{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Vito Saelberch 2004

92.383 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Vitos World.dk
Kvinde | 29 år | Oprettet: 17. nov 2006


Shetlænder Vito Saelberch

Fødselsår:
2004
Højde:
90 cm
Temperament
Rolig
Gangarter
Stævner
Stamtavle
Vito er født og opvokset i Holland, hos avlere. Han er købt som avlshingst, men da han var til kårring var han ikke færdig udviklet. Kom til danmark som 2 årig.

point fra kåring (som 2-3 årig)
Type: 8
bygning: 7
lemmer: 6
skridt: 6
trav: 7
total: 34

beskrivelse: Pony af god type, med kænt hoved og godt øje. god overlinie, velansat hals. savner mere UDVIKLING i kropsbygning. Lemmerne knapt føre, savner muskultatur, og bevægelighed i leddene. stiv bagtil. Bevægelsen savner fremadgrab i skridt, og lidt mere i trav..


stamtavle:

far: Pinto V.D. OLDE MATEN
528009000818162 NLD - shetlænder

mor: MARLENE V.D. SCHAAPSHOEVE
528009970125810 NLD - shetlænder

FF: PARLINGTON GUCCI
809046 NLD - shetlænder

FM: BLAZEFIELD NANCY
129260 NLD - shetlænder

MF: GIDEON V.D. SCHAAPSHOEVE

MM: EMMA JANE V.D. SCHAAPSHOEVE
104815 - shetlænder
Køn
vallak

blev kastereret da jeg købte ham (skulle være avlshingst rigtigt) og der var han 3½ (-:
Bemærkninger

*min historie "bogen vito" *
den 7 september 2008, fik jeg bogen; vito..
jeg havde aldrig set den før, eller hørt om den, men alligevel vidste jeg bare at jeg måtte have den. da jeg fik den var omslaget så smukt, at det næsten frembringte tårer. her var den bog, jeg skulle bruge år på at læse .. jeg var facineret, og glædet mig til at se om selve bogen var lige så smuk og guddommelig som omslaget var.. Jeg begyndte næste dag, og min rejse begyndte. jeg læste først forsiden , og blev lidt skuffet, men ville ikke rigtig bare "gå videre" uden at se hvad der enlig var bag den facade. da jeg bladrede om på første kapitel, så jeg at det var starten på en fantastisk rejse. der var selvfølgelig nogle kanter på siderne, som der også er i livet, en fejl hist og pist, men jeg læste videre.. den blide tekst, stod bare der, og den var aldrig blevet læst før.. jeg var den første der skulle prøve at tyde disse ord. Og det begyndte .. bogen var med småt skrift, så det var ikke så nemt som jeg havde troet, der skulle vilje til, og vejledning, men ikke på en irritabel måde, nej med en blid hånd. der kom tider, hvor jeg ikke gad læse bogen, hvor jeg holdt "pauser" fra det, og tænkte at det nok ikke var det værd, - var den virkelig så god alligevel?.. men jeg gav ikke op, og tog fat i bogen igen, og læste, og jeg blev fanget! teksten blev større og større og pludselig var det ikke så svært at læse det alligevel, der skulle bare vilje og tålmodighed til, og så skulle bogen nok hjælpe mig på vej. jeg lærte faktisk rigtig meget undervejs, og samtidig snakkede jeg om min egen viden, mens jeg stod med bogen i hånden. selvfølgelig vidste jeg at den ikke forstod mig, men det var beroligende på en måde, bare at vide at den hørte det..' vi lærte faktisk af hinanden.. og så en dag stoppede jeg op og tænkte, hvor mange der enlig læser de bøger de køber? ja, de læser nokk omslaget, men læser de virkelig hele bogen? de fleste læser hurtigt resumet omme bagpå, og et par enkle sider, men så giver de op.. tager den nemme udvej, og "tror" de kender historien nu. men det jo ikke sandt.. hvad med det mellem linjerne, og det at FORSTÅ bogen.. jeg vidste at det var det jeg ville, og jeg blev ved.. men jeg kunne ikke lade hver med at tænke på, hvad med den dag bogen er slut? hvad så.. skulle jeg bare begynde en ny bog, og smide den gamle ud? eller beholde den som evigt minde.. jeg ved det ikke endnu, jeg må læse bogen færdigt, ligesom jeg hele tiden har gjort, og se om jeg passer til bogens genre,.. og håbe der er lang tid til den slutter...
men jeg tror det bedste ved min bog er ? at den altid er der.. jeg skal ikke være bekymret for om den forsvinder, den er trofast, og min bedsteven

*sådan her gik det til:*

jeg fik afvide at jeg ALDRIG måtte få min egen hest' men da nobi blev alvorlig syg, vidste jeg at jeg NU bare skulle have min egen hest, nu var tiden. Så bag min mors og fars ryg' fandt jeg hesten' fandt boksen og parten + pengene.
Og så kom dagen jeg skulle spørger min mor om det' jeg var så nervøs , at jeg blev dårlig, og jeg græd.. det var forfærdeligt ! men jeg gjorder det' (med tårer i hele hovedet) det her var VIRKELIG noget jeg ville !
min mor lyttede for første gang til det jeg sagde' og ville tænke over det! :D! jeg blev lykkelig' .. så var det fars tur, ham skulle jeg bare holde min laaaange tale for (havde forberedt en hel word side) , og så var han mør' .. og ville tænke over det.!
så kom min mor og ville rigtig sige nej' men jeg sagde at jeg aldrig ville stoppe med at søge efter det her mål! , og til sidst fik jeg lov :O !! og myy ' græd af glæde ! FANTASTISK ! , men skulle selv betale alt' så nu arbejder jeg 2 gange om ugen /:!


