{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Mont Blanc R.I.P. [Himmelhest] 2003

3.230 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Jeanette D
Kvinde | 31 år | Oprettet: 11. jun 2007


Trakehner Mont Blanc R.I.P.

Fødselsår:
2003
Højde:
Han er ca. 164 cm.
Temperament
Han er den dejligste hest, man kunne øsnke sig.
Måske lige bortset fra han sparker i boksen, meen ellers rigtig nem, og så rolig.
Gangarter
Rigtig super gangarter. Hans skridt er rigtig god. han træder meget over.
Stævner
Før jeg købte ham, havde han gået nogle distriksstævner og klubstævner. ved klubstævnerne vandt han stortset alt hvad han startede.
Klubstævne:
Lc2 3. plads.
Lc3 1. plads
lb2. 1 plads.
la1 60 %

Distriktstævne:
La1 59 %
La1 60,31 %
Stamtavle
Far : Underworld xx ( USA )
Mor : Moulin Rouge

Hele stamtavlen kommer når jeg lige får tid.
Køn
En rigtig dejlig vallak:) Også super køn(:
Bemærkninger
Jeg er bare blevet så glad for ham. han er så nem at omgås. han elsker en tur ud i det fri. han nyder at blive nusset omkring..
Han er mørkskimmel, men kan ske at blive hvid, når han bliver ældre..


OPDATERING:
Det hele startede i juni 2009. vi havde lige sluttet af med vores første distriksstævne i maj. så var jeg så uheldig at Miste min far til kræften og måtte derfor flytte min hest, da min papmor ikke kunne klarer hestene hvis jeg ikke var hjemme.
nå men Mont Blanc blev flyttet op til min Onkel og Tante på et stutteri.. En dag Blance skulle lukkes på fold, sprang han desværre over lågen ind til folden. vi fik ham fanget ind og så han havde en kæmpe flænge på forbenet og bag benet.. straks blev der ringet efter dyrlægen , som kom og fik ham syet og givet forbinding på og ind i boksen med ham ! han fik boksro i 4 uger før han måtte komme lidt ud igen. Endelig efter 4 uger, begyndte han at komme ud lidt efter lidt. og vi begyndte at skridte på ham . Yes han er halt fri. så starter genoptræningen . hmm efter en uge begyndte han at halte.
nå dyrlægen ud igen og tjekke. alt var som det skulle være, men nu havde han jo stået stille, og det betyder jo han har smidt nogle muskler, de skal lgie genopbygges, så man kan få en sadel på, uden det gør av. vi fik at vide han skulle longeres i 4 måneder hver dag i 3 kvarter. med indspændinger, så han kunne gå lang og dyb. efter de 4 måneder prøvede vi til igen. og jeps, han var klar igen :) skønt tænker man så. men det var lidt for tidligt at sige sådan. for han begyndte at halte igen. vi fik så dyrlægen ud igen og hun ville foreslå en kiopraktor. og da hun var ved at uddanne sig som det selv, ville hun gerne bruge ham som projekt hest. så hun ville give gratis behandling, selvfølgelig med prof. hjælp ved hende side. men intet hjalp , så vi valgte så at kører ham til Højgaard hestehospital på Fyn. der fik vi at vide han havde en hovledsbetændelse. så vi fik noget pencilin med hjem og han skulle have boksro IGEN! det fik han og efter de 3 uger, kørte vi igen til Højgaard for at få bekræftet han var kalr igen . og jo det var han. vi red uden problemer i 7 uger. da vi nåede til den 8. uge. begyndte han at skære tænder og og bakkede fuldstændig af under ridning. øvøvøvøv...
- vi kørte endnu en gang til højgaard for det kunne simpelthen bare ikke passe der ikke var bare lidt der ville hjælpe. han sagde at jeg kunne få direkte svar hvis vi kørte ham til Ansager dyrhospital. der læssede vi ham af om eftermiddagen , da de først havde tid til at scanne ham i en MRI scanner dagen efter.. dagen efter hentede vi ham så og fik klar besked. Han bliver aldrig ridehest igen. han har en begyndende knogleforandring med en brusk defekt i venstre forben :'( blev helt knust da jeg fik det at vide. jeg har brugt SÅ mange penge på den hest for at få ham på benene igen.
vi kørte hjem med ham, skulle lige fatte det i mit lille hoved om det nu kunne være sandt det jeg havde fået at vide.. men det var det jo desværre.
så i december 2010, det skal lige siges vi har prøvet alt hva der hedder behandlinger til ham, siden da et hvor han kom til skade. men i december 2010 fik vi at vide fra dyrlægen vi kunne prøve en behandling som gik over 3 måneder ´, hvor han skulle have en hver 3. uge. og det var et sats at prøve, for han vidste ikke omme det ville virke. han fik så de 3 sprøjter. og efter de 3 måneder, kom dyrlægen igen ud, for at kigge om han var halt fri. men nej. han kunne se lige med det sammen, at det var han ikke. det vidste jeg ligesom godt hva klokken havde slået !
- men jeg gav ham nu en chance til, han har gået siden januar og til nu som fold hest og passet sig selv, i håb om han ville komme sig..
5/8-2011 :
jeg fik dyrlægen ud for at se på ham, da jeg kunne se det var blevet værre. han havde det ikke godt mere. og han sagde det bedste jeg overhovedet kunne gøre var at lade ham få fred. han fik nogle forsikringspapir med hjem og ville få forsikringen iorden.
Blance har levet på smertestillende lige siden og det er ikke et fair hesteliv.
valgte derfor at lade ham sove ind lørdag d. 13/8-2011.

Jeg har kæmpet så meget for den hest, som nok ingen anden ville have gjort. men grunden til det , er fordi jeg fik ham af min far, et ½ år før han gik bort pga kræft. den hest har betydet alt for mig og vil han altid gøre ! R.I.P Mont Blanc. sov godt. jeg ved Far passer på dig <3


Kommentér på:
Trakehner Mont Blanc R.I.P.
Annonce