{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Fencer Blue Skønager [Tidl. hest] 2005

7.962 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

New Forest Fencer Blue Skønager

Fødselsår:
2005
Højde:
Fencer blev målt i Maj 2012 til 138,5 cm.
Temperament
Fencer har fået lidt temperament efter hans flytning, hvor han nu står alene. Men inde under alt det her fjollede hingste pjat han laver engang imellem, er han en rigtig sød lille uskyldig dreng, som ikke vil nogle ondt. :)
Gangarter
Skridt : Hans skridt er dejlig rumlig og han træder en hov + lidt x over sit eget fodspor. så der vil jeg sige over middel

Trav: Hans trav er lidt kort men han træder dog stadig godt ind under sig og går i sit eget spor. så vil mene hans trav er middel. og øningerne er self over middel.

Galop: Han træder super godt ind under sig i galop også her er han minimun en hov over. over middel i galop også.
Stævner
ingen stævner.
Men har været til diverse dyreskuer og bl.a. New forest Hingstekåring 2008 og en masse mønstringer på bl.a Gørlev og store hestedag på Roskilde

OPDATERING:

Gørlev dyreskue 11/7- 2010
Vi deltog idag i eksteriør bedømmelse ved mønstring på Gørlev heste sku og Fencer gik Fløj! fik 23 point + Æres præmie, Vi røg videre til konkurrencen om skuets bedste vallak, der røg vi ud som den første (af 4) der kom så en kommentar om at dommerne overhoved ikke andede hvad de snakkede om. Og over højtaler sendte de os ud med et: Vi siger farvel til denne MEGET SMUKKE new forest pony.

og vi fik ros for at han så bedre ud end nogle sinde.
SÅ VI ER HAPPY!!!!

Bedømmelse Type::STÆRK vallak af god type.
Rammer: knap middellang velformet hals. god skulder længde. velmarkeret man, lidt kort manke.
Fundament: Særdeles føre lemmer
Bevægelse: God skridt med god brug af ryg og bagpart, ret god trav.
Stamtavle
Far: Horsemosens Navarone NFHR 92 (MEGET smuk hingst)
Navarones stamtavle:
Far: LL.MØLLEGÅRD NERO
"Fløjhingst i 1987"
Mor: HORSEMOSENS NANA
"Kåret i 1.kl. sølvmedalje samt Elitehoppe"
FarFar: ESKEHØJGAARDS ALI
"Elite hingst"
Farmor: ERFA
Morfar:EXMOOR STALDENS PASCAL PAOLI
"Elitehingst"
Mormor: HORSEMOSENS STEFANIE
" Elitehoppe"
FFF: HEIHOF´S PRIMEUR
"Elitehingst"
FFM: FESTIV.WEDDING AF ROSENHOLM
FMF: SANDYFORD SUNDE
FMM: HOLMSLEY OLIVETTI
MMF: BEACON PERICLES
"Elitehingst"
MFM: EXMOOR STALDENS HATTIE
MMF: STAPLECROSS SPITFIRE
B-pony i spring.
MMM: BARDOT
"elite hoppe"
Osv....

FENCERS MOR

Folehavens Natahli NF 1361
Og så hendes stamtavle:
Far: Rico Søndermark NFH 71

Mor: Folehavens Babette NF 1219

Morfar: Peveril Probus NFH-E 17
Mormor: Folehavens Blanca NF 600
Farfar: Yksi NFH 9
Farmor: Lancier NF 1154
FFF: Musical box 3643 NPS GBR NF
FFM: Deeracres golden gorse NF 35
FMF: Staplecross spitfire NFH 39
FMM: Anniversary Waltz NF 203
MFF: Oakley Jonathan III 3326 NPS GBR NF
MFM: Peveril Pipette 11 679 NPS GBR NF
MMF: Hestehavens Tonga NFH 10
MMM: Lady Grey NF 599
Køn
Vallak :´( Blev kastereret igår 5 november 2009
Bemærkninger
Farve: Rød
Hoved: Stjerneblis det ender ud i kødfarvet
Sokker: lav sok på venstre bagben
Ellers ingen aftagn, kun en masse virvler!


Udovre det:

Fencer er en utrolig dejlig dreng, som gerne vil bestemme.. men når man har vundet hans respekt er han en utrolig kærlig og sjov lille dreng.
På den lille måned jeg har haft Fencer han han ændret sig meget og vi begynder at knytte bånd til hinanden. Fencer er utrolig kærlig når man har ham på ene hånd, men er der andre hingste / heste i nærheden bliver han en rigtig blærerøv , Og han viser sig virkelig :D


Fencer udvikler sig hele tiden, og er på den tid jeg har haft ham.. blevet en del mere voksen i hoved. Men falder dog lidt tilbage i den lille bølle dreng engang imellem.