*Vito's dagbog og opdatering:*

Har haft vito i 6 dage nu' og elsker ham ^SÅ meget,.
han går allerede efter mig som en hund' og vi er godt i gang med at træne. & snart skal jeg tilride ham' og nok os køre ham til .
HAN ER MIN NYE STJERNE !! <3

arh ' nu har jeg haft min dreng i snart 2 måned.. han er så dejlig' sjov'skøn og det støørste nussehoved !! .. jeg har virkelg ikke fortrudt ham et øjeblik! ' da jeg fik ham kunne han INTET ! han ville ikke stå, eller rense hove, eller noget . men han havde heller ikke været i hænder i 1 år.. men nu ? Nu står han bare og sover når jeg strigler ham ;') ! HAHAHA <3 min evige optur! .. ' han er seriøst gårdens charmeur ! ' hver gang jeg går forbi folk hører man bare "nuue det vito" , eller "der er den lille dreng, du en rigtig biiiiisse" ;D hahahahah ' <3 .. <3 han giver sig fuldt ud til mig allerede (undtagn på sine dårlige dage ;p) .. vores dage går altid med en dejlig strigling, og så træning i naturen (noget nyt) . vi går os en dejlig tur ud i skoven & finder en fik mark && ' så træner vi der ;D , men vi får aldrig trænet så meget ;D! HAHAHAH , ender bare med at jeg ligger og slapper af,, mens han græsser eller går over mig XD HAHAH <3 ' ej.. den bedste dag vi har hafft sammen, var første gang vi trænede ude. der trænede vi lidt "LEG" & vii gik helt ned i den ene ende af marken, & begyndte og løbe, med vito travende med ørende fremme bag mig, & jeg sætter så tempoet op, & da jeg kigger tilbage kommer vito GALOPERENDE efter mig ! EJJ ' hvor var jeg lykkelig ;p hahahahahahahh <3 ! .. Men ja, vi træner hårdt på vores NHG, & han nyder det. tricks er der ikke så meget af endnu, men det vi generelt træner er; bakke , stå, løbe, spanske skridt, vinke, smile, gabe, kysse, gå op på skammel, neje/ligge ned, gå tilsiden , og lave fortpartsvending :D! HAHAH ' og så at holde ting, men han syntes det er AD AD :D! ! ! ' ellers er det bare at han er tryk ved mig, men det var han allerede efter første dag ;p hahah ! vi har os en dag trænede til tilkørsel, hvilket han bare IKKE kunne finde ud af XD HAHAH !
ellers i tilridningen går det SUPER ! .. han har haft rytter (mig på) 4-5 gange (MAKS 5 min) og har allerede travet med mig EN gang ;D han nøød det. han har os haft en lille dreng på 4 år oppe, og han er så ligeglad :D! vi har haft hovedtøj på en gang, og han sagde bare INET ! ARH .. skal vi ikke bare sige at han er PERFEKT !! :D:D:D:D:D:D

november:
så er det tid til opdatering (:
vito er nået langt, men vi gik lidt i stå da min elskede gik bort :'/ (nobi) så der blev det kun nusseri, med familien.. men nød han og hjalp os rigtig meget. vito er en helt anden hest nu. han elsker at være hos mig, og løber glædeligt efter mig lige meget hvornår, og kommer lidt når jeg kalder på folden. han har nu sprunget 60 cm i løsspring, hvilket jeg er meget stolt af! i tilridningen går det såå godt! har fundet en lille pige, som nu er godt igang ! og selvfølgelig tilrider vi uden udstyr, hvilket er sværre og en hårdere proces en normal tilridning! han har galoperet med rytter og gået over bomme, får at få lidt balance :D i tilkørslen går det dejligt fremad, og kan nogenlunde styres i skridt og trav (billed kommer) hans tricks har vi fået trænet en del, og han har endelig lagt sig ned for første gang ! iij hvor blev jeg lykkelig(tog 2 måneder) , og så har vi lært en masse andet ! han er endelig os blevet glad for at tage bold i munden ;D så hyggeligt!
men min kærlighed til ham vil aldrig blive det samme, som til nobi :'( !!

-hold da op! det gik hurtigt lige pludselig. jeg har trænet i 3 måneder bare for at få ham til at neje, og pludselig gjorder han ! han lagde sig ned, ij hvor blev jeg glad! men .. nu har vi så problemet at han ligger sig ned npr han ikke gider at lave de sværer øvelser xD nejnej en kegle hest. Da jeg fik ham troede jeg aldrig jeg skulle lærer ham hvor der var bedst at være, men nu ! nu viser det endelig resultat, og vito er begyndt at kontakte mig og blive hos mig. stoort fremskridt! (tog nobi ½ år) . Vi er nu begyndt på at træne kropssprog metoden. indtil videre træner bakning, sidelæns, stop, gå, bøjning. Vi begyndte småt med at lærer ham at bøje sig ind, og lærte han hurtigt, ved at jeg stak mine fingrer frem (svært at forklare) og så lærte han at gå når jeg "går" , og skal så løbe når jeg løber osv. så han FORSTÅR mit kropssprog uden hjælpemidler .. det et nyt protjekt som jeg ikke nåede med nobi. håber i forstår det jeg skrev, og er lidt mere inde i min træning (: ' - det var opdateringen for slutning af november-

