{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race † Stald Gunnartoft's Safir † [Himmelhest] 1997

13.925 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Laura&Bravo<3
Kvinde | 31 år | Oprettet: 20. nov 2008


Anden særlig race † Stald Gunnartoft's Safir †

Fødselsår:
1997
Højde:
En lille hest på 154 :)
Temperament
I boks, på staldgang og folden er han utrolig sød. Men så snart man kræver noget af ham, prøver han at se om han kan slippe. Kan er meget dominerende og springer over hvor gærdet er lavest. Han følger sin rytter, så hvis man selv er urolig og usikker, bliver han det også. Men hvis man holder hovedet koldt og slapper af, gør han det også. Man skal vise tillid for at få tillid.
Gangarter
Skidt: Lange fremadgående skridt.
Trav: God afslappet trav, hvis blot man slipper ham fortil.
Galop: Lækker stor galop. Inden vi smed bidet havde han en hurtig kort galop, nu har han en rigtig hestegalop (:
Han styres ved hjælp af sæde, vægt og stemmen, det er sådan han kan li det (:
Stævner
Startet tre LC2'er, med henholdsvis 59%, 60,4% og 65% (:
og i spring en 50 cm og en 60 cm, de var bare for små til ham syntes han selv (:
Jeg interessere mig ikke for stævner, da jeg bliver meget nervøs, så vil hellere have en god træning hvor jeg selv ser resultater, frem for at andre skal bedømme hvad vi kan.
Stamtavle
Aner det ikke, men han er halvt araber og halvt new forrest (:
Fik af vide at hans far er OX araber, og hedder noget med Figaro et eller andet..
Køn
Den kønneste vallak jeg har set (:
Han blev kastreret da han var syv, så lidt hingst er man jo altid (;
Bemærkninger
*Safir er desværre ikke på denne jord mere..* :'(
___________________________________________

Safir har været min siden den 10/5 - 07.

Vi startede med at stå på Aagaardens rideskole, hvor jeg selv havde gået til ridning i syv år, det skulle bare være midlertidigt da jeg fandt hesten før jeg fandt stedet :)
Den 1/9 - 07 flyttede vi på hen til Strandgården på amager, hvor vi stod til den 17/8 - 08, da tog vi nemlig på Lundby efterskole, men efter to måneder kom vi hjem til Strandgården igen. Den 27/3 - 2011 har jeg så flytte ham til Hedehusgårdens Rideklub, men flyttede ham et halvt år efter pga. problemer. Så kom han til et dejligt lille privat sted i Solrød, hos Line. Men da stalden blev selvpas måtte jeg flytte til Flower Farm i Hillerød, hvor vi kom den 3/1 - 2012

Safir er hest kun få kan ride, og når man så kan ride ham har men fået en ven for livet <'3
Han har en MEGET stor personlighed. F.eks tikker han ved at gøre mulen lang, han ryster på hovedet når han keder sig, man kan altid se på ham hvornår der er noget der ikke lige passer ham, så vender han det hvide ud af øjnene og ser meget fornærmet ud. Og når han får solcreme på mulen om sommeren grynter han og vender det hvide ud af øjnene. Han er meget araber når der er noget der er "farligt" såsom en træstub han KUN har gået forbi 117 gange, så kigger han, peger ørene mod det og skyder kroppen helt ud til den modsatte side, mens han siger høje gryntelyde (: Kan ikke lade være med at sidde og grine af ham når han gør det.
Og så har han en rød "blomst" i sin hvide blis.
Har altid troet han var født i 96, men har fundet ud af han er født i 97, så han lever et år længere ;)

Da jeg købte ham var han ikke blevet redet meget, så det har været et kæmpe arbejde, men det hele værd.
I starten fik jeg så tit af vide at jeg burde gå af med ham. Jeg så ingen forbedringer de første måneder, vi modarbejdede bare hinanden hele tiden. Jeg trænede dressur hos en den samme underviser og så ingen forbedringer på et helt år, så jeg valgte at glemme alt jeg havde lært og tage på hms ridelejr to år efter jeg havde fået ham, og siden der har han ikke haft et bid i munden. Hvilket resulterede i at han blev mere afslappet, og ikke længere bukkede til springning osv. Jeg begyndte at interessere mig for hestens indlæringsevne og det hjalp mig til at forstå hvorfor han gør som han gør, så vi nu samarbejder i stedet for at modarbejde hinanden. Jeg træner ikke ud fra nogen speciel person, men sortere i det jeg lærer og læser, for så at komme frem til det der virker på Safir. Træning er for mig ikke noget der un foregår på en ridebane, men noget man skal bruge hele tiden, og man skal være konkret i hvad man vil, så om jeg er i boksen, på folden, på ridebanen eller i naturen, træner jeg hms, ikke som i jordarbejde eller tricks, men som i hesteforståelse.

Jeg tror aldrig jeg har mødt en hest der for nogle kan virke så usikker at ride på, men som jeg føler mig 100% tryg ved at ride på. Jeg ved jeg kan stole på ham, og jeg kender alle hans unoder.

*OBS*
Safir var udsat for et rimelig voldsomt angreb på folden og står skadet med en kodeledsforvridning. Jeg ved ikke hvornår han kan komme igang igen. Men skal nok komme med en opdatering når det er.

Den 7/12 - 2011, gav dyrlægen grønt lys for en langsom genoptræning. Det vil nok tage en 3 måneders tid hvis alt går vel. Desværre har Safir fået trykket et par ribben da han blev angrebet, samt fået et stort slag i bækkenet, og han skal have kiropraktor. Det kan derfor godt tage lidt længere tid.

Safir blev helt rask efter hans skade.
_________________________________________________
08-06-2012
Safir fik kolik kl. 20.30 den. 07-06-2012, og der blev handlet rigtig hurtigt. Men desværre kunne intet redde ham. Der var gået hul på tarmen, og han fik blodforgiftning. Kl. 1 på hospitalet fik jeg taget afsked, og han blev sendt op til hestehimmelen.

Hvil i fred min smukke hest.
I nat kl 1, måtte jeg sige farvel til den mest fantastiske hest på jorden, dig Safir. Du havde 5 dejlige år hos mig, og du har udviklet mig mere end noget menneske havde kunnet gøre. Jeg ved der blev gjort alt hvad man kunne for dig, men når først det er gået så galt, er der intet at stille op. Jeg vil ikke sige farvel, men på gensyn, et farvel ville være for hårdt. Jeg glemmer dig aldrig og du er altid elsket. Dit sidste vrinsk, og da du lagde hovedet op af mig da vi sagde vi ses, vil for evigt stå i min hukommelse. Jeg ved du havde det godt hos mig, og jeg havde det godt hos dig, mere kan jeg ikke ønske mig. Da jeg købte dig, den 10. maj 2007, lovede jeg dig at du ville være hos mig til dine dages ende. Jeg havde aldrig i mit liv, forestillet mig at jeg ville miste dig så tidligt. Men jeg er dig evigt taknemlig for de bedste 5 år i mit liv, jeg håber du har nydt dem lige så meget som mig.
Vi ses min elskede :* ?
Og en stor tak til Natasja, Vanessa, Lærke, Gregg, Mie, min mor, samt de dyrlæger der hjalp dig på vej. Jeg ved du ikke havde smerte så længe, fordi de reagerede som de gjorde.
Så tak!
Kommentér på:
Anden særlig race † Stald Gunnartoft's Safir †
Annonce