{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Ásta 002 fra Frederiksdal [Min part] 2001

2.343 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

~ Anne.P.  ~
Kvinde | 30 år | Oprettet: 23. feb 2008


Islænder Ásta 002 fra Frederiksdal

Fødselsår:
2001
Højde:
Det ved jeg desværre ikke, jeg har ikke målt.
Temperament
Ásta her et dejligt temperament hun er rolig men hun har da vilje ;)
i skoven er hun dejlig frisk og samtidig rolig og styrbar. Hun kan udenproblemer ride med andre og alene.
På banen er hun også god, adlyder nemt.
På folden lader hun sig nemt fange kommer ofte hen til en.
også er hun selvfølgelig trafiksikker.
Gangarter
Ásta er en 5-gænger men hun her ikke helt fået tolten og passen på plads i nu men det kommer snart :)
men ellers kan hun selvfølglig:

Skrid: som er god. Frisk og afslappende

Trav: god og frisk.

Galop: den er rigtig god! :) God rytme og fremdrift.

Tølt: Ásta har en dejligt tolt! god rytme og lækker bevægelse. Nogen siger men kunne tolte på hende til verdens ende! :D

Pas: Ved jeg ikke helt på nuværende tidspunkt.
Stævner
ingen endnu :)
Stamtavle
Ástas stamtavle er:

F: Þytur fra Hóli
FF: Feykir fra Hafsteinsstöðum

FM: Blesa fra Hóli

M: Sól fra Nøddegården
MF: Glaður fra Ytra-Skörðugili
MM: Prinsessa fra Nørregård 1

hendes Far er kåret med byg 7,95, rid 8,81, total 8,47, han er meget god og kendt =)

Hendes BLUP er rigtig fin, hun har 104 for byg og 107 for rid og 107 i total (:
Køn
En dejlig Hoppe :)
Bemærkninger
Ásta (udtales Austa) er min dejlige part på 8 år. Hun er rød med lys man og hale :)
Hun er ikke i så god form lige nu da hun har haft Gaffelbåndsskabe (som er ovre nu!! :D ) og har fået føl i maj. men vi er så småt begyndt på genoptræningen og det tegner virkelig godt :) <3

Sådan fik jeg part på Ásta:
Første gang jeg var ude og prøve Ásta var fredag d.24 Oktober uge 43 08 kl 09.00 og jeg faldt straks for hende :D jeg prøvede hende bare li lidt på banen og så aftalte jeg med ejeren at jeg skulle prøve hende i skoven så det gjorde jeg sammen med ejeren om søndagen d.26 Oktober kl 11 det var en mega god tur! :D selvom regnen vældtede ned..
Det var så den dag jeg fik part på dejlige Ásta! :)

Skrevet d. 23 jan 09 - opdatering
Jeg har nu haft part på Ásta i ca. 4 måneder nu og det er rigtig godt :) hun er bare så sød. Men hun er desværre blevet halt, det har hun været i ca. lidt over en måned :( og dyrelægen har værer ude og så på hende to gange og jeg har ikke måttet ikke ride hende og nu skal hun så snart på på et dyrehospital... Men jeg håber hun snart bliver god igen! :)
Hun er også begyndt selv at komme hen til mig når jeg kommer hen til hende på folden :) men først når jeg står ca. 3 meter fra hende xD vi har også lavet jordarbejde/ horsemanship det går meget godt :)

Skrevet d. 3 feb 09 - opdatering
Så er det tid til lidt opdatering.
siden sidst har Ásta været på hospitalet og har fået blevet undersøgt og det viser sig at hun har fået Gaffelbåndsskade! :´( det er jeg rigtig ked af...
Så nu skal hun stå i boks og på fold de næste ca. 8 uger!! :´(