december opdatering;
jae, nu har vito jo lært alle de tricks jeg kunne finde på xD sitte, ligge, død, stejle, gabe, smile, spanske, fodbold, samle ting, gå op på ting, rundt, schenkelvigning, og jeg kunne blive ved xD ? syg hest man alligevel har ! . men nu har vi lagt tricks på hylden,og begyndt at træne mere NHG (før var det mest tricks) , vi træner 100% uden godbid nu . (før kunne han få en hist og pist d; mor kan ikke lade være når han er så sød!!) , men niksen nej ! ikke mere. vi træner rent kropssprog, uden hjælpe midler. vi øver at gå frem, dreje, stoppe, og de grundlæggende ting, uden kontakt til ham. Er os igang med at lære ham samling og søge ned, men det er kun øvet en/to gange xD haha , ellers hygger vii bare rigtig meget for tiden. Vi orker ikke det store, men giver STORE resultater xD ? han har knyttet sig endnu mere til mig i december. han er NU begyndt at vrinske efter mig, og trave mod mig når jeg kalder (i træningen) , ij hvor han sød var d; ! Ellers er vi begyndt at tilkøre i naturen, hvilket han elsker ! dejligt at gå en tur med MOR bagved, i stedet for ham som det plejer xD ? haha' han er super sød, og får al den tid der skal til for at forstå signalerne (: ellers har han os fået sadel ! wee ' så nu kan mine små fætre få rideturer, når de kommer forbi (bor i jylland) , så skønt ! ellers bruger vi tiden på strigle turer på 1½ time, og nusse nusse nusse! , der er ikke en dag, hvor han bare står! min hest er kraftedme forkælet xD men dejlig er han! når ja, og skøn er han jo også når han kommer ind og har rullet sig i den største mudderpøl .. ja skal siges han har en 5 cm lang pels, så det ikke BARE lige at strigle xD LORTE DYR d; hahah ' ej, det går super og nu har jeg jo haft ham i 4 måneder (: ! SUPER DRENG

Januar opdatering:
ja, min lille dreng har haft rigtig mange humørsvingninger, og vi har været lidt oppe og skændes i den her måned, men os fordi vi ikke har haft muglighed for at træne, da vejret er dårligt og ridehuset blev altid brugt.. det var noget øvøv og jeg blev så fustreret og vito, mistede lidt respekt, og væltede kogende vand på gulvet, og hvad ved jeg . han løb sine egne turer uden snor, men straks vi tog snor på, var han lille uskyldige vito.. jeg var så frustreret, men kæmpede, og vi fik 3-4 dage i den måned, hvor han viste hvad han kunne.. ellers var det noget være lort.. Vi droppede tilkørsel, selvom det gik så godt, fordi jeg ville ikke bruge pisk (da han har dårlig oplevelse med det) og så irritabel, fordi jeg ikke kunne få ham frem, og følte det ødelagde vores venskab.. DOG har han lært 3 nye tricks, xD som kommer i den kommende video ! indtil videre er jeg TYS TYS ! hihi ' (et af tricksene , er noget i aldrig før har set xD weee) vi fik så rytter på ham i slutningen af måneden, med sadel, og de red fandme uden longe! kæft han var dygtig! første gang uden longe, og hun styrede ham i skridt og trav ! flot, og red over bomme!! (han bliver tilredet i cordeo) .. men så blev jeg træt af at vi ikke kunne komme videre i vores træning, så efter LANGE overvejelser, valgte vi at flytte vito .. kæft det var hårdt :'/ alle mine meninder om nobi og jeg, var på den gård :'( !! men det var bedst for vito. desværre måtte vi så os sige farvel til vores elskede part, da det blev for langt.. når men nu er han flyttet og har stået der i 3 dage, og er rigtig glad xD han står nu i løsdrift med 2 heste, og om dagen med alle vallakkerne, og han har allerede en "bedsteven" nemlig purple xD så sødt ! Anden dag gik vi en tur, og han var mega glad, og elskede at løbe igennem træer og ligne (; haha.. dagen efter kom jeg (selvom jeg havde stuearest xD upps!) så blev ikke så meget. Men tog ham op, og tog dækken af og trænede, og han var enlig rigtig sød, når man tænker på det var helt nyt sted! og han lagde sig os ned ;O ! et helt fremmed sted!! kalder jeg fandme tillid til mor ! og så sad jeg og kaldte på ham mens han spiste, men han ignorede mig bare, til at pludselig dreje omkring, og traver han til mig og står bare "jeg hørte dig da godt mor xD" haha.. og så lærte han et nyt tricks ! weee ! også en overraskelse ! haha .. men desværre havde vito fået orm, og måtte behandles, må håbe han er rask.. og så er han også halt :'( ! vi ved ikke hvorfor! der er intet at se / mærke, men vi tror han er forvreddet på folden.. øvøv !
når, det var en meget blandet måned, men mange nedturer, og nogle få men gode opturer (': men i sidste ende, er han jo dejlig ..

