{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Manc'ini Birkedommergård 2004

4.542 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette  !
Kvinde | 31 år | Oprettet: 17. apr 2006


Dansk Varmblod Manc'ini Birkedommergård

Fødselsår:
2004
Højde:
Han er ikke målt, men ca. 162 +/- , men han vokser jo lidt mere (:
Temperament
Opmærksom ;)
Gangarter
Fine gangarter.
Han er ingen gangmaskine, men det behøver springheste jo nødvendigvis heller ikke være ?! ;D
Stævner
Niksen, ikke endnu :D
Stamtavle
F- ** Loudini
FF - Loutano
FFF - * Landgraf I
FFM - Troja
FFFF - Ladykiller XX
FFFM - Warthburg
FFMF - Calypso I
FFMM - Madame
FM - *Ulline
FMF - Ladalco
FMFF - Ladykiller XX
FMFM - Zala
FMM - Najona
FMMF - Fasolt
FMMM - Johanna

M - Manilla Birkedommergård
MF - *Mago XX
MFF - Diligo XX
MFFF - Petingo XX (GB)
MFFM - Delie Douglas XX
MFM - Maniette XX
MFMF - Hornbeam XX (DE)
MFMM - Manie XX
MM - Lobitta Remmevad
MMF - *Lavallo
MMFF - *Lord
MMFM - Heide
MMM - Senta Vanggården
MMMF - Atlantic
MMMM - Selma
Køn
Meget xD

.. Vallak :)
Bemærkninger
Manc'ini Birkedommergård er det fulde navn, men i daglig tale bare Mancini eller Manci ;D
Han er avlet af Louise Dolmer, som byttede ham for en S-springpony hos Benny Hansen, så kom jeg op til Benny, og købte ham foran snuden på en norsk pige (; - Han forstod alligevel ikke sproget :i
Anyway, Mancini er en flink ung hest, som har meget at lære, han blev tilreddet som 4 års, da han ikke var klar før. Nu regner jeg med at jeg, med en masse hjælp selvfølgelig, kan komme til at gøre ham til en rigtig fin hest, så vi måske engang kan komme ud og starte lidt springstævner. Han er et stort tallent inde for springningen, vi har redet undervisning ved Jens Asferg en gang, hvilket var virkelig godt, det gik super fint, Mancini var super ærlig, og sprang alt jeg styrede ham på, så det kunne jo ikke være bedre ?! Jens sagde også bagefter at den hest nok skulle komme til at nå langt, hvis bare rytteren gad ride ordenligt :D Haha, sån' er det når man ikke stoler på sig selv mere, METTE ?!

