{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Ronald Z (Ronni) RIP [Himmelhest] 1993

2.509 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Ronald Z (Ronni) RIP

Fødselsår:
1993
Højde:
170 cm
Temperament
Jeg har købt ham den 14.9.2008
Han er en stor gadedreng, der bare gerne vil nusses og snakkes med.
Han er super selskabelig, og der er ikke ondt skabt i ham!
Han er god som dagen er lang, og gør ikke en kat fortræd.

Han kan ikke forstå at alle ikke ææælsker ham.
Prøver lykken hos damerne hver 5. minut, og blir helt slukøret når de "bitcher" af ham. Men det er dog hurtigt glemt igen ;-)
Gangarter
Helt fine, kan ikke klage.
Stævner
Ingen med mig.
Stamtavle
F: Royal Z I
FM: Aleska Z
FF: Ramiro Z
FMF: Alme Z
FMM: Landdorne Z
FFF: Raimond
FFM: Valine Z

M: Mikroline
MF: Allegro
MM: Lolita
MFF: Absatz
MFM: Ottomane
MMF: Cokol
MMM: Deanna
Køn
Ja da! Utrolig smuk!
(Vallak)
Bemærkninger
7. september 2009 - Når livet rinder ud, favner Vorherre om sine børn, giver fred, og bringer dem hjem til sig. I dag fløj en af mine engle hjem. Hvil i fred. Jeg trøster mig med, at hvor du er nu, er der ingen sygdom og elendighed.

Han er super glad og kærlig.
En hest man kun kan holde af!
Han er 100%trafiksikker, en godmodig dreng, men stadig fuld af energi!
Et lækkert drive, men samtidig helt cool, og ikke til at slå ud af rytmen. Han kan sagtens blive forskrækket, men han hverken løber eller panikker. Han går bare ½ meter ned i knæ, i ca. 2 sek... ;-)

Han har fået en ny og større boks nu. Her kan han overskue hele stalden, og på nærmeste hold beskue hvornår der bliver fodret. Den er lys og dejlig, og placeret i stalden, hvor der kommer rigtig mange mennesker forbi og snakker med ham !

Opdatering:
Midt April: Ronni bliver urent gående... sidenhen halt ... mystisk?

Sidst i april: Ronni får dyrlægebesøg, og dyrlægen mener at det sidder i venstre skulder. Han får smertestillende i 5 dage, og efter 10 dage skal han være på toppen igen... efter 14 dage, er der ingen bedring. jeg synes nærmere at det er blevet værre??

15. maj... Ronni er på Laugø Dyrlægeklinik for at blive gennemtjecket. Nu vil jeg vide hvad der er galt. De regner stadig med at det er skulderen.
Stor er overraskelsen (og skuffelsen) da han bliver rengående i den første blokade i hov/kodeledet. Røntgenbilleder afslører kraftige ledforandringer i venstre hov, og højre følger desværre kraftigt efter!! Ronni får stillet diagnosen ringfod :'-( VRÆL
Det er en kronisk og forværrende tilstand i kodeledet, hvor der sker umotiverede forandringer i ledet, der går mod hinanden og forårsager smerter. Der er ingen behandlingsmetoder, men man kan med ringsko og særlige stødabsorberende såler støtte og aflaste hans ben. Håbet er, at han med dem kan blive rengående for en periode, og bruges rimeligt normalt som ridehest. Ved mange heste udvilker lidelsen sig løbende, og det bliver på et tidspunkt ikke længere nok med disse særlige sko og indlæg, for at aflaste hesten.

Aftalen med dyrlægen bliver herefter, at Ronni får de aftalte sko på, og får 2-3 måneders totalt arbejdsfritagelse, og en sygefold, men skal indenfor den første beslagsperiode (6 uger) vise tydelig forbedring - ellers er det ikke forsvarligt at lade en halt hest gå!

21. maj: Smed... første beslagsperiode starter. uhh hvor er det spændende.

22. juni: YES! han viser gode tegn, og er nu mindre halt end han var før de særlige sko! Så han får endnu en chance til at vise yderlig bedring! om 4 uger må han komme ud til de andre drenge igen! Og jeg får lov at skridte korte og kontrollerede ture på plant underlag. Er så glad!

