{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Einar Frølunde (Zorro) 1997

2.162 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

ES Hestemassage
Kvinde | 38 år | Oprettet: 31. aug 2008


Fjordhest Einar Frølunde (Zorro)

Fødselsår:
1997
Højde:
138 cm.

Lige tilpas :-)
Temperament
Zorro er meget sød og rolig og nem - så længe det passer ham! På trods af, at han er af den lidt ældre og tunge type, er han bestemt ikke doven. Han elsker at løbe og vil helst ikke stoppe, når han først er kommet i gang :-) Han stikker dog heller aldrig af, han prøver bare lige, for at se om man virkelig mener det.
Gangarter
Middel alle tre. Typiske ponygangarter ;-)
Stævner
Nej, men det kan være det kommer...
Stamtavle
Far: Nikk Halsnæs
Morfar: Husar Halsnæs

Zorro blev selv avlsgodkendt i 2000, og avlede også et par føl, men blev kastreret kort efter.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Min familie købte Zorro i 2001 lige efter han blev kastreret. Egentlig blev han købt til min lillebror, der dengang var 9, men han mistede interessen efter et par år. Siden har det mest været min mor, der har redet ham.
Min mor har primært redet tur og trænet fra jorden, så han er meget rolig og velopdragen, men kan ikke så meget dressur eller spring (endnu, forhåbentlig!).
Vi har overtaget ham d. 21. juli i år, og er gået i gang med at ride lidt på banen og træne mere horsemanship. Både vi og Zorro synes især det er sjovt at træne med ham, hvor han er helt løs på banen, og han er virkelig lærenem og samarbejdsvillig (så længe vi ikke beder ham om at stoppe, når han lige netop er kommet godt i gang!).
Han kan vældig godt lide at springe, men eftersom jeg er gravid bliver det ikke til så meget for tiden. Han får dog lov til at løsspringe en gang imellem :-)
Vi er også gået i gang med at klikkertræne med ham, og han kan indtil videre give pote og spille bold. Vi arbejder på at lære andre ting, men han er lidt buttet, så han skal ikke have for mange godbidder ad gangen :-D

Opdatering 5. december 2008:
Vi træner stort set kun klikkertræning efterhånden. Zorro er blevet en meget gladere hest og nyder livet med den store mængde gulerodsstykker der bliver puttet i munden på ham hver dag. Tricks fra jorden har vi arbejdet meget med, både som rene cirkustricks og som dressurøvelser som senere bliver overført til øvelser fra ryggen. Af cirkustricks kan han lige pt: Give pote, spille bold, tage hovedet ned, gå op på piedestal, rulle med tungen, bakke når man ryster i halen. I dressurøvelserne arbejder vi mest for tiden med sidebevægelser, som han klarer til UG. (Kan ses i mine videoklip.) Fra ryggen har vi arbejdet på at få installeret en stopknap, og løsningen: klik og godbid for hver parade, så virker den :-) Derudover har vi gradvist pillet udstyret af ham, så han nu primært rides med cordeo og ikke andet.
Kommentér på:
Fjordhest Einar Frølunde (Zorro)
Annonce