marts opdatering;
ja, efter vi er rykket det andet sted hen, er det kun gået frem af i træningen. vito lytter rigtig meget til sig og er simpelthen blevet så ekstrem rolig, og måske lidt for rolig xD (se video "fodboldspiller på sovepiller" og du forstår d; ) men han har lært så meget i de måneder. Vi er starten på samarbejdstræningen, som starter med at vito bliver rørt over alt med store rolige armbevægelser, og bagefter forsigtige bevægelser i hovedet, og så øver vi på at jeg kan holde hans tunge uden han stritter imod, vi er nu nået til at jeg kan have min hånd ved tænderne (bag læben) og op af kindtænderne. Bagefter "jager vi fluer" med et torv som er venskabs øvelse, og så træner vi longepisk. Da jeg fik ham kunne jeg ikke nærme mig med en pisk uden han var galoperet afsted. Nu kan jeg svinge den over det hele uden har rør et øre (': .. Vi er os begyndt at træne - longering - noget han aldrig har lært, og det går da lidt fremaf, og han kan lave en volde pænt hist og pist d; (træner det kun i cordeo, og så lang snor) .. vi har os en dag trænet fri longering til rent held! gik dejligt , og har gjort at jeg nu kan styre vito's fremdrift i longen med mine egne bevægelser (gå = skridt , høje knæløft = trav , "galop løb" = løb) .. udover det har han bare lært utrolig mange tricks , hvor nogle af dem kan ses i vores nye video "vildhesten der blev tam" .. det så dejligt at være omkring ham NOGLE dage d; og han er super duber på turr! kan nå gå uden snor, og han vier' ikke fra min side ! det så dejligt, og han stopper aldrig (!!!) op for at få græs.. har taget ham ½ år at lære! men men men.. vi har godt nok os haft mange problemer.. først var han halvt og vi anede ikke hvad vi skulle gøre :/ så han måtte stå inde og på sygefold.. men blev så fint efter 1 uge, og vi krydesede fingre. Så blev han så sparket i hovedet, og vi var bange for han havde brækket noget.. heldigvis slap vi med forskrækkelsen og lidt ømhed.. så kom han ind i en periode hvor han IKKE ville være i fold. Vi lavede hegnet 10 gange, og jeg var så trist, for intet kunne holde ham inde, så var bange for vi ikke kunne have ham mere.. men efter 20 forsøg, fandt vi endelig en løsning.. at have 5 tråde ! puha.. det var et arbejde ! , men så havde vi overset et sted, og han løb ind på en anden fold med græs der ikke var blevet rørt i et år, eller mere s; og jeg var ikke ude hos ham i 2 dage, og ingen satte ham tilbage på den gamel fold, så han åd sig fed, og fik små kolik :'( ! arh.. så ud og gå&gå, men heldigvis gik det småt over.. men nu er han på SLANKEKUR så det vil noget.. puha :'/ har godt nok været bange mange gange i den her måned.. Og udover det har han bare været så ungheste agtig, så jeg har aldrig kunne regne med hvornår han var der for mig, så frustrende s; .. men ellers har træningen været god (: og så var mine fætre på 1og 3 år ude og ride ham , og han var en engel :')
elsker ham sku . ?

jeg er mundlam.. mere er der ikke at sige! idag oplevede jeg noget, jeg tror en ud af en million oplever.. jeg var forbløffet ! vi havde nussede lidt på banen idag en dejlig sommerdag, og fik ham så til at ligge ned på komando. da han lå ned , og jeg havde nusset ham lidt ,kun jeg mærke at han blev liggende, så jeg lagde mig op af ham, og lukkede øjnene og blunnede lidt.. jeg mærker at han ligger sit hoved i mit skød , og jeg smiler indvendigt og nusser ham, og blunnede videre. da jeg 5 minutter efter ellere mere, åbner øjnene kigger jeg på vito, og syntes nu det var lang tid at han havde ligget sit hoved i mit skød, så forsigtigt kigge jeg på ham, og i tror det er lyv, men han var faldet i søvn :') !! jeg var helt overvældet, og han sov og sov bare.. og jeg lagde mit hoved ned igen, og følte var os ved at komme i drømmeverdenen, men så falder vitos hoved pludselig ned fra mit skød, og efter lidt tid åbner han stille sine øjne, og smasker lidt og er helt udkørt. mmin elskede dreng (': .. jeg sidder så og nusser ham lidt, i hovedet og lader ham vågne, og giver ham så komando til at rejse sig, og stille og roligt kom han op igen .. jeg siger jer ,det er en oplevelse for livet, og jeg havde aldrig troet at jeg ville opleve det! at en hest stoler så meget på en af de kan falde i søvn i dit skød, og samtidig passede han også på mig. alt vores arbejde viste virkelig resultater der, og jeg ved nu at han stoler på mig! jeg elsker dig dreng.

14/4 - 09
puha.. klokken 12:30 får jeg så en sms.. "vito er væk" . jeg var tudefærdig. ringede efter min mor, og hun ville komme om hente mig om lidt.. tankerne for bare igennem mig, var han væk, var han død, hvor er han, hvad er der sket, er det slut? .. jeg kom så endelig der ud , og længst væk fra vores gård ved en mark ved andre heste, stod en sort lille hest.. råber bare at min mor skulle stoppe bilen, og løber bare ned til ham. da han ser mig begynder han at gå mig i møde med ørerne fremme, og jeg falder bare på knæ og tager fat i ham, og bare tuder af glæde (': og det var som om han bare sagde at han var okay, og jeg skulle ikke græde. og han var jo udstyr eller noget, men ikke om han tøvede, han vandrede pænt ved min side, hele vejen hjem til gårdspladsen, hvor vi så lånte en boks og han kom ind og fik et varmt tæppe på og mad (': du må ALDRIG gøre mig så bange igen , ALDRIG! .. (': vito har en skytsengel, ligesom nobi havde.. ikke en eneste skramme havde han! .. (':

