. Stor veludviklet harmonisk plag, gode rammer, kønt hoved og hals, godt fundament m. passende føre lemmer, særdeles god i skridt og trav. Særdeles god mønstring. Han gik også agility og gennemførte med 1 fejl, fordi jeg ikke vidste man skulle stoppe op på presseningen! Han var hurtig og sprang et kæmpe spring over vandet og lige over i mig!
Super sej plag!

Store hestedag 2009 1/2 med 8 i helhed

Vores 1. dressurstævne i Darup rideklub d. 24/4-2011
LD1 72 % og en 1. plads ud af 6!!!
LD2 70 % og 1. uplac (nr. 3 ud af 8) var 1 point fra nr. 2 og 2 point fra nr. 1 så vi lå tæt! Er så stolt af min dreng der gjorde hvad han skulle!!!

D. 28. Maj 2011 udv. klubstævne i DARK vores 1. springstævne:
30 Cm 0 fejl = sløjfe
40 Cm 0 fejl= sløjfe
Han var bare super flink selvom han lignede en hel million inde på banen da ALT var farligt da det blæste en del, men han sprang fint og jeg måtte holde noget igen, da han trækker på springene. Han nyder det tydeligvis, bare ærgeligt jeg er en kylling!

D. 3/12-2011 Udv. klubstævne i NSRK
LC1: 65,42 % 3. plads(ud af 17)
dommeren skrev pænt program og fin hest!
LC2: 63,05% 8 ud af 17 (red forkert 1 gang, øv)
dommeren skrev: dejlig hest, god udstråling, virker lidt træt men giver et godt indtryk.
Begge klasser var sammen med LC3 og vi var 17 starter i alt. Der var 5 palceringer, og vinderen fik 66 % og hun blev også 2´er. Han var super sej, meget nysgerrig over alt det farlige der var i det nye ridehus vi kom ind i, men det gjorde bare at han fik ekstra energi og bæring. Det var en super oplevelse vi helt sikkert gerne vil gengtage en anden god gang!
D. 27/4-2012 KLUBMESTERSKAB i Darupgårds Rideklub
LC2 66,52 % og 1. uplac. (3 ud af 8) Han gik et super program og nr. 1 og 2 havde lige godt 68 %
Dommer: mange gode øvelser, pænt program!

D. 24/3-2013 MSR udv. Klubstævne
LC1: 60,833% Glad hest med ørerne fremme hele vejen! Vær mere omhyggelig med at runde hesten i volter og at ligeudrette på lige linier.
LC2: 6,870 % Fint program. Skal generelt svare bedre på fremaddrivende hjælp.
Jeg var generelt lidt skuffet over den lave % for jeg synes han gik mindst ligeså godt som de andre få stævner vi har startet, men vi var mange der var dømt lavt, så det var så fair nok, dommeren gav bare ikke ved dørene! Han var utrolig rolig i det nye ridehus, hvilket jeg synes var utroligt når man tænker på hvor varm han kan være.. så han er også blevet ældre! Han var mega træt i den sidste klasse, hvor han ikke svarede så godt på hjælperne...
Stamtavle
Far Sarpo Vejleby (Rød frederiksborg)
Mor Østrupgårds Medea RPA 97 (buckskin/palomino)
MF Mackay (Svensk varmblod/palomino)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Kamstrups Barcardi er en smuk vallak på godt 2 år...og f.... hvor jeg glæder mig til næste sommer hvor vi skal igang med tilridningen. Han tegner rigtig godt. Farven er jo ikke alt, og derfor valgte jeg at beholde ham, selvom drømmen jo var det perfekte palominoføl. Han ser ud til at få den bygning som jeg elsker, lidt bred og solid og samtidig kan flytte sig. Ligenu er han dog lidt spinkel og man kan ikke lige se for sig at han allerede om et år kan bære en rytter!
Jeg var ligesom med Campari, med under hele fødslen af Barcardi og det var en kæmpe oplevelse. Han er født 3/5 2006.