Han er gået igang med noget træning så han kan få dannet nogle muskler inden han skal op til shane i nordsjælland. Har nu besluttet at han skal tilrides af shane fordi jeg er facineret af den måde han træner på ! Og tror Fencer har brug for en der giver ham plads til ,han ikk skal kunne det med det samme. Og en der forstår han bliver usikker i stedet for, at få en i røven med pisken.

NYT: Jeg har nu været oppe og sidde på Fencer. og der sker rigtig store fremskridt lige fortiden. Men foråret spiller ham et pus, så han er meget ukoncentreret, og hoppe glad. Så det kræver en ekste indsats for at få hans fulde opmærksomhed.

FENCER ER FLYTTET TIL KARLSLUNDE!

Hvilket er et rigtig rigtig lækkert sted men søde mennesker.
Det har været en rigtig rigtig hård kamp for fencer da han nu står alene på fold. og der skal stadig arbejdes MEGET endnu. Han har været utrolig stresset og har tabt sig en del. Og træningen er fuld kommen på standby. Men han bliver bedre og bedre og håber snart at kunne fortsætte hans tilridning.

NYT: 26/9 09

Fencer er nu igang med tilridning af en rigtig sød og dygtig rytter det hedder Sandra. Fencer er pt UTROLIG utålmodig under striglning og i det hele taget til at stå på staldgangen. men ellers går det frem af, og Sandra skal op og sidde på fencer imorgen d. 27/9- 09 :D Hvilket nok ikke bliver det største problem da jeg har været på ryggen af ham før :P

Fencer har været redet nu to gange og anden gang gik et super godt og snadre fik travet lidt på ham!

Vi har så i mellemtiden haft besøg er Shane fordi fencer var begyndt at blive slem til at stejle og syntes han skulle styrre det hele.


NYT : 23/12 2009

Det går meget op og ned med fencer lige pt. nogle dage går det fantastisk og andre VIRKELIG dårligt!

Han har været i ridehus med en anden vallak der hedder Bacardi, hvilket er et virkelig stort fremskridt! så det fortsætter vi self. med, så han kan komme af, med den meget store domenans over for andre heste! og i fremtiden kan komme til at gå med andre heste på fold HVER DAG!

udover det er vi gået igang med en helt grundlæggende træning fra jorden, hvilket er rigtig godt! det går fantastisk, når han ikke syntes han skal være sur på nogle andre heste i ridehuset samtidig :D træningen er helt grundlæggende, gå, stå, bak, løb osv. så når det er på plads inden længe kan vi gå igang med en grundlæggende longe træning! :D Det var dagens nyt for idag :D

FLYTNING TIL KALUNDBORG

Så flyttede vi igår d. 26/2-2010 til kalundborg. Vi fik læsset Fencer uden problemer først gang, men da bilen sad fast måtte vi sætte fencer af igen. Efter LANG tid fik vi bil og trailer fri og de kørte ned på hovedvejen hvor jeg så måtte trække fencer ned for at læsse. Sidst jeg gik den vej ned var Fencer helt umulig.. stejlede og hoppede rundt, men igår gik han stille og rolig og fulgte mig som han skulle, det var fantastisk, der er virkelig sket forbedringer efter kasterationen. vi nåede ned til vejen og fencer kiggede lidt mere denne gang da han skulle læsses, men efter han lige havde kigget lidt fik vi ham op igen uden problemer.. og under turen kunne man ikke engang mærke han var med.. da vi kom til kalundborg hvor vi igen sad fast måtte vi bare sætte ham af nede ved vejen og trak så ind med ham derfra, der var han igen helt eksemplarisk! han var virkelig fantastisk den dag!

PÅBEGYNDT TILRIDNINGN IGEN.

Så kom mig og Louise igang med fencers tilridning d. 18/3-10
vi startede i longe i en ca 20 min. Hvor han blev krudtet godt af og blev sat lidt på plads. Derefter komjeg lidt op og ned og blev så først trukket lidt hvor vi så derefter kom rundt på en volte i longen.. så kom jeg frem i trav og fencer tog det helt pænt, ingen hop eller noget.. og vi fik så også trænet lidt stop og gå. og lidt styring.

d. 19/3-10
fencer var ret træt efter igår. og blev kun lige opvarmet en smule i longe inden jeg hoppede op. vi fik trænet lidt mere stop og stå som han faktisk fik rigtig godt styr på til sidst.. og kunne også selv sætte ham i trav. Og jeg fik også galoperet et par volter på hver side.. ikke så meget men det gik rigtig godt.. han lavede lide et lille hop med numsen en enkelt gang. men ingen ting i forhold til hvad der er set tidligere..