Juni opdatering:
ja så kom sommeren endelig ;D her hos os har vi haft en meget meget svingende måned. vi var inde i en periode hvor alt var godt! vito er god og det hele var bare rart. han var rar at være sammen med.. men så kom der en periode som var så øv øv, han var irriterende.. han så rødt på alt. alt var forkert, han lagde ører af alt , og jeg kunne ikke træne.. hm, så måtte jeg finde nogle nye øvelser man kunne lave, selvom man var sur d; når men går så godt igen nu, og han har lært meget. Vi træner jo akademisk som går rigtig godt, og han er begyndt at sætte små muskler. Han har os lært galopanspring nu (fra jorden) dejligt :D ! det er virkelig sjovt, men bruger det mest på tur d; så har vito os fundet sin springgnist, så nu springer vi en gang om ugen ;D her for nylig sprang vi vandgrav, haha ;D eller han så det vist som ingenting. vi springer ikke højt, bare 40 cm, men det er fint ;D tilkørsel går os super, der har han lært trav signalet, og vi er begyndt at træne ude ved vejen, der er han lidt strid og skyder skulder, men hvad fanden d; øvelse gør mester.. i nhg går det super godt (: han har stortset lært alle tricksene 100% som fx gabe, gå sidelæns mod mig, gå rundt om mig, hente ting, tage ting af og de små ting er kommet på plads (: vi er nu igang med at lærer at ligge "død" og gør han os hver gang stortset men meget kort tid ;D men kommer vel med en god omgang tålmodighed ;D . Mine fætre fra jylland var os på besøg og ride og han er jo en engel ;D han bliver mere og mere som en hund (: kommer når man fløjter ;D haha. skøre dreng d; han er så kærlig for tiden, men os en rigtig bavian d;

juli-august-september opdatering :)

hold da op den har stået stille var :P haha. ja bliver nok en del masse forvirrende tekst der kommer.. NYD DET xD haha. vi har kæmpet rigtig meget i den her periode og haft rigtig mange nedturer. Har haft en maase problemer, tårer og udfordringer, og jeg fik virkelig lov til at vide at vito altså var en unghest !! oh shit, jo tak da xD ! det har jeg fattet nu. har har brudt alle tænkelige regler tror jeg :P og nøj jeg har været stiktosset ! hver gang vi fik fotograf ud, skulle han enten stikke af eller sige "f*ck dig mor" :P haha. jaja . nu griner jeg jo over det, men gal jeg har været trist. puha. og vi er stadig i dårlig periode, men hva fanden. Vito har skiftet fold konstant s: har virkelig været syndt for drengen, men han tager det så flot ! nu står han så på en bakkefold med hans bedsteven shadow, og de to hygger sig og har det godt. Dog er bakken møg irriterende når vito ingen muskler har, så når jeg kalder sætter han i galop/trav, og to meter efter kan han ikek få vejret xD haha. stakkels dreng ! . vi er begyndt en masse seriøs longerings arbejde som er virkelig hyggeligt, og vi træner at bakke i longe, og så er vi begyndt frilongering, hvor han her fornylig gik to runder (': så blev jeg stolt ! han har os lært at ligge "død" og kompas nogenlunde :) og så er tricket at gabe helt på plads nu så det jo dejligt nok :) . vi har os træner langeliner hvilket er super fedt, for det føles som om jeg rider! det er ligesom at ride dressur uden bid og schenkler :D haha. men turene har ikke været så gode fortiden. vi bliver altid uvenner, og er begyndt at stole mindre på ham når vi er på tur, så uden snor bliver det ikke :) her for en uge siden var han da os liiige så sød at stikke af på tur ;) TAK VITO !! haha. Men vi har så haft signe på besøg (team inte illa) og var super hyggeligt, men IGEN var vito dum :) virkelig sjovt var ! haha. når men så har vi haft problemer med hans hove, og nu er noget af hoven flækket af. virkelig træls, og vi prøver og prøver at få fat på en barfodstrimmer, men er svært! . så har vi købt frøgræs så han kan tabe sig, så det er virkelig fedt :) de sidste dage her i september har været super gode ! :) han var ligepludselig mors engel der fulgte mig i røven og kyssede og nussede :) skøre pru ! ligenu står han i ly for regnen og venter på mor kommer og lukker ham på fold :) han er da lidt kær. Det jeg har lært de her tre måneder er at lige meget hvor meget jeg elsker ham, eller vil være hans ven, må jeg have en grænse hvor jeg ligesom siger - nu det farligt, nu det nok - , da vi har haft problem med han ville ligge sig på mig :s vildt mærkeligt :D haha. når men derfor har vi fået mere enkle og "bestemte" regler i stedet for en masse små nogle, da jeg har indset han er ung, og mangler en masse grundviden :) super maya ! flot set efter et år :P haha. når ja hva fanden, man lærer at det man ikke ser :) det er sådan hele NHG er opført ;) håber i nød at læse vores kikser og vide at vi altså ikke perfekte, og nej vi passer ikke sammen , men hva fanden :) ingen er perfekte og er vito eller jeg heller, så hvorfor ikke arbejder for det der er i dit hjerte :)

november opdatering:

så er det den 1. decemper om fire dage, og julen nærmer sig døren. vjeret er grådt og kedeligt, og har kun haft 3-4 dage med solstråler i ansigtet :') <3 .. jeg tror aldrig jeg glemmer denne måned, hvor vito kunne have været død 2 gange.. det har været så hårdt.! måneden var lige startet, og vito var kommet på fold helt oppe ved stalden. hestene begyndte og komme ind om natten, og da han ikke er særlig social hest, fungerer han ikke med andre end den ene, så han var tvunget til at gå alene om natten /: jeg levede med det, men ikke med min gode vilje.. men en morgen klokken 7 bliver jeg ringet op. vito er brudt ud i nat, og har spist flere kilo mad.. jeg kørte der ud med det samme, børsten havde ikke engang været igennem mit hår, og sad der inditl klokken fem om aftenen.. han var så heldig og kom over det meget hurtigt! men vi tjekkede ham igen , aften , nat og morgen.. han begyndte at komme ud igen efter nogle dage i boks. der gik 3-4 dage, så blev jeg ringet op samme tidspunkt, og han havde spist mere end sidst.. jeg frygtede virkelig hans liv! to gange på en uge :O ! han var så dårlig da jeg kom, og vi ringede allerede efter dyrelæge klokken 8.. der gik timer og timer, og jeg gik og gik med ham, men han blev dårlige og dårlige.. dyrelægen kom stadig ikke.. så fik han endelig afføret og blev pludselig god, og SÅ kom dyrelægen. bvadr! jeg var lidt gal.. men han fik tarmafslappende og smertestillende, og overlevede natten og var fit for fight <3 ij han er så stærk min lille dreng !! men han blev ved og ved med at bryde ud af folden selvom der var tre tråde på.. til sidst var det tæt på vi måtte blive "smidt ud" fordi han var "umulig" .. men så kom mine DEJLIGE forældre og valgte at købe boks til mig, så han nu stod inden med de andre, og satte en til tråd på folden, og der er intet længere, vito har ro og er glad ! <3 :') ! er så glad. var simpelthent så bange.. han er lykkelig og vrinsker mig glædeligt i møde hver dag.. <3 han er super til træning og lystrer nogenlunde, hvilket her for tiden er fint nok ! tager tingene som de kommer :) ! vi er igang med at lære at stå med fire ben på palle (har han syntes var ubehageligt og væltede rundt) og kan nu nogenlunde ved prik på bagben :') ! og så er vi SMÅT igang med at lære ham at stå med bagben og forben spredt fra hinanden, og at han skal hente sin boldt når jeg kaster den :) han er virkelig dejlig ! vi har trænet meget longering, over bomme, spring, og at stoppe, sætte igaang, skifte volde osv :) og så noget frilongering. Idag travede og skrridtede han på mini volde omkring ham, mens jeg holdt med en finger i rebgrimen :D så vildt fedt ud ;) men han er blevet fandens frisk! den fedeste optur var det vi opnåede vores mål :D ! vores mål var at kunne galoperer hele vejen op at de stejle bakker i plantagen (de rimlig store) og så en dag, gjorder han det sku :D ! jeg jublede og skreg, var simpelthent fedt at nå sit mål! han har os tabt sig meget, så lad os håbe hans muskler snart kommer :) og så regner jeg STORT med at få kapsun i julegave så vi kan lave seriøst akademisk træning . glædelse . !


24 december :)
Som alle andre dage i ugen skal hesten da kysses og krammes, og nårh ja, han sku vel os ha mad xD haha. så på med vanter og frakke og glædeligt gik jeg min bamse dreng i møde. Som altid står han allerede inden jeg kalder ved lågen og venter spændt, giver et brummen kald, nogle gange to. Jeg når dårligt nok at åbne hegnet før vito står i min fagn :') men han skulle da nå en masse, så ingen tid til mor. Når når tænker jeg da og begynder og gå. Orker ikke engang fange ham, han må sku komme når han vil. Går nogle meter, fløjter som jeg altid gør "kom så vito", og med raske skridt (for trav er man jo for doven til) går vito hen til mor og følger med hen i stalden, ja da af fri vilje ;) - vi er meget seriøse med at han da skal gå hvor det passer ham, eller noget xD haha. ellers er det bare lidt for meget hundeopdragelse (xD) haha. vito kommer ind og står på gangen, nej han står ikke pænt, for det har vito ikke lært , næ nej, vito rykker sig hvert tiende sekund, men formå da at blive striglet nogenlunde.. nej vito vil IKKE gå glip af noget ;) efter at de ti æbler er kommet indenbors, puttes cordeoen på, og torvet i, (man har vel en selvstændig shetlænder, der ... ømh xD... løber sine egne ture nogle gange. thihi) ' havde vi ikke gjort i lang tid, men sød det var han da. Især det sidste stykke . han er sakket lidt bagud, og jeg tænker "lad os liiige se om han vil lege.. " (jaja , vito har lært fangeleg xD ) og så sætter jeg i fuld løb frem af, og bagved kommer vito i fuld badutspring, DEN ER HAN MED PÅ! hehe. den dumme dreng :) hehe ind i stalden det igen går, og nusset bliver han (inkl liiidt æbler, det er vel jul hehe) og så skal han ryste på komando, når det blir pænt gjort og han blir kløet og kløet på halsen, kigger så på ham med det største smil, og så ryster vito da i lysten vind :D haha . flad af grin sad jeg og måtte nusse igen, og kiggede så på ham igen, og igen gjorder han det. smaaaart ´hest der efter 1½ år indser at tricks udløser nussetur xD nejnej, han er ikke .. smålangsom ? .. haha' men vil bruge tiden på at takke dig vito, for det du har gjort ! for første gang i 3 år har julen været mig en glæde, og skal du have æren for. du har bragt mit humør op, og har ikke tal på hvor mange gange jeg i julemåneden har kigget dig i øjnene og udbrudt "jeg elsker dig", efterfuldt af et kæmpekys. tak fordi du passer på ham nobi, jeg ved du er i ham <3 og jeg ved du vil passe på os dag og nat. og vito, tak fordi du har gjort det muligt at få nobi som et posetivt minde i julen <3
I vil altid være det mest betydningsfulde i mit liv, jer to, for det i gør, for det i siger og for det i ikke siger. jeg elsker jer.

