{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fell pony Lownthwaite MoonLight FP3491 2000

6.899 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fell pony Lownthwaite MoonLight FP3491

Fødselsår:
2000
Højde:
141 i stg. og 142 med for-sko :)

Temperament
Tillidsfuld, intelligent, lærenem, kærlig, stolt, stædig og legesyg. En pony, der har let til at lære, og som hviler meget i sig selv og i sine omgivelser.
Wonder er en pony, der er vant til det meste, og som finder sig i alt. Og mere end en hund end en pony ;)Magen til pony findes ikke.
Gangarter
Wonder er en tung pony, og hun er meget op at køre, så gang er ikke hendes stærkeste side - Faktisk én af hendes svageste ;)

Skridt: Middel
Trav: Over middel
Galop: Middel
Stævner
nej hun har ikke værte med til nogen stævner,men overvejer at starte spring-LD på hende:)

hun har værte til store hestedag 2008 og hun fik en rød roset og go kritik
Stamtavle
Har full stambog fra den engelske fell forening

far: Linnel Rapier II

mor: Lownthwaite Starturn

farfar: Linnel Romany boy

farmor: Sleddale Ruth

morfar: Packway Rowan

mormor: Lownthwaite Star

farfar'far: Linnnel Romany II

farmor'mor: Linnel Flighty

mormor'far : Packway Rose

mormor'mor: Lownthwaite Starlight

mere af stambogen kommer

FØL;
Petteril Jasmine.
Født 24/05/2004

Køn
Hoppe med stort H
Bemærkninger



Hvordan skal jeg kunne beskrive dig med ord, du er jo helt perfekt med dine egne særheder og sjove på fund.<3


|Lownthwaite moonlight er en helt igennem fantastisk og unik fellpige på 9 år,og som jeg har været den heldige ejer af, siden hun var 7½ år gammel. Jeg og Wonder har en noget speciel historie, ja, det er jo næsten som et eventyr, og det skyldes, at første gang jeg så denne skønhed,var hun bare 7½ år gammel, og var næsten lige kommet til Danmark fra England, da jeg så Wonder for første gang var hun verken en robust Fell eller bare så helt speciel ud, nej ,jeg fik øje på et ''højt'' spinkelt fell-agtigt hoppe. Svaj rygget, tyndt og ikke engang en håndfuld hovskæg på forbenene. For at sige det ligeud var Wonder ikke kun det spinkelt- men også den mest grimmeste Fell. Men det så jeg slet ikke, for der var bare noget ved det hende,der tiltalte mig skræmmende meget ! og jeg glemmer aldrig den dag hun gik hen for at lægge hovedet på min skulder- jeg var solgt!
Men du var ikke min, men min mor's og hendes veninde's!
Jeg glemmer aldrig dagen efter du var kommet, da jeg slæbte vand ud på folden til dig, fordi vandslangen ikke var lang nok, og den første gang jeg nusset dig på dit 'dejligste sted' så du laved 'elefant-snapel' med mulen, fra den dag viste jeg at vi skulle altid være sammen ;)
Men du var kun på prøve tid, i en månde, og for vær time jeg var sammen med dig blev jeg mere og mere glader for dig, MEN jeg glemmer aldrig den dag hvor hestehaldern kom for at hente dig, jeg stod op på folden i cirka 1 time, men det føles som om det var evighed da jeg var stod og græd, krammet dig, fortalte hvor meget jeg elsked dig og at jeg aldrig ville glemme dig, du kunne godt mærke jeg var ked af det, og det var som om du kunne forstå hvad jeg sage, da du nusset mig i håret- der fand jeg ud af at du holde af mig og havde tillid!
Da jeg og min veninde så tog ind til byen med min mor for at finde 'min mor's veninde som jo også var med ejer af hende'.
Jeg fandt hende med tåre i øjene og fortalte at hestehaldern skulle komme og hente Wonder idag, hendes kommentar var bare; ja,men nu stå jeg lige og er ved og se på det her! så det må altså blive en anden gang, og man kan jo heller ikke ride på hende optimalt. Den sætning glemmer jeg aldrig, jeg blev så gal og forviret, hvad skulle der nu ske? ville hestehaldern hente Wonder? Ville jeg komme til at se hende igen?
Der kom massevis af sådan tænker i gennem mit hovde.
Jeg og min veninde gik over til min mor, og vi kørte ud til gården, da Wonder hørte min stemme kom hun traven ned til ledet, jeg smilet og tænkte jeg måske aldrig ville få dettet syn igen.
Men min mor betalte hestehaldern, da jeg fik dettet afvide, ville jeg havde hoppet 3 meter op i luften vis jeg kunne ;) jeg belv så lettet og glad og tanken om at hun ikke skulle hentes.
___________________________________________________