Da jeg blev gravid i september gik det hele lidt i stå med hestene, og planerne med Barcardi skulle lige tages op til re-vurdering. Men han er så god i sit hoved og jeg vil stadig beholde ham, så jeg har en afløser til Medea. Mht tilridning kan det godt være jeg finder en lille rytter til at hoppe på nakken af ham i sommeren 2009, men ellers er min plan forløbig at han sagtens kan vente til han er 4 år. Så må vi se hvor meget tid jeg får! Jeg har i dec. 08 begyndt at longere ham lidt ude bagved, ej optimalt da der er lidt småsten mm. men o´k. Jeg prøvede med sadel og det tog han helt fint, de efterfølgende gange har han bukket lidt i starten, men ellers rendt pænt med den på. 1. gang han skulle prøve indspændingstøjlerne (som er i yderste hul) kunne han hverken finde ud af at gå frem eller dreje. Min stakkels hest lignede et spørgsmålstegn. nu kan han trave med dem, og går så fint. han har prøvet det 4 gange nu, og vi er begyndt ( januar 09) at køre i ridehus, da alt er frosset herhjemme. Han synes det er for fedt at komme ned og give den gas!!!! Går lige op i traileren og står pænt..
I marts prøvede jeg igen at give ham sadel på og longerede for 1. gang med bøjlerne nede. Hans ører fulgte de mystiske dimser, men han gjorde intet. Prøvede også at galopere for 1. gang med sadel, det tog han helt cool... dejlige pruh...

23/8-2009 så har jeg været oppe og sidde på Barcardi for 1. gang. Først prøvede jeg at ligge på ham og 2. gang svingede jeg benet over ham og sad op! Det var en vild følelse, at have hjulpet ham til verden for 3 år siden og nu sidder man på nakken af ham!!! Han sagde intet til det, havde mere travlt med at nappe min mor i ærmet, nu hun alligevel stod der! Vi træner pt. til st. hestedag som er i weekenden, og han traver som en symaskine, der aldrig havde bestilt andet, så det er lækkert nok. Desværre er han den eneste i sin klasse der hedder frederiksborg blanding, så overvejer at rykke ham hen i palominoblandnings klassen...

Januar 2010. Jeg har nu været oppe på Barcardi 5 gange og han er super flink. 2. gang tog vi ca. 5 skridt frem, 3. gang ville han kun bagge og tage et par skridt frem hvilket han fik ros for. 4. gang havde jeg pisk med og gav ham en lille én når han ikke ville gå med Hans, og det hjalp, vi gik flere volter! Sidste gang havde jeg også pisken med og vi gik i ca. 5 min. ude på pladsen. Han haer meget travlt samtidig med at skulle bide i Hans jakke og bukser, så bliver spændende den dag han skal i longe og gå selv! Jeg har ikke prøvet at sidde på ham med sadel endnu.. Kyllingen (mig) skal kunne komme hurtigt af hvis der bliver optræk til noget! Kan godt mærke jeg er blevet mor!!!

14/01-10 i dag læssede Dorte og jeg både hest og barn, og så kørte vi i ridehus med ham. Han gav den rigtig gas, da det er et års tid siden vi sidst har været dernede. Efter at have longeret ham, satte jeg mig op på ham og Dorte trak. Han vil meget gerne gå ind i hende men tilsidst var det som om han forstod hvad jeg mente når jeg hev i højre tøjle! Han gik fint i trailer efter at have stået lidt og tænkt, men han rumsterer noget rundt derinde når klappen er smækket, så skal vi helst køre! Han havsde transport gamacher på for 1. gang i dag. så vildt sjovt ud når han skulle gå!

14/3-10 I dag har jeg været på ryggen af Barcardi med sadel på for 1. gang. en super dejlig og positiv oplevelse... Selvom det var 2 mdr siden sidst, synes han det var helt fint jeg sad deroppe, og han var bedre til selv at gå i stedet for at hænge helt oppe i Hans! Jeg steg også opp i stigebøjlen, hvilket han overhovedet ikke satte spørgsmålstegn ved. Der var kun en enkelt gang han lige stoppede op og krummede lidt ryg, og der kom jeg UPS til at råbe lidt højt, og så gik han vídere.. han skulle ikke nyde noget, he he... dejlig dreng og rigtig god at sidde på.