Januar-februar-marts

puha hvor skal jeg starte.. det har været tre måneder fyldt med kærlighed og glæde. Vito og jeg har fundet en melodi , der har falske toner indimellem, men vi kan stadigvæk nyde sangen :') jeg kan pænt stikke munden hen til hans mule, og beygnde og mysse ham, i det han stille begynde og stå og mulle mig og slikke mig i hovedet. første gang han gjorder det strålede jeg som en sol ! NU vidste jeg at nobi var i ham :') Vito er begyndt og vile i sig selv, og det er en fornøjelse at se ! - I vinterens lange sneogslud vejr, måtte vi få nye ideer, så min lille mang blev "tilkælket" og efter en uge løb han i fulde drag rundt med mig på kælken , han nød det !! . Han lærte sørme også lige at stejle, noget jeg har kæmpet med i et år! jeg var så stolt :')

5 April
Ja jeg måtte lige opdatere herinde efter en dag som denne. Vito er blev en helt anden hest, og har et helt andet udtryk. Det ikke fordi vito oser af kærlighed, han kommer hverken når jeg kalder eller noget. Men ij hvor er han blevet opmærksom. Hver gang jeg gør noget stiller han sig op med sine små dejlig øjne og strittende ører og kigger, og hver gang jeg rør ham, skal han lige snuse og mulle :') han er så skøn at tilbringe tid med for tiden. Tilkørslen går super godt , fik os ros idag, og vognen er snart færdig. Kunne det blive bedre? Selvom det godt nok er svært at løbe, styre og samtidig skifte side med pisken... han endte inde i hegnet et par gange xD ups.. hihi .. men så er det alt det bagefter som er såå skønt. Han er begyndt at være så god til at ligge på siden. Når han ligger der, kan jeg løfte hans hovede og ligge det i mit skød. Jeg kan nu os ligge ham på komando mens jeg sidder ned :') det så hygge! og idag var det første gang han løslongerede helt rigtigt. Han har før givet tegn til at ville det, men idag kunne man mærke at han fandt hans naturlige volde (som hesten har) og så løb han rundt i den i trav og kort galop. SÅ fed følelse når noget endelig sker, og så at det sker så naturligt, altså uden nogen rigtig form for træning, men sker fordi han har lyst! og nu er han blevet super til at stejle når jeg hopper xD .. efter jeg har hoppet rundt i et stykke tid, stejler han pludselig .. ser morsomt ud xD .. og så faldt jeg i idag.. jeg kom til at sætte mig op på ham (fy maya!) . Vito bliver ikke reddet men jeg har en gang imellem sat mig op på ham idag, og har altid bare gjort det i cordeo, og for første gang har han travet med mig under "kontrol" .. vildt fed følelse !! OG JA HAN OVERLEVEDE !! (jeg er selv imod folk der rider shetlænder, og ved at hans ryg ikke er beregnet til ridning, så derfor skal i ikk bekymrer jer om at dette er under gode forhold, og sker så sjældent at det ikke er noget at løfte en finger over ! okay .. xD ) men super dejlig dag . Vito er blevet så meget hund at det skræmmer mig. gårdejer sagde idag at hun havde set vito stå og drikke vand med tungen (altså som en hund..) hihi xD han er små mærkelig

D 6/8 - August måned
så er det tid til at få skrevet lidt omkring os.. Det svært at huske alt det vi efterhånden har laveet med vil det prøve og fortælle om den uge vi lige har været i :) mig og vito er nemlig lige hjemvendt fra en uge på paradisgården. Et paradis i praktis. Vito elskede stedet, og havde det så dårligt med at tage ham væk derfra.. jeg starter ud med at sige nej til undervsining af ellers så dygtige marianne. men efter at have hørt hendes teori blev jeg overbevist.- "hesten skal lære alfabetet , dens ABC , før den kan lærer at stave" - og jeg valgte at bede om undervisning med meget tvivl i mit hovede. For ville dette nu ødelægge vito's ellers så elskelige personlighed og frække gnist der altid gemmer sig i øjet på ham? .. Vi starter ud med at indse vi må lærer et ekstra baksignal til synkron træningen. jeg tvivlede med indså at jeg ved at sige "nej er nej, og ja er ja" endte jeg med at undgå at vi blev uvenner fordi vi gjorder det stik modsatte af hinanden. jeg indså at end bestemt hånd er en praktisk hånd i visse situationer. jeg sluttede undervisningen med blandene følelser.. jeg havde i undervisningen brudt sammen i gråd fordi jeg nu var ved at ændre de "træningsregler" jeg havde opbygget med nobi. marianne stod i uvished over mine tårer, men det er svært at forklare. Men jeg havde et mål, og det var at fuldende hvad jeg startede med nobi.. holdte på en måde nobi i live på den måde.. men det som om vito og jeg pludselig har forladt stien "nobi" og er gået end på en sti der er for maya og vito.. og det er virkelig en stor ting at sluge.. men jeg valgte at det var nu eller aldrig.. og vi fik endnu en undervisning... men vi var nu os heldige at bo op af strand som var til stor udnyttelse, og hvor har jeg indset den tillid vito virkelig viser mig, og indset at jeg hele tiden har haft ret i det med at give ham min tillid og så ville hans komme.. for den blomstrer! den er ikke til at undgå at se! .. jeg kan bede ham ligge ned på en strand, med blæsten omkring ham, ligge ham helt fladt, og blive.. tillid.. - jeg kan stille ham med smældende piske over alt. han sover.. tillid.. - jeg er stolt over ham og det indser jeg nu. For vito mangler sikkert en masse respekt, men tillid, det er hvad vi har, og det er hvad vi er stolte af.. og nu er vi hjemme igen og har en masse redskaber med os..