Skrevet d. 10 marts 09 - opdatering
Så er det igen tid til lidt opdatering :)
Ásta er stadig halt med gaffelbåndsskade :( men hun er kommet ud på en lille fold (hvilket hun er MEGET glad for! ;) ) så det er altid noget. Igår mandag d.9 marts 09 bråd Ásta ud af sin lille fold og fik stød (ikke smart! ) men der skete heldigvis ikke noget. da trådene sad ret løst alligevel. Så nu er der blevet lavet en lidt større og bedre sikret fold.
Mens Ásta bliver rask låner jeg lige i øjeblikket en sød lille (også rød) islænder hoppe som også står oppe på gården det er rigtig dejligt! :)

Tirsdag d.18 marts.
Nu er der ca. 1 til 2 uger til at Ásta skal hen på dyrehospitalet igen for at blive tjekket om hun stadig har gaffelbåndsskade. Jeg håber virkelig at hun er rask!!!

Skrevet Søndag d. 22 marts 09
Ásta skal hen på dyrehospitalet nu på Tirsdag! KRYDSER MINE FINGRE!!! og håber på det bedste!!

Tirsdag d.24 marts
Ásta var til dyrelægen idag vi fik afvide at hun skal stå 5 uger endnu! men at det heler fint, det er altid noget.

Skrevet onsdag d. 8.april 09 - opdatering
Tja så er det tid til lidt opdatering igen :)
Ásta har det bedre hun er på fold hele dagen som hun er rigtig glad for også går jeg rundt med hende og får noget græs som hun er helt vild med! :)
Der er nu 3 uger og 6 dage til hun skal scannes igen. Jeg GLÆDER mig bare så meget til jeg kan ride hende igen!! :)
Hun følger mig stort set over alt både på ride banen og på folden :) det er sådan en dejlig føelse! :D

Tirsdag d. 14 april 09
Nu er der ca. 3 uger til Ásta igen skal scannes! jeg håber virkelig på hun er rask!! Hun er ret frisk for tiden hun forstår ikke hvorfor hun skal stå stille det er så synd for hende! :/ . Men ellers har hun det godt :)

Skrevet Lørdag d. 18 april 09
Ejeren af Ásta løb med Ásta her forleden dag og hun halter næsten ikke længere!! :D Og på tirsdag er der ca. 2 uger til hun skal scannes igen.

April - opdatering skrevet søndag d. 26 april 09
Jeg her idag været oppe på gården i næsten syv timer!! xD det var rigtig hyggeligt :) Ásta er kommet ud på en lille græs fold ved siden af de andre det er hun glad for. Hun er meget frisk og lidt fræk xD men det kan jeg godt forstå når hun bare står stille. Jeg har også sat en del nye billeder ind på hestegalleri jeg syntes selv det er gode :)

Skrevet fredag d. 8 maj 09 - Opdatering
Ja så er det igen tid til lidt opdatering. D. 1 maj kom alle hestene ned på sommerfold hvor de skal gå om sommeren ret hyggeligt :)
Så er låne hesten Hildur blevet halt igen! :( hvorfor er jeg så uheldig for tiden?! :( men det går vel snart over jeg syntes det svinger lidt med hende først er hun rask så bliver hun halt også for hun det bedre også halter hun nu igen! :/
Så skal Ásta og scannes her d. 15 maj! jeg er SÅ nervøs!! Denne gang SKAL hun være rask!!! jeg ved sgu ikke hvad jeg gør hvis hun ikke er rask (undskyld mit sprog) !! Ejeren af Ásta overvejer hvis Ásta ikke er rask så skal hun muligvis stå stille i ET ÅR!! :'( arhg! det holder jeg bare ikke ud! Så nu håber jeg bare at hun er rask! Jeg krydser både arme, fingre og ben for at det kommer til at gå godt!! Det skal det!<3

Torsdag d. 14 maj 09
Tja.. så er det imorgen Ásta skal scannes! jeg er bare så nervøs!! jeg håber at det kommer til at gå godt! håber det bedste, krydser min fingre!!