8/7-2010...Årh, jeg er helt høj. Min veninde Pia kom i dag for at hjælpe mig med Barcardi, det er umuligt selv at klare en unghest mht tilridning, når man har en sovende datter på 1 år i huset, og en mand der arbejder på maskinstation og aldrig er hjemme! Jeg longerede ham først med sadel og hovedtøj og der var han super flink, derefter slap vi ham og lod ham løbe, men det gad han dårligt. Op på ham, Pia holdte og jeg stod op i bøjlen(står på et traktordæk der ligger på jorden, mine gamle ben er for stive selvom han ikke er så høj!) og satte ham selv i skridt. Han skal nogengange lige have et lille puf med pisken og så går han fint! han har naturligt "knæk" i nakken og går fint nede med hovedet som en unghest skal. pludselig satte han selv i trav og jeg tænkte faktisk det var ok, for jeg har slet ikke turdet prøve da jeg er bange for han skulle lave ballade. Men han travede total naturligt afsted og jeg red letridning. Woaw... Havde jeg altså ikke troet, vi prøvede på begge volter og da han var så flink prøvede vi at gå ud af stien ved søen, og han fulgte bare så pænt med Pia mens jeg sad og holdte vejret. En rigtig AHA oplevelse, hvor dejligt. Og det bedste af det hele -traven var lige så blød som Medeas, det er man jo altid spændt på når man aldrig har prøvet det før! Dejlige dreng!

woav der er sket meget på en måneds tid!!!
Pr. 25/8-10 har jeg nu galoperet på ham 2 gange i longe og 2 gange uden, vi rider nu ikke i longe mere, og han er flink til at slå i den rigtige galop! Jeg har været på tur 2 gange med ham hvor vi har haft Medea med rytter med, og han er super cool og vil helst foran mor. Jeg har efterfølgende 2 gange været alene rundt om søen (1 lille km tror jeg..) og han går fint afsted selvom mor står og vrinsker... han er super modig og hvis han bliver forskrækket hopper han lidt, men stopper med det samme, og står og kigger/puster af det! Er så glad for jeg ikke solgte ham alligevel( var ved at opgive at tilride ham selv da jeg ikke har tiden)... Vil dog prøve om jeg kan finde en pige der vil have part på ham, så han kan blive holdt lidt igang hen over vinteren!

D. 12/9-2010 Ja ja, jeg kan kun sige det positive fortsætter, har været en tur i skoven på ham for ca. 14 dage siden, hvor Dorte og jeg tog Barcardi og medea i traileren. Han kiggede mest på de brændestakke der stod i skovkanten, men ville helst være foran det meste af tiden og vi travede også. Så stolt! I dag har jeg været en tur ude ved søen alene på ham og red lidt op og ned af bakkerne, det mestrede han fint og slog i galop op af den ene, woaw... på vej hjemad satte jeg ham også i galop, og han er seriøst en sofa hest at side på, skøøøønt!!!

D. 11/11-2010 Min super skønne dreng har i dag været på tur på landevejen for 1. gang alene. Han tog bilerne rigtig fint, men kiggede meget på vejpæle osv. og rigtig spændende blev det da vi skulle forbi en flok heste der løb på folden, der prøvede jeg så at ride passage på ham for 1. gang! Lækker lækker kan jeg kun sige! Vi red op i Vor Frue hovedgade, så jeg testede ham fuldt ud i dag må man sige og mødte en hel børnehave der var på tur! Han synes det var hyggeligt at blive fotograferet!

D. 22/1-2011 Ja hold da op, 2½ måned skulle der gå før jeg hkom op på ham igen... Men det var dejligt! Longerede ham først, og han fik lidt gjorkrampe, det er åbenbart værst når det er længe siden han har haft sadel på sidst. Hans holdte lige bøjlen ned i den anden side da jeg skuille op, så det lykkedes mig at komme op fra jorden af, mine ben vil ellers ikke så gerne i den vinkel, he he. Han stod stille og ventede! Da jeg så kom op kunne jeg mærke han gerne ville småbukke lidt, men efter at have snakket med store bogstaver en enklet gang, så gik han pænt og vi travede til sidst og han kunne huske at gå i holdning, så jeg synes bare han gjorde det super fint. Glæder mig til næste gang nog håber ikke der kommer sne så vi skal vente så længe igen!

D. 16. marts 2011 Hold da op det går fremad, har købt ridehuskort til darup rideklub hvor vi har været nede ca. 8 gange nu. Han tager det super fint, er dog meget tændt, især hvis der kommer andre heste i ridehuset så skal man lige vise man kan passage og fnyse!!! I dag var han total stjernehest. Han lystrede alle hjælpere og jeg prøvede fri trav for 1. gang, han er bare kanon at sidde på! Da vi skridtede af red vi om på springbanen hvor han aldrig har været før. Han synes først alt var enormt farligt, men så begyndte vi at skridte over nogle bomme og tilsidst travede vi over en der lå på jorden i den ene side og ca. 40 cm på springstøtten på den anden side og han sprang bare så super fint over! Så stolt over min dreng!
En anden ting der er blevet ændret er sadlen. Jeg kan nu se at den har været hele problemet til gjordkrampe og ballade med ham. Vi har lånt en winthec Isabell Werth og der har intet været siden! mån skal altså huske at lytte til de signaler ens hest kommer med!

