{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Flicka [Himmelhest] 1996

9.919 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

VONS
Kvinde | 28 år | Oprettet: 11. okt 2008


Anden særlig race Flicka

Fødselsår:
1996
Højde:
153 cm. Dejlig størrelse ;)
Temperament
Flicka har et super temperament. Elsker at stå og nusse på staldgangen og på folden. Hun er normalt rolig, men kan hurtigt tændes på tur eller på springbanen.
Gangarter
Rigtig fine.
Skridt: Dejlig afslappet, og med lange, flydende skridt
Trav: Behagelig, med lange skridt.
Galop: Vi arbejder på at få kraften til at komme bagfra, hvilket går hurtigt fremad! Rigtig god, og også med lange skridt.

Stævner
Jagt på Egelykke avslgård (:
Første gang ude, hvilket gik super godt og over al forventning

Ridetræf på BU hvor vi red kvadrille og startede 80 cm. spring
Stamtavle
Nej desværre. En længere historie. Jeg ved kun at hun er blanding af noget DV.. Og nok araber og en ponyrace. Andet ved jeg desværre ikke.
Køn
Ja!
-Hoppe d:
Bemærkninger
LÆS!!!

Flicka har desværre ikke haft den bedste start på livet...

Flicka har desværre været udsat for grov mishandling, i de første år af sit liv. Ejeren før mig, Pernille Møller, fandt Flicka på en mark med et lille hingsteføl. Begge to var ekstremt tynde, og vanrøgtet, havde lang panikpels og gik rundt i glasskår og hegnstråd. Hun tog dem med hjem og arbejde med Flicka i godt 8 år. På dette tidspunkt er hun ca. 1½ år gammel, og har allerede fået føl, og har derfor en hofteskade.

Flicka var ekstremt bange for mænd, sadel, og man kunne ikke komme til hendes bagben. Da jeg begyndte at kigge på hende var jeg 10 år, og jeg red hende i ca ½ år for at lære hende at kende. Flicka var meget forsigtig omkring mig. Hun kunne gå en lille smule dressur, men havde aldrig været på tur og havde kun løssprunget. Jeg købte hende i Dec. 2006.

Hun kom til et lille sted i Vordingborg, men 6 bokse og helt ro på. Jeg havde mange problemer med hende, men vi arbejdede videre, og det begyndte at gå fremad. Da vi havde været på den lille gård i et år, rykkede vi til Nordgaarden. Har var der 25 bokse, springbane, ridehus, dressurbane, rotunde og langt flere mennesker.

Det gik i den rigtigt retning med Flicka i ca 1 år efter vi kom til Nordgaarden, og hun faldt hurtigt til. Jeg begyndte at springe hende, hvilket hun viste sig at have talent for. Pludselig begyndte der at ske noget, som ikke var godt. Hun begyndte at flytte sig når jeg skulle op, vise tegn på ubehag, og ville pludselig ikke springe mere. Jeg fik hende undersøgt, og det viste sig at hun havde fået dårlig ryg, pga at min sadel havde været knækket i højre side.

Først var vi bange for at hun havde fået Kissing Spine, men der tog vi heldigvis fejl. Hun fik gentagende gange kiopraktik, og jeg begyndte genoptræningen. Jegg måtte starte med at skridte i 30 sek... Det tog ½ år at genoptræne hende.

Vi startede helt forfra. Jeg begyndte at få undervisning af berider, Anders Chortzen i dressur, og af Gitte Vinther i spring. Det gik nu fremad igen.

Hun har siden jeg fik hende til Nordgaarden ikke været bange for mænd (hun elsker min far d:), eller sadel, og jeg kan lægge sadel på hende uden problemer. Man kan nemt komme til hendes bagben, og hun er stortset altid afslappet. Hun hygger sig gevaldigt ude på folden og har fået sin livsglæde tilbage.

Nu får jeg undervisning af Jørn Hansen, hvilket går intet mindre end fantastisk. Hun springer bedre end nogensinde før, og hun er glad og tilfreds. Det er, for mig et mirakel, at hesten med panikpels, der var vanrøgtet, og som man næsten ikke kunne komme i nærheden af, nu er blevet en hest med lys i øjnene, der elsker opmærksomhed.

Flicka har nu sprunget 125 cm. med mig på ryggen og 145 cm. i løsspring. Det går stærkt fremad i både spring og dressur, og Flicka og jeg har efterhånden holdt sammen i 5½ år =)

Tak fordi I gad at læse og håber I nu også vil tro på at man kan hvad man vil.
Kommentér på:
Anden særlig race Flicka
Annonce