Skrevet Onsdag d. 20 maj 09
Så har Ásta været til dyrelægen igen i fredags. Det gik fint hendes Gaffelbåndsskade heler fint men ikke så hurtigt som forventet! :´( så nu skal hun om ca. 10 dage op til en unghingst som lige er blevet kåret!! Så det bliver da dejligt med et lille føl xD men ca. 5 uger efter at Ásta her været til hingst i ca. en uge så må jeg begynde at skridte på hende!! :D jeg kan næsten ikke vendte! :´) og ca. 5 uger efter det må jeg begynde at ride normalt!!!! :D indtil hun skal fole. Det bliver spændende men det er bare så unfair at Ásta har den skade!

Skrevet fredag d. 5 juni 09
Igår var jeg ude og gå en lang tur med Ásta :) det var simpelthen så hyggeligt! :D hun var super sød at gå med hun blev dog li lidt forskrækket to gange og var lidt opmærksom på nogle ting men ellers var hun super sød! :D
Også skal hun jo også snart til hingst! Han er godt nok flot! :) det bliver super spændende! :)

Skrevet lørdag d. 6 juni 09
WOW! jeg har lige haft en super god oplevelse ovre hos Ásta idag! :D Da jeg gik ned til folden så da hun fik øje på mig begyndte hun bare at stå og vrinske! :D også gik jeg self hen til hende og hilste på hende også da jeg gik igen gav hun bare et kæmpe vrinsk fra sig efter mig! :D Det var simpelt hen så sødt! :') Det er ikke noget hun har gjort på den måde før.

Skrevet mandag d. 8 juni 09
Jeg er bare så super glad!! :D jeg sad ovre på gården igår og snakkede og pludselig for jeg et opkald fra Ástas ejer som fortæller mig at men gerne må skridte på Ásta!! :D jeg blev bare så glad og kunne næsten ikke vente på at begynde at sadle hende op! men jeg jeg skulle DESVÆRRE hjem og læse til eksamen :( så nu har jeg lavet en aftale om at jeg skal ud og skridte på hende imorgen!! :D jeg kan næsten ikke vente! :) det bliver så fedt at komme op på hende igen! efter ca. et halvt år!

Skrevet torsdag d. 18 juni 09
Àsta er nu kommet til hingst hvilket hun kom i søndags! så jeg var tideligt oppe for at sige farvel til hende inden at hun blev hentet. Det var rigtig hyggeligt :)

Skrevet fredag d. 24 juli 09 - opdatering
Nu er det igen tid til lidt opdatering syntes jeg da jeg ikke har haft tid til at skrive.
Ásta har nu været til dyrelægen og hun er nu i fol!! ;D hun skal fole til maj næste år :)
Det bliver mega hyggeligt! :D
Hun er allerede blevet mere madglad og mere rolig :)
Det går også bedre med hendes gaffelbåndsskade og hun går på græs med de andre om aftene nu! :) det er så dejligt! :D

Skrevet søndag d. 2 aug
omg! :D jeg var ude og ride på Ásta anden gang igår i et halvt år!! wow hvor var det fedt!! :D første gang jeg var ude og ride på hende ville jeg bare ikke af hende igen! xD det var bare helt underligt at sætte mig op på hende igen :´) men wow hvor var det fedt!! :D jeg red hende i skoven begge gange super dejligt! :)
Hun må nu skridte og trave men mest skridt men det er altid noget! bedre lidt end igenting!! :) jeg kan slet ikke vente til jeg skal ride på hende igen! :´)

Skrevet torsdag d. 6 aug 09
Jeg er lige kommet hjem fra Ásta næsten :) det var super hyggeligt derovre idag! jeg havde min faster,min mor, mine to kusiner og min fætter med derover så min ene kusine på næsten 9 kunne prøve Ásta :) og bagefter red jeg Ásta først med sadel rigtigt dejligt! :D for tredje gang efter det halve år hun var syg. og bagefter red jeg på Ásta UDEN sadel! :D det var sååå fedt!! :D jeg tror det er første gang jeg red på hende uden sadel! ;D Der kommer nye billeder idag i Ástas profil!! :D