Efter mange timers 'useriøst' ridning var jeg og Wonder blevet beder til det hele;) vi kunne nu ride i alle gangarter på trås af at hun har verdens DRÅLIGSTE galop men det giver hende bare endnu mere charme, vi var begryndt at galoper på landmandens mark, og det syndes vi var skide sjov,
jeg glemmer ALDRIG den dag dettet skete som jeg vil skrive om nu, på et minut var Wonder som foranders,en bange og
forviret pony,jeg havde aldrig set denne side af hende!
altså alt started med at jeg,Wonder og min veninde skulle ud og ride og have det sjovt, nu var det min tur til at ride og jeg som gerne vil prøve nogen nyt, ville galoper på en anden mark som Wonder aldrig havde været på, jeg traved en volte og sat der efter i galop, vinden tog i mit hår og det hele var bare skønt ;) men midt i alt skønheden gled western-sadel under maven på hende! Jeg faldt af og belv sparked, ved at det ik var hendes mening,jeg lå i 10 sek. på marken og så den vildeste galop jeg nogen sinde havde set, men denne galop fuld af bukke spring, var ikke en glædes galop! Men en galop som gælte det liv eller død, hendes øjne var fulde af angst og ørene rettet mod stalden! Men hun havde ikke set den 3 meter dupe grøft, der var dækket af græs og buske, jeg husker jeg løb og råbte 'STOOOOP!?', i siste sek. prøvet hun at stoppe, men hun nåde det ikke... Hun faldt ned i grøften med sadlen under maven, jeg løb der over og ville få hende op, men min veninde havde aller rade fådet fat i tøjlern og fådet Wonder op fra grøften, hun verken blødte eller halted, vi gik hjem med hende til stalden. Hende der ejed den anden halv del af Wonder bode også på gråden, hun sov i telt med hendes børn da vi jeg og min veninde kom og sage ; Wonder er faldet ned i en 3 meter dup grøft og jeg blev spaked?! men hun står inde nu.
Hun gik med os over i stalden og så til Wonder, Wonder stod som om ingen ting var sket og stod og spiste hø, da vi kom ind. Vi ringet til min mor, hun kom så herud og så til Wonder, som sagt havde hun ikke en skramme!
___________________________________________________

Efter at alt det skete, hun faldt i grøften, var Wonder ikke mere den godmodige og altid rolige pony at ride, men hun var bange og det hvide vente ud af øjen, når hun fik øje på en sadel, og været forsøg i at komme op på ryggen af hende ende med at man lå på jorden. Jeg var begynte at gå 'død' i at ride hende, da jeg viste jeg blev smit af, så derfor kom Wonder bare til at blive selvskabs pony, og gik på fold hele dagen og hygget sig,spiste og sov (sikke et skønt liv ! ), men jeg holde hendes kondi ved lige, og vi kom da også til Store Hestedag 08.
___________________________________________________
Idag træner jeg og Wonder udelukket med horsemanship, men lille moonlight er blevet en god allrond pony til dressur,spring,skov og western ridning, og self tricks træning! jeg og wonder har nået langt igennem vorse tid sammen! Og hun er og blir mere fantastisk for hver dag!
Wonder har bare en negativ side, og det er at når vi rider ud på skov tur så går hun stille og roligt ud, men på vejen hjem kan hun godt finde på at løbe af med mig, hun ''låser'' nakken og traver a sted, det kan godt være farligt især om vintern og har også faldet af mange gange, men det blir bedre og bedre ! Det hårdt træning men hun er ved at lære at man skal gå stille ud og stille hjem! :)
Når jeg sidder på ryggen af hende så de første 5 minutter skal hun altid hisse sig op især hvis det er i et ridehus vi rider,men når der kommer børn op på ryggen af hende går hun så fint og stille! :')
Wonder kan næsten alt og er ikke bange for en dyt, hun er bare verdens bedste pony!<3
Kommentér på:
Fell pony Lownthwaite MoonLight FP3491
Annonce