{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Freja * 2000

5.657 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frejafin .
Kvinde | 35 år | Oprettet: 29. sep 2007


Haflinger Freja *

Fødselsår:
2000
Højde:
Hun er 132 cm høj uden sko
Temperament
En meget kærlig hest som altid gør sit for at være sød. Men nogle gange kapper det lige over for hende og så bliver hun voldsomt dominirende, særligt når hun er i brunst.
Gangarter
Skridt- hun er sød til at gå forsigtig hvis hun har børn på ryggen eller hvis man rider uden sadel. Hun kan også gå en energisk skidt.

Trav- Hendes trav er blevet lidt bedre. I starten stormede hun afsted og spændte sig op, nu kan hun gå en mere afslappet trav.

Freja elsker at tage en vild galop, men det gør jeg ikke, så pt galopere hun kun i longen, indtil hun har mere kontrol over den.
Stævner
Ingen, da jeg er for gammel til at starte stævne, da hun går for en pony. Men engang kunne det da være sjovt at deltage i noget useriøst hyggestævne.
Stamtavle
Mor: Flicka
MM:Friedliche
MMM: Fôrsterin

Faderens stamtavle er bortkommet og jeg har kun navnet på FF.

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Freja er en super dejlig og charmende hoppe, med en sjov og rar personlighed. Hun er en rigtig sød hest.

Freja har jeg købt i november 2008.
Hun har ikke haft det særligt nemt i sine leveår, som har været hos flere forskellige ejer.

Det er først her i foråret jeg rigtig er kommet i gang med hende. Hun har haft brug for en større tandbehandling og kiropraktik til hendes ryg, og så har hun skæve baghove som skal ordnes ca 1 gang hver måned til hver anden.

Hun er rigtig dejlig at arbejde med og meget samarbejdsvillig. Hun lære hurtig , men dog kan hun blive rigtig "tøsesur" og hoppestædig hvis ikke hun forstår opgaven og så stamper hun hårdt i jorden med forbenet :)

Hun har i starten været rigtig ked af det, og savnede sin lille shetlænder ven, som hun gik med hos tidligere ejer. Nu er hun heldigvis blevet gode venner med en fin lille hoppe som hedder veronica, de to går ofte sammen på marken og gnubber hinanden og spiser græs sammen.

Hun er meget glad for børn, hun elsker at komme i skoven.

Jeg håber meget på at få råd til at lade hende få et føl næste sommer. Det kunne være rigtig spændene, da hun også er en god mor. Hun har haft 2 føl før, dog ikke hos mig.

Nogle dage er hun bare ikke i humør til noget, og så får hun lov til bare at være til, uden at skulle præstere noget. Disse dage kan hun være rigtig stædig, stærk som en sand haflinger og sur som kun en hoppe kan være.

Der skal lyde en stort tak til Dominika Zarzyska som har taget mange mange gode billeder af min hest til evigt minde og ikke mindst til min profil.

14-9-09 Freja fik fred i dag. Hun havde mange smerter i sine bagben pga spat. Savner hende så forfærdelig. Troede hun skulle være hos mig til hun blev gammel ;(

Freja viste en dag pludselig halthed, dyrlægen gav hende ledvæske og smertestillende samt boksro. Det hjalp ikke. Så fik jeg en alternativ behandler ud, som rettede hendes skæve korsben, det fik hende til at gå normal, dog meget kortvarig. Så valgte jeg at få hende røngtenfotograferet, og her viste det sig at hun havde spat i svær grad i venstre hase og i mindre grad i højre hase. Dyrlægen sagde at hun havde meget ringe chancer for at komme sig. Jeg valgte at det bedste for Freja ville være at få fred.
Jeg var hos hende nogle timer , vi spiste æbler sammen, gik en tur, hun græssede, jeg flettede blomster i hendes man og hale , tog nogle billedere og fortalte hende hvor meget jeg elskede hende og at hun ikke skulle være bange for at komme i himlen og at hun skulle hilse Hafrun. Da dyrlægen kom var jeg slet ikke klar til at sige farvel, men det skule jo gøres. Freja stod og hvilede sit hoved op ad min mave, mens hun fik den beroligende indsprøjtning. Stod og talte og nussede hende. Så fik hun en overdosis sovemiddel og faldt til jorden. Her sad jeg en time med hende og aede hende og klippede lidt totter af hendes man.som skulle med hjem og hænge ved siden af Hafruns. Ca 2 timer efter var jeg klar til at tage hjem og vide at det var sidste gang jeg så min smukke Freja pige. Det er slet ikke til at forstå.








Kommentér på:
Haflinger Freja *
Annonce