Søndag d. 16 aug 09
Jeg er lige kommet hjem ovre fra Ásta det var helt vildt hyggeligt! da jeg var nede på folden ligger Ásta sig pludelig ned så jeg skynder mig bare over til hende og giver hende et kram! :D <3 hun var sååå sød! :D hun lå nærmest med sig hoved i mit skød og lagde sig hoved rundt om mig ligesom om hun krammede mig tilbage <3 :) der sad vi i 15 min eller mere :) Det var så skønt! elsker den hest! <3

Søndag d. 4 oktober 09 kl 12.12
Jeg er lige kommet hjem fra gården det var idag Ásta skulle flyttes så jeg var ovre til afskeds morgenmad som var meget hyggeligt. Derefter gik jeg ned til Ásta som stod så fint på græsfolden sammen med de andre heste og da hun så mig stod hun bare og så op mig :) Så tog jeg hende med op og stod og slappede af og hyggede inden hun skulle op i traileren. Da hun skulle op i traileren ville hun ikke op hun kiggede tilbage på mig et par gange Det var sgu hårdt fik bare tåre i øjnene :´( Vi har sgu været meget igennem hende og jeg :´) Elsker hende! <3 jeg kommer til at savne at hun stod så tæt på mig som hun gjorde men jeg vil tage op og besøge hende mindst en gang om måneden :)

søndag D. 15 okt 09
Igår var det første gang jeg mødte Ásta! :´) er du sindsyg hvor tiden går! (: savner den hest! <3 Et år er gået dejlig tid med hende :)
Og imorgen er det et år siden jeg fik part på hende<3 :)

Fredag d.28 maj 2010
I nat klokken 02 folede Àsta!! :D
Folingen godt godt! :)
Et dejligt sødt hoppe føl med grå hår om øjnene hvilket betyder hun bliver skimmel når hun bliver ældre (:
Hun skulle vidste være meeeegt lang benet ;D
jeg glæder mig vildt meget til at se hende og Ásta!!! :D<3 savner den hest!

Opdatering: Onsdag d. 15 dec 2010
Nu er det vidst tid til lidt opdatering! (: Ásta er nu kommet tilbage fra nordsjælland og står nu på en lille gård i nærheden. Hun kom derop i lørdags hun savnede føllet meget i starten og gik bare frem og tilbage langs hegnet ;S og gad overhovedet ikke snakke med de andre heste. Hun er heldigvis faldet til nu (:
Jeg skal op og hilse på hende snart det bliver fedt at se hende igen!! :D <3 starter også som part på hende igen snart (:
God jul og godt nytår til alle! :D

Opdatering: 5. jan 2011
Godt nytår! :D
Jeg var oppe hos Ásta idag

Opdatering: 3. Marts 2012.

Tja.. det er nu noget tid siden jeg sidst har lavet en opdatering... ;b Så derfor er det tid til det nu. (:
Jeg har fået part på Ásta igen siden sidst og det går rigtig godt! Hun er blevet så skøn at tolte på og reagerer godt på alt i ridningen.
Derfor er vi nu begyndt at arbejde en del fra jorden hvilket er super! Glæder mig til at se resultaterne!
Hun kom godt igennem vinteren udover hun fik muk på benene.
Ellers har hun taget lidt på og og er glad og kommer godt ud af det med de andre heste som kun er vallakker udover en anden hoppe udover hende selv.
Glæder mig til at komme lidt mere igang med træningen efter denne vinter... (:

---------------------------------------------------------------------------
Der kommer mere tekst og flere billeder efterhånden! :)
Kommentér på:
Islænder Ásta 002 fra Frederiksdal
Annonce