.. Så er der lige lidt opdatering ;
De første måneder nød jeg virkelig tiden med Manci, jeg var SÅ glad for ham, vi red bare rundt oppe på ridebanen, og hyggede os. Men så kom tiden, jeg begyndte at forlange noget af ham. Han slog voldsomt med hovedet, og man kunne slet ikke have kontakt med munden, vi lagde en martingale på ham, for at kunne få lidt kontrol. Da han havde fået den på, ville han ikke så gerne gå fremad, så jeg fik et par sporer på. Første dag med sporerne hoppede han lidt de første par gange jeg lagde ben til ham, men ellers gik det fint. Dagen efter fortsatte jeg med sporerne, men jeg kunne slet ikke få lov at lægge ben til ham, han hoppede bare rundt, så jeg tog sporerne af. Heller ikke uden sporer kunne jeg få lov at lægge benene den mindste smule til ham. Vi prøvede nogle dage, jeg blev mere og mere utryg, Manci hoppede mere og mere rundt med mig, hoppene blev voldsommere og voldsommere, og det var et held jeg ikke fløj af. Til sidst besluttede mig og min opstalder/underviser at vi skulle have hendes mand på ryggen af ham. (han er en meget dygtig og erfarn springrytter, så han ved hvad han havde med at gøre) Han kom op, men 2 min. efter havde Manci stejlet, og han måtte hoppe af, for de ikke røg bagover. Jeg fik at vide at Manci bestemt "ikke var for børn", "han var livsfarlig", "han har et utroligt hårdt sind" og "meget voldsom". Jeg bandene Mancini langt væk. Hvorfor skulle han være sådan ? Vi kunne have det så hyggeligt. Jeg forstod INTET ?! Manden red på Manci et par gange - og det endte med det samme resultet hver gang ; Manci havde vundet. Uanset HVAD, så kunne han bare ikke køres så træt at man kunne få lov at lægge ben til ham uden han hoppede rundt. Vi vidste ikke hvad vi skulle stille op. Vi havde prøvet ALT tænkeligt, uden nogle resultater.
Manci blev holdt i gang, via longering, men når jeg skulle longere ham sparkede han ud efter mig, når jeg sendte ham ud på volten, han var SÅ ufattelig stærk, jeg havde vabler når jeg havde longeret ham lidt. Det var med livet som indsats bare at longere ham.
Der måtte gøres noget. Jeg havde valget mellem at tage hen til en hestehandler, og bytte ham med en anden FLINK hest, eller jeg kunne sende ham i ridning ved Prof. rytter, dog var det meget usikkert om han ville kunne rette op på noget, og om jeg nogen sinde ville komme til at stole på Manci igen. I de få måneder jeg havde haft Manci havde jeg haft alt for mange dårlige oplevelser, i forhold til gode. Hvis jeg red udendøres (der var ikke noget ridehus)og en hest gallopperede på folden, så hoppede manci rundt, var jeg ude at skridte på en af markerne, kunne han finde på at stejle, eller løbe bukkende skråt igennem det hele, når jeg skulle slå an i gallop sparkede han virkelig voldsomt bagud (som også ses på et af billederne), Det var en kamp bare at få ham IND på ridebanen, og hvis vi red op i hjørnet tættest på stalden, så hoppede han sidelæns ud af banen.
Tanken om at skulle miste endnu en hest, var så uvirkeligt for mig. Jeg ringede til en hestehandler, og spurgte om de ville bytte. Jeg lagde alle kortene på bordet, og fortalte om hvordan Manci var, og de ville ikke tage ham ind, for så kunne de ikke komme af med ham igen, når jeg ikke kunne ride ham, så var der nok ikke rigtig så mange, som kunne.
Det endte med jeg sendte ham i ridning ved Peter Veller, i 1 måned. Første dag Peter var oppe på ham hoppede han lidt rundt, men slet ikke i samme grad som før. Peter har været så fantastisk god til Manci, han har kunne rette op på alt det, som var så umuligt før ....
Manci var i ridning ved ham i 2 måneder, Peter og Manci har taget deres ture, der er blevet hoppet rundt, pisken er blevet svinget, der er blevet løbet ind i barierren, men Manci har fået klar besked, på den fair måde, og nu giver det hele pote.
Jeg rider selv nu, vi får en del hjælp at Peter, og den hjælp ville vi slet ikke kunne undvære ! Den nervøsitet jeg havde frygtet er der slet ikke, jeg har aldrig tvivlet på at sætte mig op på ham, jeg er helt tryg ved at ride på Mancini, trods vores meget uheldige fortid. Nu håber jeg virkelig bare på det her kommer til at blive godt - det SKAL det. For Mancini ? Jeg er virkelig begyndt at elsker dig, så ufatteligt højt <3

Jeg håber virkelig det kommer til at gå, rent ridemæssigt, med mig og Manc'ini igen, for han er virkelig en utrolig skøn hest. Men nu må vi se hvad fremtiden byder på (:

Manc'ini fik fred d. 20 April 2009, efter at have stået skadet i 10 måneder. Hvil i fred, lille skat. Du vil altid være den drømmeste prins i hele verden for mig. Du er elsket og savnet for altid :'s <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Manc'ini Birkedommergård
Annonce