21/3-10 efter en dags pause virker fencer stadig meget fyldt af alle se nye ting der sker.. men jeg kom i longe med kun lidt opvarmning i longen inden.
han tog det som altid i stiv arm når jeg kommer op og sidde.. det reagere han overhoved ikk på.. og idag trænede vi meget både stop, gå og halv volter så vi skifter til den anden volte..
og det gik faktisk fint.. han havde lidst med at stoppe og så ikke ville gå frem, men altså det var så os det.
Ingen galop idag.. vi koncentrerede os mest om at styre.

D. 22/3-10

fencer havde en smule mere energi til opvarming idag men ikke meget :D
jeg var kun et par rundter rundt i skridt i longen og så valgte vi at prøve uden.
Og det gik sådan set okay, han drillede lidt, men at stoppe og så ikke ville gå frem, og han truede et par gange med at bukke. men stop knappen virker nu fuldt ud. så det jo dejligt.
han har ikke så meget energi i traven endnu. men det kommer nok.

24/3-10
Så kom jeg op og sidde igen igen. Første gange imens der var andre hest på banen sammen. Og det gik sådan set godt.. vi startede i longe da jeg ikke var sikker på hvordan han reagerede. men efter lidt tid kom jeg ud af longen.. men vi har os lidt problemer med fremaddriften. han stopper og nøgter at gå frem.. og var det ikke for louise der kunne komme havde jeg nok ikke kunne få ham til så meget.. så nu er planen at jeg skal ride med pisk i morgen og så må vi se hvordan det kommer til at gå. men ellers gik det super fint.


25/3-10

Vi var alene på banen idag, men startede af lige vel i longe. Og den lille mand havde dejligt med energi idag! og efter en tid blev jeg sluppet fri. Havde en dressur pisk med mig idag for at se om jeg kunne blive lidt mere selvstændig uden louises hjælp fra longepisken. og det gav VIRKELIG pote!! han havde en fantastisk energi og var super sød. måtte bruge pisken engang imellem som et ekstra ben og han tog det SÅ flot.. utroligt nok INEGN buk! så det gik over ALLE forventninger idag. og i morgen tager vi så lidt galop i longen også!! Så det ser jeg frem til!

26/3-10

idag skulle han være helt alene ude. så var var i longe hele tiden. han var ret frisk i starten da han jo var alene og stressede lidt op over det. Og lyttede ikke helt så godt på signelerne den først tid. men så kom vi tal galop, hvilket gik godt, han var nem og få igang og man skulle tro han havde fået de signaler mange gange før. >Jeg fik så en HELT masse buk idag. men i det store hele gik det rigtig godt. og han har bare en SUPER galop.

5/4-2010 efter en lille pause skulle vi igang igen.. men den lille dreng haltede så på venstra bagben. så det blev ikke til det helt store den dag.

8/4-10 efter to dages hvile i håb om at han er haltfi blev vi skuffede.. han halter desværre stadig en smule og det ser ud til det sidder i krydset. men det er blevet bedre.. så han får en god pause fra ridningen lidt. til han er 100 % god igen og så skaffer jeg også en anden sadel

19/4-10
så er der sket en masse siden sidst..
fencer havde dyrlæge ude tirsdag d. 13 april og fin undersøgt sin ryg og fik et revaccination. og fencer dejler heldivis ingen ting i sin ryg så det er jeg SUPER lettet over at få afvide.

var så oppe og ride fredag og lørdag d. 16-17 april og det gik rigtig godt.. jeg var bare i longen.. om fredagen blev han krudtet godt af inden i longe da han var super strid.. og om lørdagen var der ikke så meget energi da han nok var træt fra dagen før.

idag d 19/4 var jeg så oppe og ride igen, det gik SUPER godt.. vi startede lige i longe og han var en smule frisk da vi begyndte at trave. og vi fik travet lidt på hver volte og så kom jeg ud og ride på egen hånd hvilket gik over alle forventninger.. han virkede glad og det meste af tiden også en god fremaddrift. han fik lavet en okay stort buk i longen den lille bisse og han antød til lidt nogle gange da jeg red løst.. vi fik lavet en stor 20 m volte og fik redet godt ligeudrettet samt en slangegang på 3 buer. så det bare super flot..

han blev så stresset da han kom i boks så han fik sat sig fast med forbene i det vindu i boksdøren han kan kigge ud af. men HELDIGVIS skete der ikke noget.. så vi håber heller ikke der er noget i morgen.

22 april

har ikke fået skrevet for noget tid, var var kort oppe på ryggen men vi mistænkte noget halthed så jeg hoppede hurtig ned igen. men der var dog ingen ting-

24 april.