D. 12. april 2011, min dygtige dreng er nu ved at være stabil på tøjlen og hjælperne, er bare så spændt på det stævne vi skal til d. 24. april. Skal starte ld1+2 dressur og er ved at føle os klar. Vi har nu prøvet at springe ca. 50 cm og han gør det af stor lyst. Glæder mig til udendørsbanen bliver åbnet, så skal vi rigtig prøve springene derude!

D. 26. april 2011, hold k.. en stjerne hest jeg har mig... han var super sej til vores aller første stævne. red en 1. plads i hus med 72 %!!! Godt nok var det på hjemmebane, det havde nok set anderledes ud hvis han ikke havde været så tryg! I dag har jeg været i skoven på ham for 2. gang (alene) og vi havde simpelthen bare den fedeste tur,,,,han travede skridtede og galoperede, sprang over et par små stammer og alt var fred og idyl.. elsker ham, han er så dejlig at være på...

D. 31. maj 2011, hold da op som tiden flyber afsted, er kommet ind i en periode igen hvor det kniber med tiden/at få redet, men han er sød som altid når jeg hopper op på ham... Jeg har prøvet at ride et par ture med hackamore, og han nyder tydelivis at han ikke har bid i munden, og det giver bare en frihed med længere tøjler! Drengen er blevet noget tyk efter en måned på døgngræs, men nu gror han jo heller ikke rigtig mere, så nu sætter det sig i stedet! Vi må prøve at ride det af!!!

Jeg har i en god måneds tid prøvet at sælge Barcardi herinde, da jeg simpelthen ikke kunne magte 4 heste hver dag... Han er ikke til salg mere da jeg har fundet en rigtig sød pige der gerne vil hjælpe mig, både med Barcardi og med stalden, hvad mere kunne man ønske sig? For jeg har virkelig ikke lyst til at tage afsked med nogen af mine heste!!!!

D. 20 september 2011. Man kan mærke på barcardi at vi nu er 2 der rider ham. Dels er han mere rolig da han bliver redet mere regelmæssigt, men også det at vi nok ikke rider helt ens, gør nu at han bliver lidt i tvivl om nogle ting. men det er en positiv udvikling han er inde i. Stine får lagt ham mere frem og ned hvilket er fint da han gerne ville putte sig lidt her på det sidste,,, spændende at se hvad det fører til! har haft nogle super fede ture på ham både i skoven og i hedeland....Han har forresten fået forsko på nu vi er 2 der skal ride ham, så skal der ikke tænkes lige så meget på hvor vi rider henne...Han tog det helt fint og beholder dem på!


30 nov. 2011, øv stine har købt sin egen hest, så nu er jeg alene om ham igen. Jeg rider ham som aldriog før, men ved jo også at det ikke varer ved... Det bliver jo vinter rundt om hjørnet! Barcardi er lidt forvirret for tiden, da Stine og jeg red forskelligt, og han skal lige vænne sig til at jeg gerne vil have ham lidt mere fremad i tempo... glæder mig for vildt tril på lørdag, der skal vi starte vores 2. dressur stævne. Det er udenbys, så han skal nok få kigget på en masse ting! I går fik vi spring undervisning for 1. gang. Han var så super sej! fik vist underviseren at han kan springe huse -selv over et spring på 50 cm!!! Jo flere gange vi tog serien jo bedre blev vi.. Han var mere stabilt springende, og jeg fik bedre styr på tøjlerne Han er enormt god til at få lokket tøjlerne ud af mine hænder, så de er helt løse når vi er ovre springet! Så der skal trænes lidt på det felt! Jeg har ikke råd til undervisning hver uge, men nu vil vi prøve et par gange mere, og så se... I skoven er han helt perfekt. Han springer træstammer som om han aldrig havde lavet andet og er super fed i alle gangarter, slipper man tøjlerne i skridt får du bare den bedste energiske skridt du kan forerstille dig...

August 2012... Jeg fik redet Barcardi det meste af vinteren, og han er blevet en ganske fornuftig dreng, han kigger stadig meget på ting når vi rider tur, men det er aldrig værre end vi kommer forbi det... Igen, underskud af tid og han bliver redet for lidt, men ingen tvivl om at han hygger sig med de 2 andre på den store græs mark!
Kommentér på:
Anden særlig race Kamstrups Barcardi
Annonce