{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Gipson ox (himmelhest )': <3 1999

2.817 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emilie  .
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. maj 2007


Arabisk fuldblod (OX) Gipson ox (himmelhest )': <3

Fødselsår:
1999
Højde:
Ca. 149-151 cm.
Temperament
Lige som han skal være. Kender grænserne, men tænder gerne af i fuld galop i hedeland
Gangarter
Skridt: Fin
Trav: Middel
Galop: Over middel
Stævner
Har været til få, men det kommer
Stamtavle
Far: Alt (Pamir*Alejka)

Mor: Gildqa (Bomarc x Gabriella Light)

Han har en lang og flot stamtavle, og omkring 80 halv søskende og en hel søster
Køn
Vallak
Bemærkninger
Gipsons 'livs'historie' : Fortalt af Gry(

Gipper blev avlet på Ramonia araber stutteri. Der var han end til han var 1/2 år gammel, hvor han blev købt af Henriette og hendes datter. De opdragede ham, så han var eksemplarisk!
Derefter var han til internationalt showstævnedims ;b på blommeröd araberstutteri i sverige. Han var så fin og fantastisk, men fik dog kun sølv, da han var så velopdragen så de grinte af ham dernede.. han overskred ingen grænser og gik kun dertil hvor han måtte.. så derfor vandt han kun sølv og skulle rigtig have haft guld medalje.. Han blev solgt videre som fin avlshingst.. men dem han blev solgt til havde ikke rigtig styr på tingene, og folk på stedet blev bange for ham fordi han var hingst. ( han var ikke spor dum som hingst!). De isolerede ham nede i et hjørne væk fra alle heste, og han kom ikke ud:( Han blev jo selvfølgelig vild når han endelig kom ud, og da de var bange for ham gjorde de jo alt for at holde ham nede.. Såå der blev givet en meget hård behandling til Gipson desværre :( Disse ting påvirkede ham så meget så han faktisk blev alt for vild og angst.. Den enste løsning var derfor at kastrerer ham.. Han blev solgt videre til Pernille. Der fik emilie part på ham, og han var virkelig angst og bange der. Han var bange for alt og ville intet! Emilie behandlede ham særdeles godt ,og genvandt langsomt Gipsons tillid. Gipson blev flyttet og jeg fik part på ham kort tid efter.
Idag har han det godt ! vi kan stort set alt med ham, men arbejder stadig på at få de stidste mén væk.
Gipper er en skøn hest idag, dog ikke længere hingst, men stadig dejlig.
Gipson ox har en datter Fakashia Suprise



dejlig tillidsfuld pony med blidt sind, utrolig sød over for børn. tidligere hoved sky men nu elsker han at blive nusset, også af fremmede. Utrolig madglad, og de kan ses på de runde former. Kan bruges til alt, Distance, Spring og dressur. Og så er han avlet til vædeløb og det kan mærkes når den får fuld fart på ridestierne. Men han ved hvad stop betyder (;

Vi laver også en del horsemanship og det har hjulpet gipson til ikke længere at være bange for vand, piske, pastic og hænder omkring hovedet. + at han nu kan rides uden sadel,


I LOVE U<3



Gipson blev i dag, d.3-11/11 aflivet pga. en skade der desværre ikke ville gå i orden. Den lille tykke var mit et og alt, og en ven for livet. Han vil aldrig blive glemt. Han var virkelig en ener<3

:'(

Gipson havde en en tid opført sig underligt. Han havde ændret sit normale glade adfærd til et, der var mere aggressivt. Han havde været halvt et stykke tid, og selvom han fik hvile og ro, skete der ingen bedring. Jeg kunne mærke på Gipson, at der var noget, der ikke var som det skulle være. Så jeg overtalte mine forældre til at ringe til dyrlægen.
Dyrlægen kunne ikke umiddelbart se hvad der var, og samme uge blev Gipson indlagt. De havde ham 2 dage, hvor de tog ryngten af benet, og lagde blokader. De kunne stadig ikke sige præcis hvad der vat galt. Herefter gik der ca. 4-5 måneder hvor Gipson fik sprøjter for at skynde helingen i knæet. Dog skete der ingen fremgang og dyrlægen var ikke positiv.
Vi blev dog enige om at trodse økonomien og fik ham opereret. Da dyrlægen åbnede ham, kunne han se flere skader.
Gipson knæ var i rigtig dårlig stand, og havde prøver at hele sig selv. Dyrlægen måtte fjerne alt det, der ikke var helet ordenligt, hvilket var meget.
Herefter var bassen indlagt i en uges tid.
Da jeg endelig fik ham hjem, var der en lang vente tid. Han skulle hele ordenligt, før han måtte noget som helst. Det var hårdt at se en så glad lille hest, blive til en hest så påvirket af smerter, at hans humør vendte rundt. ¨
endelig var det tid at dyrlægen skulle komme og tjekke, om han var klar til genoptræning. Men men.. selvom han havde stået på græs 1-2 måneder med ro. var han stadig halvt. Og dyrlægen sagde dermed at der intet var at gøre..
Dette var ikke den dyrlæge der havde opereret ham, og han ringede til os, og sagde han gerne selv ville tjekke, hvis det var i orden med os.
Egentlig havde jeg givet fuldstændig op, og var helt knust. Men min kæreste overtalte mig til at give det en chance til. Så dyrlægen kom og tjekkede.
Han fortalte, at Gipson faktisk var inden for kategori "klar til genoptræning" han taktede ikke rent, men det var alligevel nok.
Så jeg gik straks igang, stille og roligt. Jeg var overlykkelig. Dog var der stadig noget der nagede mig.
for Gipson virkede stadig ikke normal, og det blev ikke bedre. Så inde i mit hovede vidste jeg godt hvad dommen ville blive. Dyrlægen kom igen for at tjekke, men Gipson havde nu forstuvet koden, og vi kunne derfor ikke afgøre sagen der. Så efter en pause kom dyrlægen igen.
Og som jeg havde frygtet, var han ikke blevet fin igen. Jeg tog det svære valg, at sige farvel, da han ikke skulle igennem endnu en operation. Jeg ønskede kun, at huske ham som en livsglad ven.
Han skulle ikke tvinges til at leve med smerter, for hverdag kunne jeg se ham lide.
Da dagen kom og vi skulle sige farvel, havde mine forældre sagt at de helst ikke ville have jeg skulle se det. Men jeg kunne ikke forlade min bedste ven. han skulle ikke afsted alene. Så jeg stod med ham, til han lagde sig, og tog sit sidste åndedrag. Jeg fortalte ham hvor meget jeg elskede ham, og hvor meget han ville blive savnet.

Gipson har ikke kun været en "ven" han har været alle dem jeg i en periode ikke havde.
Han var alt for, og han gjorde min verden til noget godt. jeg overdriver ikke, når jeg siger at han er en af grundene til, at jeg smiler i dag,
Han skal have den største tak, og jeg håber han sidder deroppe, og ved hvor meget han betød for mig. <3
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Gipson ox (himmelhest )': <3
Annonce