26. juni: 2. beslagsperiode starter :-)

Starten af juli: øv, Ronni får flere dårlige dage, og jeg holder op med at ride ham ... nåede måske hele 3 ture på ham, fordelt over 2 uger...
Nu er han også ved at være RIGTIG ked af hverken at blive brugt til noget, og bare gå alene på en fold :-( heldigvis er der ikke så længe til at han må komme ud til de andre igen.

17. juli: Ronni beslutter sig for, at rulle sig, vikle bagbenet ind i hegnet, rejse sig op, og trække ca 30 meter tråd og hegnspæle op af jorden! :-O grimt sår, men heldigvis ikke dybt. så på med forbinding, sårsalve, smertestillende, pennicilinindsprøjtninger mm... og jep, han måtte elelrs være kommet ud til de andre om et par dage, men dyrlægen siger, at der skal være fornuftig skorpe på inden, så det ikke springer op... Han har både været dygtig og heldig :-/

23. juli: pigerne i stalden vælger at lukke ham ind tidligt, da han var ved at blive helt kuk kuk alene der ude. han travede sørgeligt og trist rund og rundt og rundt i små cirkler... meget meget trist hest! :-(

24. juli: NU må han ud til de andre.... han kan ikke tåle at være alene længere. så må såret briste... hellere det end en kuldret hest. (og det er så holdt fint siden :-))

start august: ØV ØV ØV... Ingen tegn på bedring mere... han har flere dårlige dage end gode. På de gode dage er han kun urent gående, på de dårlige dage er den helt gal. Men humøret er faktisk OK efter han er kommet ud til de andre.

5. august: 3. beslagsperiode...

10. august: Har aftalt med dyrlægen at han må komme og vurdere hesten nu. Jeg kan ikke holde ud at se en hest gå og være mere eller mindre halt... det har nu varet i ca 4 måneder! Jeg vil vide, om det er mig der er hysterisk og mine øjne kun kan se at den er halt, eller om han bare er stivbenet, og at det er forventeligt, og at det er sådan en hest skal se ud, om han har ondt eller det bare er hans bevægelsesmønster... og vigtigst af alt, vurdere om det er værdigt for Ronni at dette fortsætter. Er der håb for at han blir rengående i trav? eller er det bare at trække Ronnis pine (og min) i langdrag??
Desværre, så er vurderingen , at han er tydeligt halt i trav (jeg har set værre dage), han blir aldrig rengående i trav, det kan kun blive værre med tiden, som lidelsen skrider frem. Han blir aldrig ridehest. Jeg kan ikke forsvarligt ride en tur på ham, måske kun på en sjælden god dag.
Han vil ku gå som foldbums, hvis han bare skridter, er han jo ikke halt (endnu).

MIN vurdering af hele situationen bagefter er: Det kan jeg ikke byde min hest. Han kan jo ikke løbe og lege med kammeraterne på folden uden at have ondt, og jeg vil ikke have, at de andre opdager, at han bliver svagere, så han bliver udstødt eller jaget med. Og jeg kan ikke nænne at jeg venter med at sige farvel, til at lidelsen er så udtalt, at han også blir halt i skridt, får mere ondt, dårligt kan trækkes ind og ud af boksen længere (overdrivelse fremmer forståelsen)... og jeg ved, at han vil blive en sur sær gammel hest, hvis det fortsætter med at gøre ondt, og han ikke blir brugt... Jeg vil meget hellere sige farvel til ham nu, hvor han har haft det rimeligt, er glad og i godt humør...

VRÆL! Beslutningen blev derfor sammen med dyrlægen taget, at dette aldrig kan blive et værdigt hesteliv for Ronni. Han skriver derfor begæring om at lade hesten aflive, og få udbetalt forsikringssummen. VRÆL!!!

Jeg kommer til at savne ham forfærdeligt, men jeg elsker ham højt nok til at lade ham få fred... han fortjener bedre end at gå her udelukkende fordi jeg ikke kan undvære ham!


7. September 2009 kl ca 17.00
Ronster Monster fløj herfra.
Mæt og glad, med en stor tot græs i munden og kig ud over Arresø fik han fred.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Ronald Z (Ronni) RIP
Annonce