{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Freja - Himmelhest [Himmelhest] 1995

1.715 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Løvgreen
Kvinde | 32 år | Oprettet: 26. jul 2007


Anden særlig race Freja - Himmelhest

Fødselsår:
1995
Højde:
Hun er 164 i stg den lille madamme :)
Temperament
Svært at sige Freja er en Dame med stort D men samtidig gemmer der sig og en usikker hest bag det nogle gange sure ydre. Freja har en tendens til at lægge ørerne ned når folk kommer for tæt på, men det er simpelthen fordi hun er usikker på mennesker hun ikke kender. Hun bære præg af at hun ikke har haft det godt altid for den mistillid til mennesker kommer ikke af sig selv :( Hun forsvarer sig selv ved at true, hun har aldrig sparket og når folk overtræder hendes grænser og kommer for tæt på fx på staldgangen snapper hun ud i luften fordi hun ikke er tryg ved situationen men samtidig også godt ved at hun ikke må bide. Heldigvis kommer hun kun ud for den slags situationer ved dyrlæge besøg og når massøren er der (Der går altid nogle minutter for hun acceptere massøren fjollemule ;)) Til gengæld er det en sød og glad pige som hilser på en når man først har vundet hendes tillid selvom det tager noget tid :)
Gangarter
Ja det er ikke det jeg har mest forstand på men de er da fine hvis man spørger mig;)
Stævner
Kun enkelte for sjov.

Både Clara og jeg har startet Lc 2 men Freja kunne med lidt træning og den rigtige rytter gå La klasser men det er ikke stævner vi går mest op i.
Stamtavle
Ukendt..
Køn
Ja det synes jeg da hun er;)
Bemærkninger
Jeg selv har redet fraja siden juni 08 hvor jeg kom hejm fra efterskole. Dengang da var den lille dame springhest men grundet gigt kan hun ikke springes mere. Hun har ikke redet dressur længe så vi kæmper med at få det genopfrisket.

Opdatering den 19/6 -09

Freja er begyndt at blive en rigtig flot hest efterhånden. Hun har sat nogle gode muskler og det går virkelig fremad i dressuren. Lige pt træner både Clara og jeg op til Lc2. Det er ikke meget men det bliver mit første stævne på Freja og Claras andet :)

Til dagligt rider frejas ejers- datter på hende og jeg rider hende det bliver så til lidt dressur og nogle ture når vejret er til at bevæge sig ud i ;)

Mai - Britt er Frejas ejer og Clara hendes datter på 12 rider hende sammen med mig hendes part :)

20/3 -10
Jeg er ikke længere frejas part da jeg har måtte indse at samarbejde med ejeren ikke er muligt.

21/4 -10
Freja er idag blevet aflivet efter omkring 24 timers akut tarmbetændelse. Hun stod desværre ikke til at redde men det har været nogle fantastiske uforglemmelige to år med Freja. Vi håber hun har det godt oppe på de evigegræsmarker nu hvor hun ikke længere er i vore hænder.

06 - 07 - 11
Ja, der er nu gået lidt over et år siden Freja døde, og jeg må indrømme, at jeg savner hende. Jeg anså Freja for at være min hest, selvom jeg ikke ejede hende på papiret, var hun min i mit hjerte og i min fantasi. Selvom jeg har en anden og fantastisk part nu, - en lille rød tinker ved navn Aicha, er det stadig Freja jeg sammenligner med, og fortæller om, når der bliver snakket om heste oppe i stalden. Freja var bare min hest - hun var ikke min drømmehest, hun var ikke noget særligt, hun kunne ingen tricks, hun kom heller ikke altid når jeg kaldte, og det var bestemt heller ikke altid at damen gad samarbejde, men ikke desto mindre var hun min - min lille bøllemule, min gode ven, min øjesten, min pige og det at jeg anså i min egen lille verden hende som værende min helt egen var nok. Nok til at jeg elskede hende mere, end jeg nogensinde har elsket en hest før. Jeg har alligevel haft mange parter, som jeg hver i sær har sat stor pris på men Freja var min guldklump.
Jeg elsker hende idag lidt over 1 år senere lige så højt som jeg ville ha' gjort hvis hun stod på folden og ventede på mig lige nu men jeg mindes hende med glæde og stolthed og det vi sammen og med andres hjælp opnåede og oplevede :)

Det som luner mit hjerte mest er når jeg tænker tilbage på den udvikling som jeg blev vidne til med Freja. Hun gik fra at være den rolige "gamle" hest (hun virkede for at vær ærlig som 14-årig gammel og træt af livet) til at være ungdommelig og frisk med et glimt i øjet og en evig livlig energi hun var dog knap så rolig men hun passede altid på sin rytter og var stadig nem at håndtere bare med en helt anden livsglæde. Specielt på tur lyste Freja helt op - fra start til slut var ørene peget fremad, og vi blev nogle gange uvenner fordi hun havde så travlt med at kigge rundt at hun glemte at se hvor hun gik ;)
I starten kunne vi heller ikke stå to mennesker og strigle hende på hver side hun blev alt for stresset og vadede rundt - frem og tilbage i kæderne men efter noget tid stod hun helt roligt og nød det medmindre at man striglede hende under maven - det killede nemlig ;)

Vi fik en overgang besøg af en hestehvisker på Nyvang og hun sagde noget ret interessant.Freja brød sig nemlig ikke om at man rørte hende bestemte steder på kroppen heriblandt bringen hvor hun altid snappede ud i luften som en form for tvangs - handling indtil hun opdagede at man bare aede hende. Hestehvisker sagde at hun tidligere under nogle andre ejere var blevet slået med et træk torv der og eftersom Freja var en meget følsom pige satte det sine spor i hende.

Vi var langt fra de bedste heste ejere. Vi havde ikke tid til at ride Freja mere end et par gange om ugen. Vi var ikke de dygtigste ryttere, vi havde ikke den bedste sadel, men vi respekterede Freja som hun var med hendes små særheder, og jeg tror personligt, at det var det som gjorde forskellen i Frejas liv, da Mai - Britt købte hende. Frejas adfærd bar lidt præg af, at hun var blevet brugt som "ride maskine" tidligere, -man kom smed en sadel på - red - og satte hesten ind i boksen igen, Freja var bare den sure hest - JA HVORFOR MON? Der var ikke nogen som skænkede hende en tanke, og jeg ved godt, at det bare er en hest, men følsomme væsner som heste er, har brug for kærlighed og omsorg, og det tror jeg bestemt ikke Freja fik nok af.

Da Freja opdagede, at vi tog os tid til at strigle og nusse og pudse inden vi sadlede op, (hvis det ikke bare var en nusse dag) hvilket sagtens kunne tage 10 - 20 min, begyndte hun at slappe af, og vi begyndte at vinde hendes tillid. Vi var ikke perfekte, og Freja var ikke den perfekte hest, men vi satte pris på hende, og nogle dage var selvfølgelig mere travle end andre, men hun fik altid et klap på halsen, som tak for en god ridetur og hendes velbefindende var lige pludselig meget højt pririoteret i hendes liv.
Kommentér på:
Anden særlig race Freja - Himmelhest
Annonce