Fencer var idag den største lort at skulle sadle op.. han var fuld kommen oppe oh køre, og det samme gat da jeg skulle sadle af, han er FULD kommen umulig. Men ridningen gik bare HELT fantastisk. red bare løs med det samme.. og han lavede INGEN ballade. Vi travede i ca. 12 min. uden problemer. han stoppede lige op nogle gange. men efter lidt overtalelse gik han frem igen uden sure miner og buk. så det er jo VIRKELIG fremskridt. og vi fik lavet en masse øvelser med skråt igennem og en masse volter. og er også så småt megyndt et lege lidt med bidet. hvilket han tager godt imod. Så ingen klage i ridningen med ud over det var han sku en lort :D


3/5-2010

red for første gang alene uden der var nogle anden person sammen med mig. Det gik ganske fint. vi red i 20 min. i skridt og trav. Han er svær at få tempo på, men altså.. det går fint nok.. men jah.. ved ikke lige hvad jeg skal gøre ved den fremaddrift.. vi lavede en masse øvelser i skridt og trav (skrådt igennem, slangebue, forskellige volter)

6 maj 2010

fencer var en rigtig lort at ride idag.. brugte mellem 10-15 min på bare at komme op. han var ved at stejle hvert gang jeg skulle til at hoppe op.. og han vadet rundt. da jeg så kom op og vi havde redet lidt bukkede han og det fortsatte han så med i ny og næ, så jeg måtte på arbejde :D vi red ikke en halv volte uden at lave en øvelse.. men da hen tilsidst fandt ud af han ikke kunne få mig af slappede han mere af og vi sluttede godt

11 maj 2010

skulle havde undervisning for først gang. Og det gik rigtig godt,, det var lige hvad vi havde brug for,, han blev en helt anden hest at være på,, vi trænede meget at han skulle reagere med det sammen jeg gav en komando.. og ikke alt det der dominans hele tiden.. og det gav virkelig pote. og så trænede vi tempo.. havde haft svært ved at få ham frem. og når jeg prøvede lyttede han ikke, bukkede eller lagde ørene tilbage. men det fik vi også ændret lidt på denne gang :D Vi red i hele 45 min.

13 maj 2010

Efter en dags pause fik vi redet i noget der minder om 30 min, + -. Vi trænede self det som vi havde lavet til undervisning.. og der er sket store fremskridt.. han havde meget mere tempo og reagerede hurtigt.. havde lidt arbejde med at få ham til at reagere på bidet. men ellers var det ganske positivt

18/5 2010

Så red vi undervisning igen.. vi stratede ud med lidt buk og noget jah.. hehe løbe agtigt noget.. men vi hurtig sat ham på plads og så begyndte vi ellers at arbejde med at han skulle acceptere bidet og give efter for der (holdning) og istarten var han ganske gård.. men vi sluttede af med en god forståelse om hvordan DET skulle gøres.. og vi fik meget ros for vores gode forståelse for tingene, og fordi vi lærer det ganske hurtigt. så det var lækkert.. han fik nærmest ros hver 2 sek. Hheheh vi travede lige en smule for at vise vi havde fået tempoet på plads. men ellser var det bare skridt

19/5 2010

vi trænede det som vi ahvde lavet til undervisning igår. Og det gik SUPEr godt.. han gik næsten stabilt i holdning.. men gik dog lige lovlig under lod nogle gange.. og vi kæmpede lidt for tempoet.. men ingen brok herfra.. vi tavede en smule også og det lykkedes også at få ham til at suge på bidet der.. så det kunne ikke være bedre

24/5
red min lille prins idag.. det gik ganske fint.. han skulle lige havde lige havde det på plads med holdningen igen, men det tog ham max. 2 min. så kunne han godt huske, det var de,t man sku hehe :D
og fik også en god trav.. men lige pt. træner vi meget i skridt..

1/5 2010

så fik vi undervisning idag. gik super godt. vi fik meget ros og fik afvide vores skridt var perfekt nu, traven var ferfekt til i næste uge. det kunne hun se ved den gode måde vi arbejde på idag. og så fik vi galoperet ordentligt for første gang idag. det gik bare SUPEr godt og holda kæft hvor var det hårdt.<:D

så nu skal vi bare igang med en masse træning i galop :D Dejligt

4/6 2010

Min hest var ganske god idag.. Hans skridt var som den skulle være.. der var ikke så meget der. Hans trav var også god med han havde mere opmærksomhed på hvornår han skulle galopere så han strittede lidt imod bidet.. men syntes vi fik redet os okay ud af det. Og da vi nåede til galop var der skal ingen overtalelse der, jeg nåede lige at sige Galop, og el lille dask med pisken og så var han eller i fuld gang :D ELSKER DEN PONY!
Og hans galop var sku lækker.. dejlig rumlig og til at følge med i på trods af det går ganske stærkt her i starten. Han så sveder den lille hest sku osse nu hehe :D og det gør jeg bestemt også hehe


Kommentér på:
New Forest Fencer Blue Skønager
Annonce