Marts 2011
Jah, syntes det var på tide at opdatere.. Hm.. jeg ved ikke hvad jeg skal sige . Når jo, vito er blevet rykket hen til en ny gård. Var et svært valg, jeg elskede den gamle stald og dem der var der. Men det var en belastning at komme der ud, der gik ingen busser og vejen var der intet lys på og var sneet til hele vinteren. Det var ren ulykke at komme der ud, det gjorder mig frustreret. og var det ikke for de dejlige piger i stalden der fodrede ham de dage jeg arbejdede, ville jeg ikke kunne give ham mad. Følte mig som verdens dårligste heste ejer. Så vi flyttede ham i en hurtig ogg dyr beslutning til en islænder gård ved vestskoven. Han falder langsomt til. han bliver holdt meget udenfor da alle andre er islænder og det er en stor flok på over 10, men det blir bedre og bedre. Jeg er blevet hårdere over for ham. jeg har ikke den samme tålmodighed længere da jeg har så meget at tænke på udover hesten. det er ikke sjovt længere... jeg ønsker tit der stod en ridehest i stedet for vito. savner at ride. Men så er der de dage han puffer til mig, han vil ikke nusses, bare sige han er der. Trykker mulen helt op i hovedet på mig, eller når han blidt følger mig på turen.. så kan jeg ikke få mig til at hade ham længere. Det bedste der er sket er nok vores gå ture. Det der før var den største ulykke, og altid endte i kaos er nu så smukt! Jeg havde opgivet gåture, han løb fra mig, gik og græssede konstant og var umulig. Jeg blev frustreret og stoppede med at gå ture. men jeg blev stædig, han skulle dælme lærer det! Og nu efter ½ års træning kan jeg gå med ham uden udstyr igen i alle gangarter, og går han hen til græsset, behøver jeg kun at ligge hånden på hans ryg og så tager han straks hovedet op og går videre. Nogle gange kan jeg også gå videre, kalde og så stille går han væk fra græsset og kommer. Det er det jeg er allermest stolt af, af alt det vito kan.! har vi knoklet med fra dag et af, og nu gør vi det bare. Det har givet en dejlig ro, og når elsker vi at gå ture.
Ellers er der ikke rigtig noget nyt, vi er stadig dovne , tykke, stædige og uden mad i munden ;-)

Maj opdatering :-))
SÅ er der blevet om opdatering igen, og selvom at klokken er 1 om natten og eksamen venter imorgen, jamen så er jeg fluks på tasterne.. det er medfødt evne xD
når men hvad er sket... jo hesten er kommet på slankekur :-)) han har tabt sig, men da jeg ikke har haft så meget tid, er der ikke blevet lagt muskler, så han ser lidt... mystisk ud. Men det bedste der er sket er at han er falde ind i sin flok! Lod ham være i 2 uger hvor jeg kun kom en gang, og så var den der! han var en del af dem, og vrinskede efter dem, når vi gik derfra :-)) er SÅ glad på hans vegne! han står aldrig alene mere, og nyder sin flok, og har ikke en eneste gang løbet under hegnet. Før behøvede vi 5 snore, nu har vi to og der sker intet! Bare bevis på hvad en GOD flok betyder! Vi er gået vel og mærke i stå med det der hedder jordtræning, og laller egentlig bare rundt som det passer os :-))) vi har ingen regler eller noget vi træner efter længere. Det bare det der falder os ind. For det meste longerer vi eller går ture. Dog ELSKER vi vores turer. det svinger af hans humør hvordan de går, men når de er gode, løber han rundt med ørene fremme og er næsten ikke til at stoppe igen, og der er det vigtigt at have fat i snoren :-P er han nede på jorden fjoller vi lidt rundt uden snor, som han syntes er spændende og udforsker alverdens ting og sager.. = LANGSOMME KRIKKE!! han er ude på at give mig grå hår så hurtigt som muligt :-))) møg dyr hæhæ. Men vi har også manglet en bane at træne på, og i håb om mere motivation har jeg så købt medlemskab i LØSR der gør vi kan træne i ridehus og stor ridebane udenfor :-))) prøvede idag, og han lå så godt på volden, og hans hals strakte sig perfekt frem, bagbenene trådte elegang ind under sig, ryggen var rejst, men bedst af alt, han var lige i skulderen og faldt ikke over sig selv!! det var SÅ fedt at det endelig gik fremaf med al den longering !! Så nu må vi se i fremtiden :-))) og der er springbane så vi kan springe igen! - hmmm udover har vi været nødsaget til at træne på græs, og nu er han blevet så sej til at holde fokus at jeg kan stille ham på en græsplæne, og mens jeg lige ordner noget (hvor han egentlig godt må græsse) står han bare pænt og kigger på mig indtil jeg beder ham om at gå ud på volden. SEJE KRIKKE !! Han er derudover blevet SÅ hingstet og ustyrlig, men syntes det er fedt :-D er dejligt med noget udfordring, og morskab!!
Hyg til jer alle, og håber også i nyder jeres kampe med jeres heste, for det gøre sejren meget bedre når kampen har været hård :-))



vito og min historie:
http://www.heste-nettet.dk/forum/14/878530/878530/
Kommentér på:
Shetlænder Vito Saelberch
Annonce